אני לא כל כך מבינה
האם התכנון שלך הוא שבזמן שאת תהיי בהריון, את תניקי את בנך בן השנה עד גיל שנתיים+?
ואח"כ התכנון הוא שכהמשך ללידת הילד שאינו בנך תניקי את הילד שתלד זוגתך שתהיה בהריון במקביל לתקופת ההריון הפונדקאי?
מוכרחה לציין שמבצע ההנקה הממושך הזה כשבאמצעו יש גם הריון ולידה, נשמע מורכב ומסובך.
ואני גם לא כל כך מבינה את התזמונים.
איך ניתן לשלוט ברמה כזו של זמני התעברות? מתי את תלדי, מתי היא, בן כמה הילד הראשון יהיה...
בעניין ההסברים לבן השנתיים, (לא שאנחנו ממש יכולים לשלוט בדיוק מתי נתעבר ויהיה ילד לכן יתכן שהוא יהיה בן 3)
כתבת שהוא לא יהיה בגיל שבכלל יבין שהיית בהריון.
לדעתי, הלא מקצועית
הריון זה לא משהו שמסתירים מילד, ויצטרכו להיות איזשהם הסברים, כי בלי קשר לזה שהוא לא יראה את התינוק שנולד, ולכן לא יבין נוכחות תינוק שנלקחת,
להריון עצמו, יש נוכחות. משלו שמשפיעה על כל המשפחה.
נשמע לי הגיוני שיהיה צורך להסביר את ההריון עצמו.
(במיוחד במקרה חו"ח של שמירת הריון או הפלה)
אני מניחה שיצטרכו לבוא הסברים אפילו ברמה של למה הבטן שלך גדלה, למה היא קטנה (במקרים שחו"ח איננו רוצים שיקרו , הסברים, למה את לא מרימה אותו על הידיים או הסבר על עצב שאחרי הפלה... )
מלבד זאת, גם לסביבה שלו יהיה צורך להסביר את ההריון ואת משמעותו כדי שאף אחד לא יגיד לו בטעות משהו על אח שעומד להיוולד לו, במיוחד אם הוא הולך לגן (אם הוא לא הולך לגן, זה יותר קל)
אני בטוחה שלאנשי מקצוע שמלווים תהליך כזה, יש כללים מה כדאי לעשות בכל שלב כתלות בגיל הילד. וכמו שאמרת, אני מניחה שתעזרו בהם.
ועוד משהו אחרון, בהתחלה כתבת שאם הוא יקח מזה משהו, את מקווה שהוא ילמד טוב לב מהו, מהי עזרה לזולת
וגם שהאמהות שלו יעשו הכל כדי לוודא שיהיה לו טוב.
הקטע שלא אהבתי במה שכתבת, זה שקשרת בין הפונדקאות, אליו.
האחריות על ההחלטה על פונדקאות, בסגנון של "בשבילך ולמענך, עשיתי את זה"
לא יכולה ליפול על הילד לא במלל ולדעתי אפילו לא "רק" בראש שלך.
כל מה שאני כותבת פה, לא נכתב חלילה נגד פונדקאות, אלא להפך,
אני בעד פונדקאות, שהיא כמו שאמרת, מושכלת ומחושבת ככל הניתן.
בהצלחה