אני בת למשפחה מורכבת

אני בת למשפחה מורכבת

הורי התגרשו בהיותי ילדה יחסית קטנה עקב בגידותיו של אבי באימי. כיום יש לו בת קטנטנה ומקסימה החיה לה כבר 5 חודשים והיא עונה לשם מיכאלה. כיום אני עדיין גרה בבית אבי.(לצערי) חברתו מזה 10 שנים תפקדה כאם לכל דבר עבורי ועבור אחי עד שיום אחד נמאס לה והפכה עורה. מזה כמה שנים טובות שאין היא מדברת לא איתי ולא עם אחי. כל פעם כאשר אנו מביעים מולה (כלומר אנו מדברים עם אבי והיא שומעת) חוסר שביעות רצון או ביקורת כלפי דבר מה שלא מוצא חן בעייננו בין אם זה קשור אליה או לא היא תמיד משחילה איזה משפט הנועד להסיט אותו נגד הילדים שלו. בדרך כלל זה נעשה בשפה אחרת אותה אנו לא מבינים. באחותי (חצי) אין לי אפשרות לגעת מפני שליד אמא מאוד לא נעים לי ואני לא מדברת על לחתל אותה, לשמור עליה או אפילו להרים אותה! היא מתנהגת ברכושנות גם כלפי אבי. אני זוכרת שהיא ישבה לידו, הוא רצה להחזיק את בתו הקטנטנה והחל לאחוז בה בעודה (בת זוגתו) קמה והולכת. אני זוכרת שהיינו בחנות ושניהם רבו מי ידחוף את העגלה כמו ילדים קטנים וכשאבי אחז בה והחל ללכת היא נצמדה אליו ואל העגלה. זה היה מחזה מכעיס ומביך כאחד. יש עוד הרבה מקרים דומים אך לא אעלה אתכם בפרטים כעת. הנקודה היא שבת זוגתו של אבי בקושי נותנת לו לטפל בביתו היחידה שיש לה "רשות" היא אמא שלה. אבי קיווה שהמצב ישתפר כאשר ביתו המתוקה תיוולד אך נראה כי רק התפלגנו עוד יותר. כואב לי על אבי מאוד שהוא "נתקע" עם מכשפה שכזו ואני מאמינה שזה בגלל הפחד שלו להשאר לבד ומפני שהוא סבור כי אף אישה לא תאהב אותו כמו בת זוגתו למרות שהיא מאכילה אותו מרורים ומסובבת הכול על אצבעה הקטנה. (אחרי הכול אבי כבר אינו צעיר...) כואב לי על שלא אוכל לתפקד כאחותה הגדולה והאוהבת של האחות הקטנה. מי יודע אולי בעתיד תינתן לי האפשרות. האם יש לכם פתרונות למצב כה עגום? נ.ב בכדי להשלים לכם את התמונה אני בת 22 אחי בן 15 אבי בן 55 בת זוגתו בת 30 ואחותי הקטנטונת כפי שכבר נכתב בת 5 חודשים.

בת 22

שלום לך וברוכה הבאה בת למשפחה מורכבת. אכן את כבר לא ילדה ולכן בחרתי להגיב לך למרות שבפורום שלנו הוחלט שיש פורומים שמטפלים בנושא טוב מאיתנו. אם רולן מנהלת הפורום תחליט שגם תגובתי אינה מתאימה אני בהחלט אקבל את מחיקת תגובתי . לעניין עצמו. כמו שפתחתי את כבר לא ילדה,ויודעת שכל אחד הולך או נשאר לפי החלטתו,לא תמיד המכשפה שנראת בעינייך כסיוט מהאגדות היא גם כך בשביל אביך. אני מציעה שאת תתני לאביך לנהל את חייו כפי שטוב לו. שנית,באמת חבל שאת ואחותך לא קרובות יותר ואולי שיחה עם אישתו של אביך יכולה לעזור כאן. אני הייתי מתמקדת בחייך בלבד ועושה הכל כדי להוציא מהמצב את הטוב ביותר ,אל תשפטי את הורייך ,אלו החיים שלהם ותאמיני לי זה לא קל לגדל ילדים של אחרים. שוב אני חוזרת על מילת המפתח את כבר לא ילדה ,יש לך את היכולת לראות דברים באור של בוגר ולפרגן. לא ממש הבנתי האם יש בעיה מסויימת שעליה את רוצה תגובה ,בכל מקרה ,יש לך יופי של שיעור לעבור ,הנמיכי ציפיות מהאישה אל תשכחי היא לא חייבת לך דבר,מי שחייב זה אביך.פזרי חיוכים ואהבה וכמו שיערית אומרת תקבלי בחזרה הרבה יותר. ברוכה הבאה.

