אנטישמיות

vinney

Well-known member
מעניין - כשאני מעביר ביקורת על השמאל זו שנאה.
כשאתה מכנה את הפרבולה "מחבל" זו ביקורת?
אני לא יודע איזו ביקורת אתה מעביר על שמאל. אבל לי באופן אישי ייחסת עמדות ותכונות שלחלוטין לא קיימות במציאות ואני יכול לייחס את נסיונות ההכפשה וההשמצה האלה לשנאה העמוקה שאתה מרגיש כלפיי כי אני מעז שלא להסכים עם דעותייך.

BravoMan

Active member
חוסר יכולת לקבל ביקורת זאת בהחלט אחת הבעיות היותר קשורת בהסברה הישראלית. אם מישהו לא תומך בכל מעשייך ב100% הוא בעינייך אויב, וזה בהחלט מנכר הרבה אנשים שאלמלא הגישה הזאת היו רואים את ישראל באור הרבה יותר חיובי. זה גם שולל את הטענה של הישראלים שמדובר במדינה דמוקרטית ופלורליסטית כי הרי הנה - בעינייך כל מי שלא חושב כמוך בהכרח שונא אותך ואין לך שום פרשנות אחרת. זה שאני מרוויח בארה״ב פי 5 ממה שהרווחתי בארץ בכלל לא נרשם אצלך כהסבר מניח את הדעת לזה שאני לא נמצא בארץ כרגע.
קשקוש נחמד, אך לא רלוונטי לנושא כלל...
כתבת פה מספיק דברים כדי להבהיר שהסיבה שבחרת לעזוב היא שאתה שונא את התנהלות המדינה בכללותה, וכלפיך ספציפית.
בנוסף, כשאתה מכנה אנשים שלא מסכימים איתך "מחבלים" ואז מתבכיין על חוסר יכולת "לקבל ביקורת" זה לא בדיוק מחזק את עמדתך...

מעולם לא כתבתי מילה אנטישמית אחת פה בפורום.
באמת?
שאני אחפש את כל מה שכתבת פה על היפרבולה, מתנחלים, ובאופן כללי כל מי שאינו שמאל קיצוני בישראל?

התורה הזאת כלל לא חדשה אלא מושג אקדמי מלפני לפחות 50 שנה
רק שזו לא תורה מדעית.
אין ומעולם לא היה לה שום מאפיין של תורה מדעית, וכל "מחקר" כביכול שמישהו פרסם בשמה פורק לגורמים.

יש לי מושג מצוין במה מדובר, וזה לא יותר מעוד סממן להתדרדרות האיומה של האקדמיה בארה"ב.

בתחילת המאה שעברה אנשים שם יצאו נגד מדע אמתי בטענה שהוא כפירה בדת.
לא לימדו אבולוציה בבתי ספר כי "זה נוגד את דבר אלוהים".
לפחות התנגדות זו לא יצא מהאקדמיה עצמה אלא מחוצה לה.

במשך המאה האחרונה הדת בארה"ב ירדה מגדולתה, ועכשיו צריך תירוץ חדש.
אז בתי ספר מפחיתים לימוד מתמטיקה בטענה שמתמטיקה היא "קולוניאלית וגזענית".
והאוניבסחטאות עצמן מקדמות את הרעיון שהמדע האיפמפירי הוא "קולוניאליסטי ולבן".

זה אולי נשמע כמו משהו שמגיע מכיוון הפוך במפה הפוליטית וסוציאלית, אך בפועל נובע בדיוק מאותו מקום - השאיפה לצבירת כוח דרך בורות והתנגדות לכל דבר מדעי.
הדבר היחיד שלא ברור לי, זה איך החלאה הזו הגיעה דווקא לאקדמיה - המקום שאמור לתמוך בחיפוש אחר ידע ופלורליזם, ופתאום התחיל יותר מכולם לתמוך בצנזורה, ופירוק היסודות של עצמו.

באשר לדעותיך - הבהרת אותן כאן בפורום לא מעט פעמים.
אתה שונא יהודים, אתה שונא את ישראל, ואתה מנסה, כמו הרבה שמאלנים, להציג את עצמך כ-"מסכן", וכל מי שמתווכח איתך כאטום, גזען, מחבל, וכו'.

