אמיר הייטנר היקר

augustus

New member
אמיר, אני חושבת

שאנחנו הוכחנו מעל ומעבר שגם אנחנו לא פרטנר. זה לא שנתנו, נתנו וקיבלנו זין. אנחנו הבטחנו ולא קיימנו. האחריות על הרג משני הצדדים היא גם, אם לא בעיקר, שלנו. האחריות היא לא של מתכנני אוסלו אלא של מי שלא הזיז אצבע כדי ליישם את ההסכם. ובכלל, לפני שמתחילים לחפש כאן אשמים, אם אנו רוצים לחיות בעולם בטוח, אנו צריכים להתחיל לבצע החלטות בינלאומיות. אני לא יודעת מהי הסיבה להרג בעיניך, אני חושבת שהכיבוש הוא זה שהורג אותנו.

ולכן אני מציע פתרון של סיום הכיבוש!

ובנוגע להרג אני לא מסכים עם הפרשנות שלך. אנחנו הצענו לצד השני פתרונות מרחיקי לכת והם סרבו לקבל. אבל עזבי, אני לא רוצה להתעסק בעבר אלא בעתיד. מה הפתרון שאת מציעה לעתיד? האם לחזור למו"מ, שבו תופשים אותנו בביצים באמצעות הנשק הכי פחדני ושפל שהומצא ע"י האדם "המודרני" - נשק הטרור. לא עדיף ללמוד מטעויות ? כמה עוד דם צריך להישפך (בשני הצדדים) כדי שנבין את הכוונות האמיתיות של הפרטנר שלנו ? את לא מבינה שהצד השני לא רואה הבדל בין השטחים שאת רואה ככבושים, לבין שטחים רבים נוספים (רמלה, לוד, הגליל...) שהם רואים ככבושים ? ערפאת מדבר בשני קולות למן היום הראשון של אוסלו. קול אחד למנהיגי העולם והתקשורת העולמית, וקול שני לציבור שלו. אנחנו בחרנו לאורך כל הדרך להקשיב לקול הראשון (שמן הסתם יותר נעים לאוזננו), ולאורך כל הדרך הסתבר שהקול השני הוא הקול האמיתי. לא הגיע הזמן לצאת מהאשליה ? החלום שלך ושלי זהים לחלוטין - אין לי שום ספק בכך. המחלוקת שלנו היא על הדרך להגשמתו של החלום. אני מציע לצאת ולו באופן חד צדדי מהשטחים (לפחות בחלקם בשלב ראשון), ליצור מדינה פלשתינאית באופן חד צדדי ולהכיר בה באופן רשמי כמדינה. זה דבר ראשון. זוהי פעולת החירום הנדרשת ממש S.O.S כדי למנוע (או לפחות להפחית) את שפיכות הדמים הנוראית. בשלב השני, לאחר שננסה להרגיע את השטח, לאחר שננסה לעזור למדינה הפלשתינאית מבחינה כלכלית וללחוץ על העולם (הצבוע) שיעזור להם - אולי רק אז, כשהמציאות שלהם (ושלנו) תהיה מציאות אחרת, לאחר שההנהגות יתחלפו, לאחר שההסתה תיפסק - אולי אז אפשר יהיה לדבר על שלום אמיתי. אולי אז אפשר יהיה להגשים את החלום שאת ואני כל כך שואפים אליו. המחיר שאני אהיה מוכן אז, לשלם עבור הגשמת החלום הוא מחיר עצום. כרגע אני חושש שהמחיר הזה לא רק שלא יוביל לשלום, אלא הוא יחריף את שפיכות הדמים.

טל איתן

New member
לכל מטבע שני צדדים (הגרסה הקווירית)

