אני אשתף אתכם בריב עם חברה.

on and on

New member
אני אשתף אתכם בריב עם חברה.

נניח והייתה לכם חברה.
נו, חברת ילדות כזאת, שתמיד הייתה שם בשבילכם, ואתם הייתם בשבילה?
יופי, בדיוק כזאת.
ואז התרחקתם עם השנים. כי מה לעשות... גדלים, מתבגרים, משתנים, כל אחד חי במציאות אחרת...

ופתאום, ביום בהיר אחד, חזרתם לדבר.
והכל חזר לקדמותו. כל הצחוקים, כל הכיף...

ככה במשך מספר שבועות.

ואז הגיע יום ההולדת שלכם. וביומולדת, חוץ מהחבר והמשפחה - רציתם הרי לחגוג קצת עם חברים.
אז שלחתם סמס לכמה חברים זמינים, שאתם יודעים שלא יהיה להם אכפת לצאת לאיזה פאב או מסעדה בערב, באמצע השבוע. והם גם רצו לחגוג לכם ביום של היומולדת שלכם, וכמה שעות לפני כן קבעו איתכם לצאת.
כולל החברה ההיא.
וכך כתבתם: "היי, אני קצת מבואסת... לאן ומתי אתם רוצים לצאת?"
ואף אחד לא הגיב.
מה שעוד יותר העצים את תחושת הביאוס.

למחרת בבוקר, החברה ההיא שולחת סמס בחזרה "וואי סורי על אתמול, נרדמנו כמו פגרים. למה מבואסת? נחגוג לך בסופש". (נרדמנו=היא והחבר).
לא הגבתם על הסמס הזה, כי קצת נעלבתם על החוסר רגישות, ציפיתם ליותר.
למעשה, סוג של הפסקתם ליצור קשר עם כל אחד מהחברים הנל, כולל החברה ההיא.
הגיע הסופש.
אף אחד לא התקשר. למרות שכולם הבטיחו שתצאו לחגוג בסופש.

וכך איכשהו כל אחד המשיך בחייו, והכל טוב ויפה, והבנתם והפנמתם שעליכם לעבור הלאה, ולמצוא חברים חדשים...

עד שיום אחד, לאחר חודש ימים, החברה ההיא מתקשרת, ומציעה לכם לצאת איתה לאנשהו.
אז... בדיוק זה מתאים לכם, וזה מתאים לה... ומשעמם... ולמה לכעוס עליה לנצח? כולה יומולדת.
אז יוצאים.

ואז נחמד, חביב... והיא מזמינה אתכם אליה הביתה בסופש, כי היא עושה איזה משהו עם כמה חברים...
ואתם קצת מסתייגים, ואומרים "בטח בטח אני אבוא", כי אין לכם כוח לחפש תירוץ למה לא...
ואז מגיע הסופש, ושכחתם מזה. ולא באתם. וממילא לא רציתם לבוא.

וחברה אחרת, שואלת יום למחרת, למה לא באתם. וסיפרה שהחברה ההיא ממש התבאסה שלא באתם.
אז הרגשתם קצת תחושת אשמה, והחלטתם לשלוח לה סמס "וואי, סורי על אתמול, נרדמנו כמו פגרים..."
היא לא הגיבה, היא כועסת, או נעלבה, לא ידוע... וכך מאז... עברו שבועות ואתם לא מדברים.

~

מה דעתכם המלומדת? האם יש לה זכות לכעוס/להעלב? האם יש לכם זכות לכעוס/להעלב?
עמדה #1: התחשבנות זה מפגר וזה לילדים קטנים. חבל להתעסק עם קקי. זו לא חברות אמת.
עמדה #2: התחשבנות זה כיף ונחמד, מגיע לה להתחרבש עם מה שהיא יצרה לעצמה.
עמדה #3: התחשבנות לא מביאה תועלת, חבל, אחרי שהקשר חזר, ככה לזרוק אותו שוב.

mad alot

New member
נראה לי אתן לא ממש מתאימות ללהיות חברות :)

אבל לפחות יצא לך שנון

NEO83

New member
הסיבה שהיא לא הגיבה היא

שעקצת אותה חזרה...
1+3

N o R i K o

New member
האמת?

אני מבינה אותך ומבינה את הכעס שלך, אבל יצאת קצת כלבה. במקום להתעלם מההיעלמות שלה היית יכולה לומר לה שנפגעת מכך שאין לה אף אינטרס לחגוג לך. נראה לי שדי ברור שהיא לא עשתה את זה בכוונה אלא באמת כי אתן לא כאלה חברות, את לא בראש סדר העדיפויות שלה והיא פשוט לא חשבה על זה. את לעומת זאת כאילו עשית לה דווקא, לא רק שלא רצית לבוא גם אחר כך ייבשת אותה בסמס הזה.

