אני ורק אני

talush2005

New member
מה זה עסוק בהשרדות

למרות המצב הבטחוני המאד קשה פה זה לא שאתה גר בתוך שדה קרב ויורים עליך אם אתה זז מהבית, ברוך השם יש לנו צבא שמגן עלינו. ובעיות כלכליות יש לא רק בארץ , ישראלים פשוט יותר מתלוננים.
אני לא חושבת שזה מצב של הישרדות כמו בשואה למשל ששם נגיד אתה יכול להגיד שבאמת בשביל לשרוד היו צריכים להיות אגואיסטים ואתה יודע מה ? אפילו שם היה המון סולידריות ואפשר רק ללמוד מהם . יש סיפורים מדהימים על אנשים שנתנו את הלחם האחרון שלהם לחבר מהמחנה או לבן משפחה וכל מיני כאלה , היום במצב שלא חסר לך פת לחם אני מניחה ואתה לא חי על מרק כל היום אנשים מזלזלים אפילו במשפחה והחברים הכי קרובים שלהם ומוכנים לרמוס אותם על שטויות אחרות.

האמת הכואבת היא שהטכנולוגיה בעיקר אבל לא רק אני לא מאשימה רק אותה שיהיה ברור הפכה אותנו לחברה מנוכרת שכל אחד עסוק בעצמו ובמסך שלו , חברה כועסת שכל היום רק קוראת כתבות מתסכלות ואוהבת לריב על כל דבר בטוקבקים שהם התגובות לכל כתבה וגם שאין על מה לה לריב מוצאים על מה לריב. זה חברה עוינת מאד שכל אחד רואה רק את עצמו ולא מטר יותר מזה ,שלא נדבר על יחס לחלשים ממך שמדרדר וזה עצוב , עצוב מאד.

Optimus_Prime

New member
כן.

למען האמת, אותי זה לא מרגיז כי אני מנסה להתייחס לאנשים כאלו בזלזול. מה הכוונה?
נתת דוגמא טובה של לקום לזקן באוטובוס. יש מספיק דוגמאות אחרות כאלה של עמיתים בעבודה שלא טורחים לפנות את הצלחת שלהם, למשל, כשאוכלים יחד, או שבטוחים שהעבודה שלהם חשובה יותר משל השאר, אנשים בתור לקופת חולים שבטוחים שהמרשם שלהם הכי חשוב וכדומה וכדומה.
אני נוטה להתייחס לאנשים (אגואיסטים - זו המילה) כאלה בצורה מזלזלת. מי שמנסה לעקוף בתור - אני דואג ליידע אותו בדיוק היכן מתחיל התור ואם מישהו לא קם עבור זקנה באוטובוס אני דופק בו מבט עמוק שמבהיר בדיוק מה שאני חושב עליו. (למרות שכאן יש נסיבות מקלות, לא תמיד אפשר לדעת למה האדם לא קם). כנ"ל, אגב, לגבי אנשים שמעשנים היכן שהם לא צריכים.
מבחינתי אגואיזם זו תכונה עלובה ואני דואג להראות את זה עד כמה שאפשר - עמיתים לעבודה, זרים וגם לעיתים לחברים.
הבעיה מתחילה כשאגואיזם, כמו שכתבת, הופכת להיות מכת מדינה. התיאוריה הגזענית האווילית שעלתה פה היא כמובן שגויה, והמקור הוא בכלל לא מקומי, אלא מגמה בולטת בעולם המערבי שמקדש את היחיד ואת צרכיו במקום את הקהילה ואת צרכיה. הפתרון... להיות אופטימי ולנסות להראות לאנשים שאגואיזם זו דרך מבחילה ואולי הם ישנו דרכיהם

ebi83

New member
אהבתי..

האמת שאני גם מנסה להתנהג בהתאם.

הקטע הוא שלרוב לבנאדם לא אכפת גם אם תעיר לו או תגיב לו בצורה מסוימת.. אם אגואיזם אז עד הסוף, לא??

ומעבר לזה, לדעתי מודעות זה שם המשחק. אם אתה יודע שקיימת תופעה כזו הסיכוי שתיפול אליה קטן יותר..

למעלה