אני ורק אני

ebi83

New member
אני ורק אני

לאחרונה שמתי לב לתופעה מתרחבת- לאנשים אכפת רק מעצמם ובצורה קיצונית.

לא נותנים כבוד מינימאלי לזולת (מלקום לזקן באוטובוס ועד לא לשמוע מוזיקה בווליום גבוה כשאתה יושב באותו אוטובוס).
לא אכפת לך מהמשפחה\חברים ברמה כזו שתקריב קצת נוחות לטובתם וכדו'.

רק אותי זה ממש אבל ממש מרגיז?

מרגיש לי כאילו הצרות שאנחנו חווים היום נובעים לפעמים מהקטע הזה. כי חזירות זו כבר לא מילה גסה

(אגב, אם זה מעניין אתכם אז כתבתי על זה קצת יותר פה ).

al19

New member
זה לא רק אתה...

זה כאילו גם אתה... זה כולנו. כולנו אשמים בזה באוותה מידה, רצינו את הטלפונים המשוכללים יותר רצינו יותר להיות בעולם הפרטי שלנו, רצינו לדאוג שיהיה לנו יותר טוב בעולם הפרטי שלנו, רצינו להסתגר יותר ויותר.. עם אייפון יותר ויותר משוכלל שיכניס עוד פיצ'רים של להכנס לעולם הפרטי ומסך יותר מסשוכלל ופרסומות שמותאמות יותר לבני אדם לאופי שלהם.. סוף סוף אחרי כמה ? 3000 שנות אנושות ? סוף סוף.. החומרניות גברה על האופי.. לקח לה האמת הרבה יותר זמן ממה שחשבתי..
תראה אין מה לעשות... אנכנו חיים בתקופה שאנשים מאוד מכונסים בתוך העולם שלהם...
הסצנה מWALL E שמראה את העולם בעתיד..שכולם בכיסאון שלהם.. לא כזאתי רחוקה מהמציאות...
יש גם את הסדרה החינמית BLACK MIRROR שמותחת ביקורת על החברה, תחפש BLACK MIRROR ביו טיוב, הם אומרים כאילו איך החברה שלנו עלולה להראות אם היא תמשיך בכיוון ההרסני שהיא הולכת ...
אבל כן.. זה לא רק אותך מרגיז...
זה מרגיז הרבה אנשים\
בסופו של היום אתה לא יכול ל השפיע על אף אחד חוץ מעצמך, אז פשוט תדאג אתה להיות בן אדם יותר טוב.. לפי דעתך.. להתייחס יותר לאנשים אחרים, ואולי תדבר מישהו ואם לא.. גם כן .. לפחוט היית שונה ונחמד. יותר מכולם...

ebi83

New member
לא לגמרי מסכים איתך..

הריחוק הבינאישי הזה הוא משהו אחר, אני מדבר על יחס רע, לא מתחשב ולפעמים זדוני כלפיי אנשים אחרים.
שלרוב ההתנהלות נובעת רק מתוך מחשבה על האדם עצמו.

אמנם המרחק האישי שלנו גדל ואנחנו רואים יותר מסכים מטבע, אל לדעתי זה לא פגם ביכולת ליצור קשר משמעותי עם אנשים אלא רק שינה את הדרך בה הקשר מתנהל.
אפשר לנהל שחנ"שים בהודעות, להתראות ולדבר בסקייפ כשאין אפשרות להפגש או לשבת ולראות יחד סרט\לשחק במשחק כלשהו כאקט רומנטי...

המודרנה והקידמה אמנם שינתה את תפיסת עולמנו, אבל היא עוד לא שינתה את הצורך הבסיסי שלנו בקשר עם בני אנוש אחרים.

ולאחר הסטייה הזו מהנושא, אני אחזור ואגיד שאני התכוונתי להתנהגות והמוכוונות של הפרט אך ורק כלפיי עצמו (לא מדובר במשהו גורף אלא בתופעה שהייתה בשוליים ולאט לאט מתקרבת למעין מיינסטרים שכזה).

mad alot

New member
איך הגעת ל3000 שנות אנושות?

ובעולם המערבי החומריות תמיד היתה בראש סדר העדיפויות, גם לפני 2000 שנה.
גם היום אני חושב שזו בעיה שהיא יותר קיצונית בעולם המערבי.

al19

New member
אכן

זה הסדרה אחת הטובות שיצא לי לראות
חבל שהיא הקרינה רק 3 פרקים :(
אני ממש מתגעגע אליה...
הלוואי והיו עושים לה עוד פרקים ...

Kagg6

New member
לא כולם כאלה

אולי הם אנשים שקצת פחות פתוחים לאנשים זרים ולכן את חושבת ככה... יצא לי לפגוש כאלה כבר

ebi83

New member
ברור שלא כולם כאלו

עובדה, אני לא תופס את עצמי ככזה

הנקודה היא (כמו שאמרתי לAL19) המוכוונות הזו לעצמי על חשבון כל העולם ואחותו. לאו דווקא בקטע של פתיחות או קשר עם הזולת, יותר בקטע של לעשות מה שבא לי ומתאים לי ושהזולת יקפוץ לי גם אם מה שאני עושה מפריע\לא מקובל על פי נורמות חברתיות\ לא מתחשב ברגשות ואמונות של אחרים.

adido d

New member
זה מקומם גם אותי

ובאמת - אני מסכימה עם מי שכתב שאנחנו נוכל להיות אחראיים רק על עצמנו והסביבה הקרובה (אולי)...

