אני חושב שפתאום הבנתי

• פותח הנושא A&A
  • פורסם בתאריך

A&A

New member
אני חושב שפתאום הבנתי

למה למה LOST נהייתה כל כך גרועה... אבודים התחילה בתור סדרת מתח ומסתורין... קוראים דברים מוזרים, ולאט לאט מקבלים עליהם תשובות.. מתישהו בעונה 4 (אם אני לא טועה) אבודים הפכה רשמית לסדרת מדע בדיוני (זה התחיל בעיקר עם הקפיצות בזמן), אבל מצד שני עדיין נשארה כסדרת מתח ומסתורין עם שאלות ותשובות... אין אפשר לפתור בעיות בסדרת מדע בדיוני! אף אחד לא אומר שזה טיפשי שבמסע בין כוכבים הם עושים טלפורט.. אף אחד לא שואל למה ללוק סקייוקר יש כוחות.... כי ככה.. כי זאת מציאות שהמציאו ואין איך להסביר אותה כי היא ממוצאת. יש פה נושא שלם על האכזבה מהגילוי על ג'ייקוב, אחיו ואמא שלהם.... מים, יין, עשן ועוד דברים שלא ברור לנו מאיפה המציאו אותם. מצד שני, אי אפשר להמציא שום סיפור יותר טוב על איך ילד הופך לעשן, למה שאני אנשים לא יכולים להרוג אחד את השני ולמה הם לא מתים, פשוט כי אין איך להסביר את זה! בקיצור... שיגיע כבר הפרק האחרון ויגאל אותי מהיסורים של הסדרה הזאת, שהתחילה כסדרה הטובה ביותר אי פעם (ואני מוכן לגבות את זה בהמון הסברים) ומסתיימת בערך כמו העונה של מכבי חיפה פשוט חבל

יפעת777

New member
מי שלא אוהב מדע בדיוני או פנטזיה

היה צריך להבין מהפרק הראשון שזה לא בשבילו. ממתי אי שקורים בו דברים מוזרים וששנה בו מפלצת זה משהו שהוא לא דמיוני? אני לא מבינה את האנשים שבאים בטענות לכך שהסדרה היא בדיונית, הרי ברור שהיא בדיונית מההתחלה ואם הם לא אוהבים את זה, אז בשביל מה הם התחילו לצפות בה מההתחלה? איפה הם חיים בדיוק?

יש לך טעות בסיסית אחת

הבסיס המדעי למה שקורה באבודים הוא אמיתי ומדוייק, אם כי במציאות של ימינו הוא לא ניתן למימוש עקב שיקולי אנרגיה ושיקולים נוספים. חפש באינטרנט אינפורמציה על חומר אקזוטי, על אפקט קזימיר, על חורי תולעת, על יחסות כללית. כל הדברים האלה אינם חדשים בסידרה ואינם בבחינת תעלומה, הם הוזכרו בין השאר בסרטי האוריינטציה של דהארמה. אפילו הנוסחאות הפיזיקליות בסידרה (למשל הדף שדניאל הציג לדזמונד) הן נוסחאות נכונות. ואגב, גם כל הטיפול בפצצה היה נכון מבחינה פיזיקלית. בניגוד לכמה סרטי מדע בדיוני, כאן בהחלט אפשר לפתור בעיות, ויותר מזה - הן כבר נפתרו, צריך רק לשים לב. הבסיס המדעי הזה לא מסביר כמובן מפלצות עשן, מקדשים עתיקים, יינות מכושפים וחוקים שצריך לקיים, אבל הוא בהחלט מסביר את הקפיצות בזמן, את ההיעלמות של האי, את הסיבה לשימוש בפצצה והתרחשויות דומות.