אמיר הייטנר השמיט כמה פרטים (חשובים) בנושא גוגיי והאגודה. רק לידע כללי ובטרם אפתח בכלל בהסברים נקודתיים, אציין כי חברת האינטרנט של הייטנר, שהפיקה את פורטל הצרכנות שלו, הציעה לאגודה לבנות את אתרי האינטרנט שלה, האגודה שקלה את ההצעה ובחרה שלא לעשות זאת ובחרה לבסוף בגוגיי. התנצלות קטנה על האריכות... (יש לי הרבה מה להגיד, ניסיתי לקצר, אבל כנראה שלא ממש הלך לי). אני אענה בנקודות כדי לא לשכוח שום נושא :).. תסלחו לי. א. החוזה בין רשת גוגיי לבין האגודה הוא חוזה חוקי ולגיטימי לשני הצדדים, הוא נבדק על ידי שני הצדדים ואושר על ידי ועד האגודה כנדרש בתנאים של רשם העמותות ותנאי המנהל התקין. ב. רשת גוגיי דוגלת בשיתופי פעולה, ולראייה לכך מגוון שיתופי התוכן שלנו – אמיגוצ´אט, האגודה, באלו, TQ בטכניון, אטרף, TVE ועוד. האשמות ב"כוחניות" הן לגיטימיות לחלוטין, ברם במקרה הזה הן אינן מבוססות כהוא זה על המציאות. אולם, יש הגינות מינימלית הנדרשת בעת שותפות תוכן – הייטנר בעצמו נכנס לפורומים רבים באינטרנט, כשהוא מציב הודעות "הזמן הוורוד – עכשיו ברשת". זו הונאה של הציבור – שהרי "הזמן הוורוד" מתפרסם ברשת גוגיי ולא באתר של הייטנר. ג. מר הייטנר אינו מכבד כהוא זה את צוות כותביו. חודשים לפני עליית האתר התרתי לו לפרסם כתבות פרי עטי שפורסמו בפריידזין. לאחר שהאתר התעכב והכתבות איבדו את אמינותן, פניתי להייטנר וביקשתי ממנו להסיר אותן (האתר טרם עלה). הייטנר סרב. בעקבות זאת, עלולות היו להתפרסם כתבות הפוגעות בי ככתב ושמות אותי לצחוק, מאחר והן היו חסרות רלוונטיות לחלוטין. בעקבות זאת החלטתי שבשיתופי פעולה עתידיים עם הייטנר אדאג "לרפד" את עצמי ואת הכותבים שלי (ובכלל זה, של הזמן הוורוד), הפועלים כולם בהתנדבות, מפני בעיות דומות. ד. רשת גוגיי, בניגוד לגופים קהילתיים אחרים, מחייבת חתימת חוזים מלאים על כל שיתוף פעולה. היות ולא נחתם חוזה מול הייטנר, לא ייתכן שיבוצע שיתוף פעולה כלשהו כאשר לשני הצדדים יש את הזכות לעשות מה שהם רוצים. זה לא הוגן כלפי – וגם לא כלפיו. שיתוף פעולה צריך לבוא מתוך רצון טוב – אבל להיות מבוסס מספיק בשביל להצדיק חוזה כתוב שיבהיר את זכויות וחובות שני הצדדים. ה. פורטל בסט-שופינג הוא אתר מסחרי הנועד למטרות רווח – לא כך המצב ברשת גוגיי ואתרי האגודה השונים, הפועלים למען הקהילה. צורם לי מעט שכתבה פרי עטו של מתנדב זה או אחר תתנוסס באתר המרוויח כסף ממנה, ולא לטובת הקהילה. זהו טריז נוסף שהשפיע על שיקולי שיתוף הפעולה עם בסט-שופינג, שהייטנר "שכח" לציין בהודעותיו. ו. רשת גוגיי והאגודה פועלים ויפעלו למען הקהילה ההומו-לסבית ולקידום הנושאים הגאים, וכן ישתפו פעולה עם כל גוף חברתי ומסחרי המעוניין לסייע לנושא. אם זאת, איננו מחוייבים לשתף פעולה עם כל גוף או ארגון שצץ לו, ולו בגלל הצהרותיו הגורפות בזכות הקהילה ההומו-לסבית. אני לא מבין איזה טובה יוצאת לגוגיי, האגודה או כל גוף חברתי אחר מהופעת התכנים של הזמן הוורוד בפורטל הצרכנות, עם כל הכבוד לאתר והצלחתו המוצהרת. ז. על מנת לסייג את דברי לסיום אומר רק שאיני שוקל שיתופי פעולה עתידיים עם אף גורם, לרבות הייטנר. אם זאת, מוטב יהיה להמתין ולא לצאת בהכרזות שקריות כמו "הזמן הוורוד חוזר לרשת" שפיזר הייטנר, מתוך כוונה טובה (אולי). ח. צר לי שמר הייטנר בחר להוביל את הדיון להאשמות ב"מונופוליזם" ו-"כוחניות" ואף תיבל את הודעותיו ברמיזות על אי-חוקיות של העניין שמקורן, כנראה, באינטרסים צרים. ט. כמי שעושה שעות רבות ביום בהתנדבות למען הקהילה באמצעות אתר גוגיי, פריידזין ושאר אתרי האינטרנט שאנו מפעילים, אני רואה זאת כזכותי המלאה לקבוע את מסגרת ההתנדבות שלי, ועם כל הצער של הייטנר בעניין, איני רואה סיבה לעבוד בחינם בעבור אתר מסחרי המנוהל על ידיו. ולסיכום, שיהיה לכולם אחלה המשך שבוע :) טל איתן