אינני שופטת אף אחד מהם

אני מתארת כאן מצב הגורם לי כאב על אבי. אינני מצפה מבת זוגתו דבר וקראתי לה בת זוגתו מפני שאין הם נשואים. אם היא לא חייבת לי דבר כאן אחלוק על דעתך. היא חייבת שלא לגרום לי להרגיש זרה בביתי שלי היא צריכה לאפשר לי קשר עם אחותי והיא בהחלט חייבת להתיחס אלי בכבוד מה שלא נכלל כנראה בלקסיקון שלה כלפי. לפזר חיוכים ואהבה כלפיה הדבר אינו אפשרי. זה לא מגיע לה ובוודאי שלא ישנה דבר. אני מניחה שכתבתי את שכתבתי בכדי לבקש עצה אך גם בשביל לשחרר קיטור. אם אין זה הפורום המתאים אשמח אם תפני אותי לאחד שכן.

פרי אסור

את אכן מתארת כאן מצב מסויים,אני יכולה להבין ולהיות לך אמפתית. אני חושבת שלהקטין את הכאב שלך יהיה נכון יותר ,מהסיבה שלפעמים ילדים לא רואים את כל התמונה ושופטים אותה מנקודת הראות שלהם.ושוב אני חוזרת את כבר לא ילדה,ולכן חשבתי לנסות להבהיר לך את האפשרות שאולי לאבא שלך בכל זאת לא כל כך רע כמו שאת רואה בעינייך.עובדה הוא לא עוזב או נפרד... לגבי בת זוגתו שלדעתך היא חייבת לך יחס וכבוד,לדעתי יחס וכבוד הם לא חובה,אבל ולמרות שדעתי שונה משלך וזה בהחלט בסדר ,אני חושבת שחיוך, שיחה או אהבה יכולים לשנות לא מעט,אני בהחלט מבינה שאין לך רצון להיות היוזמת ונראה לך שהכל צריך לבוא ממנה,נראה לי שבחשיבה כזאת את מקבעת את המצב. לגבי פורום מתאים,יבואו אחריי חכמים ממני שמכירים מצויין את הפורומים השכנים ויעזרו לך מכל הלב. שורה תחתונה,לשחרר קיטור ללא תגובה זה באמת נהדר,אבל אם את רוצה לשנות את המצב ,זאת עבודה קשה וגם שלך.ומפני שאת פונה ,רק אליך אני יכולה להפנות את דעתי. שבוע טוב ובהצלחה

2003

זה באמת מאד מעליב וקשה,מה שנשאר לך זה לקוות שהייחס החיובי שאת מקרינה ישפיע גם עליה. ואולי במקום לחשוב אותה מכשפה תנסי לראות אותה כמסכנה ,ורחמיך יעשו את העבודה.

rolan

New member
קראתי ומאוד התלבטתי

פרי יקרה! סיפורך מאוד נגע לליבי, כמעט התפתיתי לענות לך... אולם, לצערי הרב הפורום שלנו נועד להורים ממשפחות מורכבות לא לילדיהם. לילדי משפחות כנ"ל יש פורום מתאים פורום לילדים להורים פרודים אני מאמינה שהם יוכלו לעזור לך מאחלת לך הצלחה

blonda3

New member
רולן-לידיעתך....../images/Emo22.gif

פורום לילדים להורים פרודים הינו פורום שרובו מכיל ילדים ונוער, הוא לא מיועד לאנשים מבוגרים, והוא נמצא בקטגוריות תחת פורומים לצעירים. כך שאם מישהו עבר את גיל 18 למעשה אין לו פורום אחר מלבד הפורום הזה שנועד לאנשים מבוגרים, והמילה ילדים שם מבטאת גם את גיל המשתתפים..... לדעתי-אין כל רע בהשתתפות של בת להורים פרודים ומורכבים בפורום ואולי זה דווקא יכול להעשיר את הפורום הזה לתת את הזווית האחרת ומכל סיפור ומכל תגובה אפשר רק ללמוד. אני-קראתי כאן את ההודעה ואת התגובות וכבר למדתי הרבה. אני תמיד אוהבת להשמיע את דעותיי והמלצתי לך לחשוב על הדבר פעם נוספת. חוץ מזה-יש לך תמיד את מנהלי הפורומים את יכולה להתייעץ גם איתם.אם את רוצה..... לא חייבת..... תודה.

