אמממ.....אנשים ואנשות

פלסטיק

New member
אני מכיר אחד מושלם

הוא אידיוט מושלם
מעניין אותך נושאים "חילוניים"? תבחרי משהו נחמד. מה הכוון שאת אוהבת? מדע? יש המון דברים נחמדים במדע. אפשר ללמוד קצת על טעויות שלדארוין ועל אבולוציה מולקולרית פילוסופיה? אפשר לדבר קצת על ניטשה אפשר לדבר על נושאים שנוגעים לכולנו כמו בעיות חברתיות במדינה או איך היינו רוצים שהמדינה תיראה עוד 50 שנה רק תבחרי, העולם לא מורכב מויכוחים על דת

מתנדב

New member
פלסטיק ידידי....

איך אתה רואה את העולם מתקדם בעוד כחמישים שנה?

פלסטיק

New member
אני גם בעוד חמש שנים קשה לי ../images/Emo8.gif

אבל אנחנו יכולים לדבר על איזו מדינה אנחנו היינו רוצים שתהיה לנו נראה אם הפערים ביננו כל כך עמוקים או שניתן לגשר עליהם

yoyo10

New member
יש כאן חוסר הבנה בסיסי לגבי החילנוי

הנשים מתלבשות בצורה שלכם נראת פרובוקטיבית לא רק כדאי להשרשים גברים חלקן נשואות באושר הן מרגישות טוב ובטוח עם עצמן ואין להן מה להתבייש שוויון מדבר על שיוון זכויות זה לא אומר שכולם אותו דבר אנשים שונים אבל השאיפה היא לזכיות שוות זה הבדל מאשר כל האנשים אותו הדבר

yoyo10

New member
וזה לא שהחברה החילונית יותר אלימה

פשוט יותר פתוחה ופחות מטטים מיתחת לשטיח יותר מדברים על דברים

© Tweety ©

New member
אפשר לקחת את הדברים שלך

צעד קדימה? אני חדשה פה אגב אז היי כולם. הצורה שבה מתלבשות נערות בנות 16 לי כחילונית נראית פרובוקטיבית מידי לא שאני חלילה אגיד להם מה ללבוש או לא אבל עד איפה עוד המכנסיים ירדו? באמת. ואגב, כמעט כל הבנים שאני מכירה כבר דיי נגעלים מהעיניין של הגזרה הנמוכה הזו. מילא אם הן מרגישות עם עצמן טוב-שיהיה. מתי פתחת פעם אחרונה עיתון שבו מוצגת בקולקציה של פוקס או קסטרו ראית איך ילדות בנות 8 מולבשות איזו חזות הם מייצגות? זה אחד הדברים המגעילים ביותר באמריקזציה הזו שהחילוניות אימצה לתוכה. דווקא במגזר החילוני אני מרגישה הכי פחות בשיוויון וזה מגזר שאמור להיות מודרני. דווקא הוא דוחה מעצמו את כל מי ששונה ממנו,דווקא הוא רומס את העובדים הזרים ואת המגזר הערבי. איזה שיוויון בכלל? במגזר החילוני יש הרבה רעות ומי שמתהדר בנוצות לא לו ומסתכל על זה בכליל השלמות-זה פיספוס. דווקא את עיקרון השיוויון והבסיס לו אפשר לאמץ מהמגזר הדתי-כולם נבראו בצלם האלוהים (אני לא מאמינה בה' ואני אפילו דוגלת במשפט הזה).

yoyo10

New member
תראי

גם אני לא סובלת את הגיזרה הנמוכה וכל שאר האופנות החולפות האלה זה עיניין של גיל ובואי נגיד שאמן ומרד גיל הנעורים יסתכם בזה. אני גם לא חושבת שהחברה החילונית מושלמת היא רחוקה מאוד מזה אבל לפחות מדברים על דברים ולא מתחסדים. מטבעו של האדם הוא לא מושלם.

© Tweety ©

New member
אני לא חושבת שזה עיניין של מרד

הנעורים. אני רואה בחורות בנות 20+ הולכות עם הגיזרה הזו. להלביש בנות בנות 8 עם מכנסיים שמראות הכל וחולצת בטן ולהעמיד אותן בפוזה מתגרה-נו באמת..זה שימוש מסחרי בילדים בחברה החרדית זה לא קיים לא שאני לובשת חצאיות ארוכות וחולצות ארוכות בקיץ אבל אני גם לא לובשת דברים חושפניים מידי. ולא יודעת לא כ"כ מדברים בחברה החילונית על דברים-הנה למשל מתי הנושא הנ"ל עלה לדיון? מתי דיברו בגלוי על הנעשה בשטחים ועל הנעשה לעובדים זרים? גם אנחנו טובים בלטאטא דברים מתחת לשטיח כמובן לא כמו אצל החברה החרדית אבל גם אנחנו בכלל לא רעים בזה.

lala897

New member
אני חושבת שכל חברה מטאטאה דברים

מתחת לשטיח. זה חלק מהחסרונות שלנו בתור בני אדם.

