אני היחידה שמפריע לה

mary lou

New member
לא טרגי

סך הכל לא כולם עוברים על כל הדף הראשי/ על כל עמוד הבלוגיה.

שירה1973

New member
יש אנשים שלא קוראים כלל את עמוד הבית

(אני למשל), וכך לא שמים לב לרשומות שנמצאות שם. רוב הרשומות שאני מגיעה אליהם שלא דרך המומלצים האישיים שלי, נמצאות בעמוד הבלוגיה הראשי, ולא בעמוד הבית. אולי מהסיבה הזו בלבד (למרות שבטח יש גם אחרות), מתבצעת ההפרדה הזו בין עמוד הבית הכללי ובין עמוד הבלוגיה הראשי. אני תוהה מדוע זה מפריע לך כל כך...?

suki da yo

New member
הסיבה מאוד פשוטה

קודם כל, היות ואני נכנסת גם לעמוד הראשי וגם לעמוד הבלוגיה, אני מתקלת באותן רשומות, וזה מציק. דבר שני, יש כל כך הרבה רשומות מעניינות לקרוא, כל כך הרבה רשומות שעולות בכל יום, אני חושבת שיש מקום לתת במה לכמה שיותר אנשים. בעיקר היות ומה לעשות, יש כמה קבועים שהפוסטים שלהם באמת טובים בד"כ, והם נכנסים לעמוד הראשי בקביעות, וואם "מפנים מקום" של רשומות כפולות, זה נותן יותר סיכוי לבלוגרים הפחות מוכרים לקבל קישור, ובעצם כולם מרויחים מזה ואף אחד לא מפסיד...

שירה1973

New member
ראשית -

אני מאחלת לך שאלה יהיו הדברים שמפריעים לך בחיים או בבלוגיה (ולמרות שזה עלול להתפרש כמשפט ציני, בחיי שזה לא. בעולם מטריד ומוטרד כמו שלנו, זה דווקא אופטימי בעיניי שהדבר הכל כך טריוויאלי הזה מציק לך). שנית, כנראה שזה עניין של השקפה. בעיניי יש תחלופה מאד גבוהה של רשומות בעמוד הבלוגיה, ואני תמיד מוצאת מה לקרוא. מן הסתם, לא תמיד קולעים לטעמי אבל זה ברור כי המנהלים אמורים לנסות ולקלוע לטעמים שונים של קהלי יעד שונים. שלישית והחשוב יותר לדעתי - עם יד על הלב, נסי לשאול את עצמך האם זה היה מפריע לך באותה המידה לו היה מדובר ברשומות שלך, פרי עטך...? שמתי לב שכתבת בפניה הראשונה שגם לך זה קרה פעם (אם הבנתי נכון). ובכן, מדוע א ז לא טרחת לכתוב תלונה בנדון...? ההשערה שלי היא שהאנשים שטוענים שזה מפריע או מציק להם, היו חשים מעט שונה לו היו קמים בבוקר ומוצאים רשומה שלהם ממוקמת גם בעמוד הבית וגם בעמוד הבלוגיה, אבל כאמור - רק השערה, או תחושת בטן חזקה. רביעית ובזה אסיים עם המספרים
מכיוון שאני אדם תמים ביסודי ולא מעוניינת לצאת מנקודת הנחה שכל העולם עובד עלי, אני נוטה להאמין שכל מי שמגיע לעמוד הבית ו/או לעמוד הראשי עושה זאת בזכות ולא בחסד. כלומר, לא תמורת טובות הנאה או שירותים מיניים לבצלאל וצוותו. אני משערת שהבלוגים שמופיעים "בקביעות" בעמודים הראשיים מצליחים לעשות זאת באמצעות אחת משתי הדרכים: או שהם פשוט כותבים טוב, או שהם בוחרים נושא שמנהלי הבלוגיה מניחים שיעניין חלקים נרחבים בציבור. או שלפעמים, שתי הדרכים מתחברות יחד. נראה לי שכל מי שמעוניין באמת ובתמים שהבלוג שלו יזכה לפרסום בעמודים הראשיים, יכול להשתדל לעשות את אחת משתי הפעולות האלה (כאמור - או לכתוב טוב או לבחור נושא מתאים).

