אנטישמיות

hadooper

New member
לאלו מכם שנמצאים עדיין ברילוקיישן (או פשוט לא חיים בארץ), האם אתם מרגישים שתופעת האנטישמיות התעצמה בזמן או לאחר תקופת הקורונה?

אשמח לשמוע חוויות אישיות ועד כמה הדבר בכלל מפריע לכם אם בכלל.

vinney

Well-known member
לא קשור לקורונה, אבל בארה"ב בהחלט יש עלייה באנטישמיות בשנים האחרונות. מהצד הימני של המפה זאת תוצאה של הסרת המחסומים שהביא לנו טראמפ (שהוא בעצמו תוצר של הסרת מחסומים כתגובת נגד ל"פוליטיקלי קורקט"), ומהצד השמאלי של המפה זאת תוצאה של תמיכה בunderdog הפלשטיני והשלכה של התנהגות ישראלית על כלל היהודים. כך שאנחנו "בין הפטיש לסדן" - גם השמאל הקיצוני וגם הימין הקיצוני שונאים אותנו, ודי באותה המידה (אבל, לפחות בינתיים, הימין הרבה יותר אלים).

hadooper

New member
אממ... האמת שגם פה אותו הדבר...
אני לא מומחה לגבי המקור שלה, אבל בהחלט יצא לי להתקל באמירות מחשידות פה ושם לתהדמתי דווקא מצד תושבים שאני סבור שמבחינה פוליטית נוטים יותר לשמאל הכלכלי / פרוגרסיבי.
באופן כללי, רוב האנטישמיות הקלאסית והנפוצה שאני מכיר במדינה שבה אני חי (ובעיקר ממה שאני שומע התקשורת) דווקא איכשהו פחות מכוונת כלפי מעשיה של מדינת ישראל בעולם, אלא יותר כלפי מעשיהם של יהודי ארה"ב והטענה הקונספירטיבית לפיה הם שולטים על סקטור הבנקאות העולמי באמצעות נפוטיזם.

נערך לאחרונה ב:

vinney

Well-known member
טוב, זאת האנטישמיות הקלאסית - קונספירציות היהודים ששולטים בעולם התחילו בטח עוד לפני שהיהודים היו לעם...

אתה חי באירופה אם זכרוני אינו מטעה אותי, ובאירופה היהודים עסקו בהלוואות ופיננסים מאז ימי הביניים (היסטורית, בגלל איסור הלוואות בריבית בנצרות הקדומה, רק היהודים היו "מורשים" להלוות כספים). פועל יוצא זה הקונספירציה הזאת שמאוד נפוצה שם. בארה"ב יש את זה גם, אבל פחות בגלל השליטה בבנקאות, יותר בגלל השליטה בתקשורת (לא שהיהודים שולטים בתקשורת, בפועל, אבל התפיסה שהשתרשה בשנות ה20 כשהיהודים שלטו בהוליווד מייצרת את תיאוריות הקונספירציות עד היום).

נ

נווהשאנן

Guest
פשוט טעות ולא נכון להפיל אישומים כאלה על אדם שאפשר לומר שהיה הידיד הכי גדול למדינת ישראל מאז היווסדה. היתה שם אנטישמיות זוחלת שהחלה קודם שנבחר. מי שקרא את ספרו המצויין של טוביה טננבום על ארה"ב, יודע זאת מזמן. המפלגה הדמוקרטית היא כיום בית חם לחלאות אדם ששונאים את אמריקה וישראל גם יחד.

vinney

Well-known member
מה הבעיה , תגיד לאנטישמיים השמאלנים שאתה שמאלני כמוהם ונגד הכיבוש ונגד ההתנחלויות ונגד זה שליהודים תהיה מדינה משלהם והם יאהבו אותך מאד מאד.
כן, תודה על ההדגמה.

אנשים כמוך מהווים את עיקר הבעיה. קשה לנהל הסברה פרו-ישראלית כשמביאים בתגובה דוגמאות של התבטאויות של גזענים נלוזים ושפלים כמוך ואומרים "אבל הנה, ישראלים כולם גזענים". מתנחלים כולם גזענים, אבל מבחוץ אתם הצעקנים הכי גדולים ונתפסים כמייצגים של ישראלים כולם ובתגובה כל הישראלים, וכל היהודים, מקבלים את היחס שבפועל מגיע רק לכם.

