חוסר יכולת לקבל ביקורת זאת בהחלט אחת הבעיות היותר קשורת בהסברה הישראלית. אם מישהו לא תומך בכל מעשייך ב100% הוא בעינייך אויב, וזה בהחלט מנכר הרבה אנשים שאלמלא הגישה הזאת היו רואים את ישראל באור הרבה יותר חיובי. זה גם שולל את הטענה של הישראלים שמדובר במדינה דמוקרטית ופלורליסטית כי הרי הנה - בעינייך כל מי שלא חושב כמוך בהכרח שונא אותך ואין לך שום פרשנות אחרת. זה שאני מרוויח בארה״ב פי 5 ממה שהרווחתי בארץ בכלל לא נרשם אצלך כהסבר מניח את הדעת לזה שאני לא נמצא בארץ כרגע.
קשקוש נחמד, אך לא רלוונטי לנושא כלל...
כתבת פה מספיק דברים כדי להבהיר שהסיבה שבחרת לעזוב היא שאתה שונא את התנהלות המדינה בכללותה, וכלפיך ספציפית.
בנוסף, כשאתה מכנה אנשים שלא מסכימים איתך "מחבלים" ואז מתבכיין על חוסר יכולת "לקבל ביקורת" זה לא בדיוק מחזק את עמדתך...
מעולם לא כתבתי מילה אנטישמית אחת פה בפורום.
באמת?
שאני אחפש את כל מה שכתבת פה על היפרבולה, מתנחלים, ובאופן כללי כל מי שאינו שמאל קיצוני בישראל?
התורה הזאת כלל לא חדשה אלא מושג אקדמי מלפני לפחות 50 שנה
רק שזו לא תורה מדעית.
אין ומעולם לא היה לה שום מאפיין של תורה מדעית, וכל "מחקר" כביכול שמישהו פרסם בשמה פורק לגורמים.
יש לי מושג מצוין במה מדובר, וזה לא יותר מעוד סממן להתדרדרות האיומה של האקדמיה בארה"ב.
בתחילת המאה שעברה אנשים שם יצאו נגד מדע אמתי בטענה שהוא כפירה בדת.
לא לימדו אבולוציה בבתי ספר כי "זה נוגד את דבר אלוהים".
לפחות התנגדות זו לא יצא מהאקדמיה עצמה אלא מחוצה לה.
במשך המאה האחרונה הדת בארה"ב ירדה מגדולתה, ועכשיו צריך תירוץ חדש.
אז בתי ספר מפחיתים לימוד מתמטיקה בטענה שמתמטיקה היא "קולוניאלית וגזענית".
והאוניבסחטאות עצמן מקדמות את הרעיון שהמדע האיפמפירי הוא "קולוניאליסטי ולבן".
זה אולי נשמע כמו משהו שמגיע מכיוון הפוך במפה הפוליטית וסוציאלית, אך בפועל נובע בדיוק מאותו מקום - השאיפה לצבירת כוח דרך בורות והתנגדות לכל דבר מדעי.
הדבר היחיד שלא ברור לי, זה איך החלאה הזו הגיעה דווקא לאקדמיה - המקום שאמור לתמוך בחיפוש אחר ידע ופלורליזם, ופתאום התחיל יותר מכולם לתמוך בצנזורה, ופירוק היסודות של עצמו.
באשר לדעותיך - הבהרת אותן כאן בפורום לא מעט פעמים.
אתה שונא יהודים, אתה שונא את ישראל, ואתה מנסה, כמו הרבה שמאלנים, להציג את עצמך כ-"מסכן", וכל מי שמתווכח איתך כאטום, גזען, מחבל, וכו'.
אבל אזוב.
אני בן אנד ג'ריס גם ככה לא אכלתי שנים, לא כי אכפת לי מהפוליטיקה שלהם, אלא כי מעולם לא התחברתי לטעם.
אוכלוסיית ישראל בקושי מגיע לאוכלוסיית ניו יורק, אז אני די בטוח שלא ממש משנה להם השוק כאן, ואני סבור שכל הדיבור על זה שלא רוצים למכור "בשטחים" הוא רק ניסיון להרוויח כמה נקודות טוויטר תוך ניסיון להיפתר מחוזה זכינות שכנראה אינו משתלם להם.
מה שיותר מעניין אותי, זה מתי אנשים כמוך ילמדו על בשרם את הצד האפל של המדיניות שהם תומכים בה.
היה נחמד לראות את פרצופך ביום שבו התנהגותך בפורום הזה תזלוג בטעות למדיה החברתית שלך באנגלית, והמשכורת המצוינת שלך תישאר זיכרון מתוק בלבד, אחרי שציוץ אחד קטן יגרום לפיתוריך, ואולי לזה שתכנס לרשימה שחורה כלשהי בתעשייה כולה.
בהצלחה!