שירה, אני חייבת לידע אותך

יש הרבה כותבים טובים בבלוגיה שיכולים רק לחלום על העמודים הראשיים, או שיקלעו לשם לעתים רחוקות ביותר.

שירה1973

New member
למה את חושבת ?

(ומראש מתנצלת אם לא אגיב לך בשעות הקרובות, לשם שינוי לא אהיה מול מחשב כלשהו...)

suki da yo

New member
אם הייתי קוראת את ההודעה שלי בתשומת לב

היית שמה לב שאמרתי שיש כמה קבועים שהרשומות שלהם אכן טובות מאוד ולכן מגיעים הרבה לעמוד הראשי. לא ניסיתי לרמוז ששזה לא מגיע להם. כמו כן, בודאי שזה הפריע לי גם עם הרשומות שלי. אני לא דואגת פה לאינטרסים שלי (?) אני פשוט חושבת שאפשר לשפר... לשאול למה לא הצעתי את זה אז זה כמו לשאול למה היום ולא אתמול או שלשום. והתשובה כמובן מורכבת משילוב של העובדה שלא הייתי בפורומי בלוגים עד לאחרונה, שלא ידעתי אם ואיך אפשר להביע הצעות יעולה ושלא כל החיים שלי סובבים סביב תפוז. וברור שאני אשמח שאלה יהיו הבעיות שלי בחיים.

suki da yo

New member
אין לי בעיה עם זה. ממש לא.

אני חושבת שמה שאתה קורא לו קבועים, ומה ששירה מניחה שכולנו שונאים, הם באמת בלוגרים מוכשרים, שיש להם מה להגיד, ועושים את זה טוב. כמובן, שגם לי יש את החביבים עלי יותר ופחות, עניין של טעם, אבל אני לא מזלזלת באף אחד. לא דיברתי, אפילו לרגע, על להתעלם מהם, לקחת להם זמן באור הזרקורים, תקראו לזה איך שתרצו. רק אמרתי שהיות ויש כאלה , וכלו יודעים שיש כאלה, אז אפשר להימנע מפרסום כפול של רשומה בעמוד הבלוגיה ובשער תפוז, כדי שכמה שיותר אנשים (וברצינות, לא על עצמי אני דברתי. את הרשומות של עצמי אין לי מה לקרוא...) יקבלו חשיפה.

גם לי זה מפריע

זה הפסיק להפריע לי כשעברתי לקרוא רק את ההמלצות של הגולשים. אני לא אוהבת לקרוא כל דבר פעמיים, רק בגלל שמישהו מתעצל לעשות את העבודה שלו.

דיטי

New member
זה לא קשור לעצלות

לעמוד הבית יש עורך מסוים. לבלוגיה יש עורך אחר. עמוד הבית משתמש באופן קבוע בהמלצות שקיימות גם בעמוד הפורומים וגם בבלוגיה. על פניו זה אפילו נראה נכון (ועובדה שכך זה מתנהל) שעמוד-בית ניזון מתת-עמודים ומשקף אותם, פשוט בגלל שזה העמוד שאליו מגיעים הכי הרבה גולשים כולל גולשים לא "מורעלים" ו"עוברי אורח". למרות ההבנה שלי לגבי הענין, הגבתי שגם לי זה מפריע (בניק דנטל), כי אני כן מהמורעלים. לקרוא פעמיים חצי משפט מקדם לא מפריע לי. כן מפריע לי שלא מחדשים לי (
ררררפי!). כלומר, מצידי שיקדמו פוסט על מוסקה גם בבלוגיה וגם בשער, אבל בשעות שונות, למשל, ושלא יהיו קידומים שתקועים בשערים למיניהם יותר מחצי יום, גם אם זו המוסקה הכי מדהימה בעולם.

למעלה