אמצעי מניעה

nubi

New member
../images/Emo5.gifאיך? איך משתמשים?

זה עושה לי כזאת פטריה...

פמולן

מה , רק אני משתמשת בהן כאן? אין מה לדבר אצלנו על קונדומים מטעמי דת ומצפון. פתילות מפחידות אותי בגלל האחוז הגבוה של הכישלון. וטפו טפו טפו עם הפמולן הולך מצוין. אין מחזור, אין דימומים אין כלום. בהצלחה

ילדונט

New member
נעמה, חייבת לשאול מתוך סקרנות

מה בעצם ההבדל, מבחינת דת ומבחינת מצפון (כל אחד בנפרד אם יש ביניהם הבדל), בין שימוש בפמולן לבין שימוש בקונדומים?

בין הדת למצפון במקרה הזה

אין כל כך הבדל אבל יש בעיה הלכתית עם מה שנקרא הוצאת זרע לבטלה, ושימוש בקונדום עובר על האיסור הזה. לעומת זה, שימוש באמצעי מניעה כמו פתילות, גלולות, התקן וכאלו בהם יחסי המין עצמם הם "כרגיל" מבחינת הגבר, אין את האיסור הזה (כמו שאין איסור לקיים יחסי מין גם כשבטוח כבר אי אפשר להיכנס להריון כמו נניח אחרי גיל הפוריות או כשאין רחם חלילה). הרעיון הכללי הוא שיחסי מין הם לא רק לצורך פוריות, עם המגבלה הזאת שהזרע צריך להגיע לאן שהוא צריך להגיע
. לגבי מניעה בכלל, באופן כללי יש רבנים שלא מתירים למנוע, בעיקר לא אם אין עדיין ילדים. אחרי לידה הרוב המוחלט של הדעות ההלכתיות, מתיר למנוע כל עוד מניקים או שהאשה מרגישה שעדיין אין לה כח לילד נוסף. בסיטואציות אחרות זה עשוי להיות מורכב יותר. מקווה שקצת הבהרתי.

שבפמולן "היא" משתמשת

ובקונדום "הוא". בשימוש בקונדום יש בבחינת השחתת זרע לריק מאוד בוטה. בגלולות "הוא" עושה מה שצריך לעשות ויתכן שכלל לא מודע לשימושה בגלולות ולכן זה בסדר. ועכשיו נחכה להסבר יותר יסודי...

ayush

New member
גלולות...וזה מדהים איך במשך 10

שנות שימוש לא שכחתי אפילו פעם אחת גלולה ועכשיו, ב 8 ח' בערך של שימוש מחודש בגלולות אני שוכחת כמעט 5 גלולות בכל חפיסה
...כנראה שאני פחות פוחדת מהתוצאה

אני עשיתי לי תזכורת בפלאפון

וכך אני כמעט כמעט לא שוכחת. הפחד שלי יותר מהריון הוא מדימומים
אבל זאת רק אני. סיפרה לי חברה שיש לה 5 ילדים והקטן עדיין יונק שהיא לוקחת פמולן וגם לה יש תזכורת בפלאפון והילדים מזכירים לה שהגיע הזמן לקחת את הויטמינים שלה

אור67

New member
וואלה שאלה טובה ../images/Emo70.gif

סומכת על זה שאני עדיין מניקה בטירוף(לא תופס ,אני יודעת...), על זה שעדיין לא קיבלתי מחזור(כבר היו מקרים מעולם) אבל בעיקר בונה על זה שאיך לומר...אנחנו לא ממש עושים את זה...למי יש חשק???

ובאותו עניין.....

אולי אני אשמע ממש פריג'ידית - אבל אחת מהבעיות של הקונדום היא שלבעל לוקח יותר זמן...... זהו החלטתי על פמולן - אני יודעת שאני פחדנית ולא מצליחה לשמור על עקרונותי האנטי הורמונליים, אבל ההתקן מפחיד אותי איימים, ואת שיטת החום הפרשות וכו' או איך שקוראים לה הייתי מיישמת לפני ההריון - ידעתי מתי אני מבייצת לפי רגישות בפיטמות - עכשיו כתוצאה מההנקה אין לי סיכוי לדעת גם את זה. זהו קבעתי תור לרופא למרשם

אז אם כבר פמולן

הדבר הכי חשוב בגלולה הזאת גם כדי שלא תדממי (יש בכל מקרה סיכוי לדמם במחזור הראשון של הגלולות) וגם כדי שהגלולה תהיה אפקטיבית היא לקחת אותה כל יום באותה השעה בדיוק. אני יכולה להגיד שלפעמים אני מפספסת גג שעה ולא קורה לי כלום (מבחינת הדימום, להריון לא נכנסתי עדיין
) אבל ההוראות הן שאם שכחת גלולה 3 שעות אחרי הזמן, את כבר לא מוגנת שבוע. אז איך זוכרים? תזכורת בפלאפון למשל, או כל דרך אחרת שתזכיר לך לקחת באותו הזמן בדיוק. דבר נוסף, לוקח לה שבוע מהרגע שמתחילים עד שהיא מגנה אז בזמן הזה אפשר להשתמש באמצעי נוסף. בהצלחה

Tal223

New member
רק לזכור שהפמולן לא מגן ב-100%

חברה שלי הניקה הנקה מלאה ולקחה פמולן לפי כל הכללים, ובכלל לא קיבלה מחזור. היא גילתה שהיא בהריון בשבוע 22!!! היא התחילה לחשוד כשהיו לה כאבי בטן מוזרים, והלכה לרופא אחרי שעשתה בדיקה ביתית וקיבלה תשובה חיובית, עם כוונה לעשות הפלה. כשהרופא בדק וגילה שהיא בשבוע 22 (לפי אולטראסאונד) כמובן שלא היה מה לדבר על הפלה. היום יש לה שתי בנות בהפרש של שנה וחודש זו מזו והיא מאושרת שיצא ככה, אבל אז היא הייתה ממש בהיסטריה מהריון נוסף כל כך מהר (וגם קצר - תוך 3.5 חודשים מהגילוי היא כבר ילדה...).

למעלה