טל, אני עוקבת מזה זמן ולקחתי הרבה

אוויר לפני שגיבשתי דיעה. בינתיים נראה לי שיש לכם סכסוכים ו/או אי הבנות ו/או "ניגודי אינטרסים" עם כל מי שרק נושם, בלי קשר למין, גזע או נטייה מינית. האם יכול להיות שהבעייה אצלכם ולא אצל האחרים ? סתם מעלה תהייה... גם לך יש אתר מסחרי וגם אתה תרוויח על גבם של קוראים שחשוב שהזמן הורוד יגיע אליהם והם ודאי לא יגיעו אליך לקרוא בו...

augustus

New member
תיקון קטן לצד הסכמה

אני חושבת שגו גיי אינו פורטל מסחרי אלא גוף וולונטרי, מה שלא בהכרח עושה את הסכסוכים הקשורים אליו יותר נסבלים בעיניי

טל איתן

New member
חלילה, חנה.

"עם כל מי שרק נושם"? אשמח אם תפרטי. ידועים לי שני ציטוטים שבטח תגידי - הייטנר וחבורת IOL. לראשון הגבתי, לשני - באמת לא כדאי לדבר. היש עוד סכסוכים שלא ידוע לי עליהם? עד כה הקפדנו מאוד בטיב שיתופי הפעולה שלנו והעבודה עם הגופים השונים. אז מה ש"נראה לך" - לא ממש נכון. באיחולי הצלחה, טל איתן.

augustus

New member
תשמע, טל, חנה היא לא מהקהילה

היא מאוד אוהדת, אבל היא לא מכירה בפרטי פרטים כל סכסוך קהילתי, ולעניות דעתי בן אדם שפוי אף לא אמור להכיר. אני חושבת שהתחושה של חנה, גם אם בוטאה באופן לא מדוייק במאה אחוז (גו גיי לא רבים עם כל העולם כולו), משקפת מצב לא בריא שהוא המציאות של הקהילה היום. קשה לי לחשוב על עסק, גוף, עמותה, או פעיל עכשווי, שלא שקועים בסכסוכים שאולי נינתים להבהרה (ראה הודעתך), אבל עדיין מגבירים את ההסתייגות שיש ליותר ויותר אנשים מהפעילות הקהילתית. כי מה לעשות - רוב האנשים לא רוצים לקרוא הודעות ארוכות בפורומים ואז לגבש עמדה, תחושת המיאוס הכללית גורמת לפעמים להמנעות מההתעמקות ומלקיחת הצד בסכסוכים הללו, כאילו עצם ההתמצאות הופכת גם אותנו לתככנים. אבל לי יש תחושה שגם הרוב, שהמריבות בקהילה גורמות לו לא לקחת צד אלא להתרחק מה"פוליטיקות", היה שמח לשמוע על עשייה קהילתית נקייה מהתככים. זה נראה לי יותר חשוב מכן לינק לא לינק, כן אתר של אגודה לא אתר של אגודה. אולי כשאתה בפנים, הדברים נראים אחרת, אבל רוב האנשים רואים את הדברים מבחוץ.

