אמצעי מניעה

אמצעי מניעה ../images/Emo5.gif

אני מתלבטת נורא: מצד אחד תמיד השתמשתי בגלולות וכשהפסקתי נדהמתי לראות איזה השפעה יש להן על הגוף שלי - לא בא לי על הורמונים נוספים בגוף מצד שני ממש לא בא לי שיכניסו לי התקן שמעתי סיפורי זוועה!!!! מצד שלישי על קונדומים אין על מה לדבר בכלל!!!! ומצד רביעי זה לא עסק הסיכונים שאנחנו לוקחים
במה אתן משתמשות?

lulyK

New member
גם אני מתקשה לחזור לגלולות.

שנה לפני ההריון השתמשתי בשיטת המודעות (הפרשות וחום...) וזה היה הצלחה גדולה. עכשיו אני בונה על זה ועל נדירות התדירות

עינבלית

New member
קונדומים. מסכימה עם הרגשתך

לגבי ההורמונים. עדיף קונדום. בכלל, מה זה הקטע הזה שאנחנו סובלות את אמצעי המניעה והגברבר חופשי ומאושר?! ממש לא לעיניין. אז אחרי כל ההריון והלידה- שיסבול קצת. מגיע לו (ואיפה האייקון של הפולניה כשצריך כזה
)

wieci

New member
../images/Emo26.gif לגבי הגברים

רופאת הנשים שלי אמרה לי שאמצעי המניעה הנפוץ היום בארה"ב הוא......... קשירת צינוריות הזרע אצל הגברים
, וזה גם ניתוח הפיך. כמובן כשסיפרתי לאיתי על זה, כמו כל גבר טיפוסי הוא התחלחל, הכחיל
, הוריק וכמעט התעלף. והיות ואני שונאת קונדומים ומפחדת פחד מוות מהתקן, אני הולכת על גלולות מינס (משהו חדש).

ילדונט

New member
קונדומים

למרות שבימים אלו לוקח הרבה זמן ומאמץ להביא אותי לסטייט אוף מיינד המתאים, והפסקת הקונדום לא עוזרת לעניין

sipor

New member
אז ככה..

מכיוון שלפני ההריון היה לי מחזור סדיר ביותר היינו נזהרים ובימים המסוכנים קונדומים.. מחכה לבדוק עכשיו את המחזור... אם יהיה סדיר כמו מקודם רק בדרך הזאת.. לא מכניסה יותר הורמונים לגוף ולא שמה התקנים...וזהו.. במקסימום.. אחזור לפורום הריון ולידה.

nubi

New member
דיאנה

הגלולה המקסימלית. יש לי שחלות פוליציסטיות. בלי דיאנה אני חסרת איזון טוטאלי. אם את אחרי שתי לידות-שימי התקן (מומלץ בלי הורמונים).

יעלי9

New member
למה מומלץ בלי הורמונים?

הרופא שלי ציין שצרוף הפרוגסטרון מצמצם את הדימום המוגבר בזמן המחזור שהוא אחד החסרונות של ההתקן. כמובן שיש הבדל משמעותי במחיר. אני בכלאופן ויתרתי על הרעיון כולו.

זה תלוי למי ובתכנון לעתיד (ארוך../images/Emo3.gif)

