אני באמת רוצה לפתוח דיון

© Tweety ©

New member
אני באמת רוצה לפתוח דיון

ואני מבקשת בלי גידופים,קללות ונאצות. לא יודעת כמה ממכם מכירים את התוכנית של שמוליק טיאר ב103 FM לי במקרה יוצא לשמוע אותה המון. לא פעם עולים בני נוער חרדים שנזרקו מהבית בגלל הנטיות המיניות שלהם. הם נאלצים לישון ברחוב,על ספסלים בןג ציבורי וכו'. התופעה הזו קיימת בציבור החרדי-לא משנה כמה תנסו להכחיש. אני באמת רוצה להבין איך אבא יכול לסגור את הדלת של הבית בפני הבן שלו. מתוך ידיעה שהוא ישן ברחוב וכולם יודעים שהרחוב זה לא המקום הכי סימפטי. הרי קשר בין אב לבן חזק יותר מכל המצוות ומכל התנ"ך. מה גם בציבור החילוני במקרה וילד שמגלה כי הוא הומו ויוצא מהארון נפלט מהבית יש לו איפה לגור-יש בתי מחסה לבני נוער הומואים/לסביות. יש גם קו מצוקה עבורם. אצל החרדים זה לא קיים. למה לא להקים בית מחסה כזה? נקודה שניה-אם ראיתם לפני שבוע בערך את פוליטיקה בערוץ 11 היה שם דיון על זכויות האימוץ של הומואים ולסביות. למה בן אדם שמעדיף לשכב עם בנים לא יכול לממש את זכויות האימוץ שלו ונתקל באלפי מכשולים? למה בחורה לא יכולה לממש את אהבתה ולהתחתן עם הבחורה שהיא אוהבת? ושימו לב במדינות אחרותב עולם-הולנד למשל וקנדה מותר להומואים/לסביות להתחתן ולהביא ילדים. הקושי העיקרי בארץ הוא המכשול הדתי. התייחסות בבקשה.

האמנם?

"הרי קשר בין אב לבן חזק יותר מכל המצוות ומכל התנ"ך". לא כך מלמד התנ"ך(ראו מקרה אברהם ובנו יצחק).

Vdrums

New member
זה ישאר ככה עד שיבינו

שהעדפה מינית היא לא סטיה או קללה.

מתנדב

New member
תומר, עם כל הכבוד לך....

זה כן נקרא סטייה, זה נורמלי שבן נמשך לבת ולהפך, אבל גבר לגבר? או אישה לאישה?, זה סטייה לכל הדעות, רק מה, היום שקהילות ההומו לסביות גדלו ונהיה נפוץ יותר מפעם, זה עדיין לא אומר שזה סטייה, ואני הייתי אפילו מוסיף שזה מחלה קשה....

Vdrums

New member
מחלה?????

החברה קובעת מה נורמלי ומה לא. אבל כל חברה קובעת לעצמה את הנורמות. ז"א שמה שנראה לך כסטיה ומחלה יכול להתפרש כנורמלי בחברה אחרת. גם לאכול אנשים זה לא נורמלי ויש שבטים קניבליים... היום זה נפוץ כי פעם אנשים היו יותר אטומים ובעלי דיעות קדומות. והיום זה כבר נראה מקובל לרוב העולם וזה יצא החוצה והם חיים את החיים שלהם כמו בני אדם ולא מתחבאים כמו מצורעים!

tamarhp

New member
נו?

אתה בעצמך אומר שכל חברה קובעת מה זו סטייה. בחברה החרדית, הומוסקסואל זו סטייה. אין לך מה להתווכח איתם, כי זו החברה שלהם.

lala897

New member
זה לא נכון-

זה שהחברה מחליטה שזה סטייה לא הופך את הדבר לסטיייה. להגיד לך את האמת- בחברה החרדית הרבה דברים נקראים 'סטייה' - או דבר שהוא לא בסדר לעשות- אין לי מושג למה והרבה דברים מתוכם אני עצמי עושה למרות שיש כאלה שבטח חושבים שאני פושעת
(לא שזה מזיז לי) אין להם שום זכות להחליט על משהו להוא סטייה ולנדות את כל מי שעושה את ה'סטייה ' הזאת בלי שום סיבה אבל.. אם הסטייה הזאת מוגדרת בתורה כסטייה אז זה סטייה בכל חברה ובכל מקום.

© Tweety ©

New member
אז בעצם ענית לי

אם לדעתך מדובר על כך שזו סטייה או מחלה קשה בעצם מותר לנהוג בחר'ה שמשתייכים לקהילה כאל מצורעים מותר להרחיק אותם מהחברה הם חיים בה. כמו שעשו למצורעים בתקופת התנ"ך. אבל יש לי שאלה אלייך מתנדב אנחנו לא חיים במינוס 5,000 אלא בשנת 2003 בעידן קצת מודרני שבו הומוסקסואליות לא נחשבת כמחלה. אתה לא מבין שאמורים על משהו שהוא חולה,שהוא נגוע אפשר לעולל לו כל מה שאנחנו רוצים. אם זו הדרך של המחשבה בעולם החרדי,אם אין קצת פתיחות והבנה יש לגטימציה למה שתארתי. ואם זה מקרה כ"כ מגונה למה לא פעם אחת הופיעו בעיתונים כתבתות על רבנים שאונסים ילדים קטנים? אל תהיה כ"כ תמים..הומוסקסואליות קיימת בחברה החרדית בחייך,ישיבות רק של בנים בני 16-18 ולא קורה בניהם כלום? הבלים ושקרים.