rolan

New member
אין לי שום בעיה

אם נחליט אחרת... זוהי הגדרת הפורום ואליה נצמדתי בשל הנאמנות לחברי הפורום אם כך, אני מציעה שנחליט כאן יחד ואתם, כ"הצבעה" ענו לשאלת הפרי האסור... שבוע טוב לכם

oehhe

New member
בת 22 היא לא ילדה

בת 22 שהיא חלק ממשפחה מורכבת, לדעתי מקומה בפורום משפחות מורכבות.

rolan

New member
נכון היא לא ילדה

אבל הנושאים שתביא אינם מנושאי הפורום. היא יכולה להביא נושאים הקשורים לילדי הורים פרודים ואנחנו מן הסתם עוסקים בבעיות ההורים במשפחות הללו. אם כך... למה לא לתת לילדים בני 15, 16 וכו' כי הם קטינים? מה ההבדל בין מה שסיפרה פה לבין תחושות ילד במצבה רק בן 15 או 16 או עפילו 8? נראה לי שאם נתיר כניסה כזו, אנחנו חוטאים למטרת הפורום. תחשבו על זה.... אני יוצאת בסקר חדש על העניין נחליט יחד!!!

rolan

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifסקר חדש, הצביעו והשפיעו../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

ראשית - התנצלות, כתבתי עפילו במקום אפילו על זה לא תוכלו לרדת עלי.... במו השיגול של בלונדה...
בבקשה השתתפו בסקר כדי שאפשר יהיה לדעת את הלך הרוחות כאן בנושא השנוי כל כך...

blonda3

New member
לגבי הסקר....../images/Emo22.gifובכלל

ולגבי השאלה בכלל. במידה וההצבעה תראה נגד השתתפות בכל מקרה אז לדעתי כאשר נכנס לפה משתתף צעיר שרוצה לקבל מאיתנו מענה אפשר יהיה לשתף איתו פעולה, לעבור ביחד איתו לפורום של הצעירים ולענות לו שם. מצד שני עוברת בי כעת מחשבה שאולי ישנן בעיות "כבדות" שגם הצעירים לא מממש רוצים לחשוף ולהחשף שם "בבית" שלהם, של הצעירים, והם היו מעדיפים לקבל מאיתנו תשובות כאן. המחשבה שלי לאפשר לצעירים לכתוב כאן באה רק מתוך המחשבה שאנחנו כמבוגרים יכולים אולי לעזור לצעירים, ולא מתוך מחשבה שבואו נפתח את הפורום בפניהם, כדי שהם יתחילו להתערבב לנו בשרשורים ויתערבו לנו בעיניינים..... נ.ב. אני מאד אוהבת את שאגאל, בעצם את הציורים שלו.... מי אמר שיגול? חחח

יאלה פשרה

כשנכנסים ילדים,נערים,מתבגרים וכו,נגיב על שאלתם ,ובאופן מנומס נסביר שכאן זה פורום לבעלי משפחות מורכבות...... אני מאמינה ש אחרי שיקבלו עזרה ראשונה יצאו מחוזקים לדרכם לפורום מתאים יותר.

1נתי 1

New member
רולן - הסקר

לדעתי , לעיתים כדאי לשמוע גם את הצד השני אין לנו הרבה הזדמנויות לחוות/להרגיש מה הילדים של הצד השני חשים וגם הם לא תמיד יודעים מה תחושותינו ולכן נראה לי שזה יכול להפרות ולתרום לשני הצדדים

מורכב

New member
היי רולן

קראתי מספר פעמים את כל התגובות על כניסתה של פרי אסור. אני מבין היטב את מטרת הפורום שלנו, לדעתי הבעיה שהציגה פרי אינה כלל קשורה לפורום הורים פרודים. יכול להיות שהיא לא לגמרי מתאימה לפורום שלנו, אבל לא מהכיוון שלנו, אלה מהכיוון דווקה של פרי. אני חושב שאנחנו יכולים לתת לה מניסיון חיינו, להכווין אותה אולי, לספק את סקרנותה דווקה מהצד שלדעתה כל כך פוגע בה. ואני חושב שלאחר מכן היא לבד תחפש במקום אחר, מאחר והיא, היא לבד לא תמצא את מקומה כאן. יום נעים לכולם

rolan

New member
הרבה מאוד

חברים הגיבו כאן על כניסת בן משפחה מורכבת כפי שעשתה פרי אסור... אני כאמור לא מחליטה לבד הצעתי וקיימתי סקר מתוך כל החברים (אלה שהגיבו ואלה שאולי לא) ענו בסה"כ 5 חברים קשה מאוד לקבוע מהי דעתם של האנשים אם תענו על הסקר אפשר יהיה לדעת מהו הלך הרוחות מקובלות עלי רוב הדעות אך עדיין, לדעתי, יש להגיב לסקר ולפעול על פי דעת הרוב

למעלה