טל איתן

New member
אני מסכים איתך לחלוטין

לצערי, הרבה אנשים (ואני כמובן בתוכם) נוטים לקשר בין הפעילות שהם עושים בהתנדבות לבין נושאים אישיים, ולהפגע מאמירות שפוגעות ב"בייבי" שלהן. הרבה פעמים גם דברים נסחפים למלחמות ומריבות מיותרות, מבלי שיש בכך צורך או טעם. בחודשיים האחרונים עבדנו בגוגיי על שיתופי פעולה מקצה לקצה - החל באגודה, דרך חברות פרטיות (אטרף, לדוגמא) וארגונים קהילתיים נוספים (קבוצת הסטודנטים בטכניון, קל"ף, הבית הפתוח, העשירון האחר) ועוד. במקביל אנו מקדמים את נושא "פורום התוכן" שעיקרו - הקמת גוף תוכן כלל ארצי לנושא תכנים גאים בעיתונות, טלוויזיה, רדיו ואינטרנט. ייתכן והתככים האלה נובעים מעשיה שפעמים רבות מקבילה ו"מתנגשת". צריך לזכור שבשורה התחתונה כולנו מתנדבים שמשקיעים שעות בעבודה למען רעיון, וחבל לריב - זה לא מוסיף לאף אחד. כשם שהצלחנו להתגבר על המכשולים עם האגודה ועם גופים אחרים, כך ניתן יהיה לשתף פעולה עם כל גוף - הכל מתחיל ונגמר בהיכרות. אם הדברים נעשים כפי שהם צריכים להעשות - בצורה חברית והדדית, הכל נראה אחרת. אני אופטימי לגבי העתיד, ומקווה שבאמת נצליח להתעלות על המכשולים, גם על עצמנו, בכל הנושא הזה. קצת קשה להיות נחמד, אבל משתלם. הרבה יותר נחמד :) וזה משהו שלמדתי בהרבה מכות וחבלות בדרך בשנה וחצי של העשיה בפריידזין וגוגיי ואני מקווה שאשכיל להפנים להבא. בברכת עלו והגשימו. (נ"ב: אמיר הייטנר ו"בסט שופינג" אינם מהווים מבחינתי גוף קהילתי אלא גוף כלכלי גרידא ועל כן ההתייחסות אליו תהיה שונה מעט, חרף העובדה שהעומד בראשו הוא הומוסקסואליסט.)

אופק, שלא תגיד שאני לא מסדר לך אקשן ../images/Emo8.gif

אפילו לטל איתן הגיעו השמועות שיש חיים גם מחוץ למגדל השן של גו.גיי... לעצם העניין, המכתב של טל הוא פשוט רצף של שקרים ואני מוכן להוכיח אותם אחד לאחד לכל מי שידרוש. כל ההתכתבויות שהיו בין טל לביני שמורות אצלי. לגבי ההודעות שרשמתי "הזמן הוורוד עכשיו גם ברשת" - אלה לא היו הודעות שקריות כפי שטל מנסה להכפיש, אלא קיבלתי אישור מפורש מגדי ששון עורך הזמן הוורוד לפרסם כתבות של הזמן הוורוד, וכך היה. אז איפה פה השקר??? האם פרסמתי שאנחנו מקימים את אתר הזמן הוורוד? להיפך - בתוך אותה שרשרת הודעות (שהייתה בוואלה), כאשר נשאלתי בעניין זה פירגנתי לחלוטין לגו.גיי על בחירתה להקים את אתר הזמן הוורוד, וגם עכשיו אני מפרגן על כך. בנוגע לאי-חוקיות ההסכם (שאני לא רומז עליה אלא אומר זאת במפורש!) - אני ציינתי בפרוש ואני חוזר ומציין שמבחינת גו.גיי ההסכם חוקי למהדרין! מבחינת האגודה - גוף ציבורי נבחר, אמור לקבל החלטות בעלות השלכות עסקיות ע"י מכרז ולא בשיטת "עזור לחבר". זה כתוב בחוק שחור על גבי לבן. הקשר החברי שיש בין טל איתן לאיתי פנקס איננו סוד (אפילו בוואלה נכתב עליו השבוע...), ולא יתכן שכך יפעל יו"ר של גוף שקיבל מהציבור מנדט לפעול למען הקהילה ולא למען קידום המטרות של חבריו. אני אכן הצעתי לאיתי (שאין לי שום הכרות אישית איתו) להקים את אתר האגודה, אולם הוא לא הואיל להיפגש איתי ולבדוק מה יש לי להציע? מהן היכולות הטכנולוגיות שלנו? מה הדרישות שלי? האם אני בכלל דורש כסף או שמא מוכן לעשות את זה בהתנדבות? יותר מזה - אפילו אם לא הייתי פונה לאגודה וההצעה היחידה שהייתה להם הייתה הצעתו של טל איתן, עדיין החוק מחייב את האגודה לפרסם מכרז בעיתונות כדי ליידע על העניין. אני משוכנע שיש עוד גופים חוץ מגו-גיי ובסט שופינג, שהיו מעוניינים להשתתף במכרז. אבל אני שוב חוזר ומדגיש בפעם האלף - אין לי דבר וחצי דבר כלפי טל וכלפי גו-גיי בעניין הסכם זה. הם מבחינתם נהגו בדיוק כפי שאני במקומם הייתי נוהג. הם הגישו הצעה לאגודה והצעתם התקבלה, וזה לא מעניינם האם האגודה פעלה באופן חוקי והוגן או לא. ולסיום טל ידידי שני דברים: 1. זה מאוד יפה שבפורומים אתה מאוד נדיב "למען טובת הקהילה" ואח"כ באי.מייל אתה מדבר בשפה אחרת. אבל כפי שציינתי בהודעתי אין לי שום כוונות לאיזשהם עסקים בעתיד עם בן אדם כל כך לא אמין כפי שהתגלת. כפי שציינתי אני חתמתי על הסכם תוכן חדש ואיכותי הרבה יותר, כך שבאמת אין לי צורך באתנן שאתה מציע "בנדיבות" רבה (מעל הפורומים בלבד). 2. אני מאוד מעריך את המפעל שהקמת (אני אומר את זה ללא טיפת ציניות!), ואני מציין את זה בכל הזדמנות אפשרית כולל בהודעה המקורית בשרשרת זאת. אבל בבקשה אל תציג את עצמך כ"חסיד אומות העולם" כי אף אחד לא קונה את זה. האינטרסים האישיים שלך הם לחלוטין לגיטימיים, אבל... אל תנסה להתיפיף ולנסות להסתירם. תן טיפה קרדיט לאינטליגנציה של הציבור.

