ועל זה ייאמר: "יהללך זר VALO? פיך.
רק אנשים בעלי רגשי נחיתות מהללים את עצמם.
כי חכמי האמת יודעים שגם הזולת מעריך אותם אם בשל יכולותיהם ואם בשל חכמתם.
גם אל המלך שלמה, שהיה ידוע בחכמתו הרבה, אנשים ידעו שכדאי להם להגיע אליו,
ולא משום שהוא הילל את עצמו, אלא רק משום שדבר חכמתו יצא אל הכלל.
מקווה שתסלח לי אם אבחר לפצל את תשובתך לחלקים ולענות עליהם לפי הסדר שאני מוצא לנכון ולא לפי הסדר שהחלקים נכתבו.
רק אנשים בעלי רגשי נחיתות מהללים את עצמם.
אין לי רגשי נחיתות. יש לי ביטחון עצמי כל-כך גבוה ואגו כל-כך גדול שזה דוחה.
פעם כתבתי לדיברגנט חדש את מכלול הסיבות השלם ללמה אני כותב "אני חכם", הנה הוא לפניך:
כפי מה שאתה רואה, יש חמש סיבות, ואף-אחת מהן היא לא רגשי נחיתות.
כי חכמי האמת יודעים שגם הזולת מעריך אותם אם בשל יכולותיהם ואם בשל חכמתם.
לא, כי הזולת טיפש ולכן יש לו בדיוק אבל בדיוק אפס יכולת להעריך כמה חכמים אנשים אחרים, שזאת אותה היכולת שיש למומחים בכלכלה שהם אינם מאור פז, כלומר כל המומחים לכלכלה בעולם מלבדי, כל בעלי התארים הכלכליים, הברוקרים, הכלכלנים ואנשי הפיננסים, לחזות את השוק ואת הבורסות-גם כן אפס עגול. לא סתם עשו פעם מחקר שהראה וגילה שבעלי תארים כלכליים, ברוקרים, כלכלנים, אנשי פיננסים, הם בעלי אותה יכולת לחזות את השוק, שיש למטבע שנטיל אותו.
הדרך היחידה עבור הזולת לזהות גאון בהצלחה של יותר מחמישים אחוז (לפי חלוקה של מאה האחוזים לפי מספר האפשרויות [גאון/לא גאון]) זה לאחר שהצליח, מה שנקרא חוכמת הבדיעבד, שזאת גם הדרך היחידה עבור כל מומחי הכלכלה בעולם שאינם מאור פז לחזות את השוק.
הבעיה היחידה כאן היא שחוכמת הבדיעבד שווה לתחת.
חוכמת הבדיעבד של כל העולם ואשתו, ולא זאת של ה-20 מעריצים שרופים בזמן אמת, חוכמת הבדיעבד של כל העולם ואשתו בעתיד, להגיד ולדבר לאחר מעשה על חוכמתו האדירה של מאור פז, ועל איך שתמיד היה ברור שהוא גאון כי כאילו כל הסימנים שהיו לכל אורך הדרך וכל זה, שווה לתחת, בכלל, ובמיוחד על-יד, חוכמתם של העשרים מעריצים השרופים בזמן אמת לעשות זאת. למרות שגם לא. כי עכשיו כשאני חושב על זה, צבא המעריצים הנוכחי שלי, במתכונתו הראשונית והמצומצמת, עשרים איש, רוב האנשים האלו הם טיפשים בדיוק באותה המידה בדיוק כמו כל האנשים האחרים, אלא ברובם, הם פשוט ראו את מאור פז הגדול והמהולל שחוכמתו האדירה אינה נגמרת לעולם מגיע להישגים אדירי מימדים קצת לפני מה שכל העולם יראה את זה, וזה כל ההבדל.