אבל אזוב.
אני בן אנד ג'ריס גם ככה לא אכלתי שנים, לא כי אכפת לי מהפוליטיקה שלהם, אלא כי מעולם לא התחברתי לטעם.
אוכלוסיית ישראל בקושי מגיע לאוכלוסיית ניו יורק, אז אני די בטוח שלא ממש משנה להם השוק כאן, ואני סבור שכל הדיבור על זה שלא רוצים למכור "בשטחים" הוא רק ניסיון להרוויח כמה נקודות טוויטר תוך ניסיון להיפתר מחוזה זכינות שכנראה אינו משתלם להם.

מה שיותר מעניין אותי, זה מתי אנשים כמוך ילמדו על בשרם את הצד האפל של המדיניות שהם תומכים בה.
היה נחמד לראות את פרצופך ביום שבו התנהגותך בפורום הזה תזלוג בטעות למדיה החברתית שלך באנגלית, והמשכורת המצוינת שלך תישאר זיכרון מתוק בלבד, אחרי שציוץ אחד קטן יגרום לפיתוריך, ואולי לזה שתכנס לרשימה שחורה כלשהי בתעשייה כולה.

בהצלחה!

vinney

Well-known member
קשקוש נחמד, אך לא רלוונטי לנושא כלל...
זה בדיוק הנושא. הנושא, להזכירך, זה איך מתייחסים לישראל וישראלים בחוץ לארץ. הטענה שלי היא שההתייחסות השלילית ההולכת וגוברת כלפי ישראל בחוץ לארץ נובעת בין היתר מכשלון מוחלט של ההסברה הישראלית. הבאתי את הפרבולה, וגם אותך, כדוגמאות לכשלון הזה.

זה בכלל לא רלוונטי אם אתה חושב שאתה צודק, ואם אתה צודק בפועל.

כשמישהו מעביר עלייך ביקורת והמילה הראשונה שלך בהתייחסות לביקורת הזאת היא ״קישקוש״ זה לא יגרום לאף אחד להקשיב לך. אתה יכול לשנוא אותי כמה שאתה רוצה, אבל זאת המציאות.

BravoMan

Active member
הנושא, להזכירך, זה איך מתייחסים לישראל וישראלים בחוץ לארץ.
אם לא שמת לב, הכותרת של השרשור היא "אנטישמיות", והשאלה הפותחת היא איך מתייחסים ליהודים לא בהכרח יהודים מישראל, במדינות אחרות.
לא היה שם שום אזכור ליחס כלפי מדינת ישראל.

נראה שאתה פשוט מחפש להצדיק שנאת יהודים ע"י הפיכתה לשנאה של ישראל כגוף פוליטי, וזה לא יותר מניסיון להתחמק מהדיון שלא נוח לך, כי הוא מציב אותך כאיש הרע, שלא לדבר על כל המחנה הפוליטי אליו אתה משתייך.

כשמישהו מעביר עלייך ביקורת והמילה הראשונה שלך בהתייחסות לביקורת הזאת היא ״קישקוש״ זה לא יגרום לאף אחד להקשיב לך.
כשמישהו מקלל או משמיץ אותך, זו אינה ביקורת, והדרך היחידה להתייחס לזה היא לומר "קשקוש".
האנשים האלה אינם מעוניינים להקשיב ולכן גם לא יקשיבו.

הניסיון להציג את זה כאילו יש כאן פרטנר לשיחה הוא פיקציה.

אגב, אין לי מה לשנוא אותך.
אם כבר, אני מרחם עליך, בתור אחד שאפילו לא מבין איזה בור חפר לעצמו. אבל עקרונית אתה גם לא מעניין אותי.
מעבר לבידור שאתה מספק בפורום, אין לך כל השפעה עלי, ותחלס גם לא על המדינה שאני חי בה.

אם זאת, תמיד מרתק לראות את השמאל אוכל את עצמו...

vinney

Well-known member
אם לא שמת לב, הכותרת של השרשור היא "אנטישמיות", והשאלה הפותחת היא איך מתייחסים ליהודים לא בהכרח יהודים מישראל, במדינות אחרות.
לא היה שם שום אזכור ליחס כלפי מדינת ישראל.
בדיון היה אזכור. אם תקרא את מה שכתבו בשרשור הזה שני האנשים שגרים בחו״ל ורואים את זה מקרוב (האדופר ואני) תראה שיש קשר ישיר ביותר בין האנטישמיות לאיך ישראל נתפסת בדעת הקהל העולמית. תרצה או לא, אבל יהודים, גם אלה שאין להם שום קשר לישראל, מושפעים באופן ישיר מאיך שישראל נראית.
נראה שאתה פשוט מחפש להצדיק שנאת יהודים ע"י הפיכתה לשנאה של ישראל כגוף פוליטי, וזה לא יותר מניסיון להתחמק מהדיון שלא נוח לך, כי הוא מציב אותך כאיש הרע, שלא לדבר על כל המחנה הפוליטי אליו אתה משתייך.