augustus

New member
,תיקון לאמיר לצד הסכמה כללית

גם אתה וגם טל מעלים פה טיעונים מהתחום שאין לכם מושג בו. אין שום חוק או תקנה של רשם העמותות המחייבים מכרז בעמותה (לאמיר, לפני שאתה חורץ) או דיון באיזה ועד שמעד (לטל, לפני שאתה דוחף להודעה את צירוף המילים "רשם העמותות", אולי כדי להוסיף לה תוקף). וסליחה משניכם אם ניסחתי זאת בצורה תוקפנית, אני פשוט לא סובלת דברים נחרצים שלא נכונים בצורה עובדתית. אמיר היקר, אני מאוד מעריכה את עשייתך, אבל ההתכתשות הזאת מעל דפי הפורום גורעת המון מכל עשייה כי התחושה שנשארת, היא שפעילי הקהילה מסתכסכים מהבוקר ועד הלילה וזה מגעיל. כנ"ל לטל.

טל איתן

New member
צודקת, טעיתי.

הגררות להבהרות מצידי היא מיותרת לחלוטין. כבודו של מר הייטנר מונח במקומו, אני לא רואה את עצמי כחלק מהדיון הזה. אם ביצירת אקשן הוא מעוניין - שישחק עם עצמו :), אני יוצא מזה. הבהרות ושאלות ניתן להפנות באימייל, אני אענה במדוייק ובמפורט לכל מי שיפנה. ובנימה אופטימית זו, חזקו, אמצו ו-תתגאו.

חוק המכרזים

היי אוגוסטוס. 1. בנוגע לחוק המכרזים, האם את מכירה אותו ? אם כן, אז אני אשמח אם תעמידי אותי על טעותי. 2. בנוגע לסכסוכים הפנימיים, אני בד"כ משתדל שהם לא יהיו מעל הרשת (ובכל מקרה הם מעולם לא היו מחוץ לפורומים של הקהילה). הסכסוך און-ליין שהתחיל בין טל לביני כידוע לך היה בוואלה והוא לחלוטין לא בא מצדי. כאשר אני מושמץ אין לי אפשרות שלא להגיב ולהציג את האמת. בנוגע להתכתשות און-ליין הנוכחית, אני התבקשתי ע"י אופק לשתף בחוויה האישית שלי כהומו בעולם של היי-טק ולקוחות. תשובה שלא הייתה כוללת את חוויתי מעולם האינטרנט הפנים קהילתי, הייתה תשובה חלקית מאוד ולא ממצה (ובמידה מסויימת גם צבועה). למרות זאת אני מקבל את הפידבק שלך. יתכן שבמקרה זה היה עלי לספק תשובה חלקית בלבד.

