אנטיאס 22 ק"ג

BEN86

New member
אני לא יודע....

מי ממכם פעם ראה שולה של 30 או 40 קילו אבל זה לא דג קטן ומי שיגיד לי שמבן אדם הביא כזאת חתיכה עם רולר אני טוען שלא ניתן אני ראיתי שמביאים 7 8 קילו אתם לא מבינים איזה גודל יש לדג כזה זה דג שמתקרב ל 2 מטר וחצי זה דג שאנחנו דגים עליו עם חוט 200 מילימטר עם קרס 3 אני לא יודע אם מישהו ממכם יודע על איזה קנה מידה אני מתכוון אבל זה גדול ואני ראיתי חתיכות כאלה שנופלות משרק אז אתה אומר לי שבן אדם יכול להביא כזאת ברולר חתיכה של 30 או אפילו 20 קילו מחר בלילהההההההה!!!!!

sailfish1

New member
דגים גדולים

מאחר והשיא האישי שלי מסירה עם חכה ורולר 50ליברות(חוט 0,70) הוא: blue marlin של 262 ק''ג ב-נובמבר 96 בחוף השנהב אני נוטה להאמין לכל סיפור סביר ובכן יש לציין שהדייג צריך להיות מנוסה דע לך ידידי שעם רולר סיכוייך להביא את הדג גדולים יותר מאשר ביד תפרגן קצת גם אם יש בך ספיקות

Barracuda

New member
דוח על תפיסת אנטיאס מסכן של

7.4 ק"ג. זה היה ביום שישי שלושה ימים לפני הבחירות. המיקום: חברת חשמל אשקלון בין שני הזרימות של המים החמים (כמו באשדוד) עומק של המים כמטר וחצי,ים שקט כחצי מטר גובה. השעה שש בערב פיתיון מקרל (אני משתמש בו רק בחורף ורק בו). 2 מקלות טיטניום של ספורטקס 4.20 ושני רולרים אוקומה 10 לגרים חוט 55. 48 ליברות,קרסים מ"ס שלוש זריקה ראשונה שני פרידות לבנות של חצי קילו וים של סרגוסים בגדלים של 350גרם ל700גרם מחפש סרגוס קטן לזרוק על גדול אבל נתפסים רק סרגוסים גדולים ופרידות לבנות גדולות השעה כבר 5 לפני בוקר ועדיין אין לי דג שאפשר לזרוק על גדול חבר שלי צועק לי אדי יש לי דורדה קטנה (כ150 גרם) סוף סוף אני הולך לאוטו מוציא את המקל 2 חלקים גם של ספורטקס 2.4 מטר חוט משי 48. קרס מ"ס 4\1 משחיל בזנב מעל לעמוד השידרה של הדג שלא ימות וזורק לתוך הזרימה ללא (משקולת) ומתחיל לשחרר את החוט לזרימה למרחק כ120 מטר משחיל את המקל לתוך הסטנד ופותח מעט את הקלץ וחוזר למקלות שלי במרחק כ20 מטר לא הספקתי להגיע עדיין למקלות ואני רואה את המקל בחצי בטן ואת החוט רץ כמו מטורף. אני רץ למקל תופס אותו והולך לצד שמאל של הזרימה שלא יהיה לי את ההתנגדות של הזרם החזק והדג עדיין רץ כמו מטורף אני מנסה לסגור את הקלץ אבל הדג עדיין לא נותן לי הוא ממש לא רוצה לעצור החוט כבר עומד להגמר ברולר (כ220 מטר) והוא עדיין מושח אין ברירה צריך לעצור אותו אני סוגר את הקלץ מרגיש התנגדות אדירה במקל ומחזיק אותו במצב הזה כ2 דקות ומתחיל לגלגל את הרולר אבל הדג ממש לא מותר כ40 דקות לקח לי לגלגל 200 מטר עד שראינו אותו הדג כבר היה על הצד אבל עדיין חזק מאוד חבר שלי אם הנעלים נכנס למים ותפס אותו בזנב והוא עדיין השתולל תפשתי דגים הרבה יותר גדולים אבל אין כמו להוציא אנטיאסים זה אחד הדגים החזקים ביותר שאני מכיר.. זה הסיפור של אנטיאס מסכן של 7.4 קילו מקווה שלא שיעממתי אותכם.. ומקווה שתעברו חויות דומות... בהצלחה..

zoharfi

New member
יפה מאוד!../images/Emo45.gif

שאלות: זרקת אותו בלי מצוף ? ובלי משקולת ? מה נותן החוט משי ? באיזו שעה הוא נתפס והאם היה כבר אור ?