אין לי שום בעיה עם חברה שמחליטה שהיא לא רוצה לשווק סחורה למתנחלים. אין לי שום בעיה עם מרצה שמסרב לשתף פעולה עם מחקרים של אוניברסיטת אריאל. אין לי שום בעיה, באמת. זכותם להחרים אותך כמו שזאת זכותי להחרים חברה שפועלת נגד להט"בים או מחרימה את ישראל. אבל פועל יוצא הוא שכל הישראלים סובלים, כי לאנשים אין באמת יכולת להתעמק במי הוא מתנחל ומי לא, מי נפשע ומי לא, מי גזען ומי לא, מי הפרבולה ומי וויני. כולנו מקבלים את אותו היחס לפי המחנה המשותף הנמוך ביותר - כולנו מקבלים את היחס שמגיע למתנחלים.

גם היהודים שלהם בכלל אין שום קשר לישראל.

hadooper

New member
כן, תודה על ההדגמה.

אנשים כמוך מהווים את עיקר הבעיה. קשה לנהל הסברה פרו-ישראלית כשמביאים בתגובה דוגמאות של התבטאויות של גזענים נלוזים ושפלים כמוך ואומרים "אבל הנה, ישראלים כולם גזענים". מתנחלים כולם גזענים, אבל מבחוץ אתם הצעקנים הכי גדולים ונתפסים כמייצגים של ישראלים כולם ובתגובה כל הישראלים, וכל היהודים, מקבלים את היחס שבפועל מגיע רק לכם.

אין לי שום בעיה עם חברה שמחליטה שהיא לא רוצה לשווק סחורה למתנחלים. אין לי שום בעיה עם מרצה שמסרב לשתף פעולה עם מחקרים של אוניברסיטת אריאל. אין לי שום בעיה, באמת. זכותם להחרים אותך כמו שזאת זכותי להחרים חברה שפועלת נגד להט"בים או מחרימה את ישראל. אבל פועל יוצא הוא שכל הישראלים סובלים, כי לאנשים אין באמת יכולת להתעמק במי הוא מתנחל ומי לא, מי נפשע ומי לא, מי גזען ומי לא, מי הפרבולה ומי וויני. כולנו מקבלים את אותו היחס לפי המחנה המשותף הנמוך ביותר - כולנו מקבלים את היחס שמגיע למתנחלים.

בכל זאת, יש צדק רב בדבריו.

כ70% ויותר מיהודי ארה"ב ידועים כשמאלנים תומכי הדמוקרטים ועדיין האנטישמיות בנסיקה.
מבחן התוצאה...

במחשבה שניה, הרי גם רוב המיליארדרים האמריקאים, גם אותם היהודים ש"שולטים על סקטור הבנקאות" גם הם תומכי הדמוקרטים.
ובכלל כל העניין הזה לפעמים מרגיש לי אישית, כמו להפנות את הלחי השנייה...

vinney

Well-known member
אתה לא באמת הולך לשכנע אנטישמים להפסיק להיות אנטישמים בעזרת טיעונים רציונליים. אתה לא הולך לשכנע מישהו שלהיות מליארדר זה רע בעזרת טיעונים רציונלים. בדיוק באותה מידה אתה לא תשכנע מישהו שלא מוכן להתחסן בשלב הזה של המגפה בעזרת טיעונים רציונליים, ולא תוכל לשכנע מתנחלים שהמשך הכיבוש יביא לחיסולה של מדינת ישראל בעזרת טיעונים רציונליים.

ככלל אלה אידאולוגיות/אמונות, ומטבען הן נוגדות רציונל. אתה לא צריך להאמין במשהו, אם אתה יודע משהו. וכשמדובר באמונה או אידאולוגיה - זה בהכרח לא ידע. אחרת זה לא היה נקרא ״אמונה״. אנשים שמאמצים אמונות לא יחליפו את האמונה שלהם רק כי תראה להם שהאמונה שלהם לא מסתדרת עם המציאות - הם יגידו שהמציאות זאת שטועה, לא הם.