גוססי2

New member
אכן

כל חברה סגורה עושה זאת. במגזר החילוני הקיבוצים הם דוגמה אופיינית.

lala897

New member
לא רק חברות סגורות אבל בעיקר

חברות סגורות. צודק. החברה החרדית גרועה בזה.צודק. היא סגורה יותר ממה שהיא צריכה להיות.

lala897

New member
החברה החרדית לדעתי סגורה מאד

כלפי פנים- כאילו- גם בתוכה אנשים מאד מצומצמים ולא מקבלים וחיים המון על סטיגמות.

גוססי2

New member
נכון שיש לנו סיבות טובות לחוש ברע..

עקב היחס למיעוטים (עובדים זרים, ערבים, אתיופים וכו'), אבל נראה לי שיש לך טעות קשה ביחס למצב בתחום זה במגזר הדתי. רוב הדתות - והיהדות אינה יוצאת מכלל זה - מעודדות עויינות כלפי כל מי שאינו מאנ"ש כענין שבעקרון. אצל החרדים האשכנזים, לדוגמה, אפליית בני עדות המזרח היא דבר שבשגרה כמדיניות מכוונת, במוסדות החינוך של הציונות הדתית יש מקרים רבים של אפליית יוצאי אתיופיה, ועל כל זאת מתנוסס היחס המשפיל של כל הזרמים האורתודוכסים כלפי כל מי שאינו יהודי.

© Tweety ©

New member
כן אבל

זה בגלל שלקחו את הדת היהודית ועשו ממנה משהו מאוד מכוער. הדתיים הלאומיים החליטו שמי שמוסר שטחי מולדת צריך לרצוח אותו,החרדים החליטו שמי שלא לובש שחורים שומר שבת וכו' הוא גוי. וכמובן שאם החברה הישראלית עצמה שסועה ומוחלקת לקבוצות של אשכנזים-ספרדים אז השסע הזה יחלחל גם לתוך הקבוצה החרדית. ספר דברים וספר שמות מרבים לעסוק ביחס לגר ולזר. המעשים שהיום האנשים הדתיים עושים בשם התורה זה הדבר נהורא ביותר שאפשר היה לעשות ואחרי זה מתפלאים למה יש רתיעה כ"כ גדולה מהדת עצמה.

גוססי2

New member
מדויק לגמרי

התורה שבכתב מדגישה שוב ושוב את היחס ההוגן שיש לתת גם למי שאינו ישראל, ולפחות בתחום זה היהדות הרבנית על גווניה השונים הלכה מרחק גדול בכיוון הלא נכון.

א ו ר בת

New member
החברה הישראלית שסועה

ומחולקת לקבוצות של ספרדים ואשכנזים ומשם זה מחלחל לחברה החרדית ? בטיפטופים ? הרי בחברה החרדית ההפרדה הזו היא לא רק למעשה אלא גם להלכה כפשוטו. הדינים שלהם שונים ! הם לא יכולים לאכול זה אצל זה. הם כמעט לא נישאים שלא בתוך עדתם. הם לרוב לא לומדים יחד. פעמים רבות גם לא גרים יחד. זכורות לי לא פעם ולא פעמיים בהן שאל חרדי באחד הפורומים את המתדיין מולו, שהציג עצמו כחרדי או חרדי לשעבר, היכן הוא למד ומייד ידע השואל בדיוק לאיזה פלג שייך ומאיזו עדה הנשאל. בחברה ה"כללית" ההפרדה הזו הולכת ונעלמת. בכיתה של הבן שלי, בית ספר חילוני ממוצע, אפשר למצוא את בני כל העדות ולפחות כמחציתם לא ניתנים בכלל ל"הגדרה" מהיותם בנים למשפחות "מעורבות". היה. פאסה. הולך ונעלם.

מתנדב

New member
אור, את צודקת, אבל שינוי קטן

המנהגים שונים בין העדות השונות, מבחינת הלכות של שולחן ערוך, כולם שומרים על אותם הלכות, אך המנהגים הם שונים לגמרי....

א ו ר בת

New member
מינהג נשמע כמו משהו חלש

יותר. למעשה, כמו שזכור לי מויכוח שהיה פה על כשרויות, זו מעין הלכה מחייבת. לא ? האם אתה, בהנחה שאתה אשכנזי, תימנע תמיד ולחלוטין מקיטניות בפסח או שכיוון שזה "רק" מינהג ייתכנו מקרים בהם תאכל גם קיטניות ? והנה משהו על ההפרדה במוסדות חינוך. את זה לא תמצא "אצלנו".

מתנדב

New member
אור, לשאלתך.....

אני תמיד אמנע ממני לאכול קטניות בפסח... ולגבי ההפרדה, אמרתי לך גם בהודעה הקודמת, את צודקת יש הפרדה בין אשכנזים לספרדים, ואפילו שאני מבין את ההפרדה שיש, כי ספרדי יהיה לו קשה ללמוד בבית ספר של אשכנזי, היות ואצל האשכנזים לומדים הקריאה שונה לחלוטין מהקריאה של הספרדים, וכן להפך, אבל יש צדק גם מה שאת טוענת לגבי ההפרדה והמחלוקות שיש בין ספרדים לאשכנזים...

© Tweety ©

New member
השאלה עד כמה זה מפריע

לא תמיד הפרדה היא לשלילה. לי לא נראה שזה משהו רע בהכרח ההפרדה בין הספרדים לאשכנזים כל אחד ומנהגו הוא,כמו שאמרו לגביי אכילת הקטניות לגבי סגנון הקריאה.

למעלה