הפוך, גוטה, הפוך. בדיוק להיפך - אני מנסה להסביר לך פה שכשאתה נראה כמו שאתה נראה זה משליך על כל היהודים. בין אם הם רוצים בכך ובין אם לא ובין אם הם מסכימים איתך ובין אם לא. רק על על כל הישראלים - על כל היהודים באשר הם!
כשמישהו מקלל או משמיץ אותך, זו אינה ביקורת, והדרך היחידה להתייחס לזה היא לומר "קשקוש".
האנשים האלה אינם מעוניינים להקשיב ולכן גם לא יקשיבו.

היחיד שמשמיץ ומקלל זה אתה, וכמו שאתה רואה אני מנסה להקשיב ולהגיב לדברייך לרמות האלימות המילולית שלך. זה לא משהו שאזרח זר שאין לו שום עניין בך ישקיע בו, כמובן. הוא פשוט יראה בך ״עוד ישראלי זבל׳ה״ וימשיך לנושא הבא.

הניסיון להציג את זה כאילו יש כאן פרטנר לשיחה הוא פיקציה.

בשיחה בין שנינו זה אכן כך, בבירור אין לי שום פרטנר לשיחה. אבל האם לדעתך אתה יכול פשוט להתעלם מכווווווווול העולם רק כי הם מפריעים לך לצעוק עליהם?

אגב, אין לי מה לשנוא אותך.
אז למה?

אם כבר, אני מרחם עליך, בתור אחד שאפילו לא מבין איזה בור חפר לעצמו. אבל עקרונית אתה גם לא מעניין אותי.
לא צריך לרחם עליי, תודה.

מעבר לבידור שאתה מספק בפורום, אין לך כל השפעה עלי, ותחלס גם לא על המדינה שאני חי בה.
זה נכון, אז מה?

אם זאת, תמיד מרתק לראות את השמאל אוכל את עצמו...
איפה? תראה לי, אני רוצה לראות גם.

vinney

Well-known member
החלטתי להראות לך איך בן אדם נורמלי מנהל דיון. משהו שאתה כנראה לעולם לא תהיה מסוגל לעשות, אז לפחות תראה. ובכן, להלן התגובה.

כתבת פה מספיק דברים כדי להבהיר שהסיבה שבחרת לעזוב היא שאתה שונא את התנהלות המדינה בכללותה, וכלפיך ספציפית.
הסקת מסקנות מדברים שכתבתי, מעולם לא כתבתי שאני שונא את המתנחלים, או את המדינה בכללותה, או ״כלפיי ספציפית״ (מה זה אומר?), או למה בחרתי לעזוב ולאן.

בנוסף, כשאתה מכנה אנשים שלא מסכימים איתך "מחבלים" ואז מתבכיין על חוסר יכולת "לקבל ביקורת" זה לא בדיוק מחזק את עמדתך...
אתה זה שמתבכיין על כך שהעולם לא מקבל את עמדתך, לא אני. אתה זה שטוען שכולם מסביבך אנטישמים, לא אני.

באמת?
שאני אחפש את כל מה שכתבת פה על היפרבולה, מתנחלים, ובאופן כללי כל מי שאינו שמאל קיצוני בישראל?

תרגיש חופשי לחפש מה שאתה רוצה, אבל אני רוצה לחדד שלטעון שכל מי שלא היפרבולה או מתנחל הוא שמאל קיצוני זה קצת יומרני כי זה עושה, בין היתר, אותך לשמאל קיצוני.

רק שזו לא תורה מדעית.
אין ומעולם לא היה לה שום מאפיין של תורה מדעית, וכל "מחקר" כביכול שמישהו פרסם בשמה פורק לגורמים.

ומי שמך לקבוע מה מדעי ומה לא? אם זה ״פורק לגורמים״, אז למה אתה כל כך דואג? למה בכלל הזכרת את התורה הזאת? אני חייב להודות שאני לא מומחה גדול לסוציאולוגיה וההכרות שלי עם התורה הזאת היא שטחית ביותר, וכך גם העניין בה.