האנטישמיות בנסיקה כי אנשים רוצים להאשים מישהו בצרות שלהם, הם רוצים מישהו לשנוא כדי לא לשנוא את עצמם, הם רוצים מישהו שישמש להם תירוץ לחוסר היכולת שלהם עצמם להתמודד עם מצבם ויהודים תמיד היו מפלט לזה.

vinney

Well-known member
למה אי אפשר לשכנע אנטישמיים שמאלנים בעזרת טיעונים רציונליים ? יש שם אנשים משכילים וחכמים שמאמינים בחיסונים ושכדור הארץ הוא כדור ולא שטוח , פשוט תגיד לאותם שמאלנים אנטישמיים שצועקים "לשחרר את פלסטין" שאתה נגד ההתנחלויות בשטחים שנכבשו ב67 ולא סופחו לישראל ( כלומר למעט השכונות היהודיות בירושלים ורמת הגולן) ואתה בעד 2 מדינות ל 2 העמים עם חילופי שטחים , הם בטח יבינו .

תודה על המשך ההדגמה. אתה מראה את התופעה בפעולה - לא קלטת מילה ממה שכתבתי והמשכת לדקלם את מה שאתה רגיל לדקלם.

תגיד להם שאתה נגד ההתנחלויות ביהודה ושומרון כי זה עלול להביא למדינה דו לאומית ( - חיסולה של מדינת ישראל ) , ואם מישהו ישאל אותך מה רע ב"מדינה דו לאומית" תגיד להם שאז יהיו יותר מידי ערבים במדינה הציונית הריבונית, וזה לא טוב כי מדינה ציונית פרושה מדינה עם רוב יהודי ( כלומר כמה שפחות ערבים ).
כשבן & ג'רי'ס מחליטים לצאת כליל מהשוק הישראלי הם לא שואלים אותי באופן אישי לדעתי על המתנחלים, נכון? אגב, הפתעת אותי עכשיו. אם אתה מודע בצורה כל כך יפה מה הבעייתיות עם המשך הכיבוש - למה אתה טוען שזאת הדרך היחידה?

vinney

Well-known member
אתה זה שלא הבנת. אין מה להסביר לאנשים שלא מבינים הגדרה עצמית של לאום מהי. גם אין מה להסביר לאנטישמיים שהם שונאי יהודים באשר הם. רוב רובם של השמאל ה"אנטי ישראלי" בארה"ב הם לא זה ולא זה, הם פשוט לא יודעים מה קורה בפועל ומסתכלים על מי צועק הכי חזק.

אצל הישראלים מי שצועק הכי חזק זה אנשים כמוך, אצל פלשטינאים מי שצועק הכי חזק זה סבתות שיושבות על חורבות הבניין בעזה. זה הכל.

vinney

Well-known member
אתה ממשיך להמחיש את התופעה :) כל מה שכתבת פה, בין אם נכון עובדתית ובין אם לא, בכלל לא רלוונטי. אתה כתבת את זה כדי להצדיק את המשך הכיבוש, וזה מה שחשוב. למרות שאתה עצמך מבין היטב שהמשך הכיבוש יחסל את מדינת ישראל, אתה ממשיך להצדיק אותו בטיעונים כאלה ואחרים. וזה למה? כי אתה לא מסוגל להתמודד עם הדיסוננס הקוגנטיבי הזה בו אתה מצד אחד משוכנע שאתה צודק אבל מצד שני מבין היטב שמעשייך גורמים נזק.

הבעיה בהסברה הישראלית היא שאין הסברה ישראלית. יש הסברה של מתנחלים. אם אני רואה את עצמי כתומך בשוויון זכויות ובהגדרה עצמית של עמים אחרים - אין לי שום עניין לשמוע הצטדקויות של הכובש. וכל עוד כך אתה מציג את עצמך (וכך אתה מציג את עצמך, ובגאווה גדולה) ה״הסברה״ שלך גורמת לישראל לא פחות נזק מההסברה הפלשטינאית.

vinney

Well-known member
שוב, אתה בא עם סכין לקרב אקדחים. אתה מרגיש צודק, אתה מרגיש מוצדק, אתה מרגיש שכל העולם טועה. אבל מה שאתה לא מבין שלכל העולם לא איכפת ממה ואיך אתה מרגיש, כל מה שאיכפת להם זה מה ואיך אתה אומר ומה ואיך אתה עושה.