Optimistic Girl

New member
פעם היה מעצבן

עכשיו שומרת על העצבים שלי...
זה לא בריא להתעצבן על כל דבר.

עכשיו דווקא רוצה לחקור את זה.
וכן זה קשור למערב ולאינדיבלואליזציה שלנו.
במזרח זה אחרת, והיו גם מחקרים על זה.

חושבת שמערב זה תלוי בחינוך שקיבלנו,
אני גדלתי להיות אדם מתחשב בזולת <לצערי יותר מידי מתחשב...>
ואני כן קמה באוטובוס לזקנים.

מה שאחרים עושים, לא מעניין אותי.
מה שמעניין אותי זה הסביבה הזאתי?! שבה יגדלו הילדים שלי,
זה מה שבאמת מעניין.
כי זאת לא סביבה טובה לגדל בה את הילדים.

היום בדרך לעבודה ראיתי משהו כזה

איש מבוגר עם עגלת קניות ריקה הגיע לתחנת האוטובוס, וביקש מבחורה שישבה על הספסל באופן די גס רוח שתזוז כדי לפנות מקום לו ולעגלה.
באופן מפתיע הבחורה לא התווכחה וזזה לפנות לו מקום. ואז הוא שלף סיגריה והתחיל לעשן כשהרוח מעיפה את כל העשן על הנוסעים האחרים שחיכו בתחנה. בעעע... בתור אחת שלא מעשנת, דברים כאלה יכולים לעצבן אותי ממש!

Purple Mushroom

New member
אני גם לא מעשן

אבל גר עם 2 שותפים מעשנים. דוגמא הפוכה: שותף שלי שמעשן, ואנחנו מסתדרים ומאוד אוהב אותי. כשאנחנו ביחד בסלון רואים טלויזיה (הלילה היינו ביחד בסלון כ-4 שעות),
וכשהוא רוצה לעשן, אז הוא עובר לספה ליד החלון הפתוח, ומעשן שם. ותמיד אומר לו תודה על זה. זאת התחשבות ! :)

spaysi8

New member
וווווווווואי לגמרי

אני כל הזמן אומרת את זה!
בגלל זה אני ניתקתי קשר גם עם כמה וכמה אנשים,
פשוט הרגשה של לבד, נגיד אני צריכה עזרה בדבר הכי קטן בצבא- אני מבקשת בקול עזרה- אף אחד לא עונה.
אין לי כח לזה, וזה נורא וזה נהיה גרוע יותר מיום ליום.

אין לי מושג איך לפתור את זה מעבר ללהתרחק ממי שמעצבן, אבל כולם נהיים ככה אז קשה..

talush2005

New member
לגמריי נכון

מרגישים את זה טוב בעיקר מי שכמוני חי פעם בעולם שהיה אחרת או שלפחות פחות הרגישו את זה. זה נכון שגם לטכנולוגיה ובעיקר לפייסבוק ששינה הרבה באנושות יש חלק בזה אבל לא מאשימה רק אותם כי עובדה שעדין יש אנשים שהם כן אמיתיים ואכפת להם לא רק מעצמם.
יש לי הרבה חברות של שנים שהחשבתי אותם כחברות לעד מגיל קטן אבל הם השתנו ונהיו כל מה שהם אמרו שלא יהיו לעולם. לא אכפת להם לא ממני ולא מאף אחד אחר אולי רק מבן הזוג .

אני תמיד אומרת שאם סוף העולם באמת יגיע בשנה הזו זה יגיע כי לא נותר עתיד לעולם כזה שאתה מרגיש בו לבד כי כולם מסביבך נהיו אינטרסנטים שדואגים לעצמם ולא רואים אף אחד ממטר !

Purple Mushroom

New member
תקראי מה שכתבתי.

בדיוק בגלל נגד נבואות חורבן סוף העולם ב 21.12.2012, קמה מהפכה של אהבה. דווקא יש גם נבואות של עידן חדש. עידן דווקא טוב יותר מנבואות קודרות.

Purple Mushroom

New member
בגלל\בזכות זה,קמה מהפכה של אהבה

שקוראת לכל האנשים להיות טובים, ולממש בחיים את "ואהבת לרעך כמוך". ותודעת שירות, לצאת מהאגו, ולהיות יותר אלטרואיסט. ועוד כל מיני מונחים ותודעות.
לכל העולם, לכל האנושות, שמורכבת מפרטים. וזה רק חלק קטן.
ממליץ מידי פעם להיכנס לאתר שלנו.
ביום רביעי וחמישי, עשינו 2 פעולות, שלא יודע עד כמה זה השפיע, אבל נמשיך לפעול בדרך, לעולם טוב יותר. ואוהב יותר
:).

talush2005

New member
הלוואי ויצליח לכם

לצערי די איבדתי תקווה באנושות הזו אולי כי יותררר מידי אנשים אכזבו אותי אבל אם תצליחו זה יכול להיות התחלה טובה לשנה טובה :)

einat162

New member
לאיים לקפוץ מדיזינגוף סנטר נקרא "פעולה"?!

לגרום לפקקים שמעלים לאנשים את הסעיף ועושים עוד יותר רע על הנשמה ועוד יותר זיהום אוויר?!

זה נקרא פעולה ? ...

למעלה