נו, אז אתה בעצמך מודה שרוב המיסתורין לא מגובה

זה שיש אלמנטים מסויימים בסידרה שכן מגובים במדע אמיתי לא אומר שהכל מגובה ושאין לנו סיבה להתלונן. זה יפה שנושא הקפיצות בזמן וחורי התולעת מוסבר בצורה טובה, אבל זה לא מוריד מהתיסכול לגבי הרבה דברים אחרים שלא מגובים, ולא צריך לבלוע את הכל ולשתוק רק בגלל נושא אחד שכן מכוסה כראוי. לרשימה שלך אני יכול להוסיף גם - רוחות רפאים (שזה הכי מעצבן אותי אישית), בחור שמדבר עם מתים, מספרים מיסתוריים שזוכים בלוטו אבל מביאים מזל רע לזוכה, ריפוי חולים (מסויימים), הפלות של נשים בהריון, ילד עם כוחות שיכול לזמן דברים ובטח יש עוד דברים שאני לא זוכר כרגע. אני אישית הייתי שמח אם היו בוחרים מיסתורין אחד ומטפלים בו כראוי, במקום להעמיס עוד ועוד אלמנטים לא מוסברים בהתאם לקפריזות של הכותבים ולצרכים נקודתיים של יצירת מתח.

אני טוען שכל עניין המדע הבידיוני מגובה

המיסתורין שציינת - לא נופלים בתחום המדע הבידיוני כי אין בהם שום דבר מדעי. הם נופלים בתחום הפנטזיה. יוצרי הסידרה יצרו תשתית מדעית מבוססת המסבירה את ההתנהלות העיקרית של האי (הופעה/היעלמות, כניסה ויציאה של אנשים, מעברי זמן, מעברי מקום), את הרצון לחקור אותו ואת הצורך להגן עליו. על התשתית הזו הם בנו סיפור הכולל גם אלמנטים פנטזיים שהתשתית המדעית אינה מסבירה ואינה אמורה להסביר, וזה בהחלט בסדר. לא ברור לי למה אתה מתייחס ל"צרכים נקודתיים של יצירת מתח" באופן שלילי: הרי לא מדובר בסידרה תיעודית אלא בתוכנית בידור, והמטרה העיקרית של הכותבים אמורה להיות בדיוק זו - לבדר, למתוח, לגרום לצופים לרצות לראות את הפרק הבא, ולא שום דבר אחר. תוכל לקרוא קצת יותר פירוט לגבי התשתית המדעית שציינתי כאן.

יסמין@

New member
נראה לי שבין הסיבות לאכזבה מהסדרה

אפשר למנות את ההצהרות השוא של התסריטאים בתחילת הדרך. הם טענו שניתן להסביר את כל האירועים על האי בצורה מדעית או קרובה למדעית. אך הם הוסיפו עוד ועוד אלמנטים הקשורים למיתולוגיה, פנטזיה וכו'. סרטים וסדרות שהם מרראש מוצהרים כשייכים לז'אנר של פנטזיה, מדע בדיוני וכו' אינם מעוררים תרעומת ואינם מאכזבים. למשל, הטרילוגיה "בחזרה לעתיד", סדרות כגון "באפי", "אנג'ל", "מכושפות", "מסע בין ככבים", "בבילון" וכו' וכו' - היה ברור מראש לאיזה ז'אנר הם שייכים ולכן לא הייתה אכזבה או טענות. לא היה מיצג שוא. לא היו טענות שמדובר בנושאים שיש להם הסבר מדעי או קרוב למדעי. מי שאוהב/ת סרטים וסדרות השייכים לתחום הפנטזיה, המדע הבדיוני וכו' - צפו בסרטים ובסדרות הללו. ומי שלא - לא. לדעתי., התסריטאים במפורש הטעו את הצופים והציגו מצג שוא על הז'אנר של "אבודים". ומכאן האכזבה והטענות של חלק מהצופים. לי באופן אישי זה לא כל כך מפריע. מה שמפריע לי יותר שהשאלות והמסתורין שהוצגו לאורך 6 העונות הרבה הרבה יותר מורכבים ואינטליגנטיים מאשר התשובות. חלק מהתשובות נראה כמו טלאי על טלאי, משהו שמקריצים משום שעונה 6 מסתיימת. לדוגמה: היין עם הלחש הפך את ג'ייקוב למה שהוא. המערה עם האור שהפכה את MIB למפלצת העשן. לאור הטענות של התסריטאים בהתחלה אפשר היה לצפות לפתרונות יותר אינטליגנטיים, שיהיו קשורים לאלקטרו מגנטיות, חורים שחורים, וכו' וכו'.