אתה יכול להרגיש צודק כל הדרך אל הקבר, זה לא משנה. העולם רואה אותך ככובש אכזר, גזען, מישהו שלא מסוגל להתפשר או אפילו להדבר עם הצד שכנגד, ובזמן שהעולם לא ממש טועה לגבייך באופן אישי - הבעיה שאני מצביע עליה היא שהעולם משליך את הרושם שאתה מייצר על כלל הישראלים, ויותר מזה על כלל היהודים.

vinney

Well-known member
בינתיים אתה זה שבעקביות מצדיק את האויב.

תוקפנות זה לא מילה נרדפת לבטחון עצמי. אתה יכול להיות בטוח בעצמך ובדעותייך גם בלי להיות אלים. למעשה, לרוב אלימות מסתירה חוסר בטחון וחוסר היכולת להצדיק את עצמך שלא באמצעים אלימים.

vinney

Well-known member
כשאתה אומר למישהו שהוא יכול לנגב את הת** עם הדעות שלו, אל תהיה מופתע שהוא שם עלייך פס בחזרה.

נ

נווהשאנן

Guest
הכיבוש עשה רק טוב, אנחנו גדלים מספרית בלי עין הרע, יש ילודה, עליה, אנו זקוקים לכל סנטימטר. לצערי הליכוד לא עשה מספיק בתחום הבניה. יש יותר מידי ערבים פה שחושבים שהארץ הזו של סבתא שלהם. צריך מנהיג חזק שיזכיר להם איך מתנהגים בנימוס בארץ שהיא לא שלך

כן, תודה על ההדגמה.

אני חושבת שהמצב פה מורכב יותר, בין השאר כי הסכסוך לא מסתכם ב״כיבוש״ וב״מתנחלים״. אחד הדברים שאני מנסה להסביר לחברים ה״שמאלנים״ שלי שדווקא ההדבקות ב״כיבוש״ היא משהו שמונע דיון אמיתי על פתרון אמיתי. אני בהחלט מאמינה בפתרון של שתי מדינות לשני עמים, אבל כדי להגיע לשם - צריך גם לזכור שלשני הצדדים יש דברים שדורשים שינוי כדי להגיע לשם. נכון, זה כולל גם שינויים בצד הישראלי ודרישה מהמתנחלים לצאת מהשטחים ולחזור לתחומי הקו הירוק והיחס הצבאי לפלסטינים, אבל השימוש ב״כיבוש״ נותן לפלסטינים תירוץ להערים את האשמה *רק* על הצד הישראלי - וזה לעולם לא יוביל לפתרון יציב.

vinney

Well-known member
שוב - כמו הפרבולה וכך גם את: לא מספיק להיות צודק, צריך גם להיות חכם. אנחנו לא מדברים פה על שמאלנים בישראל, אלא על האוכלוסיה הכללית בחו"ל (ארה"ב במקרה שלי). מי ש"פעיל פוליטית" וכבר גיבש עמדה - הסיכוי שתשני את דעתו אפסי. מי שמצביע בארה"ב, לעומת זאת, מגבש את עמדתו לגבי המועמדים עבורם הוא יצביע בערך חמש שניות לפני שהוא מסיים למלא את טופסי ההצבעה. האנשים האלה לא באמת מתעניינים במורכבות המצב או בהיסטוריה הארוכה של העויינות ההדדית. הם צריכים משהו שבחמש שניות יתפוס את תשומת לבם ובעשר השניות הבאות יעזור להם להחליט מה לעשות.

הלל הזקן יכול היה להתמודד עם כזאת רמה של רדידות, אבל אני לצערי לא מסוגל. המצב שאני רואה הוא שאנשים ששואבים את תפיסת עולמם מאייטמים של 2 דקות בחדשות המקומיות שהם רואים רגע לפני שמתחיל הטוק שואו התורן (או מהטוק שואו התורן וזהו) לא מקבלים את המידע שיכול להציג אפילו במעט את נקודת הראות הישראלית שהיא לא נקודת הראות הקיצונית ביותר שמפגין פה הפרבולה. יכולות להיות לזה הרבה סיבות, ובין היתר ההטייה החזקה לקיצוניות של כל ערוצי החדשות (וגם בארץ קשה להגיע לחדשות אם זה לא משהו קיצוני - אף אחד לא מדווח על עוד זקנה שגנבו לה את הארנק ובמשטרה השתינו עליה בקשת, אבל דוגמנית יפהפיה שיש לה צבא של אנשי PR מסביבה בהחלט הופכת אייטם). אבל בעיניי אחת הסיבות העיקריות זה חוסר יכולת או חוסר רצון של מדינת ישראל להציג את עמדתה ב"גובה העיניים" והסתמכות על הפוליטיקאים בלבד.

