אמת או שקר?

י ו ר ם 7

New member
בספר- ליבוביץ כופר או מאמין ?

של מיכאל ששר זכרונו לברכה .
בעמוד 96 -בפרק- בן-גוריון וליבוביץ.
"הוא אמר על בן-גוריון :הוא שנא את העם היהודי הריאלי.לא את הקונספציה של העם היהודי (שאותו ראה כע"ם
סגולה" וכ"אור לגויים" - מ.ש.), אלא את עולמם של מליוני היהודים שמקרבם בא. "הוא פשוט שנא את העולם ההוא."

י ו ר ם 7

New member
הקדים בהקשר למקור מספר אחר..

בספר ליבוביץ כופר או מאמין? יש 7 עמודים מאד מעניינים בהקשר
המדובר .ריקי בהחלט מסוגל לכתוב מחזה לתפארת מדינת ישראל "בן-גוריון וליבוביץ"
רק שלא יכניס לשם הרבה עגנון ושיעשה עבודת מחקר רצינית לפני ולפנים

י ו ר ם 7

New member
הבעייה היא - איך אפשר לשנוא "עם סגולה" ?

אם הוא עם סגולה מה לו ללאומיות של בן-גוריון ולמה "עם סגולה" חייב בשלטון המלך בן-גוריון.

בטח התכוונת לשאול

למה (אליבא דליבוביץ לפי עדות ששר) בן גוריון שנא - רק את העם היהודי הריאלי - אך לא את עצם הקונספציה של העם היהודי כעם סגולה? אדרבא, גם הקונספציה של עם סגולה - מנוגדת תכלית ניגוד לקונספציה של בן גוריון, וכפי שהיטבת לנסח: "אם הוא עם סגולה אז מה לו וללאומיות של בן-גוריון ולמה עם סגולה חייב בשלטון המלך בן-גוריון".

אם יהיה מפגש אז נוכל להכיר יותר

iricky

New member
עגנון אמר דווקא דברים מעניינים על בן גוריון

וזה אחד מהם:
באחד מימי ההולדת של בן גוריון, זה היה כבר לאחר שפרש מן הפוליטיקה ועבר לשדה בוקר, לקחו את עגנון עם עוד חבורה של מכובדים למעונו של בן גוריון בשדה בוקר לחגוג לו יום הולדת ולעשות נחת רוח לזקן. עגנו החזיק בידו או בבית שחיו איזה ספר, ואיש לא ידע מהו ספר זה. כשהגיעה שעת הברכות, עמד עגנון על רגליו, ובחגיגיות רבת רושם פנה לחתן השמחה ואמר: "לזכר ימים שבהם עמדת קברניט ליד הגה המדינה, הנני מגיש לך במתנה את ספרי - ימים נוראים" (יש לעגנון ספר כזה).
(סופר מפיו של עמוס עוז)

י ו ר ם 7

New member
עגנון ידע שבן גוריון לא מבין ביהדות ובבדיחות

ולכן הסיטואציה מצחיקה אותי אבל אני בטוח שלא כל אחד היה צוחק מזה
או מעלה את העניין כקוריוז.אני מקווה שאני סובר נכון או שעוד פעם טעיתי
ובכלל אין הביישן למד.......ריקי תעזור לי לפענח את הבדיחה או שאתה מסמל אחרת

newman10

New member
האם יש לך

דבר מה נוסף מעניין שאתה זוככר מאותה שיחה ומוכן לשתף בה אותנו? אני, בכל אופן, אשמח מאוד.

אם תרצה, אשמח להסביר לך גם למה.

לצערי אינני זוכר כי זה היה לפני שנים רבות אבל

אני כן זוכר בוודאות את נוסחו המדוייק של המשפט "בן גוריון שנא את היהדות". המשפט הזה טרם מש מזכרוני, ועשה עלי רושם רב. ותחשוב שזה עוד היה בתקופה שטרם היכרתי את כתבי ליבוביץ. יתכן שאילו כבר אז היכרתי יותר את תפיסותיו של האיש, הייתי מנסה להטות אוזן ולקלוט יותר מהשיחה.

אשמח אם תסביר לי למה היית שמח אילו יכולתי לשתף אתכם בדברים נוספים שהייתי זוכר מאותה שיחה.

newman10

New member
זה אומנם לא נקרא להסביר

http://tpeople.co.il/leibowitz/scanned.asp?id=84#

העמוד השמאלי העליון, הפסקא האחרונה שבראש העמוד ששמו של מי שכתב אותה נמצא כבר בעמוד הקודם. זאת שמעל הכותרת "הרב יואל בן נון"

אני מקווה שזה מדבר בעד עצמו.

newman10

New member
לא הבנתי...

או שמא אין מה שאבין או שאמור אני לא להבין?

איפה חיים כשצריך אותו?

אגב אני מכיר היטב אישית את מאיר בוזגלו

ויצא לנו לשוחח לא אחת. שים לב, שבדבריו בהארץ שאליהם הפנית אותי, הוא מדבר על דברי ליבוביץ - אשר להם היה בוזגלו עד - כמה חודשים לפני מות ליבוביץ (כשאז הוא עדין היה אבל על מות בנו), בעוד שאני מדבר על דברי ליבוביץ - אשר להם הייתי עד - בימי השיבעה על מות בנו, שזה היה כמה שנים לפני מות ליבוביץ, לא כמה חודשים.

למעלה