יש לי מושג מצוין במה מדובר, וזה לא יותר מעוד סממן להתדרדרות האיומה של האקדמיה בארה"ב.
אבל זה נראה שאתה עשית לפחות עבודת מאסטר בנושא - אפשר לקרוא את התיזה שכתבת? ואם לא כתבת - אז למה אתה אתה טוען שיש לך ״מושג מצויין״? בתורת היחסות גם יש לך מושג מצוין? בצורות פירוק הגנום של דגים אולי יש לך מושג מצוין? כמה דוקטורטים ובכמה נושאים יש לך שיש לך כזה מושג מצויין בכל העולם האקדמי?

בתחילת המאה שעברה אנשים שם יצאו נגד מדע אמתי בטענה שהוא כפירה בדת.
גם בתחילת המאה הזאת. גם עכשיו. נסה לדרוש לימודי ליבה בישיבות, נראה אותך.

לא לימדו אבולוציה בבתי ספר כי "זה נוגד את דבר אלוהים".
זה קורה גם עכשיו. למעשה יש מדינות שלמות בארה״ב, מונהגות על ידי הימין, כמובן, שמחוקקות חוקים שאוסרים על המורים ללמד את תורת האבולוציה.

במשך המאה האחרונה הדת בארה"ב ירדה מגדולתה, ועכשיו צריך תירוץ חדש.

הלוואי. אבל לא.

אז בתי ספר מפחיתים לימוד מתמטיקה בטענה שמתמטיקה היא "קולוניאלית וגזענית".
זה מאיפה הבאת?

והאוניבסחטאות עצמן מקדמות את הרעיון שהמדע האיפמפירי הוא "קולוניאליסטי ולבן".
וזה מאיפה הבאת?

ציטוטים בבקשה, ולא מאתרי קונספירציה שאתה כנראה ניזון מהם בעיקר.

זה אולי נשמע כמו משהו שמגיע מכיוון הפוך במפה הפוליטית וסוציאלית, אך בפועל נובע בדיוק מאותו מקום - השאיפה לצבירת כוח דרך בורות והתנגדות לכל דבר מדעי.

לי זה נשמע כמו משהו שהמצאת בזה הרגע, להגיד את האמת.

הדבר היחיד שלא ברור לי, זה איך החלאה הזו הגיעה דווקא לאקדמיה - המקום שאמור לתמוך בחיפוש אחר ידע ופלורליזם, ופתאום התחיל יותר מכולם לתמוך בצנזורה, ופירוק היסודות של עצמו.
איזו חלאה? ואם כבר, מה דעתך על החוקים שמקדמים אנשי הימין בארה״ב, שניכר שאתה תומך בהם, שאוסרים לחקור נושאים ספציפיים או ללמד נושאים ספציפיים? איפה זה עומד ביחס לדעתך על החיפוש אחר ידע ופלורליזם?

באשר לדעותיך - הבהרת אותן כאן בפורום לא מעט פעמים.
אתה שונא יהודים, אתה שונא את ישראל, ואתה מנסה, כמו הרבה שמאלנים, להציג את עצמך כ-"מסכן", וכל מי שמתווכח איתך כאטום, גזען, מחבל, וכו'.
שוב, זאת דעתך עליי, אבל לא דעות שבפועל הבעתי. זאת פרשנות שלך למשהו שחשבת שכתבתי, לא משהו שכתבתי בפועל. מעולם לא ניסיתי להציג את עצמי כ״מסכן״ בשום צורה, ובכלל לא כל מי שמתווכח איתי הוא אטום, גזען או מחבל.

אבל אזוב.
אני בן אנד ג'ריס גם ככה לא אכלתי שנים, לא כי אכפת לי מהפוליטיקה שלהם, אלא כי מעולם לא התחברתי לטעם.
אוכלוסיית ישראל בקושי מגיע לאוכלוסיית ניו יורק, אז אני די בטוח שלא ממש משנה להם השוק כאן, ואני סבור שכל הדיבור על זה שלא רוצים למכור "בשטחים" הוא רק ניסיון להרוויח כמה נקודות טוויטר תוך ניסיון להיפתר מחוזה זכינות שכנראה אינו משתלם להם.