מישהו בוחר בפוליטיקאים האלה אחרי הכל....

הא, ולפחות בארה"ב, הנזק שביבי באופן אישי עשה כשהשתין בקשת על אובמה כנראה שלא יתוקן יותר לעולם.

שוב - כמו הפרבולה וכך גם את: לא מספיק להיות צודק, צריך גם להיות חכם. אנחנו לא מדברים פה על שמאלנים בישראל, אלא על האוכלוסיה הכללית בחו"ל (ארה"ב במקרה שלי). מי ש"פעיל פוליטית" וכבר גיבש עמדה - הסיכוי שתשני את דעתו אפסי. מי שמצביע בארה"ב, לעומת זאת, מגבש את עמדתו לגבי המועמדים עבורם הוא יצביע בערך חמש שניות לפני שהוא מסיים למלא את טופסי ההצבעה. האנשים האלה לא באמת מתעניינים במורכבות המצב או בהיסטוריה הארוכה של העויינות ההדדית. הם צריכים משהו שבחמש שניות יתפוס את תשומת לבם ובעשר השניות הבאות יעזור להם להחליט מה לעשות.

הלל הזקן יכול היה להתמודד עם כזאת רמה של רדידות, אבל אני לצערי לא מסוגל. המצב שאני רואה הוא שאנשים ששואבים את תפיסת עולמם מאייטמים של 2 דקות בחדשות המקומיות שהם רואים רגע לפני שמתחיל הטוק שואו התורן (או מהטוק שואו התורן וזהו) לא מקבלים את המידע שיכול להציג אפילו במעט את נקודת הראות הישראלית שהיא לא נקודת הראות הקיצונית ביותר שמפגין פה הפרבולה. יכולות להיות לזה הרבה סיבות, ובין היתר ההטייה החזקה לקיצוניות של כל ערוצי החדשות (וגם בארץ קשה להגיע לחדשות אם זה לא משהו קיצוני - אף אחד לא מדווח על עוד זקנה שגנבו לה את הארנק ובמשטרה השתינו עליה בקשת, אבל דוגמנית יפהפיה שיש לה צבא של אנשי PR מסביבה בהחלט הופכת אייטם). אבל בעיניי אחת הסיבות העיקריות זה חוסר יכולת או חוסר רצון של מדינת ישראל להציג את עמדתה ב"גובה העיניים" והסתמכות על הפוליטיקאים בלבד.

מישהו בוחר בפוליטיקאים האלה אחרי הכל....

הא, ולפחות בארה"ב, הנזק שביבי באופן אישי עשה כשהשתין בקשת על אובמה כנראה שלא יתוקן יותר לעולם.
תראה, אנשים מאוד אוהבים לתמוך באנדרדוג, ותמיד יעדיפו את דויד על גוליית למרות שיכול מאוד להיות שגוליית היה דווקא טיפוס רגוע עד שדויד התגרה בו.

אנחנו פעם היינו כאלו, אבל למזלנו אנחנו גדלנו והתחזקנו מספיק כדי לאבד את הטייטל הזה. יש לזה הרבה יתרונות (כי הסכנה הקיומית למדינת ישראל קטנה משמעותית), אבל חלק מזה נובע שהפכנו לגוליית. ובוא נודה בזה - יש לא מעט הצדקה לביקורת על ישראל, ואנחנו רחוקים מלהיות מלאכים. חלק מזה הוא מכוון (ע"ע אלאור עזריה) וחלק מזה נובע מזה ששמים ילדים בני 18 - 19 במצבים בלתי אפשריים.

