אני שמחה ששיניתי את ההרגשה שלך
אף פעם לא ניסיתי לגרום לך חלילה לחשוב שאני הולכת להפוך את הדיון הזה לטרוליזם. בסך הכל ניסיתי להראות לך התנהגות נשית טיפוסית מצידך, למול התנהגות נשית טיפוסית מצידי (לעקוץ אותך חזרה).
אני חושבת שאת עושה ערבוב ענק בין מיזוגיניה, שנאת נשים שמובילה להתעללות פיזית ומילולית בנשים, לבין שוביניזם, שזה באמת מה ששולט בחברה שלנו בימינו. התרבות הזו שבה הגבר הוא המוביל והשולט והאישה נועדה בסך הכל לעמוד לצידו וללטף לו את האגו. אבל אני חושבת שדווקא המחשבה הזו מובילה להתנהגות הזו בקרב הנשים - אם הגבר הוא השולט הוא זה שיעשה עבורן, ומבחינתן רק לשבת כל היום בבית, לנפנף במניפה ולהתפנק, לרכל על כל מה שהולך מסביב ואם הן לא אוהבות משהו, למשוך בחוטים שלהן ושל הבעל כדי להשיג אותו. ככה שיצא שדווקא החברה השוביניסטית שטענה מלכתחילה שהאישה היא חלשה, הופכת את האישה לחזקה בדרכה השלילית שלה. אני לא חושבת שזה נובע משנאה כלפיי נשים, אלא פשוט מאבחנה, אולי קלוקלת, של המצב.
העניין הוא שגם נשים חושבות ככה בשלב כלשהו, בצורה השוביניסטית הזו. רוב הנשים יגידו לך שעל אף שאנחנו בשנות ה-2000 הן עדיין לא חושבות שהן צריכות לשלם בדייט הראשון (אני מודה, אני ביניהן). ורוב הנשים חושבות שמותר להן להתנהג בצורה כזו ואחרת על חשבון אחרים כי הן נשים. ואני חושבת שזה נובע בעיקר מהחינוך שקיבלנו, כי אולי אנחנו כבר דור חדש אבל עמוק בפנים לכולנו יש את השורשים של פעם ואת התרבות של פעם, ועמוק בפנים גם האישה הכי פמיניסטית בעולם תשמח שבעלה יביא לה פרחים ויפתח לה את דלת המכונית.
איכשהו לגמרי איבדתי את נקודת המחשבה שלי, זו בטח השעה
אבל השורה התחתונה שלי היא שאני לא שונאת נשים, אני לא חושבת שאנחנו חיים בתרבות ששונאת נשים, אני פשוט חושבת שתכונה נשית אופיינית היא להיות קצת ביצ'ית לפעמים, כמו שזה די גברי לתקוע גרעפס אחרי הארוחה (זה אומר שנשים לא עושות את זה בסתר? ממש לא...).
Peace out