וזה רלוונטי למה בדיוק? הזכרתי את בן אנד ג׳רי׳ס בהקשר של ההערה של היפרבולה. הוא אמר ״אז תגיד לאלה שפוגעים בישראלים שאתה מסכים איתם ולא יפגעו בך אישית״ (או משהו בסגנון). אז הראתי לו דוגמא שבן אנד ג׳רי׳ס החליטו לצאת מהשוק הישראלי, ופגעו בהרבה לוקחות נאמנים שלהם (שאתה אולי לא נמנה עליהם) והרבה עובדים שמרוויחים מהזכיון הזה (שגם עליהם אתה כנראה לא נמנה) והם לא בדיוק שאלו כל אחד ואחד מהם על דעתם. אז אתה יכול להגיד ״אז שילכו״, אבל עשרות האנשים שעבדו במפעל שלהם עכשיו צריכים לחפש פרנסה חדשה ואיך שלא תסובב את זה - זה בגלל הכשלון המוחלט של ההסברה הישראלית.

כשלון שאתה בבירור חלק ממנו.

מה שיותר מעניין אותי, זה מתי אנשים כמוך ילמדו על בשרם את הצד האפל של המדיניות שהם תומכים בה.
היה נחמד לראות את פרצופך ביום שבו התנהגותך בפורום הזה תזלוג בטעות למדיה החברתית שלך באנגלית, והמשכורת המצוינת שלך תישאר זיכרון מתוק בלבד, אחרי שציוץ אחד קטן יגרום לפיתוריך, ואולי לזה שתכנס לרשימה שחורה כלשהי בתעשייה כולה.

אתה ממשיך לקוות שאני אפגע מאותה האנטישמיות שאתה מלין עליה ושאתה גורם לה כאילו זה משהו שהוא טוב. ״בנפול אויבך אל תשמח״, מוכר לך? ויחד עם זאת, אני לא רואה שום פסול בדעות שלי והבעתי אותם גם באנגלית וגם בפורומים האמריקאים והפלא ופלא - אף אחד לא פיטר אותי עדיין.

BravoMan

Active member
הפוך, גוטה, הפוך. בדיוק להיפך - אני מנסה להסביר לך פה שכשאתה נראה כמו שאתה נראה זה משליך על כל היהודים. בין אם הם רוצים בכך ובין אם לא ובין אם הם מסכימים איתך ובין אם לא. רק על על כל הישראלים - על כל היהודים באשר הם!
מה הפוך פה?
אתה רק מאשר את מה שכתבתי - אתה מצדיק את האנטישמים, ואומר שהם שונאים את כל היהודים, גם יהודים אנטישמים כמוך, בגלל יהודים ציונים כמוני וכמו היפרבולה.

אתה שונא אותנו - מאמין שהם שונאים אותך מאותה סיבה - ומצדיק אותם...

היחיד שמשמיץ ומקלל זה אתה, וכמו שאתה רואה אני מנסה להקשיב ולהגיב לדברייך לרמות האלימות המילולית שלך. זה לא משהו שאזרח זר שאין לו שום עניין בך ישקיע בו, כמובן. הוא פשוט יראה בך ״עוד ישראלי זבל׳ה״ וימשיך לנושא הבא.
באמת? אפה בדיוק קיללתי אותך?
אלא אם בלקסיקון שלך "שמאלני" זו קללה ו-"מחבל" זו "ביקורת לגיטימית"...

אבל האם לדעתך אתה יכול פשוט להתעלם מכווווווווול העולם רק כי הם מפריעים לך לצעוק עליהם?
מי מבין שנינו מתעלם מאנשים?
הרי אתה זה שחושב שאפשר להעיף את היפרבולה ושכניו מהבית שלהם, למסור את הבית הזה למחבלים אמתיים שירו משם טילים על שטח ישראל, ואתה מאמין שאשכרה יש פה רוב "שפוי" שיסכים לכך...

איפה? תראה לי, אני רוצה לראות גם.
אם אנשי שמאל כמוך היו יכולים לראות את זה, הם וודאי היו עוצרים את זה...
אני לא אטרח להביא לך דוגמה, כי זה יהיה בזבוז זמן.

לבריאות, תמשיך להיות באשליה שלך שאתה "בצד הנכון של ההיסטוריה" או "נלחם למען ערכים ומוסר", או מה שזה לא יהיה שגורם לך לכתוב את מה שאתה כותב פה...

