אנוס לחיות ואנוס לחיות נכון

יוניבי

New member
אנוס לחיות ואנוס לחיות נכון

זה שיש יותר ויותר אנשים שאינם מוכנים לקבל את החבילה כמו שמנסים למכור לנו אותה, כי הם חכמים, אינטליגנטיים, סקרנים, מרדנים, עצמאיים במחשבתם, זה טוב בריא ומתחייב אך האם אנו כחברה רוצה לחיות בעולם ללא הערכים הדתיים וללא המסורת ללא הערבות ההדדית וללא הריבוי הטבעי המבורך שמשמר מאזן דמוגרפי מול עולם מוסלמי ואפריקני מתרבה לעומת עולם מערבי הולך ונכחד,? כמובן שבאופן אישי כל אחד רוצה לחיות א החיים הטובים, אז אולי נבנה את כל הבתים שלנו על חוף הים - כי מה איכפת לנו אם עוד דור או שניים לא יראו ים, אולי נכרות את כ העצים ונקטוף א תהפרחים המוגנים ונקשט בהם את בתינו, אולי נצוד את כל חיות הבר להנאתינו, אולי נמשיך לחמם את כדור הארץ ונפגע באוזון להנאתינו, אך מה לעשות יש לנו אחריות גם על העתיד ולכן אנו מוותרים מעצמינו, ואפילו סובלים קצת למען הדורות הבאים שיחיו כאן שגם להם יהיה טוב, וגם הם יחיו בחברה מחונכת. אז בבקשה תעשו חיים הכי טובים שאפשר אבל תחשבו גם על הזולת, כמו שלא תעשו מסיבה רועשת כל הלילה מעל ביתה של אלמנה מבוגרת (אני מקווה כך) כי אתם מתחשבים ואתם אנושיים, כך תולידי ילדים תחנכו אותם לעשיית טוב ולאהבה גדולה

yahv1

New member
מישהו כאן כתב נגד עשיית טוב?????

כולם משתדלים לעשות טוב ורק טוב!!!! אנחנו דנים כאן על העניין של להיות חרדי בלבוש ובחיצוניות ובתכלס בפנימיות לא אכפת לך מכלום בעניין של דת.... כל אחד וסיבתו השמורה עימו.

יוניבי

New member
עשיית טוב כחינוך וכדרך חיים

אנו לא רוצים רק לעשות טוב כי נח לנו ובא לנו, עשיית טוב ואחריות לזולת כסגנון חיים את זה יש רק בדת בכל הדתות

עשיית טוב קשורה לדת?

צא קצת לעולם ותראה כמה טוב יש בעולם בלי הדת ולעומת זאת כמה רוע הביא הדת לעולם!

יוניבי

New member
אני חי בעולם

אני חי אותו יום יום שנים רבות, יש הרבה טוב בעולם, יש הרבה אנשים טובים בעולם, אבל הטוב ובעיקר האיכפתיות מהזולת כדרך חינוך וכמוטיב מרכזי בחיים נמצאת רק בדת בכל דת, רק מה הערבות ההדדית מחייבת לקצת יותר מאמץ לעשות טוב לא רק כשאתה מרחם או כשנוח לך או כשבא לך להרגיש טוב עם עצמך, אלא עשית טוב כי זה תפקידך וכך צוית, זוהי עשיית טוב שמקיימת עולמות.

אתה פשוט מדבר שטויות!

מאות מיליוני אנשים בכל הדורות נהרגו והוכחדו על לא עוול בכפם רק בגלל הדת!כל המושג של מלחמת קודש,של קידוש דברים על פני חיים של האחר נוסד רק בידי הדת!אני יכול להביא לך עשרות דוגמאות של רוע ורשעות שנעשו בעולם רק בשם הדת,ואתה מדבר על דת כחינוך לטוב?