גם חוכמת הבדיעבד של כל מיני לוזרים כמו SupermanZW שיש להם תארים כלכליים מאוניברסיטאות בממלכה המאוחדת, לדבר בסוף 2021 על איך שברור שטסלה הייתה עתידה לעלות ב-1,300 אחוז בשנה וחצי, שווה לתחת, בכלל, ובמיוחד על-יד, חוכמתו של מאור פז לחזות את טסלה כבר במרץ של 2020 (סופרמן דרך אגב ["סופרמן", כן?
] היה שם בשלב מספיק מוקדם בשביל לראות את ה-900 אחוזים האחרונים שחזיתי על טסלה. כתבתי לו שחור על גבי לבן שחזיתי את טסלה כבר לפני ה-400 אחוזים שהם עלו בארבעת החודשים האחרונים באותו הזמן והוא קינא, לעג, זלזל ולא האמין. ואז טסלה עלו בעוד 900 אחוזים. כיום, אני כבר האלוהים שלו. הבעיה היחידה היא שחוכמת הבדיעבד שלו להאמין לעובדה המוכחת שמאור פז הוא הגאון הפיננסי הגדול בהיסטוריה, לא מאוד עוזרת לו, לאחר שטסלה כבר עלו את העוד 900 אחוז האחרונים, מה שאומר, שחוכמת הבדיעבד, שווה, ניחשת נכון, לתחת
).
כי זה מה שחוכמת הבדיעבד שווה. לתחת.
ועכשיו, עצם היותה של חוכמת הבדיעבד שווה לתחת, זאת לא הייתה חייבת להיות בעיה, אילולא בעיה קטנה אחת.
הצלחה, לא נובעת מנטו גאונות. צריך על-פי רוב, עוד דברים. כמו לדוגמה אנשים נוספים או לדוגמה הכסף שלהם. זה למה רוב הגאונים היו ויישארו לא מזוהים. כי א'. האנושות כל-כך מטומטמת שהיא לא יודעת לחזות גאונים מראש ועוד מלפני עלייתם לגדולה באם וכאשר אי-פעם יעלו לגדולה בעקבות גאונותם, מה שממש לא בטוח, שזאת גם הבעיה הכי גדולה כרגע של האנושות וההישג המדעי הגדול ביותר שלא הושג מעולם, כפי מה שכתבת רק לאחרונה בעוד אחד מהמאמרים הגאוניים ופורצי הדרך שלי, שדיברו בדיוק אבל בדיוק על זה:
ההישג המדעי הגדול ביותר שעוד לא הושג-מאמר מדעי של מאור פז, גאון בפילוסופיה של המדע. | תפוז פורומים (tapuz.co.il)
ו-ב'. הצלחה נובעת משילוב גורמים ובהם גאונות, ובהיעדר הגורמים האחרים, שלא ניתנים לאותו גאון בגלל סיבה א', גאון על-פי רוב, פשוט לא יפרוץ, ויישאר בלתי מזוהה לעולמים.
בנוסף, קרא את "דבר רביעי", בתמונה המצורפת.
גם אל המלך שלמה, שהיה ידוע בחכמתו הרבה, אנשים ידעו שכדאי להם להגיע אליו,
ולא משום שהוא הילל את עצמו, אלא רק משום שדבר חכמתו יצא אל הכלל.
לא מובן לי האם אתה מודה ששלמה הילל את עצמו ואתה פשוט כותב שלא בגלל זה הוא נערץ וחוכמתו הוכרה ברבים או שאתה אומר שהוא לא הילל את עצמו, ולמרות שלא הילל את עצמו, חוכמתו בכל זאת הוכרה ברבים, אבל האמת היא, ששלמה הילל את עצמו די הרבה, לדוגמה בספרו קהלת. לא כי הוא שחצן או שוויצר או משהו, כמו מה שאני לדוגמה לא שחצן או שוויצר, אלא כי הוא כנראה פשוט ידע את מה שאני יודע. שאנשים הם טיפשים ולכן אי-אפשר לסמוך עליהם לדעת כלום ושום דבר, בוודאי לא משהו שגם שלושת אלפים שנים מאוחר יותר, אנשים עדיין לא יודעים להגיד ולקבוע אותו-מי חכם ומי לא, ועל כן צריך להגיד להם "אני חכם" (אם אתה חכם), כי אם אתה לא תגיד להם הם לא ידעו, ולא יקשיבו לך.