הסקת מסקנות מדברים שכתבתי, מעולם לא כתבתי שאני שונא את המתנחלים, או את המדינה בכללותה, או ״כלפיי ספציפית״ (מה זה אומר?), או למה בחרתי לעזוב ולאן.
שקר וכזב.
כמעת בכל תגובה שלך להיפרבולה אתה מכנה אותו מחבל, פושע, וכו'.
השנאה נוטפת מדבריך.

אתה זה שמתבכיין על כך שהעולם לא מקבל את עמדתך, לא אני. אתה זה שטוען שכולם מסביבך אנטישמים, לא אני.
אפה טענתי ש-"כולם" אנטישמיים?
אחד ההבדלים בינך לביני הוא שאני לא מצפה שכל העולם יקבל את העמדה שלי.

תרגיש חופשי לחפש מה שאתה רוצה, אבל אני רוצה לחדד שלטעון שכל מי שלא היפרבולה או מתנחל הוא שמאל קיצוני זה קצת יומרני כי זה עושה, בין היתר, אותך לשמאל קיצוני.
הבנת הנקרא?
כנראה שחסר לך...

ומי שמך לקבוע מה מדעי ומה לא?
החינוך המדעי שקיבלתי.
אם זה ״פורק לגורמים״, אז למה אתה כל כך דואג?
כי מה לעשות - רק בגלל שמשהו אינו מדעי ומזיק, לא אומר שלא יאמצו אותו.
אבל אני לא דואג יותר מידי - נראה שיש מספיק מדינות בארה"ב שהתחיל לאסור להכניס את הזבל הזה לבתי ספר.

בתורת היחסות גם יש לך מושג מצוין?
אה, לא ידעתי שאתה מגדיר "מושג מצוין" בתור עבודת תזה בנושא.
אשמח לשלוח לך קישור לעבודות שלי ברגע שתשלח לי קישור לעבודת התזה שלך בנושא הקונפליקט הישראלי - פלסטיני, וגם בנושא יחס כלפי יהודים במדינות העולם.

גם בתחילת המאה הזאת. גם עכשיו. נסה לדרוש לימודי ליבה בישיבות, נראה אותך.
וללה צודק.
שעון מקולקל וכל זה... :ROFLMAO:

זה מאיפה הבאת?
חדשות שמשודרות מהמדינה שאתה חי בה.
עכשיו אתה מתיימר לחיות מתחת לאיזו אבן ולא לדעת מה קורה סביבך?

וזה מאיפה הבאת?

ציטוטים בבקשה, ולא מאתרי קונספירציה שאתה כנראה ניזון מהם בעיקר.
אותו כנ"ל.
youtube זה אתר קונספירציה?

מה דעתך על החוקים שמקדמים אנשי הימין בארה״ב, שניכר שאתה תומך בהם, שאוסרים לחקור נושאים ספציפיים או ללמד נושאים ספציפיים?
תהיה ספציפי בבקשה, לא יודע לאלו חוקים בדיוק אתה מתכוון.
מה נאסר לחקור?

איזו חלאה?
הרעיון ש-2+2=4 הוא גזעני, וטענות דומות.

אבל עשרות האנשים שעבדו במפעל שלהם עכשיו צריכים לחפש פרנסה חדשה ואיך שלא תסובב את זה - זה בגלל הכשלון המוחלט של ההסברה הישראלית.
נו באמת.
אם זו ההבנה שלך בעסקים, אין לנו על מה לדון פה.

אתה ממשיך לקוות שאני אפגע מאותה האנטישמיות שאתה מלין עליה ושאתה גורם לה כאילו זה משהו שהוא טוב.
והנה - אתה בדיוק מצדיק את האנטישמיות - זה אני שגורם לה, לא אלה שבחרו לשנוא יהודים באשר הם.
השנאה מוצדקת, רק אתה נפגע ממנה בטעות, יהודים אחרים זכו לה ביושר.

זו בדיוק האנטישמיות!

ולא - אני לא "מקווה" לכלום.
אני יודע בוודאות שיום אחד אתה תיפגע מהגישה של השמאל שאותה אתה מקדם, ואומנם אני מצר על היום הזה, אבל הגעתי למסקנה שזו הדרך היחידה בה תלמד מה לא בסדר בגישה שלך, ואולי, רק אולי, תשפר את עצמך מתוך החוויה הזו.