ה"מירנה" (ההתקן עם ההורמון) מתאים במיוחד לנשים שסובלות מדימום כבד ושלא רוצות להכנס להריון נוסף תקופה מאוד ממושכת (כלומר, שההתקן ישכון אצלן לבטח 4-5 שנים). הטענה כי כי מינון ההורמון נמוך מאוד והשפעתו מקומית ובכך הוא עדיף על גלולות. אגב, הוא גם מומלץ לנשים אחרי גיל הפריון, במקרה של דימומים כבדים. יש לו הצלחה יפה מאוד במניעת כריתת רחם עקב סיבה זו. התקן "רגיל" זול יותר ומתפקד היטב עבור רוב הנשים. הוא כדאי למי שרוצה להמנע מהריון ל 1.5 - 3 שנים ושאין לה בעיות מיוחדות עם המחזור. קורה (כך שמעתי, לי זה לא קרה) שההתקן גורם לדימומים בין מחזורים ולמחזור כבד יותר. התקן יעיל בכ- 97%. רוב הסיבוכים (אם בכלל נגרמים) הם סביב ההחדרה של ההתקן. יש שיעור קטם של הריונות למרות התקן וכן, חשוב לדעת, שהתקן אינו מגן בפני הריון מחוץ לרחם (שימו
הוא לא מגביר את שכיחות ההריונות מחוץ לרחם כפי שיש החושבוות בטעות, אלא פשוט לא מגן מפניו) הסיבה היא, שבניגוד לגלולות המבטלות ביוץ והקונדום, המונע מפגש של הזרע עם הביצית, ההתקן מבטל את אפשרות ההשתרשות. לכן, אם נוצר עובר והגיע בטעות לחצוצרה (והסיכוי שזה יקרה זהה אצל אישה שמנסה להכנס להריון ואצל אישה עם התקן) יהיה הריון מחוץ לרחם. אישית, זו הפעם השניה ששמתי התקן (נטול הורמונים). אחרי הלידה השניה (בפעם הראשונה ששמתי התקן) לא היה לי מחזור וגם לא ביוץ שנה וחצי, כך שהתקן היה קו ההגנה השני, וזה עבד מצויין. הפעם שמתי שוב התקן, אבל אני די משוכנעת שאני מבייצת (למרות שאין דימום מחזורי) ולכן הבעיה העיקרית שלי עם ההתקן כרגע היא בעיה מצפונית. קשה לי עם המחשבה שאולי נוצר עובר ואני מונעת ממנו להשתרש. לכן הוספתי (למרבה זוועתו של האיש) גם קצת "ימים בטוחים" (אם זה לא טוב לו, יש קונדומים במגירה...) זו הבחירה שלי, כי באמת שאני לא בעד הכנסת כל ההורמונים הללו בשלב זה של חיינו.
ובהזדמנות זו, ברכות על פורום חדש ונפלא. אם תקבלו אותי (יש מבחני קבלה
) אשמח להצטרף.

nubi

New member
לגבי ההתקן עם ההרומונים

לדעתי (האישית והמבוססת על לימודי רפואה כללית בלבד ולא גניקולוגיה) הוא סכנה. יש המון דיווחים על סרטן רחם ושחלות כשמשתמשים בו. אגב, אף רופאת נשים לא שמה אותו לעצמה...

אין לי דעה מוצקה

לכן כתבתי שטוענים שהשפעתו מקומית. אני לא מכירה את כל רופאות הנשים (ובטח הן לא שמות אותו לעצמן, נראה לי שגם בהתקן רגיל הן צריכות עזרה בהתקנה
), אבל אנימכירה כמה רופאי נשים הנשבעים בנקיטת חפץ שהם שמו כזה לאישה שלהם. טוב, אולי יש לה ביטוח חיים אטרקטיבי. אני, בכל אופן, בהחלט העדפתי את נטול ההורמונים.

מעיןבר

New member
כרגע קונדומים...

אני רוצה לפנות לרופא ולבקש התאמה של דיאפרגמה - איך זה שאף אחת לא ציינה פה את האופציה הזאת
ברגע שתחזור הווסת נעבור לשמ"פ. כמו שהיא משמשת לעזרה בכניסה להריון היא משמשת גם למניעתו <ולמעשה זה הייעוד המקורי שלה>. בימים מסוכנים יותר אם לא נצליח להתאפק - נשתמש באמצעי נוסף...

lulyK

New member
זה גם מה שאני שמעתי.

החברה היחידה שיש לי שעשתה את המאמץ והתאימה לעצמה דיאפרגמה - לא משתמשת בה. מיילדת הבית של גיסתי המליצה לה על ספוגית שאמורה להיות קצת יותר נוחה (גם היא בסופו של דבר לא משתמשת בה). אני עדיין מפנטזת על ה"פרסונה", ערכת מקלות שעושים עליהם פיפי כל יום והן מזהות ימים בטוחים/לא בטוחים. כמו השמ"פ, אבל בלי למדוד חום ולמתוח הפרשות בין שתי אצבעות

כל פעם שאני שומעת "ספוגית" מיד

אני חושבת על איליין מ"סיינפלד" ושיטת ה- "sponge worthy" שלה... ומהזה שמ"פ?!

למעלה