זה תלוי למי ובתכנון לעתיד (ארוך../images/Emo3.gif)
ה"מירנה" (ההתקן עם ההורמון) מתאים במיוחד לנשים שסובלות מדימום כבד ושלא רוצות להכנס להריון נוסף תקופה מאוד ממושכת (כלומר, שההתקן ישכון אצלן לבטח 4-5 שנים). הטענה כי כי מינון ההורמון נמוך מאוד והשפעתו מקומית ובכך הוא עדיף על גלולות. אגב, הוא גם מומלץ לנשים אחרי גיל הפריון, במקרה של דימומים כבדים. יש לו הצלחה יפה מאוד במניעת כריתת רחם עקב סיבה זו. התקן "רגיל" זול יותר ומתפקד היטב עבור רוב הנשים. הוא כדאי למי שרוצה להמנע מהריון ל 1.5 - 3 שנים ושאין לה בעיות מיוחדות עם המחזור. קורה (כך שמעתי, לי זה לא קרה) שההתקן גורם לדימומים בין מחזורים ולמחזור כבד יותר. התקן יעיל בכ- 97%. רוב הסיבוכים (אם בכלל נגרמים) הם סביב ההחדרה של ההתקן. יש שיעור קטם של הריונות למרות התקן וכן, חשוב לדעת, שהתקן אינו מגן בפני הריון מחוץ לרחם (שימו
הוא לא מגביר את שכיחות ההריונות מחוץ לרחם כפי שיש החושבוות בטעות, אלא פשוט לא מגן מפניו) הסיבה היא, שבניגוד לגלולות המבטלות ביוץ והקונדום, המונע מפגש של הזרע עם הביצית, ההתקן מבטל את אפשרות ההשתרשות. לכן, אם נוצר עובר והגיע בטעות לחצוצרה (והסיכוי שזה יקרה זהה אצל אישה שמנסה להכנס להריון ואצל אישה עם התקן) יהיה הריון מחוץ לרחם. אישית, זו הפעם השניה ששמתי התקן (נטול הורמונים). אחרי הלידה השניה (בפעם הראשונה ששמתי התקן) לא היה לי מחזור וגם לא ביוץ שנה וחצי, כך שהתקן היה קו ההגנה השני, וזה עבד מצויין. הפעם שמתי שוב התקן, אבל אני די משוכנעת שאני מבייצת (למרות שאין דימום מחזורי) ולכן הבעיה העיקרית שלי עם ההתקן כרגע היא בעיה מצפונית. קשה לי עם המחשבה שאולי נוצר עובר ואני מונעת ממנו להשתרש. לכן הוספתי (למרבה זוועתו של האיש) גם קצת "ימים בטוחים" (אם זה לא טוב לו, יש קונדומים במגירה...) זו הבחירה שלי, כי באמת שאני לא בעד הכנסת כל ההורמונים הללו בשלב זה של חיינו.
ובהזדמנות זו, ברכות על פורום חדש ונפלא. אם תקבלו אותי (יש מבחני קבלה
) אשמח להצטרף.