בהצלחה!

vinney

Well-known member
אני באמת שלא מבין מה אתה מנסה להוכיח פה.

מה הפוך פה?
אתה רק מאשר את מה שכתבתי - אתה מצדיק את האנטישמים, ואומר שהם שונאים את כל היהודים, גם יהודים אנטישמים כמוך, בגלל יהודים ציונים כמוני וכמו היפרבולה.
אתה שוב מתבלבל בין "הסבר" ל"הצדקה".

אתה שונא אותנו - מאמין שהם שונאים אותך מאותה סיבה - ומצדיק אותם...
אני לא שונא אותך, אתה זה שמביע שנאה כלפיי בכל הזדמנות. אני רק מנסה להסביר לך שלמי שיש קצת פחות עניין ממני בשלומך וחייך יהיה גם פחות עניין ממני לנסות בכלל להדבר איתך. כשאתה מתנהג בצורה בה אתה מתנהג - זה לא מזמין שום רצון להבין אותך או להדבר איתך.

באמת? אפה בדיוק קיללתי אותך?
אלא אם בלקסיקון שלך "שמאלני" זו קללה ו-"מחבל" זו "ביקורת לגיטימית"...
קראת לי אנטישמי יותר מפעם אחת, נתחיל מזה.

מי מבין שנינו מתעלם מאנשים?
הרי אתה זה שחושב שאפשר להעיף את היפרבולה ושכניו מהבית שלהם, למסור את הבית הזה למחבלים אמתיים שירו משם טילים על שטח ישראל, ואתה מאמין שאשכרה יש פה רוב "שפוי" שיסכים לכך...
זה שאתה מייחס לי משהו לא אומר שזה נכון. אתה מאמין שזה מה שאני חושב, אבל אני מעולם לא אמרתי שצריך להעיף את הפרבולה מהבית. אם זכרוני אינו מטעה אותי הפרבולה גר באריאל, ואני לא רואה סיבה לפנות את העיר הזאת. מה שאני כן אמרתי זה שהפרבולה גר מחוץ לגבולות המדינה - וזה נכון, עובדתית, בדיוק כמו שאני חי מחוץ לגבולות המדינה. אני גם אמרתי שהפרבולה מקבל הרבה יותר הטבות ממני, למרות ששנינו חיים מחוץ לגבולות המדינה, וגם הרבה יותר זכויות ממני. אני גם אמרתי שמתנחלים מקבלים יחס מיוחד ומפלה לטובה במדינת ישראל, שזה כאמור נכון עובדתית, ואני גם אמרתי שמדינת ישראל לא יכולה להרגיש עם ולהיות בלי - אם מדינת ישראל רוצה לשמור על השטח הזה היא צריכה לספח אותו באופן רשמי.

למעשה, כשדיברנו על הדברים תכל'ס, הפרבולה גילה שהוא דווקא מסכים עם הרבה מאוד מהטיעונים שלי, ואף הודה בעצמו שהוא מסכים עם ההצעות שציטטתי לו ממצע מפלגת העבודה בזמנו (אותו "שמאל" כה שנוא עלייך).

הסיבה שאתה שונא אותי לא ברורה לי, אבל היא בהחלט לא מבוססת על דעותיי.

לבריאות, תמשיך להיות באשליה שלך שאתה "בצד הנכון של ההיסטוריה" או "נלחם למען ערכים ומוסר", או מה שזה לא יהיה שגורם לך לכתוב את מה שאתה כותב פה...
שוב, אתה מייחס לי דברים שלא אמרתי. לא מעניין אותי באיזה צד של ההיסטוריה אני. מעניין אותי באיזה צד של המצפון שלי אני.

כמעת בכל תגובה שלך להיפרבולה אתה מכנה אותו מחבל, פושע, וכו'.
השנאה נוטפת מדבריך.
זה פשוט לא נכון :)

אפה טענתי ש-"כולם" אנטישמיים?
אחד ההבדלים בינך לביני הוא שאני לא מצפה שכל העולם יקבל את העמדה שלי.
אתה גם לא מוכן לקבל עמדה של אף אחד אחר. וזה בסדר, אתה לא חייב לקבל את העמדה שלי בדיוק כמו שאתה לא מצפה ממני לקבל את העמדה שלך. אבל אתה יוצא בתוקפנות ארסית נגד העמדה שלי, ולא רק נגד העמדה שלי - נגדי באופן אישי. אתה מאחל לי באופן אישי להפגע. אתה מאחל שיגרם לי באופן אישי נזק. מתי אי פעם איחלתי שיפול עלייך טיל או שהפרבולה יפגע מזריקת אבנים? למה אתה חושב שמותר לך להגיד דברים כאלה?