יפעת777

New member
עדיין הסדרה לא הסתיימה

את מתייחסת כאילו פרק 15 היה הפרק האחרון. לא מבינה את החוסר סבלנות שלה אנשים כאן

יסמין@

New member
הטענה שיש כאן ערבוב

בין מדע" מדע בדיוני, מיתולוגיה, פנטזיה ועוד כשהתסריטאים טענו שוב ושוב שהכל יקבל תשובות מתחום המדע וגם מתחום המדע בצורתו הרחבה יותר. נראה לך שבשלושת הפרקים האחרונים יתברר שיש פתרונות מדעיים או לפחות סמי מדעיים לכל העניינים הרבים הקשורים לפנטזיה, להמדע הבדיוני וכו'? מה גם שחלק מהתשובות כבר ניתנו ואין מה לחכות לסוף הסדרה. למשל, ראינו איך ג'ייקוב ואחיו הפכו להיות מה שהם: ג'ייקוב שתה יין שעליו אמרו לחש כלשהו והפך למה שהוא כלומר יצור שחי אלפי שנים, ואחיו נזרק לתוך מערה והפך למפלצת עשן רצחנית שעושה הרבה רעש וצלצולים. חוץ מזה, הרוח של האימא התגלתה לMIB וסיפרה לו על הלידה ועל מה שקרה בעקבותיה. האם צפוי בפרקים המעטים הבאים שעוד נותרו הסבר מדעי כלשהו לכל זה? לא נראה לי. בסדרה הזו יש עירוב של ז'אנרים רבים, ולפי הצהרות התסריטאים בהתחלה הכל יוסבר במסגרת המדע. וזה פשוט לא נכון. ולא חייבים לחכות לסוף כדי לראות שזה כך.

יפעת777

New member
למה שלא יתנו הסבר ב 3 פרקים?

3 פרקים זה מספיק. זה יותר ארוך מסרט קולנוע. אולי היין הזה הוא המים שנמצאים באור, זה מקור של מעיין נעורים ולא סתם איזה יין. הרי יש את המים שניסו להחיות איתם את סעיד, אולי המים האלה באים במקור מהאור. לאמא של MIB כבר יש הסבר, חלק מהאנשים רואים רוחות. מי שלא נראה לו שרוחות זה הסבר הגיוני, אז אני לא מבינה למה מההתחלה התחיל לצפות בסדרה דמיונית.

JohnLocke

New member
אני לא חושב שצריך לתת ליין הסבר

יש שומרת לאי, שיכולה לחוקק חוקים ("דאגתי שלא תפגעו אחד בשני"). אני חושב שהיא פשוט חוקקה חוק שאומר "האדם הבא ששותה מהיין הזה הוא השומר החדש של האי", ג'ייקוב שתה ונגמר העניין. לא צריך להפוך את היין לקסום.

טיי 1

New member
יותר מדי נתפסו לעניין של היין,

היין הוא סתם דוגמא. כל עניין החוקים לא היה צריך להיות מלכחתילה (וגם הוא הסבר בכוח של הצופים) . חבל שהיא לא חוקקה "חוק" שמי שירצה תמיד יוכל לצאת מהאי. או שמי שרוצה תמיד יהיה החזק בכל ויכוח. ובכלל . .. כיף שאפשר חוק כזה וחוק כזה.. כשמישהו צריך שיהפך לעשן - אז הוא יכול בלי שאלות.. .כשצריך שהעשן יהפך לדמויות מהעבר של הבן אדם אפשר.. כשצריך שהעשן יעשה משהו אחר (יעבור על פני מים) ... אז זה - "השתגעתם ? ? " , מה אתם , מטורפים ? עשן שעובר על פני מים לאי אחר ? פחחח. מה אנחנו, ילדים ?

