כן, תודה על ההדגמה.מה הבעיה , תגיד לאנטישמיים השמאלנים שאתה שמאלני כמוהם ונגד הכיבוש ונגד ההתנחלויות ונגד זה שליהודים תהיה מדינה משלהם והם יאהבו אותך מאד מאד.
כן, תודה על ההדגמה.
אנשים כמוך מהווים את עיקר הבעיה. קשה לנהל הסברה פרו-ישראלית כשמביאים בתגובה דוגמאות של התבטאויות של גזענים נלוזים ושפלים כמוך ואומרים "אבל הנה, ישראלים כולם גזענים". מתנחלים כולם גזענים, אבל מבחוץ אתם הצעקנים הכי גדולים ונתפסים כמייצגים של ישראלים כולם ובתגובה כל הישראלים, וכל היהודים, מקבלים את היחס שבפועל מגיע רק לכם.
אין לי שום בעיה עם חברה שמחליטה שהיא לא רוצה לשווק סחורה למתנחלים. אין לי שום בעיה עם מרצה שמסרב לשתף פעולה עם מחקרים של אוניברסיטת אריאל. אין לי שום בעיה, באמת. זכותם להחרים אותך כמו שזאת זכותי להחרים חברה שפועלת נגד להט"בים או מחרימה את ישראל. אבל פועל יוצא הוא שכל הישראלים סובלים, כי לאנשים אין באמת יכולת להתעמק במי הוא מתנחל ומי לא, מי נפשע ומי לא, מי גזען ומי לא, מי הפרבולה ומי וויני. כולנו מקבלים את אותו היחס לפי המחנה המשותף הנמוך ביותר - כולנו מקבלים את היחס שמגיע למתנחלים.
גם היהודים שלהם בכלל אין שום קשר לישראל.
למה אי אפשר לשכנע אנטישמיים שמאלנים בעזרת טיעונים רציונליים ? יש שם אנשים משכילים וחכמים שמאמינים בחיסונים ושכדור הארץ הוא כדור ולא שטוח , פשוט תגיד לאותם שמאלנים אנטישמיים שצועקים "לשחרר את פלסטין" שאתה נגד ההתנחלויות בשטחים שנכבשו ב67 ולא סופחו לישראל ( כלומר למעט השכונות היהודיות בירושלים ורמת הגולן) ואתה בעד 2 מדינות ל 2 העמים עם חילופי שטחים , הם בטח יבינו .
כשבן & ג'רי'ס מחליטים לצאת כליל מהשוק הישראלי הם לא שואלים אותי באופן אישי לדעתי על המתנחלים, נכון? אגב, הפתעת אותי עכשיו. אם אתה מודע בצורה כל כך יפה מה הבעייתיות עם המשך הכיבוש - למה אתה טוען שזאת הדרך היחידה?תגיד להם שאתה נגד ההתנחלויות ביהודה ושומרון כי זה עלול להביא למדינה דו לאומית ( - חיסולה של מדינת ישראל ) , ואם מישהו ישאל אותך מה רע ב"מדינה דו לאומית" תגיד להם שאז יהיו יותר מידי ערבים במדינה הציונית הריבונית, וזה לא טוב כי מדינה ציונית פרושה מדינה עם רוב יהודי ( כלומר כמה שפחות ערבים ).
אני חושבת שהמצב פה מורכב יותר, בין השאר כי הסכסוך לא מסתכם ב״כיבוש״ וב״מתנחלים״. אחד הדברים שאני מנסה להסביר לחברים ה״שמאלנים״ שלי שדווקא ההדבקות ב״כיבוש״ היא משהו שמונע דיון אמיתי על פתרון אמיתי. אני בהחלט מאמינה בפתרון של שתי מדינות לשני עמים, אבל כדי להגיע לשם - צריך גם לזכור שלשני הצדדים יש דברים שדורשים שינוי כדי להגיע לשם. נכון, זה כולל גם שינויים בצד הישראלי ודרישה מהמתנחלים לצאת מהשטחים ולחזור לתחומי הקו הירוק והיחס הצבאי לפלסטינים, אבל השימוש ב״כיבוש״ נותן לפלסטינים תירוץ להערים את האשמה *רק* על הצד הישראלי - וזה לעולם לא יוביל לפתרון יציב.כן, תודה על ההדגמה.
