אנוס לחיות ואנוס לחיות נכון

יוניבי

New member
לא היו שווים אך לא דומים להיום

לא כל מה שנראה לך היום טוב יותר מפעם, אכן כך, לא בטוח איך ההיסטוריה תשפוט אותנו, על מעשינו ועל ההתנהגויות שלנו, כשאתה חי בעולם מסוים אתה לא רואה את זה באותו מבט, ואני לא קרוא להם דור מושחת, כמו שאני לא קורא לדור שלנו מושחת, כי אפשר להגיד שכל העולם הזה מאז קיומו הוא מושחת, אני מעדיף להסתכל אופטימי על החיים ועל הטוב שבו, בכל חלק ממנו

יפה לך

אם טוב לך למרוח את המצפון שלך ולהסתכל באופטימיות על רוצחי ילדות קטנות רק כי הם גויות,יערב לך ויבושם לך,אני שמח שאין חלקי עם אלה!

יוניבי

New member
אין ליבעיות עם המצפון שלי

סבבה לי אם יש מי שחושב שגויה שחיה תחת מלכות ישראל לפני 1000 שנה והזדיינה עם יהודי בפני עשר אנשים ולא הסכימה לאחר מכן לקבל על עצמה את חוקי השליטים היהודים צריך להרוג אותה, אין לי בעיה ע זה, כמו שלך אין בעיה להיות שייך למין האנושי שנהג לפני 1000 שנה והרבה פחות מזה, למכור ילדים וילדות ולקנות אותם לצורכי מין וכל התעללות אחרת, אא"כ אתה מתבייש להשתייך למין הזה ובא לך לעבור לקופים או אולי לג'ירפות החמודות, סבבה לך על זה

שמע, ידידי. עיינתי ברמבם - ונראה לי

שאתה טועה ומוציר דברים מהקשרם. כהרמבם כותב שם 'נהרג' או 'נהרגת' הוא אינו מתכוון שאתה הולך והורג אותה. אתה צריך לקחת אותה לבית דין, ושם דנים אותם בי"ד של 71. ואם אתה מכיר קצת הלכות דיני נפשות, אתה יודע כמה נדיר היה שהיו הורגים אדם - עד שבי"ד שהיה הורג אחת לשבעים שנה היה נקרא קטלני. (צריך לראות אותם בשעת מעשה וצריך שני עדים בלתי תלוייום ולא קרובים, וצריך למצוא עליהם זכות - שאם כל הסנהדרין היו פוסקים חייבת - הייתה יוצאת זכאית וכו' וכו' תנאים על גבי תנאים) אתה לעניות דעתי, הבנת את זה - כמו בחברה המוסלמית שקיימת היום - שפשוט הולכים ורוצחים אותה. ההוכחה לנאמר לעיל, ניתן לראות בהלכה למעלה לגבי בעילה בפרהסיה - רק אז מותר לקנאי לפגוע ולהרוג אותם (את שניהם!) וגם אז צריך תנאי יסודי שהם צריכים להיות מחוברים. ואם הבועל הרג את הקנאי - לא נענש עליו. לקחת הלכה, להוציא אותה מהקשרה, ולבנות עליה תילי תילים של 'הבנות' ולשנות דרך חיים על פיה - נראה מוגזם אפילו בעיניים חילוניות.

יוניבי

New member
לא נכון

מדובר בפרהסיה וכל ה71 מדובר בלהמית יהודי ולא גויה "שיקסע" שמחטיאה את בני ישראל

גנדרן

New member
אתה טועה יקרי

יקירי אתה טועה מאוד, את הרציחות הגדולות ביותר עשו אנשים אתאסטיים, כמו אדולף היטלר , יוסף סטלין, פרנקו, ומוסליני אם נוסיף את קורבנות מלחמת העולם הראשונה שבה מתו ודיממו למוות 20 מליון בני אדם אנו מגיעים למספר זוועתי של 80 מליון בני אדם שנהרגו נרצחו ונשחטו בין 1914 ל1953 (מועד מותו של שונא ישראל וצורר כל היהודים יוזף סטלין, שמת בשושן פורים לפני שהספיק להגלות ולחסל את שארית הפליטה) מעולם לא נרצחו כל כך הרבה אנשים כמו בארבים השנים הארורות הללו. גם בשנים הגרועות של מסעי הצלב לא נרצחו כל כך הרבה אנשים, וגם האיסלם לא השמיד מליונים, ודאי שלא היהדות אז כל זה סליחה על האמירה בלבול ביצים ללא טעם או בראשי תיבות בבל"ט

כמו שכבר כתבו לך, מה הקשר?