טיי 1

New member
"חוסר הסבלנות" הוא כי אנשים רוצים

להנות מכל פרק ופרק.. ולא לראות 16-17 פרקים ולהגיד " כל פרק הוא מטופש, ילדותי, לא שווה צפייה" א ב ל .. אולי פרק אחרון יכפר על הכל ? ופה אני רוצה להעלות נקודה אחרת חשובה - העונה הזאת (וטיפה האחרונות) גרועות בעיני - לא רק בגלל אותה מנטרה שאנחנו חוזרים עליה של רוחות רפאים ושדים וכו' וכו'... היא פשוט כתובה רע... קשה לי להסביר , ואני מקווה שאנשים שמים לב, במשפטים ,באינטרקציה בין הדמויות, 6 פרקים של מקדש חסר שימוש... דיאלוגים "סתמיים חלולים" (לוק מדבר עם כל אחד מהדמויות בנאומים פלקטיים) - ברמת הדיאלוגים, הכתיבה, השטחיות (קלייר יוצאת מהיער כחיה פרועה מטורפת מסרט אימה, כל הסצינות שלה עם הגרזן, בעיני רבים היו פשוט בלתי נסבלות) ועוד ועוד .... תשמעי, אני בדילמה, אני איש קולנוע, וראיתי בחיים ה מ ו ן סרטים...אלפים (ואני לא מדבר על סרטי ג'ניפר אניסטון החדשים) .. ויש הרבה סרטים שראיתי , שהם משעממים נורא.. או הכי בנאליים.. הכי קלישאתיים.. ואז.. בסוף.. מגיעה הפואנטה של הסרט.. .בסצינה כל כך חזקה שמחפה על הכל... שאתה מבין למה שיעממו אותך, או למה הכל נראה לך חסר פואנטה... ואז פתאום הביקורת שלי הופכת ש"זה סרט חזק". ולכן אני בדילמה , ותוהה בעצמי, האם סוף מדהים באבודים שיעשה סדר *מדהים* בקו המחשבה שלי על הסידרה - האם הוא י"יכפר" על הכל ? ממש לא בטוח.. מה שאני יכול לסבול בסרט של שעתיים ... האם אפשר לצפות מעונה שלמה ? האם עונה שלמה (ויותר) שנאנחנו "מה זה השטויות האלה" (רוחות רפאים ושדים ופיות ומים קסומים) - תימחה אם יהיה פתרון טוב ? האם חלק מכתיבה טובה של סידרה היא לא להנות מהדרך ? זו טלוויזיה , לא "סבלנות , עוד מעט יהיה פרק טוב".

A m o s 2 9

New member
עם כזאת גישה, למה אתה רואה אותה?

תאמין לי, כשאני חושב ככה על סדרה מסוימת (והיו כמה סדרות כאלה) פשוט הפסקתי לצפות בהן, גם כשהייתי בעונה שנייה, שלישית והלאה. בשביל מה לך לסבול? לדעתי, גם את פרק הסיום אתה לא תאהב.