יוניבי

New member
לפעמים מקריבים חיים למען חיים

שמעת על חיילים מובחרים שהקריבו את חייהם להצלת חיים? לפעמים מקריבים חיים למען הצלת דורות של חיים, מלחמות קודש נועדו לבער חיים מושחתים של אנשים שהרגו רצחו ואנסו ללא רחם שהרגישו אדונים בארצם כדוגמת סדום ועמורה, ולא משנה אם את המאמין בזה ספציפית או לא אתה אבל מסתמך על סיפורי הסטוריה שרוב מקורותיהם הקדומים הם מספרי קודש, זה שבשם הדת קמו אנשים ועשו מעשים אשר לא יעשו, זה אכן מזעזע, אבל הדת כדת קמה ונוסדה וחוקיה נכתבו כדי ליצור עולם טוב יותר.

פשוט סילוף המציאות!

אנשים חפים מפשע נהרגים וסובלים בשם הדת!לא אנשים רעים ופושעים!רוצה דוגמא? בבקשה.הדת המטומטמת אוסרת על נטילת איברים מגוף אדם מת בשם איזה קדושה אינפנטילית של גווית המת,אתה יודע כמה אנשים יכולים להינצל ע``י תרומת איברים?אתה יודע כמה אנשים סובלים סבל בל יתואר מטיפולי דיאליזה או טיפולים אחרים רק בגלל שאין להם איברים שישתילו להם ואם הדת לא היתה אוסרת זאת היה להם וחייהם היו ניצלים או לחילופין הסיוט של סבל חייהם היה מסתיים אם התורה לא היתה אוסרת לקחת איברים מגוף מת ולתרום זאת לאדם שיחיה?תאמין לי יש לי עוד המון דוגמאות אם תתעקש תקבל עוד.

יוניבי

New member
על איזו מציאות את ה מדבר?

אתה יודע מי הראשונים שהצילו חיים באיברים של אנשים מתים במוות מוחי" הגרמנים הנאצים אני כאדם וללא קשר לדת חושש מאוד מהיום שבו בשביל להציל חיים יטלו חיים , זה קורה היום במזרח ארופה ובאפריקה כל יום, כן מצילים חיים של אנשי המערב המתורבתים העשירים על חשבון חיים של אנשים סוג ב' זוהי התוצאה הישירה והבלתי נמנעת של "ההצלת חיים" שאתה כה דואג לה. וזוהי רק קצה הקרחון כי הדברים האלו מתדרדרים במהירות, למה לתת לבן אדם חולה, שעדיין חי אך יודע שימיו ספורים, לסבול? אפשר לגאול אותו מיסוריו ולהציל חיים של אחרים, נכון? ואחרי זה גם אם הוא יודע שיש לו חודש וכו' ובהתחלה זה יעשה בדרך הומנית באישור ובחתימתו אבל התוצאה ידועה, ולפני שאתה מגיב תחשוב על מה שכתוב לא רק לקרוא.. והכל ברוח טובה ואוהבת

לדעתי אתה מדבר שטויות!

בגלל שאסור לקחת חיים מחיים אחרים לכן לא לוקחים איברים ממתים מה הקשר?הסיבה שלא נוגעים במת היא אמונות טפילות של קדושת המת ושאם יהיה חסר לו איברים לא יקום לתחיית המתים,אז בשל האמונות המטומטמות האלה לא מצילים חיים!על זה אני מדבר כשאני אומר רוע בדת!בוא קח עוד דוגמא אפילו יותר קשה,הידעת שהרמב``ם פוסק להלכה שאם יהודי אונס גויה הורגים אותה בגלל שבא תקלה לישראל על ידה??? אתה קולט מה שהוא כותב?הרמב``ם שעוד היה נחשב לנאור,אם יהודי שפל רוח גס ומתועב יתפוס אשה גויה ויאנוס אותה,אפילו אם היא ילדה,יהרגו אותה, לא אותו,היא הפושעת, לא הוא,למה?כי תקלה באה לישראל על ידה!!! אם זה לא רוע,מה זה רוע???