עשיית טוב אינה קשורה בהכרח לקיום הדת, או יותר נכון, בהכרח אינה קשורה לקיום הדת. הרוע בעולם, מלחמות, מחלות ועוד צרות שונות ומשונות היו, עדיין ויהיו בגלל הדת, כל דת, יהדות, נצרות ואיסלאם, כל אחת והזרמים שלה גם. ביהדות מדברים על מצווה להרוג את שבעת העמים שהיו חיים כאן באיזור, מחיקת כל זכר פיזי של עמלק, איסור חיתון עם עמון, מואב ומצרים. הלכות עבד כנעני לעומת עבד עברי, אנס נושא את אנוסתו על כורחה, שבויות מלחמה ואני יכול להמשיך כאן עוד ועוד. בנצרות לא חסרים פרקים מזוויעים בהיסטוריה, מול שאר ה"כופרים" או בין הזרמים. לאיסלאם יש גם קופת שרצים. דתות נוספות שהיו ונכחדו גם הרבו במלחמות קודש אלו באלו. אז עכשיו, שוב פעם, על מה דיברנו? אה כן, להישאר בן אדם טוב גם כשנהיים דתיים, נכון?

עץ שתול

New member
לדעתי הדת זה שורש כל הרע שבעולם

גם בהוה וגם בראי ההיסטורי אם לא הדת היינו חוסכים את רוב המלחמות והסיכסוכים.

עץ שתול

New member
גם האתאיסטים התבססו על דעות קדומות של שנאה

שנאה מושרשת שמקורה שאבו בעיקר מהנצרות. מי שקרא את המיין קאמפ מבין שגם היטלר ראה את עצמו כשליחו של האל וזה מופיע בכמה וכמה ציטוטים.

יוניבי

New member
טעות חמורה

רומא האימפריה, יון, נפליון היטלר סטאלין וכל אלו לא היו קשורים לשום דת וכך גם אלכסנדר מוקדון, אז אתה יודע על מה את ה מדבר? או שאתה אומר את זה רק כי זה נוח לך?

עץ שתול

New member
אתה לא עונה על מה שכתבתי!!!

היטלר ראה את עצמו כשליחו של האל!!!! זה מופיע בכמה ציטוטים בספרו מיין קפמפ.... אז אנא, לפני שאתה מתקיף ודוחה את דברים תבדוק קודם.

עץ שתול

New member
נראה לך באמת שהחרדים יותר מוסריים מהחילונים?

ניקח לדוגמא...יענקללל ליצמאן פחות דמגוג וצבוע מטומי לפיד??? אגב, גם טומי לפיד מעולם לא השתמש בסמים וגם לא ישב בכלא על מעשה אלימות כלשהו!!! (זה תשובה מוכנה מראש למה שאני יודע שאתה הולך לענות לי. לך תוכיח לי שליצמן לא מעשן גראס בסתר
)

יוניבי

New member
מי שמעשן סמים ש"יבושם" לו

אין לי בעיה עם מעשני גראס, יש לי כן בעיה עם מי שמשדל אחרים לכך, לעצם הענין לא חושב שהחרדים אנשים טובים יותר, חושב בהחלט שהעולם זקוק לדת בכדי להתקיים לאורך זמן ולא להיהפך לסדום ועמורה

גנדרן

New member
יקירי אתה טועה

אדולף היטלר היה אתאיסט, ואם תקרא את מיין קאמף במקור הגרמני, תבין שבמקומות שהוא דיבר על השגחה, הוא דיבר על מושגי בני זמנו. שרובם היו נוצרים פרוטסטנטים או קלווניסטים, והוא רצה לשכנע אותם היטלר ראה ביש"ו חזיר יהודי, וטען כמו הקומניזם שהדת היא אופיום להמונים, את הכמרים שהתנגדו לו בצורה פעילה הוא עצר ושלח למחנות ריכוז, ואף תלה אותם על הכנסיות שלהם(מה שאפילו יוזף סטלין לא העיז לעשות) בז לכל דת וטען שהדת שלו היא הפגאניות הרייך השלישי של היטלר הוא המשך ישיר של הרייך הראשון רומא הלא נוצרית, וכן מועל היד

למעלה