טיי 1

New member
אני חושב שעניתי על השאלה הזאת

כבר כמה פעמים, ואין לי בעייה לחזור. כי כבר מהפרק הראשון של העונה.. כשעוד הייתי יחסית בודד במערכה לגבי התחושה שלי מהסידרה , כשכתבתי את זה זרקו לי פה בפורום על כל הודעה סימן
וענו לי " אז למה אתה רואה ?? ? ? " ו"יש עוד כפתורים בשלט" אז אני אענה- מבחינתי "אבודים" היא לא פחות מיצירת מופת, ואחת מאבני ציון הדרך בטלוויזיה ב כ ל ל . (מכל כך הרבה בחינות), אופן כתיבת הסיפור, הרעיון , האלמנטים שהכניסו ,ואחת הסדרות הבודדות שלפחות בעונה הראשונה שלה, היו פרקים, שאם לא הייתי רואה כמה ברצף- לא הייתי עומד במתח משבוע לשבוע. ולא רק זה - התופעה מסביב, הסידרה שהפכה את הדיון , והאינטרטקסטאליות (חלק מהסידרה שהמשיך באינטרנט, באתרים , יוזמת דהארמה) , לחלק מהסידרה , מה שאח"כ סדרות אחרות ניסו לחקות ! ועוד ועוד. תאמין לי , אני יכול לסנג'ר על הסידרה יותר מכל מעריץ פה. ומבחינתי אחרי שלוש עונות מדהימות (פרק לששת פרקי הכלובים בעונה 3) שהיו מבחינתי יחסית זהים לכתיבה העצובה בעונה הזאת אגב, שזה מוזר - הייתה תפנית לא טובה. ואין לי בעייה עם כל ז'אנר כל עוד הוא כתוב טוב. למה אני לא מפסיק לראות ? כי עם הכל, סידרה שעקבתי אחריה 5 שנים כבר , והכל כן כדי לדעת "איך זה ייגמר" אני לא הולך להפסיק לראות בשביל אף אחד שיגיד לי "אז אל תראה". אבל כן - אם מבחינתי היא נפלה ברמות כל כך קשות, מותר לי להעביר ביקורת (אני יודע שאתה לא שולל את הזכות הזאת, זה ברור) , ולהגיד את דעתי עליה. (אולי יותר מדי, ויותר מדי בכוח לפעמים ועל זה סליחה). ברור שאני אראה עד הסוף... אני לא הולך לראות 5 שנים , "לבזבז" חוית צפייה על משהו שלא גמור (זה לא סיטקום שאפשר לראות כל פרק בפני עצמו) ואז לפרוש כשהרגע ששנים חיכינו לו מגיע). וכמו שכתבתי בעבר כאן, אני לא מתכוון לשלול או לקחת ממך את ההנאה שבסידרה - זה זכותך , ונחמד לי לשמוע שאתה ואחרים נהנים... אבל שים לב , שמשהו כמו 50 אחוז (לא ספרתי זה לא משנה בדיוק) ,אבל אחוז ניכר של תגובות כאן ובפורומים בחו"ל - רואה בדיוק את אותם הדברים.... כלומר - יש משהו מאוד ממרמר בלאן שהסידרה פנתה... וזה מעבר לתגובות הרגילות של "תמיד יהיה מישהו שלא יאהב". התסריטאים יכולים להגיד ש"תמיד יהיו ממורמרים וכאלה שלא יאהבו" ,, אבל פה זה כבר מעבר לרגיל, ואולי הם צריכים להבין שזה לא תירוץ מבחינתם לכתיבה הזאת (ונראה לי שהם מבינים את זה) , שיכול להיות שהם פישלו קצת הרבה בהבטחות ובטיזינג שהם עשו עם הפתרונות שלהם מהעונה הראשונה ("אל תדאגו יהיה הסבר "הגיוני" , זה לא יהיה חלום, זה לא יהיה בית משוגעים" , יש לנו הסבר להכל וכו'") אם היינו יודעים שההסבר הוא ברמה הזאת , שגם אני יכלתי להמציא

A m o s 2 9

New member
טוב, נראה שאנחנו שונים בדיעותינו

הי לי כמה סדרות שאהבתי מאוד וראיתי באדיקות, אבל באיזשהו שלב הן איבדו את הקסם הראשוני ובסופו של דבר גם אותי. אולי "בזבזתי זמן" בלראות את הפרקים שנהניתי מהם (אם בכלל אפשר לקרוא לזה בזבוז זמן. הרי נהניתי מהם), אבל אני בטוח לא אבזבז זמן על צפייה בסדרה אחרי שהיא ש"קפצה על הכריש" כי במקרים כאלה גם לדעת איך היא תיגמר כבר לא יעניין אותי. ופה השוני בינינו
ועוד דבר, אני כמובן לא אוסר על מי שלא אהב את הפרק להביע את דעתו בפורום, אבל לי אישית קשה לראות חצי פורום עם הודעות שליליות על פרק שאני דווקא כן אהבתי (ובינינו, אין פרק באבודים שלא אהבתי), ובאיזשהו מקום זה פוגם לי בהנאה האישית שלי מהסדרה עד כדי כך שכבר לא בא לי להיכנס אליו, אבל אני לא יכול כי אני המנהל.