אתה הפכת את סדר הדברים.
אנשים לא "ידעו שכדאי להם להגיע אליו, ולא משום שהוא הילל את עצמו, אלא רק משום שדבר חכמתו יצא אל הכלל", אלא דבר חכמתו יצא אל הכלל, כי הוא הילל את עצמו, ולכן אנשים ידעו שכדאי להגיע אליו.
וכעת נפנה לרשימה חלקית (ביותר) של הפעמים הרבות שבהן שלמה המלך אמר "אני חכם" (בדיוק כמו מאור המלך. אז למה על מאור המלך אנשים אומרים "הוא לא חכם" ועל שלמה המלך אף-אחד לא מעז להגיד כזה דבר?):
"ונתתי את לבי לדרוש ולתור בחכמה על כל אשר נעשה תחת השמים הוא עניין רע נתן אלהים לבני האדם לענות בו"
-קהלת, פרק א', פסוק יג'.
"דיברתי אני עם לבי לאמור אני הנה הגדלתי והוספתי חכמה על כל אשר היה לפני על ירושלים ולבי ראה הרבה חכמה ודעת"
-קהלת, פרק א', פסוק טז'.
"ואתה לבי לדעת חכמה ודעת הוללות ושכלות ידעתי שגם זה הוא רעיון רוח".
-קהלת, פרק א', פסוק יז'.
"וגדלתי והוספתי מכל שהיה לפני בירושלים אף חכמתי עמדה לי".
-קהלת, פרק ב', פסוק ט'.
"גם זה ראיתי חכמה תחת השמש וגדולה היא אלי".
-קהלת, פרק ט', פסוק יג'.
"ויתר שהיה קהלת חכם עוד למדת דעת את העם ואזן וחקר תקן משלים הרבה".
-קהלת, פרק יב', פסוק ט'.
שוב, מאוד חשוב להבהיר. המלכים מאור ושלמה הם לא פשוט ז**נים ענקיים שלא יכולים לסתום את הפה שלהם בנוגע לכמה הם חכמים ומוכשרים מתוך השווצה ושחצנות. כולכם הבנתם הכול לא נכון.
המלכים מאור ושלמה לא סותמים את הפה שלהם בנוגע לכמה הם חכמים ומוכשרים כדי שאנשים יבינו את ערכם הרב ויקשיבו להם, כי המלכים מאור ושלמה יודעים ומבינים שאנשים הם טיפשים מידי מכדי לדעת כמה חכמים ומוכשרים אנשים אחרים, ולכן למי צריך להקשיב, אז המלכים מאור ושלמה, בטוב ליבם ומתוך התחשבותם הרבה בעם, מספרים לעם כמה חכמים הם, מה שצפוי להטיב הן עם המלכים מאור ושלמה, והן עם העם, אבל העם צריך להקשיב קודם, והעם לא יקשיב אם הוא לא יעריך בחיוב את הבן-אדם העומד מולו.
ועל זה ייאמר: "יהללך זר VALO? פיך.
פסוק מתוך ספר משלי. עוד ספר שכתב שלמה המלך, שלא סתם את הפה שלו בנוגע לכמה חכם הוא היה
אבל אם ההורים נותנים לו כסף,
יכול להיות שאני קצת גדול בשביל זה, אבל אני הרי לא עובד, אז אין לי כסף משלי (בכמות משמעותית), אז מה בדיוק אני אמור לעשות? להישאר בקומה שלי ולהירקב? ברור שלא. אולי אם היינו עניים או משהו אז לא הייתה ברירה אבל אנחנו לא אז אין שום סיבה שהחיים שלי ייראו ככה. גם ההורים מבינים שזה לא הגיוני, אז הם נותנים לי "דמי כיס" (אם זאת המילה הנכונה בשביל זה
) בתחילת כל חודש כדי...טוב..מה יש פה בדיוק להסביר? כדי שאני אוכל לצאת מהבית ושיהיו לי חיים
מה גם, שאני "ילד טוב", אז "מגיע לי" או...משהו.