יוניבי

New member
מכבד אותך על שנינותך אך אל תבלבל בעובדות

אף אחד לא רוצה לשתול איבר חיוני של אדם מת באדם חי פשוט כי אין בכך כל תועלת ברגע שהלב מפסיק לפעום כל האיברים החיונים כולל הלב הופכים לחתיכת בשר מת. הויכוח בין ההלכה לרפואה המודרנית הוא על זמן קביעת המוות לפי ההלכה כל עוד שהלב פועם האדם נקרא חי גם אם המוח כבר אינו פועל, והיו מקרים לא מעטים כוללל מהשנים האחרונות מש שאנשים התעוררו ממוות מוחי וחזרו לתפקוד נורמלי, והרפואה המודרנית טוענת כי כאשר המוח אינו פועל זהו קביעת מותו של האדם אפילו שלבו עדין פועם. כעת תקרא שוב א תמה שכתבתי לך בעניין ותחשוב שוב האם אני לא צודק כמה שהדבר מסוכן וכפי שהוכח בשטח בסיפורים מזויעים המתפרסמים בקביעות על נטילת איברים מאנשים חיים ובריאים בניגוד לרצונם. בענין הרמב"ם א. כאשר אני רואה פסיקה אימרה או כל דבר אחר מאדם כמו הרמב,ם או ממישהו מהדורות היותר קרובים אלינו כמו איינשטיין או החזון איש אנשים חכמים ורציניים משכמם ומעלה אני קודם כל מנסה להבין את הפסיקה ללמוד אותה לראות את הפרסטקטיבה ש הזמן והמקום ורק אח"כ מחליט אם זה נראה לי או לא הבנת אותם נכון, ב. הרמב"ם אינו מדבר על אונס הוא מדבר על יהודי ששוכב עם גויה, מדובר באופן שקיימת מלוכה בישראל ומדובר בפסיקה שניתנה לפני 800 שנה, תיכנס לפרספקטיבה ש התקופה ההיא תשווה למצב שהתנהל בעולם אז ותשפוט. ולא אני לא למדתי את הרמב"ם ולא את המפרשים שלו אני רק זוכר את זה מזמן

סוג ב

New member
אני חייבת להגי לך משהו

אני לא רב, ולא למדתי בישיבה ומה שלמדתי בבית ספר יצא ממני ברגע שנכנס. אז בענייני הלכות אני ממש לא בקיאה. מה שכן, אני מכירה בנאדם מאוד חרדי, שחתום על כרטיס אדי, כי הוא אומר שאלוקים לא התכוון בתורת משה, שניתן לחולים למות כי התורה שבעל פה קובעת הגדרה שונה למוות. כל המציל נפש אחת מישראל, כאילו הציל עולם מלא. ככה אומרים? אם כן, לפחות את זה אני זוכרת...

יוניבי

New member
מה קורה לכם?

אנשים כאן השתנו באמונה שלהם אבל נשארים חרדים באופי, שזה אומר אנשים מקובעים שחושבים שהאמת שלהם היא האמת, ללא יכולת הקשבה והבנה של דעה אחרת. נראה מתגובתך שלא בדיוק קראת את הטיעונים שלי נגד קביעת המוות כפי שהרפואה אומרת, ולכן אחזור עבורך על עיקרי הדברים, ראשית הטיעון שלי אינו נוגע לדת ולזמן קביעת המוות, אני כבן אדם, חושש מאוד מהענין שאנשים בני אנוש מחליטים לקחת חיים או להתערב בסיום החיים של בני אדם לטובת הצלת אדם אחר, זה נוגע להשתלות איברים וזה נוגע להמתת חסד, שכידוע היום מידי יום נחטפים אנשים בעיקר במזרח ארופה ובאפריקה ע"מ להוציא מהם כליה או אפיק איברים חיונים יותר תוך כדי גרימת נזק בלתי הפיך ואפילו מוות, והכל בשביל להציל חיים. אנו חיים בעולם מספיק מסולף כדי שמדינה כזאת או אחרת תחליט שכל חולה סופני שימיו, או שבועותיו וכו' ספורים בכדי "להציל חיים של אנשים שיש להם את כל הסיכויים לחיות בבריאות שנים רבות, שזה גם נשמע הגיוני לא? ובדיוק לכן זה מפחיד כי את הסוף אנו ידעים כי היתה אומה הומנית כזאת וחוינו כעם ואני אישית כנכד לניצולי שואה שאיבדו את כל יקירהם שם, מה יכולה להיות התוצאה כאשר בני אדם מחליטים חיים של מי חשובים יותר, כעת אשמח לקבל תגובתך המחכימה, באהבה ובנשיקות יוניבי