אנשים כמוך מהווים את עיקר הבעיה. קשה לנהל הסברה פרו-ישראלית כשמביאים בתגובה דוגמאות של התבטאויות של גזענים נלוזים ושפלים כמוך ואומרים "אבל הנה, ישראלים כולם גזענים". מתנחלים כולם גזענים, אבל מבחוץ אתם הצעקנים הכי גדולים ונתפסים כמייצגים של ישראלים כולם ובתגובה כל הישראלים, וכל היהודים, מקבלים את היחס שבפועל מגיע רק לכם.
אין לי שום בעיה עם חברה שמחליטה שהיא לא רוצה לשווק סחורה למתנחלים. אין לי שום בעיה עם מרצה שמסרב לשתף פעולה עם מחקרים של אוניברסיטת אריאל. אין לי שום בעיה, באמת. זכותם להחרים אותך כמו שזאת זכותי להחרים חברה שפועלת נגד להט"בים או מחרימה את ישראל. אבל פועל יוצא הוא שכל הישראלים סובלים, כי לאנשים אין באמת יכולת להתעמק במי הוא מתנחל ומי לא, מי נפשע ומי לא, מי גזען ומי לא, מי הפרבולה ומי וויני. כולנו מקבלים את אותו היחס לפי המחנה המשותף הנמוך ביותר - כולנו מקבלים את היחס שמגיע למתנחלים.
גם היהודים שלהם בכלל אין שום קשר לישראל.
תראה, אנשים מאוד אוהבים לתמוך באנדרדוג, ותמיד יעדיפו את דויד על גוליית למרות שיכול מאוד להיות שגוליית היה דווקא טיפוס רגוע עד שדויד התגרה בו.שוב - כמו הפרבולה וכך גם את: לא מספיק להיות צודק, צריך גם להיות חכם. אנחנו לא מדברים פה על שמאלנים בישראל, אלא על האוכלוסיה הכללית בחו"ל (ארה"ב במקרה שלי). מי ש"פעיל פוליטית" וכבר גיבש עמדה - הסיכוי שתשני את דעתו אפסי. מי שמצביע בארה"ב, לעומת זאת, מגבש את עמדתו לגבי המועמדים עבורם הוא יצביע בערך חמש שניות לפני שהוא מסיים למלא את טופסי ההצבעה. האנשים האלה לא באמת מתעניינים במורכבות המצב או בהיסטוריה הארוכה של העויינות ההדדית. הם צריכים משהו שבחמש שניות יתפוס את תשומת לבם ובעשר השניות הבאות יעזור להם להחליט מה לעשות.
הלל הזקן יכול היה להתמודד עם כזאת רמה של רדידות, אבל אני לצערי לא מסוגל. המצב שאני רואה הוא שאנשים ששואבים את תפיסת עולמם מאייטמים של 2 דקות בחדשות המקומיות שהם רואים רגע לפני שמתחיל הטוק שואו התורן (או מהטוק שואו התורן וזהו) לא מקבלים את המידע שיכול להציג אפילו במעט את נקודת הראות הישראלית שהיא לא נקודת הראות הקיצונית ביותר שמפגין פה הפרבולה. יכולות להיות לזה הרבה סיבות, ובין היתר ההטייה החזקה לקיצוניות של כל ערוצי החדשות (וגם בארץ קשה להגיע לחדשות אם זה לא משהו קיצוני - אף אחד לא מדווח על עוד זקנה שגנבו לה את הארנק ובמשטרה השתינו עליה בקשת, אבל דוגמנית יפהפיה שיש לה צבא של אנשי PR מסביבה בהחלט הופכת אייטם). אבל בעיניי אחת הסיבות העיקריות זה חוסר יכולת או חוסר רצון של מדינת ישראל להציג את עמדתה ב"גובה העיניים" והסתמכות על הפוליטיקאים בלבד.
מישהו בוחר בפוליטיקאים האלה אחרי הכל....
הא, ולפחות בארה"ב, הנזק שביבי באופן אישי עשה כשהשתין בקשת על אובמה כנראה שלא יתוקן יותר לעולם.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.