תאמיני לי שאין מי שמבינה כמוני את התחושה הזו של "חברת ברירת מחדל", מישהי שאת חברה שלה ויוצאת איתה רק כי פעם זה עבד ועכשיו כבר לא ממש אבל זה נוח ונחמד לפעמים, ולא כי את באמת רוצה להיות חברה שלה.
אבל אם יצא שנפגעת ממנה, פשוט קחי צעד אחורה ותביני שזה לא עובד. חבל להפוך את העניין למלוכלך P:

AlabamaW0rley

New member
נו, למי אין גליצ'ים?

אם היא באופן כללי אדם שלא ממש מתאמץ בשביל החברים שלה אז אולי התרחקות מסויימת ממנה תהיה מוצדקת. אבל אם היתה למה מעידה חד פעמית לא הייתי מתחשבנת. אחרי הכל, היא מבינה שהיא לא היתה בסדר. על מה העונש?

spaysi8

New member
אני חושבת,

שבגלל התנהגות כזו (מצידה) אין לי חברות בנות.
זה שהגבת כמו שהגבת- ילדותי מעט אבל מובן בעיני, אני הייתי עושה משהו כזה רק יותר קיצוני אולי, ובשביל לסיים את החברות בוודאות מצידי, היא יצאה ממש כלבה וזו לו התנהגות של חברה.
ושאר החברים שגם כן לא הגיבו- זה מעליב, וזה לא חברי..
כן, לחפש חברים חדשים זה אחלה רעיון..
בואי אלינו, אנחנו מחפשים בנות ל"חבורה" :p

EdisonGirl

New member
אני חושבת שאתה חושב טו מאץ'...

יש לך דיון פתוח איפושהו למטה :p

mad alot

New member
אוקי:)

אז לפי ההגדרה שלך, אם זה מעבר להכרה שלנו, להכרה שלנו אי השפעה על זה.
לכן זה לא אינדיוידואלי, ולכן אוניברסלי.

EdisonGirl

New member
סבבה, הכל טוב ויפה, אם אנחנו מסוגלים להיות

"מחוץ לעצמנו" ולראות שהמציאות קיימת מעבר לתפיסה שלנו, אלא שבפועל אנחנו כלואים בתוך עצמנו, והתפיסה שלנו דרך החושים זו הדרך היחידה שבה אנו קולטים את מה שמתרחש סביבנו.
אי לכך ובהתאם לזאת, אין לנו דרך לקבוע שזה קיים באופן בלתי תלוי, או אוניברסלי כמו שאתה קורא לזה.

AlabamaW0rley

New member
האמת שיש כזה קטע, של "אין לי חברות בנות"

והרבה בנות מעידות את זה על עצמן.
אני לא רואה שום קשר בין הסיפור לטבען של בנות באופן כללי. אבל מעניין יהיה להבין למה תופעה כזאת קיימת. כלומר, למה הרבה בנות מצהירות שהן לא מסתדרות עם בנות.

אני מסתדרת איתן

הן לא מסתדרות איתי

סתם. אני חושבת שבמקרה שלי הסיבה היא כזאת: אני מאוד ביישנית ולא נוטה ליזום, אני גם ממש גרועה בלשמור על קשר וכו'... לגברים בדרך כלל יש נטיה "לעשות בשבילי את העבודה" גם אם מדובר בקשרים ידידותיים, ואפילו ב"חבר'ה" כאלה... הם עושים לי חיים קלים מהבחינה הזאת, יותר משקיעים בלשמור על הקשר ביננו ולכן הוא נשמר, בעוד נשים שיוצא לי להכיר פה ושם ואני באמת מחבבת ויוצאת מנק' הנחה שזה הדדי- לא יוצאות מגדרן עבורי ועבור קשר חברי אמיתי ביננו, וגם אני לא עבורן... כך נוצר מצב שמאז ומעולם אין לי חברות אלה רק חברים.

N o R i K o

New member
כי נשים הן קודם כל כלבות,

לכולם, ורק אחר כך נחמדות.
דווקא יש לי חברות בנות. בנות שבררתי לאט לאט ובדקתי שהן באמת באמת הכי פחות ביצ'יות ואני הכי יכולה להישען עליהן. דווקא ידידים בנים אין לי כל כך. אני צריכה את האוזן הנשית.

אבל בניגוד לגברים, שאצלם יש את מדיניות ה-Bros before hoes, במקרה של נשים זה לא ככה. ברור שלכל כלל יש יוצא מן הכלל, אני חושבת שחברות שלי כאלה למשל, אבל במקרה של רוב הנשים זה תמיד יגרר למצב של נטישה חמורה של כל החברות שלה לטובת החבר. ואז הן נשארות עם כל החברים של החבר כידידים. ויש כמובן את חובבות הצומי ששומרות גם על האקסים כידידים, שיהיו מישהו בסטנד ביי.

למעלה