מתנדב

New member
Tweety, אם תקראי את ההודעה שלי

טוב, את תראי שגם אני כתבתי שאני לא אוחז שהורים תרכים לגרש את ילדיהם לרחוב לכלבים... ומה שהולך בישיבות, יתכן שיש גם בישיבות בין הבחורים את הנושא הזה, אינני שולל שלא קיים דבר כזה, אך זה עדיין לא אומר שזה לא סטייה...

מתנדב

New member
שמעתי כמה מקרים מצערים כאלו....

אך לא שמעתי סיפורים מהמקור עצמו, אבל כן שמעתי מקרים שהורים זרקו ילדים מביתם רק בגלל שהיה להם נטייה מינית עם זה גבר לגבר או אישה לאישה, וישנם גם מקרים ששמעתי שהורים זרקו ילדים שחזרו בשאלה או להיפך ילדים להורים חילונים שחזרו בתשובה, אינני יכול לשפוט את אותם הורים שמבצעים מעשה שכזה, (יתכן וזה התעללות נפשית בילד), כי ההרגשה של אותם הורים בזמן ובמצב כזה, לא אנחנו יכולים לשפוט אותם.... אך אם את שואלת אותי, אני חושב שילד כזה אמורים ההורים לעודד, ולהקשיב לו יותר, ולתת לו ביטחון עצמי יותר מהמצב בו שרוי הילד, אם זה על ידי נטיות מיניות, של הומואים ולסביות, שרובם מתחילים עם זה בגיל צעיר יותר, וממשיכים עם זה גם בגיל ההתבגרות, וישנם שלא, ישנם הורים שלא יכולים לעכל את זה שילדם יקירם סטה מהמסלול, ונהיה הומו, או שבתם נהייתה לסבית, ואז מבלי לחשוב הרבה, הם זורקים את ילדם החוצה לרחוב לכלבים, שזה ממש לא נעים, ופעמים הוריהם קולטים מאוחר מדי את הטעות שהם עשו, ואז לחזור אחרי זה למצב כקדמותו, זה כבר בלתי אפשרי, ואותם ילדים לא עלינו מתחילים להתדרדר לסמים או לגניבות בשעות הקטנות של הלילה, ולעוד דברים חמורים כהנה וכהנה, לכן אני חושב שעל כל הורה והורה, לקבל את ילדם בזרועות פתוחות, ולא לשכוח שזה הילד שהם הביאו לעולם....

אנימילי

New member
זו באמת בעיה קשה

אני לא מצדיקה בכלל את ההורים האלה, אבל יש להבין שבעיקר אצל חרדים ברגע שבנם הוא הומו בשבילם זה כמעט כאילו רצח מישהו. אני מתכוונת מבחינת החומרה של ה"עברה" שהם עברו. וכמו שהורים ירצו לנתק קשר עם ילדם שרצח כך החרדים מנתקים את הקשר עם ילדם. חס-וחלילה, שלא תבינו אותי לא נכון, אני לא משווה הומו או לסבית לרוצח, אני פשוט מנסה להראות את היחס של ההורים כלפי הילד ברגע שהוא חורג מחינוכם הבסיסי ביותר. ואני מדגישה - בסיסי. לאט לאט, לפי מה שאני הבנתי (לא באופן אישי, אבל ראיתי על כך בטלווזיה וקראתי כתבבות בעיתונים) החברה החרדית והדתית מודעת לבעיה ויש להם עזרה אם כי מועטה ביותר. אבל כמו כל דבר צריך קצת זמן, אני מאמינה שהעזרה תגיע למימדים יותר גדולים בעתיד בדיוק שפעם לא היה עזרה לדתיים המשתמשים בסמים וכיום יש מוסדות ומודעות גבוהה לעניין. ודבר נוסף, באותה מידה יש חילונים שמגלים את ילדם אם הוא חוזר בתשובה, ואפילו יש חילונים שמגלים את ילדם בגלל היותו הומו. כך שזה לא נמצא רק בחברה הדתית והחרידית. בעניין האימוץ, אני אשית מסכימה עם כך - מכוון שאני רואה בזה דבר מעוות לחלוטין שיש לילד רק שני "אבות" בלי אמא, או להפך. עדיךף כבר שלילד יהיה אם חד-הורית או אב חד-הורי. חוץ מזה תחשבו על ילד בגן, במסיבת סיום, שניגש אליו חבר ואומר מי אבא שלך והוא מצביע לו על שני גברים. ואיפה אמא? אין לי אמא! אף פעם לא הייתה! מה אי-אפשר ששני אבא יביאו ילד לעולם?!?

lala897

New member
יש לי שאלה-

מה ההבדל בין חרדים לדתיים בענין הזה אם זה עבירה חמורה זה אמור להפריע באותה מידה גם לחרדים וגם לדתיים. הרי אנחנו מקיימים את אותה התורה לא?

lala897

New member
אמרו כאן-

אצל החרדים זה נקרא סטיה כי זה עבירה חמורה. אז אם זסה עבירה חמורה זה אמור להיות מגונה גם אצל הדתיים.

tamarhp

New member
נראה לי

שהיא התכוונה גם חרדים וגם דתיים.. בכל מקרה, אצל החרדים זה יותר בולט.

למעלה