מה שהם נותנים לי זה לא קצת, אבל זה גם לא הרבה. מזלי שהם משלמים מעצמם על כל הצרכים הבסיסיים שלי ככה שהאמנם לא קצת כסף שהם נותנים לי, אבל גם לא הרבה, יוכלו ללכת אך ורק על בילויים ומותרות, ככה שאני איכשהו מצליח להסתדר, למרות שגם זה כבר לא כל-כך מספיק לי, מה גם שזאת מדינה יקרה, שרק הולכת ומתייקרת, ויש לי טעם יקר, שגם זאת בעיה. כבר כמה שנים שלא קיבלתי "העלאה" בדמי כיס. אולי אני צריך לקחת אותם לשיחה?
בכל מקרה, הבילויים הם לא מרכז חיי. זה לא כאילו שבגלל שאני לא עובד אני איזה כלומניק או משהו, כן? אני סטודנט לתואר ראשון בפסיכולוגיה חד-חוגי בשנתו הרביעית (אומרים שזה תואר של שלוש שנים אבל זה דווקא לא נכון. בפועל לוקח יותר בכיוון של הארבע), וגם גאון רב-תחומי אדיר מימדים בשלל נושאים וביניהם פסיכולוגיה, כלכלה, פילוסופיה, חינוך ועוד ועוד, אז הולך לי הרבה זמן גם על כתיבת עבודותיי המדעיות והספרותיות בנושאים אלו. היקף הגותי נאמד במיליונים של מילים, אבל עוד לא פרסמתי מילה, למעט אולי מה שפרסמתי באינטרנט. שבעצם עכשיו כשאני חושב על זה, זה גם כן מאות אלפים רבים של מילים. תפוז מלאה באוצרות של ממש, הכול פרי הגותי, כמו לדוגמה הטקסטים שכתבתי על מלחמת העולם השלישית, השפל הגדול השני, שארית המאה ה-21 ועוד ועוד מאמרים כל-כך מבריקים, כל-כך גאוניים, שלהערכתי הם עוד עתידים להילמד בבתי-ספר, ובמיוחד אוניברסיטאות, מסביב לעולם, במיוחד בחוגי הפסיכולוגיה, הכלכלה, הפילוסופיה, החינוך, העתידנות, ועוד ועוד, אבל מעטים מאוד האנשים שיודעים על כתביי, ומסכימים על ערכם הרב, כבר כעת, וזאת בעקבות "טביעתה של האמת בתוך ים המידע הלא רלוונטי" בעתות המודרניות (מתוך ההשוואה בין "1984" ל"עולם חדש מופלא" של מבקר התרבות והספרות הגאון ניל פוסטמן [הקטע המלא: "אורוול פחד מפני אלו שיאסרו את פרסומם של ספרים. האקסלי פחד שלא תהיה סיבה לאסור את פרסומם של ספרים, כי לא יהיה אף-אחד שירצה לקרוא אחד. אורוול פחד מפני אלו שימנעו מאתנו מידע. האקסלי פחד מפני אלו שיתנו לנו כל-כך הרבה מידע, שאנחנו נידרדר לפסיביות ואגואיזם. אורוול פחד שהאמת תוסתר מאתנו. האקסלי פחד שהאמת תוטבע בתוך ים של מידע לא רלוונטי. אורוול פחד שנהפוך לתרבות שבויה. האקסלי פחד שנהפוך לתרבות טריוויאלית"]).
הבילויים, על כן, הם המנוחה שלי מחיי, שאולי הם לא קשים כמו של אנשים עובדים, אבל גם הם לא פיקניק, כן?
בכל מקרה, ובאופן טבעי, ייתכן שעולה השאלה מצדם של אנשים מסוימים, על מה אני מוציא את הכסף?