סוג ב

New member
טוב, אנחנו לא מדינת עולם שלישית

ובנתיים תודה לאל, אף אחד לא נחטף בארץ למטרות האלה
אתה יודע, לכל אחד ואחד יש דעה שונה מחברו וזה מה שיפה בכל מקום, לכן כל אחד יכול להביע את דעתו ואי אפשר לכפות עלינו דעות אחרים.. כך שלא נירא לי נכון לרצות שנפסיק להתקבע על דעותנו...
עכשיו לדעתי האישית- אני כן בעד תרומת איברים וסומכת על רופאים באשר הגדרת המוות שלהם. אם החליטו שמוות קליני= מוות במקרה זה או אחר, אני איתם. מה לעשות וחייבים לסמוך על רופאים? אנחנו די תלויים בהם וזה לא נכון לסמוך על רופא משפחה ולא על רופא מלומד אחר, שקבע מוות קליני לאדם מסויים. לא הבנתי אם דעתך מושפעת מאמונה בהלכה וברבנים, או מושפעת מדעתך האישית בעניין. אגב האהבה והנשיקות, הייתי מסתפקת בפרצופים כמו
ו

יוניבי

New member
במדינות נאורות זה יקרה בחוק

א. קרו מקרים בארףץ גם של חטיפות ב. מי שממן את החטיפות האלו זה אנשים הכי נאורים, ויש לי חבר ששילם 100 אלף דולר עבור כליה וקיבל אותה בפחות מחודש, מה נראה לך מישהוא תרם אותה? גם הוא יודע שלא. דעתי בענין איננה קשורה לדת, זאת דעתי בכן אדם שמסתכל לאן העולם הזה הולך ומוטרד מאוד מההומניות המדומה שבסופו של דבר תתן וכבר נותנת בידי אנשים להחליט מתי לקחת חיים וחיים של מי חשובים יותר, ואם תתבונני בזה קצת בפרסטקטיבה רחבה ותקלטי איך זה מחלחל לאט לאט גם בקטע של תרומת איברים וגם בקטע של המתת חסד אולי גם תסכימי לדעתי, ולא אני לא סומך על העולם שידע להתגונן מזה. אני כותב ארוך מדי? בענין הפרצופים זה מדי מכני אני אוהב לכתוב את זה כך אני מרגיש שזה יוצא לי ממקום אמיתי

יוניבי

New member
מהר מאוד נוכל להוציא את זה מהוירטואליות

ואז זה יהיה באמת טוב... (את האמת מאיפה לוקחים א תהפרצופים האלה? לא בשבילך בשבילך אני נותן את זה מכל הלב באהבה גדולה)

סוג ב

New member
לא היית בונה על זה..

אם אתה גולש מהמחשב, מתחת לחלון של כתיבת הודעה, יש פרצוף צהוב. תלחץ עליו ושמה תמצא שלל פרצופים.. אם זה מהנייד הלא כשר שלך, אני לא יודעת. אני גולשת רק מהמחשב..

למעלה