ולגבי יכולת שכנוע - בתקופת המצבע האחרון יצא לי לקרוא כמה פוסטים בקבוצת שמאל אמריקנית שביקרו את ישראל. בהחלט היו שם אנשים שרק רצו לצרוח בקולי קולות שישראל היא מדינת אפרטהיד, וכמה חבר'ה ממוצא מוסלמי שהביאו "הוכחות" לזה שהיו מטבעות שכתוב עליהן "פלסטין" בערבית עוד לפני הקמת מדינת ישראל שהתעלמו כמובן באופן מכוון מהסברים שמדובר על מטבעות מהמנדט הבריטי שעליהן היה גם כתוב בעברית "ארץ ישראל". אבל הרוב המכריע של האנשים היו מוכנים להקשיב להסברים על כך שהאלימות משני הצדדים והאינטרסים הפרטיים של המנהיגים משני הצדדים (כולל ביבי) לא תורמת ליצירה של רגיעה באיזור שתוביל לשום. אני לא אגיד שהם השתכנעו במלוא מאת האחוזים, אבל בהחלט גילו הבנה שהמצב הוא לא שחור לבן, ואולי גם לצד הישראלי יש טיעונים נכונים.

vinney

Well-known member
את מנסה לשכנע מישהו במשהו באינטרנט? :-D כבר הפסקתי לספור כמה פעמים קראו לי ״hasbarah״ או טענו שאני סטודנט עני שיושב במרתפי אמ״ן בכל הפורומים האלה. וזאת בדיוק הבעיה - האנשים האלה ש״רצו לצרוח״ או ״הביאו הוכחות״ הם לא סתם אנשים. הם מכונת הסברה משומנת וממומנת היטב. ואילו מנגדם עומדים את ואני שמנסים להביא את צדק שלנו מתי שיש לנו זמן וכוח להתעסק בזה. זה פשוט לא אותו קנה מידה. וכשבאים לדיון אנשים כמו הפרבולה (ובאים, ראיתי אותם בכל דיון), הם רק מוסיפים שמן למדורה וחומר לפרופגנדיסטים האלה שישמש נגדנו, נגד כולנו.

hadooper

New member
לעניות דעתי ובלי כוונה חלילה לפגוע, במידה זו אחרת כולכם קצת "מנותקים" מהמניעים העכשוויים לאנטישמיות.

וכוונתי היא שאיכשהו הדיונים הללו מתגלגלים בכל פעם לנושא הסכסוך עם הפלשתינים, אבל האמירות שנתקלים בהן יהודים שחיים למשל באירופה, מרמזות על שלל נושאים שונים לחלוטין ובעלי השפעה רבה יותר ובפרט:

1. כהונתם של יהודים רבים בארה"ב ובעולם במוקדי הכוח והכלכלה, בין היתר כבעלי בנקים, בכירים בסקטור הבנקאות, בפדרל רזרב, שרי האוצר בממשל הפדרלי, חברות התרופות וכדומה. בפרט, גם הנטיה שלהם לאייש משרות ותפקידי בכירים בבני משפחתם.

2. משבר המהגרים באירופה שנוצר בגלל המהומות בסוריה והמלחמות בין ארגורני המורדים למשטר אסד, אשר לארה"ב ולישראל גם יש בו חלק מכיוון שהן חילקו נשק באופן יזום לאותם ארגונים ובכך למעשה יצרו משפך דמים, מה שהקנה לישראל שקט בגזרה הזו כך שברור שמדובר באינטרס ישראלי. אתם לא חושבים על העובדה שאותם פליטים סורים חיים בשכונות גרמניות לפעמים כקטועי גפיים ונכים והמסר שהם מעבירים לגרמנים על ישראל הוא לא חיובי בלשון המעטה. לעומת ערבים אזרחי ישראל (פלשתינים) שחיים כאן למשל ומכירים יהודים כאנשים שאינם התגלמות הרוע בעולם.

3. התקרית עם NSO והמערובות של מערכת הביטחון הישראלית בנסיון "לסכסך" ולחמם מדינות באופן שיקנה לישראל קצת שקט תוך שהיא מביאה להעמקת הטוטליטריות והפרת זכויות האדם באותם משטרים.

4. וירוס הקורונה - אשר הטיב מאד עם מדינת ישראל מבחינה גיאו-פוליטית ורוב אוכלוסיית העולם מאמינה כיום שהוא נגיף שהונדס גנטית כנשק ביולוגי (או כל קונספירציה אחרת) ולא באמת נוצר מהטבע.

נערך לאחרונה ב:
למעלה