החינוך המדעי שקיבלתי.
אם זכרוני אינו מטעה אותי יש מבין שנינו רק בן אדם אחד עם תואר אקדמי מחקרי וזה לא אתה.

כי מה לעשות - רק בגלל שמשהו אינו מדעי ומזיק, לא אומר שלא יאמצו אותו.
אבל אני לא דואג יותר מידי - נראה שיש מספיק מדינות בארה"ב שהתחיל לאסור להכניס את הזבל הזה לבתי ספר.
ותראה כמה מהר אתה עברת מלצרוח ש"השמאל אוסר את המדע" ל"מזל שהימין אוסר את המדע".

אה, לא ידעתי שאתה מגדיר "מושג מצוין" בתור עבודת תזה בנושא.
אשמח לשלוח לך קישור לעבודות שלי ברגע שתשלח לי קישור לעבודת התזה שלך בנושא הקונפליקט הישראלי - פלסטיני, וגם בנושא יחס כלפי יהודים במדינות העולם.
מעולם לא טענתי שאני מומחה בנושאי מדיניות מזרח תיכונית. זכותי להחזיק בדעות, אבל אתה לא טענת שאתה מחזיק בדעות - אתה טענת שאתה "יודע מצוין". אתה מציג את עצמך כמומחה. על סמך מה אתה מציג את עצמך כך?

חדשות שמשודרות מהמדינה שאתה חי בה.
עכשיו אתה מתיימר לחיות מתחת לאיזו אבן ולא לדעת מה קורה סביבך?

אותו כנ"ל.
youtube זה אתר קונספירציה?
אתה קורא לסרטנוים ביוטיוב "חדשות"? אז יש לי "חדשות" בשבילך. שלחת לי לינק לערוץ של כ600 מנויים בתור אסמכתא למשהו, אתה מקשיב לעצמך בכלל?

תהיה ספציפי בבקשה, לא יודע לאלו חוקים בדיוק אתה מתכוון.
מה נאסר לחקור?
בהודעה הזאת עצמה ציינת, ואני אצטט: "נראה שיש מספיק מדינות בארה"ב שהתחיל לאסור להכניס את הזבל הזה לבתי ספר."

הנה עוד דוגמאות:
איסור לממן מכספים פדראליים מחקרים הקשורים לאלימות נשק בארה"ב
איסור ומגבלות על מחקר תאי הגזע בארה"ב (אותו חוק מעורב בשני האיסורים)
סקירה היסטורית של לימודי תורת האבולוציה בבתי ספר בארה"ב יש בויקיפדיה. שים לב למעורבות הממשלתית הרבה בנסיונות להראות שתיאוריות האבולוציה של דארוין והאלוהית של הנצרות שקולות מדעית.

מה משותף בכל הדוגמאות האלה? הימין הוא זה שמקדם המנעות ממחקר או המנעות מלימודי תורות מדעיות בבתי הספר. כמו בדוגמא שלך, שהימין מנסה למנוע את סקירת התורה הסוציולוגית בבתי ספר (שביננו, בכלל לא נסקרת בבתי ספר, וכל הרעש והמהומה האלה הם על שום דבר כי critical race theory נלמדת בקורסים בתוארים מתקדמים בסוציאולוגיה, לא בחטיבות ביניים).

הרעיון ש-2+2=4 הוא גזעני, וטענות דומות.
שוב, זה שאתה ממציא משהו לא עושה אותו לנכון. תראה לי school board אחד במחוז דמוקרטי כלשהו שאוסר לימודי אריתמטיקה.

והנה - אתה בדיוק מצדיק את האנטישמיות - זה אני שגורם לה, לא אלה שבחרו לשנוא יהודים באשר הם.
השנאה מוצדקת, רק אתה נפגע ממנה בטעות, יהודים אחרים זכו לה ביושר.
אנטישמיות מטבעה לא ביושר. אני לא מצדיק אותה. אתה שוב, כרגיל, מתבלבל בין "הסבר" ל"הצדקה".

נערך לאחרונה ב:
למעלה