טיי 1

New member
אז אני מסכים וקצת מתנצל,

אני יודע ומניח שזה לא כיף , להיכנס לפורום לסידרה שאהובה עלייך ולראות "עשן שחור" מול העיניים :) זו לא הכוונה... אבל כנראה שתראה איזה אמוציות הסידרה הזאת מעוררת. אני כל הזמן נשבע, להתאפק, לא להגיב ,ולא לחרב לכם (אני לא בקטע טרולי של "להיכנס לחרב לאנשים"... אבל כן מרגיש שחייב לראות אם אני היחיד שלפעמים רואה מה שאחרים לא רואים (שהסידרה נהייתה , מבחינתי ירודה ביותר) . האם רק בי משהו לא בסדר ? כל הדיונים והכל - זה כנראה בגלל רמת הרגשות שהסידרה מעוררת, ודווקא מתוך זה שמאוד מאוד הערכתי אותה ,הרבה יותר מסידרה אחרת. ותראה ,לגבי להפסיק לראות....- זה לא "עקרות בית".. שכשהדרמה תתחיל להיות גרועה - מפסיקים. בכל זאת - זו סידרה עם רמת מתח ממש גבוהה.. התחלתי 4-5 עונות.. .יש תאריך דד ליין , אני אראה עד הסוף . אם היית אומר לי שבמצב הזה "אבודים" תמשיך עד עונה 8-9... כנראה שהייתי פורש ואומר "טוב, שהפריקים של הסידרה ימשיכו לראות את הקשקוש העל טבעי המבולבל הזה שהיא הפכה אליו". בכל מקרה, הכוונה שלי לא להוריד לך מההנאה של הסידרה . אני באמת מצטער... זה פשוט בלהט הויכוח, אומר את דעתי. וכן ,אין הרבה נקודות אור בדיעה שלי על הסידרה בימים אלו :) אבל , יאללה , נסחוב עוד שני פרקים.

נבובה

New member
טיי 1,

לפי דבריך בפורום, אני מבין שהפסקת לאהוב אותה מסיום עונה 3. אם הסדרה נהייתה כל כך גרועה בעיניך, היית צריך להפסיק. אני בספק רב אם ברצונך לדעת מה הסיום. כמובן שעכשיו, אחרי ש"סבלת" את כל העונה הזאת, תראה את הסיום... אבל מתחילת עונה שישית את מקטר ומקטר - לא חבל? לא כדאי להשקיע את הזמן על דברים אחרים? או על סדרה אחרת?
הסבל שלך נראה לי כמו הסבל שלי היה מגיבורים, אבל פרשתי, ולא היה אכפת לי מה יהיה הסוף (לא שזו אותה רמה...). אם רוצים אפשר. אתה סתם סובל, חבל. ובחיים שלי לא ראיתי פורום של סדרה אם כלכך הרבה תגובות שליליות

טיי 1

New member
../images/Emo13.gif דווקא כן מאוד בא לי לראות מה הסיום,

ולא בשביל לקטר. תראי, "אבודים" בניגוד ל"גיבורים" היא סידרה ממש עם סוף.. . ב"גיבורים" מי שהפסיק אחרי עונה 1 יכל להמשיך לחיות בשלום, לא היה מתח ממשי לגבי "איך זה ייגמר". כתבת את זה בדיוק . אין מה להשוות בין המתח ל"מה יהיה בסוף גיבורים" לבין .. ."על מה בעצם הסידרה אבודים" ? אני לא סובל ברמת "בא לי למות כל פרק שאני צופה, אל תדאגי" , אבל אני כן חושב שאבודים ביזתה את עצמה אפילו ביחד לכתיבה "שגרתית" של סידרה. תודה על הדאגה לי

למעלה