אני אם פונדקאית לעתיד

כאן הם

New member
אז אני ממש לא מבין למה
עבורי

טוב שאת לגמרי לא חושבת כמוה, וטוב שאת קרובה יותר לדעותי.

אז למה יש
עבורי אבל לא טרחת אפילו עם
קטן אחד עבורה ?

תאמיני לי, שאני מתייחס לאנשים שאני מכיר בצורה אינדיבודאלית.

לרובם אני מתייחס כמו שאני באמת: מנומס, הוגן, מקבל, שואל בצורה יפה, וכולי וכולי.

לאחרים מגיע יחס הפוך, וזה מה שהיא קיבלה ממני.

מצידי שתמיד תהיי נחמדה גם לאלו שקוראים לך "זונה". מצטער, אני מודה: אני לא נחמד לכל אחד.

רענן

אבא גאה

New member
מה למה? כי הסגנון שלך מתלהם

וחרחרני. רוצה תזכורת?:

אין לך קצה של מושג מה על מה שאמרת ואת מראה שאת אפילו לא מבינה ביולוגיה בסיסית.

את נותנת רושם ברור שכתבת מה שכתבת בגלל איזה תאוריה פמניסטית הזויה... שלפיה גם פונדקאיות הן נשים עניות מנוצלות שגברים רומסים מכריחים אותם להרות עבורן וקורעים את התינוק מרחמן.

רגע! בעצם לא! למעשה כתבת שפונדקאיות הן נשים ברמה נמוכה, זונות של ממש, שמוכרות את הגוף שלהן ומפתות גברים תמימים כדי לענג אותם עם תינוק עבורן. כן! בטח! זה בדיוק מה שקורה פה.

בקיצור, כל מה שאמרת זה המצאה דמיונית חולנית לגבי גברים ונשים שאין לה שום בסיס מציאותי. זה מה שקורה אם קוראים יותר מידי תאוריות פמניסטיות.

כאן הם

New member
חה חה חה חה!!! הצחקת אותי

"סגנון מתלהם" כלפי מישהי שקראה למישהי אחרת "זונה". חה חה חה חה!!!!

יש לנו מזל שרוב האנשים לא כל כך מתוקים ונחמדים כמוך וכמוה.

יש אנשים רעים כמוני שישימו אותה במקומה. ואני לא הרע היחיד שעשה את זה. מישהו אחר קרא לה "איכסה!"

לא שמת לב לזה? נכון? לא ביקשת למחוק את הודעתו. נכון?

אני יודע למה! כי אני מכיר אותך הרבה הרבה שנים ויודע יפה מאוד שאתה חושב בדיוק כמוה. תהיה כנה ותודה בזה. תהיה גאה בדעותיך! אני מקווה שאני טועה, אבל אני מאוד בטוח שאני לא טועה.

אז למה אני כל כך צוחק? כי למרות שאתה חושב כמוה, שהיא זונה, אתה הרבה יותר "נחמד" ממני.

אתה לא מתלונן פה עלי שאני עם "סגנון מתלהם". לא! אתה פשוט לא מרוצה שיש אנשים שלא יפה לך שהם עם דעות אחרות "לא יפות" שונות ממך וממנה.

רענן

אבא גאה

New member
אני הייתי חוסם אותך כבר

מצר על כך לא עשיתי את זה כשכלי הניהול היו אצלי ביד

הייתי נחמד מידי, טועים....

כאן הם

New member
ונחש מה? לא הייתי חוסם אותך

אני בדיוק ההפך ממך: אתה נגד ברית מילה, פונדקאות, עוד הרבה דברים... וגם אלו שחושבים אחרת ממך.

אני לא נגד שום דבר!!! שום דבר!!! כולל התמודדות עם אלו שחושבים אחרת.

זה ההבדל ביננו.

רענן

יקירתי

בקורס לוגיקה אחד הדברים הראשונים שלומדים הוא שהמשפט 'כל החתולים השחורים הם חתולים' אינו מביא למסקנה שכל החתולים הם שחורים..

מה שאני רוצה להגיד זה שההתנגדות לפונדקאות (אצלי לפחות) לא רואה בכל מקרה של פונדקאות ניצול אבל כן אני חושבת שיש מצבים שבהם פונדקאות הופכת בקלות לניצול.

פרמטרים שונים כמו -

פערים תרבותיים בין האם הפונדקאית להורים
סכום הכסף המשולם
מידת ההבנה של הפונדקאית
נסיון החיים שלה (למשל- הדרישה שתהיה אמא לילדים בעצמה)
המצב הרגשי של האישה
הסכם הוגן שלוקח בחשבון גם 'הסתבכויות' שמתרחשות לא אחת בהריון, ומפצה (אם בכלל ניתן) את הפונדקאית על כל מצב כזה.

אני כן חושבת שיכול להיות מצב של 'פונדקאות הוגנת' ונשמע שאת מייצגת מצב כזה.

אבל יש גם מצבים אחרים, והם המדאיגים

כאשר אישה הודית חותמת על הסכם הפונדקאות בטביעת אצבע (משמע- היא לא יודעת לקרוא...) אז אני בטוחה שתסכימי איתה שזה מעורר דאגה.
או אם אישה הופכת לפונדקאית בגלל שאין לה מה לאכול ואיך לשלם שכר דירה- אני בטוחה שתסכימי איתה שהיכולת שלה לקבל החלטה בדעה צלולה מוגבלת בהרבה מזו שלך.

כך שיש פונדקאות ויש פונדקאות.

אני מאחלת לך בהצלחה בדרכך ובטוחה שקיבלת אותה לאחר מחשבה ובדיקה, כך שעבורך זו דרך טובה, ואין בה ניצול, אלא את רואה אותה כנתינה.
אני אישית אשמח אם תמשיכי לעדכן כאן.