Barracuda

New member
תשובה..

כן אני זורק אותו בלי מצוף ובלי משקולת כי הזרם החזק שומר על הדג צף, וכך יש סיכוי לתפוס כול מיני טורפים גדולים ולא רק אנטיאס. חוט משי לדוגמא (0.48) נותן שבחוט דק יחסית אפשר אפשר למאלות את הרולר ב200 מטר ברולר בינוני. ושהחוט עדיין יחזיק 65 ליברות . הדג נתפס בשעה חמש וחצי באור הראשון,אבל תפסתי גם אנטיאסים בחושך.

אוריא

New member
הופה.

שעממת אותנו? זה הולך להודעות הנבחרות. כל הכבוד. עכשיו שלב השאלות. - על איזה פתיון אתה תופס את המקרל? - האם אתה מכניס רק קרס אחת לזנב של הדג או שחיברת אליו עוד קרסים? - הדג לא נקרע בזריקה? תודה מראש על התשובות. כן ירובו הודעות כאלה.

Barracuda

New member
תשובה..

את המקרל (סקומברי) אני לא תופס אנחנו קונים אותו ביפו בארגז שזה יוצא 15 ש"ח לקילו (לא קפוא ) טרי... כן רק קרס אחת שזה בניגוד לדייגים אחרים שאני מכיר (זו השיטה שלי) בגלל שאני משתמש בקרס גדולה (4\1) הדג לא נופל (ורק בזנב מעל העמוד שידרה חדירה אחת בלבד זו גם שיטה שלי בניגוד לדייגים אחרים) ויש בזה הצלחה מרובה.

אוריא

New member
רגע...

קודם כל זה שינוי ממה שאני מכיר. אתה משתמש בדג מת. אתה חותך ממנו חתיכות (פילה?) או שאתה שם אותו שלם? בנוסף, לא הבנתי למה שקרס גדולה לא תקרע את הדג? העובי שלה נראה לי פרמטר יותר חשוב. שוב תודה על התשובה.

מקרל זה סקומברי אורי.

לפחות לפי מה שידוע לי, תקנו אותי אם אני טועה...

לייזר

New member
לא בטוח שמקרל זה סקומרי.

סקומרי אצל הורי בבית היה אכיל לפני כל דג עוד מטורקיה יש תקופה קצרה מאוד שהיו מוכרים את הדג הזה טרי אבל קטן יותר במשך כל השנה היה ניקנה קפוא .גם שהייתי בטורקיה ראיתי שאת שדג שזה הם אוכלים הרבה .ומי שראה מול המסגד יש תחנהשל המעבורות ויש שם ספינות דייג שעושים שם על האש או בטיגון את הסקומרי ומוכרים בסנדביץ . לכן בפורום של אורט ׁ(ניר ברנר) כשהסברתי איך להכין את הסקומרי גם כתבתי איפה לקנות אותו . בקיצור אני לא יודע איך פיתאום הסקומרי הפך למקרל אבל למדתי שבפורום הכל יכול להיות . אמר הסקומרי לאנטיאס .אם תאכל אותי זה ששלח אותי יאכל אותך.

הצלחתם לבלבל אותי....

כבר לא יודע מה זה סקומברי ומה זה מקרל... לא משנה. אחפש בפורום של אורט מה כתבת. לפי מה שזכור לי כתבת שאפשר לקנות בסופרמרקט... טוב אבל אם הבחור אמר שהוא משתמש במקרל ועם כזו הצלחה, אבקש מקרל בחנות דגים.

seafox

New member
אחרי שלושה ימים מההודעה הראשונה

הוא כבר לא יקפוץ.

Barracuda

New member
תשובה..

לטורפים אני משתמש רק בדגים חיים או בסבידה טרייה מאוד (מומלץ חי) בניגוד ללוקוס ולגומבר שאוכל גם דגים מתים וחצאי דגים.. במקרל(כן פילה בתוספת מלח גס) אני משתמש לדייג סרגוסים,פרידות,פרידות לבנות,פלמידות,דורדות, מרמירים, וכו..... הקרס בגודל 5 ס"מ והעובי שלושה מ"מ(אתה צודק העובי מאוד חשוב שלא יהיה אפקט של סכין).

למעלה