augustus

New member
אני לא מאשימה אותך

ככה זה תמיד: אדם מותקף מצטדק, אבל בסוף נגררים למצב שהפעילים מתכתשים להם וללא מעורבים זה נראה כמו עוד מריבה בקהילה. ברור שמבחינתך אתה לא "עוד פעיל" אלא אתה עצמך
וחשוב לך להציג את הצדק שלך, אבל הקהילה עייפה מהצ´ילבות... ברור שקשה לחשוב על זה כשמשמיצים אותך, אבל הראשון שיעשה זאת יזכה להערצתי עד סוף ימיו. לגבי המכרזים: המגזר השלישי לא כפוף לחוק המכרזים החל על הגופים הציבוריים דוגמת העירייה, אלא לתקנות של רשם העמותות, הלא כופה חובת מכרזים על עמותה. מה שאומר עכשיו הוא לא נגדך ולא נגד טל חלילה וחס, זאת אמירה כללית הנגזרת מטענותיך, אבל אם אנשים לא אמינים שמקדמים חברים כמו שאתה מתאר (כתבו על זה בוואלה? אני רוצה לראות בן אדם אחד שהקשרים החברתיים מהסוג הזה מעסיקים אותו), יעשו מכרז, אז הוא בטח יהיה תפור. למה אתה מתעקש להשתתף בו???

מאוד יתכן שלא הייתי משתתף

במכרז שהייתי מניח שהוא "תפור". יותר מזה, כגוף מסחרי מאוד יתכן שלא הייתי מסוגל להתחרות בגו-גיי. אין לי מושג אם שותפיי לבסט שופינג היו מקבלים את דעתי ומוכנים לבנות את האתר בהתנדבות (אני מאמין שכן, אבל לא הגענו לשלב הרלוונטי כדי לבדוק איתם את הצעתי זאת). מדובר פה במשהו הרבה יותר עקרוני. יו"ר האגודה חייב (אם לא מבחינה חוקית, לפחות מבחינה ציבורית) לבחון לעומק (ולא רק למראית עיין) כל הצעה אפילו אם הוגשה לו במקביל הצעה מחבר קרוב. כך אני הייתי נוהג אילו הייתי נבחר ציבור.

augustus

New member
אמיר, כפרה, פרופורציות!!! ../images/Emo25.gif

בעקרון אתה נשמע די צודק, אבל "נבחר ציבור" זה צירוף מילים נורא מלודרמטי, אפשר לחשוב שמדובר בראש העירייה לפחות
בלי כל קשר, לדעתי יש עוד איזה עיתון לקהילה, אולי תקים לו אתר? כדי שנוכל לקרוא בכולם (ואני אגלה לך בסוד שעם החיים המטורפים שלי אני בקושי מספיקה את העיתונים היומיים). (אוגוסטוס בסבב רעיונות אינפנטיליים של שש בערב)

צר לי, אני חולק עלייך

יו"ר האגודה הוא בפרוש נבחר ציבור. אין שום הבדל מהבחינה הזאת בין ראש עיר ליו"ר האגודה.

augustus

New member
יש ועוד איך

כולנו כפופים להחלטות המוניציפליות. ההחלטות של האגודה חלות רק על מי שמתעניין בהן או בהשלכותיהן. לי למשל אין בהן שום עניין, ולו מזערי ביותר. ראש העירייה נבחר ע"י עשרות אלפי אנשים, במרוץ קשה בין מספר אנשי ציבור מוכרים שהגיעו להישגים משמעותיים בחייהם המקצועיים. קברניטי האגודה נבחרים באסיפות בהן משתתפים כמה עשרות אנשים (כמעט כולם הומואים), ומספר המקומות הפנויים הוא כמספר המועמדים, שהרקורד הציבורי שלהם מסתכם במקרה הטוב בעמידה באיזה דוכן. אני יכולה לחשוב על עוד כמה הבדלים, אבל הכיוון ברור.