כאן הם

New member
הלוגיקה שלך היא נכונה

אני די מסכים עם רוב מוחלט של דברייך, שהם מאוד הגיוניים.

אני, ממש בכל הכנות, חושב בדיוק כמוך שאם רק רוצים ומסוגלים, אפשר לנצל נשים, להכריח אותם או ולפגוע בהם. החל בפונדקאות, דרך תעסוקה וכלה בתעשיית הסקס.

בתעשיית הסקס מופעלת אלימות כלפי נשים להכריח אותם. לכן הן לא יכולות לעזוב את ה"מקצוע".

בתעסוקה, מנצלים חוסר ברירה ועודף כוח אדם נואש.

אבל בפונדקאות, אני לא מסכים איתך מבחינה הגיונית, נתמכת בעובדות בשטח, שלמרות שאפשר תאורטית לנצל להכריח ולפגוע, שזה אי פעם קרה.

רק מבחינה הגיונית, את חושבת שהסוכנות, הרופא או ההורים לעתיד ירצו לפגוע או להכריח פונדקאית? היא נושאת את הילד בבטנה למשך 9 חודשים. היא יכולה להעלם או לסרב למסור את הילד בקלות אם משהו לא מוצא חן בעיניה. יש לה קלף מיקוח שאין שום דבר שמשתווה לו. ההורים פוגשים את הפונדקאית... זה הילד שלהם בביטנה. הם רוצים רק כל טוב וכל דבר אפשרי עבור הפונדקאית.

מבחינה הגיונית, באמת, רק אם מחזיקים את הפונדקאית בכלוב אפשר אולי לנצל, להכריח ולפגוע בה. לא שמעתי על מקרה אחד כזה. בתעשיית המין, כל סרסור טירון יודע שרק ככה, כוח פיזי ולכלוא, אפשר שהנשים יעבדו עבורו.

בפונדקאות, העובדות בשטח תומכות בהגיון שהצגתי: לא קראתי או שמעתי על מקרה אחד, ממקור ראשון (היינו הפונדקאית עצמה). ממש לא מעניין אותי "מחקרים" של ארגונים עם אג'נדה שמספרים (ממש) משהו אחר.

אז כן, בכנות, אני לא אתפלא אם יהיה מקרה של ניצול פגיעה או הכרחה של פונדקאית... כי תאורטית זה יכול לקרות... אבל לא קרה ואני מאמין ובטוח שלא יקרה.

אשנה את דעתי אם יציגו לפני מקרה ממקור ראשון.

נ.ב. מאיפוא הבאת שהפונדקאיות בהודו הן אנאלפבטיות שלא יכולות לקרוא את החוזה שעליו הם חותמות?

רענן

כמו שכתבתי קודם

אני לא יודעת מספיק עם פונדקאות בחו"ל,
כדי שאוכללהביע בנחרצות דיעה כזו או אחרת
וכמובן שאם מעורב בעיניין ניצול של נשים בדרך כלשהי- אני מתנגדת בכל תוקף.

כתבתי את הדברים מתוך ראיה אישית שלי של התהליך עד כה
והיה חשוב לי להבהיר שזה פשוט לא הוגן ולא נכון
לעשות הכללה גורפת כאילו שכל פונדקאות באשר היא- פסולה.

כמו שכתבת,
זו החלטה שקיבלתי בכובד ראש
ושבחרתי בדיעה צלולה מתוך בקיאות וידע בכל הקשור לתהליך
כך שאני מאוד שלמה איתה.

רוצה להוסיף עוד מילה על ההפנייה לאימוץ

אין כמעט תינוקות לאימוץ בארץ , ואימוץ בחו"ל הוא בדר"כ מגיל שנה ומעלה.
רוב הילדים הבריאים בני השנה "נחטפים" לאימוץ, והמוני הילדים האומללים שמחכים לאימוץ הם הרבה פעמים ילדים בעלי צרכים מיוחדים/גדולים יותר.
כך שהאמירה הזו, שיש המוני ילדים שמחכים לאימוץ היא ממש לא מדוייקת.
לא לכל אחד יש יכולת (נפשית, בעיקר) לאמץ ילד עם צרכים מיוחדים.

ועוד משהו: ברור שמבנה המשפחות הלהט"ביות שם את הגנטיקה במקום משני, ולו בשל העובדה שאצל רוב הזוגות הילדים הם גנטית של הורה אחד. אבל, זה לא הופך את הכמיהה לילד שהוא גנטית שלך למשהו פסול/נחות.

jjaki

New member
בנוסף לזה ללהט"בים בישראל אין אפשרות לאמץ

שהם לא קרובים כמו ילד של בן/בת זוג.

אך אני מבין שהסוגיה לעיל מדובר על זוג סטרייט, כי בישראל (בינתיים) לא ניתן לעשות פונדקאות בתשלום לזוגות גאים...
האפשרויות בישראל מאוד מאוד מצומצמות בייחוד אצל גברים...
* אין אפשרות לאמץ - כרגע
אז יש 2 אלטרנטיביות
1. הורות משותפת
2. פונדקאות

אמא

New member
לא לגמרי מדוייק...

בדיוק שמעתי עכשיו על עוד תינוק למשפחה גאה שהגיע לארץ השבוע. אומץ מבית ילדים שמאות ילדים בו כמהים לבית.

יש סיכוי שתוכלי לקשר אותנו אליהם?

(או אותם אלינו)
גם לא חייבים עכשיו, אפשר גם בעתיד, אחרי שקצת ירגעו העניינים אצלם
ומזל טוב!

למעלה