אני באמת רוצה לפתוח דיון

tamarhp

New member
בשביל לאסור

צריך קודם שזה יהיה מותר.. מאיפה לי להביא פסיקת רבנים??? להשיג לך מספר טלפון של הרב עובדיה יוסף?? (האמת, אני לא הולכת לפי הפסיקה שלו ממילא..)

פלסטיק

New member
את יודעת אם מותר בשר וחלב יחד?

כמה זמן צריך בינהם? את יודעת אם מותר חזיר? את יודעת אם לאישה נשואה מותר ראש גלוי? האם מותר או אסור שרוול שלא מכסה את המרפק? האם מותר לאישה וגבר באותו חדר? באיזו זוית הדלת צריכה להיות? כמה צריך להפריש חלה? האם מותר לקרוא עיתון בעברית בשירותים? האם מותר לצעוק מהשירותים למישהו שיביא נייר במדה ואזל? מה לעשות אם תפילין נפלו על הרצפה? להמשיך? על כל שטות יש 38 פסקי הלכה ואני בטוח שאת כל אלה שנוגעים לך את מכירה (אחרת איך היית נוהגת בחייך?). אבל מה, רק נושא קטן ופעוט כמו לזרוק ילד מהבית פתאום לא יודעים על זה כלום. כנראה שזה נושא פחות חשוב (זריקת ילד מהבית) מאשר אם טיפסתי על עץ בערב שבת והאם מותר לי לרדת ממנו לאחר כניסת השבת. בכיתה ג' אמרתי למורה שלי שאני לא יודע את השיעור כי הכלב אכל לי את הדף בספר. זה נראה לי תירוץ יותר משכנע מהתירוצים שאני מקבל כאן (לא שמעתי, לא ידעתי, לא אמרו לי, אכלו לי, שתו לי, והיה ערפל)

tamarhp

New member
טוב, טוב..

בכל מקרה - אולי יש פסק הלכה כזה? או אולי לרבנים לא הגיעה שאלה כזו? פעם לא היתה בעיה כזו, ולכן לא יצא פסק הלכה כזה (שלא כמו בשר וחלב, שזה עוד איסור מהתורה). חוצמזה, אנשים שיזרקו את הילד בלי לחפש לו מסגרת - אני לא בטוחה שהם מספיק נורמלים בשביל לשאול רב, או ללכת עפ"י פסק כזה. אנשים נורמליפ שמנתקים קשר עם הילד (בד"כ כדי שלא יפגע בילדים האחרים), משתדלים למצוא לו מסגרת מתאימה (אפילו אומנה, או כסף לשכר דירה, העיקר לא רחוב).

© Tweety ©

New member
פפפ

כל הדיון שהתפתח פה ועדיין לא הבנת שיש לגטימציה למעשים האלו גם מצד הרבים? עדיין לא הבנת? אם הרבנים היו מוקיעים את זה ויוצאים נגד זה-זה לא היה מתרחש. הרי אמרו כאן כבר שאתם שפוטים של הרב.

מתנדב

New member
Tweety, לא האמנתי עלייך...

שכל כך הרבה שטויות בהודעה אחת... יש לגיטימציה מצד הרבנים?, שטויות.. ומי אמר לך שהרבנים לא נגד זה?, אותם חילונים שכתבו את זה כאן?

© Tweety ©

New member
למה שטויות? אם הרבנים היו מוקיעים

את העיניין הזה הוא לא היה מתרחש נקודה. אתם אמרתם שאתם כפופים למורת פיהם של הרבנים מסקנה פשוטה שאם הייתה הוקעה בציבור החרדי גם אםה קטנה ביותר לנושא לא היו נפלטים כ"כ הרבה ילדים חרדים החוצה. זה דבר עובדתי. הרי גם התורה עצמה מצווה על שמכב זכר-לפי איך שאתם מפרשים את זה קיום יחסים הומוסקסואלים ואת האנשים האלו צריך לנדות מהחברה נכון? מי זוכר את הסיפור של נוח ועל הבן שלו? ומה התגלגל ממנו? אז מי שכפוף לצו ההזה בוודאי שיעיף את הילד שלו,כי הוא שפוט של ספר שבחלקו הגדול לא רלונטי. רוגמים אנשים נו באמת?

פלסטיק

New member
כמו שאמרתי, זו התממות לא מוצלחת

ממנהיגות רוחנית הייתי מצפה להתנהגות אחרת

lala897

New member
כן. כמו שאתה גם יודע מהזה מנהיגות

רוחנית. תגדיר. מענין אותי.

פלסטיק

New member
מנהיגות שמציבה בפנינו יעדים

קשים להשגה ושמראה לנו את הדברים הקשים והפחות נעימים בחיינו. מנהיגות כזו שלא חוששת למעמדה האישי שיפחת בעקבות הצגת דעות לא פופולריות זו לא הגדרה אלא כמה מהתכונות שהייתי מצפה ממנהיגות כזו. קחי למשל את ישעיהו ליבוביץ את חיים כהן או את הרב נריה.

lala897

New member
לא נראה לי שיש כזאת מנהיגות.

מציבה בפנינו יעדים קשים להשגה- כמו מה? בשבילי התורה עושה את זה. מראה לנו את הדברים הקשים והפחות נעימים- רק אותם? למה לא את הדברים היפים והנחמדים? כי את הדברים הקשים והפחות נעימים אנשים רואים לבד הם לא צריכים מישהו שיראה להם בניאדם מטבעם נוטים לראות את הדברים הלא נעימים קודם. מנהיגות שלא חוששת למעמדה שיפחת בעקבות הצגת דעות לא פופולריות- מסכימה מאד מאד.

פלסטיק

New member
אכן אנחנו נמצאים במשבר מנהיגות

בזה אני מסכים איתך. אין לנו הרגע מספיק אתגרים איכותיים, אין מי שיציב אותם. אולי בגלל זה האתגרים כיום הם בעיקר טכנולוגיים, אולי לכן אנחנו מצטיינים בביוטכנולוגיה, בתעשית נשק (בעוונותנו) ולא בתחומים סוציאלים. אני לא מתכוון לאתגרים קשים רק בגלל היותם כאלה (קשים). אני מתכוון למשהו שימשוך את כל החברה כאן למעלה. מדוע להראות לנו את הדברים הקשים? כדי שלא נחייה כמו בבגדי המלך החדשים. שלא כל הזמן נחשוב כמה אנחנו מוסריים וטהורים כשאנחנו די רחוקים מזה.

lala897

New member
לא נראה לי.

יש לנו המון המון אתגרים איכותיים ביותר הבעיה היא שלא כולם פה מכירים בהם (אהממ אהממ) התורה נותנת אתגרים לכל החיים. להראות לנו את הדברים הקשים כדי שלא נחיה כמו המלך? צריך בשביל זה רק קצת שכל ולא מנהיגות.

פלסטיק

New member
תני לי 3 אתגרים לדוגמה

שאני יכול ושכמותי יכולים לישם ואינני מישם כרגע ושישומם יעזור לקידום החברה

tamarhp

New member
הבהרה

"שיש רב שאמר לזרוק מהבית ילד בצורה מוחלטת" ה"מוחלטת" מתייחסת לזריקה: 'לזרוק בצורה מוחלטת', לא 'אמר בצורה מוחלטת'.

למעלה