טל איתן

New member
לעניין הכתבה בואללה..

הטענות כאילו היה כאן מכרז תפור הן פתאטיות, אבל נעזוב את זה בצד. הכתבה בואללה הייתה, בלשון המעטה, מגמתית - הוזכרה שם חברות ביני לבין יו"ר האגודה בלי שום קשר לשום דבר וכן ציטוט של איתי שהוא "מצא פרטנר, לא בשמחה" (משהו כזה). אז נכון, זה מאוד מודרני להגיד ש"דברי הוצאו מהקשרי", אבל בכתבה הזו יש מגמתיות ברורה שניתן להבין אותה - מי שכתב אותה היו אנשי ואללה שעם כל הרצון הטוב - הם עדיין חלק מהמשחק. החוזה השני היה מול ואללה ולא IOL - רק לידע כללי. שום מכרז לא היה תפור, האגודה פנתה לגופים וביקשה מהם שיתופי פעולה. אני הצעתי את גוגיי על שום הרקע הרעיוני בין הצדדים - התנדבות למען הקהילה ויצירת תוכן גאה ומקורי. בניגוד לגופים אחרים שהציעו רק תשתית טכנולוגית ועיצוב, אנחנו הצענו גם תכנים - והרבה, טכנולוגיות שונות במקצת, עיצוב שונה בהרבה, וקונספציה שמתבססת על מתנדבים בדיוק כמו האגודה, חשיפות ממוקדות ורבות מאוד לקהל יעד מזוהה וממוקד - בקיצור, את כל התנאים האובייקטים הראשוניים להצלחתו של האתר. וכמו שאומר מכר שלי, מרסי בוקו וקו-קו-קו.

augustus

New member
לא אמרתי שהיה מכרז תפור

רק ניסיתי להמחיש לאמיר שדרישתו למכרז, בהנחה שהנחותיו נכונות, היא חסרת משמעות. דיברתי אתו על דבריו ברמה של היגיון כללי, אותי (בטח כבר שמת לב) לא מעניינת האגודה, אני לא קוראת בזמן הוורוד, המכרזים למיניהם בכל אחת מעשרת אלפים עמותות בישראל מעסיקים אותי פחות ממזג האוויר בהרי הימלאיה. פליז, אל תפרש אותי לא נכון ואל תביא בשמי טענות קנטרניות בנושאים שהם בעיניי איזוטריים. הדבר היחיד שמקפיץ לי את אפיוז כל פעם מחדש אלה מריבות בין פעילי הקהילה, זה ממש מציק לי, אבל אולי גם זה יעבור. מקווה שלא הייתי תוקפנית.

אופק L

New member
תגובתי לדיון

כמו שכתבתי בתחילת הדיון, לדעתי מקומו של אתר הזמן הוורוד כחלק מפרוייקט "גו-גיי" ולו רק בגלל חוזקו בקהילה ההומוסקסואלית בישראל, עברו של טל איתן בכתיבה ובניהול פרוייקטים, וצוות האנשים האדיר ששותף באתר ויתרום לעידכונים וחידושים (לעומת האתר הישן של הזמן הוורוד שעמד יתום במשך מעל שנה). אמיר הייטנר כבודו במקומו מונח, אדם שקודם כל חושב על הקהילה ורק לאחר מכן על עצמו - מפרסם בכל פעם מאמרים חשובים, נושאים הקשורים לכולנו גם גאים וגם סטרייטים, נשים וגברים. כיוון שבשורה האחרונה כולם מתנדבים, וכולם שייכים לקהילה הנהדרת הזו
וכולם קוראים את הזמן הוורוד - לא רואה את הסיבה להיגרר למריבות מטופשות שכאלה, והרי אתרו של אמיר לא קשור בכלל בגאווה או בזמן הוורוד (הדומיין "בסט שופינג" לא ראוי לאכלס תחתו אתר של מגזין וורוד), ואילו "גו-גיי" היא חממה נהדרת לתכניו של המגזין. מצד שני אפשר לחתום על הסכם לפרסם פינות מסויימות הקשורות בצרכנות מתוך מגזין "הזמן הוורוד" באתר של אמיר - לטובת גולשיו שאינם נכנסים לאתר גו-גיי. לטובת כולנו

למעלה