אני חושב שפתאום הבנתי

• פותח הנושא A&A
  • פורסם בתאריך

ravens

New member
ספוילר מש"ש האיש בשחור (לפי הכתבה בפיפל)

לפי הכתבה זו היתה ההופעה האחרונה שלו בסדרה ויותר לא נראה אותו ,מה שמסבך יותר אם נרצה לקבל יותר הסברים עליו ועל ג'ייקוב

טיי 1

New member
כשאני ראיתי את הפרק זה היה נראה לי מובן מאוד

ככה שהאיש בשחור "הפך" לעשן .. כלומר .. מהגופה שלו, יצאה ה"הנשמה" והפכה לעשן... (למרות שבהתחלה היה נראה כאילו הכניסה שלו למנהרת האור "שיחררה" את העשן השחור) , כמו קורבן שמעלים. זו הייתה ההרגשה שלי בראיה ראשונית. ואני לא צופה בפודקאסטים, אבל ראיתי אחד ש"ג'ון לוק" פה העלה מהפרק האחרון, ולדעתי התסריטאים ממש אומרים שם את התשובה הזאת לגבי העשן . ראית את הפודקאסט הזה?

A m o s 2 9

New member
לא, כבר כמה עונות שאני לא שומע פודקאסטים

לא מחוסר עניין, אלא מחוסר זמן.

טיי 1

New member
אז דווקא את זה כדאי שתראה אם

מעניין אותך מה ששאלת, שמעתי את הפודקאסט בחצי אוזן מהחדר השני.. אבל לזכרוני הוא אמר שם בודאות שהעשן הוא האיש בשחור (הנשמה שלו)... ולכן הסביר שבעצם האיש השחור לא מת ...(כלומר ג'ייקוב לא הרג אותו) כי הוא הפך לעשן השחור. אבל שוב, זה ככה משמיעה בחצי אוזן. אם בא לך להשקיע , לך למקור ותעדכן אותנו :)

חוץ מזה שלפי

ספוילרים (למרות שאני לא יודע אם הם אמיתיים או לא אבל כמעט בטוח ב-100% שהם אמיתיים) ג'ייקוב יגיד בפרק הבא ללוסטיס שהעשן זה אח שלו והוא עשה טעות כשהפך אותו לעשן וכעת עליו לשמור עליו בתוך האי שלא יפיץ את האור בתוכו בשאר העולם או משהו כזה

זה לא משנה

בין אם שד העשן היה כלוא באור והשתחרר כשהייתה לו גופה לקחת לה את התודעה והגוף, לבין אם MIB נפל לאור חי והאור ממש קרע את הנשמה שלו מהגוף, הותיר מהנשמה רק את מה שהיא חשה באותו רגע - זעם, כעס ורצון לנקמה - והפך אותה לשד מרושע ממשי. התוצאה היה זהה, יש שד מרושע על האי. הוא לא אנושי אז הוא כבר לא אח של ג'ייקוב. הוא אולי הצל של MIB או הדהוד שנותר בחלל ממה שהיה באמת, אבל מהרגע שהוא יצא זה כבר לא היה הוא. זה שד עשן. יש דברים כאלה במתילוגיות שונות. יש שד מים ויש שד אש ויש גם שד עשן ויש לו אפילו שם במיתולוגיה - ג'יני. רק שזה לא כלוא בבקבוק אלא רק בצורה מטאפורית על ידי ג'ייקוב. אף אחד לא יבוא ויגיד במפורש, שמע העשן זה ג'יני והאי זה הבקבוק שלו רק שהג'יני הזה לא מגשים משאלות אלא יותר מנסה להפסיק להיות ג'יני על ידי זה שהוא יעזוב לצמיתות את הבקבוק שלו - האי. זה הוסבר בשיחה בין ג'ייקוב לריצ'ארד. זה ההסבר הסופי למפלצת העשן ולא יהיה עוד הסבר יותר ברור, בטח לא בסדרה שבה לא מאכילים את הצופים בכפית.

daeve1

New member
אוווווו...

שזה פשוט האיש בשחור שהפך לעשן, לא שחלק רע מהנשמה שלו נתלש ממנה חוץ מזה שגם אם זה ככה, זה עדיין לא מספק רק אם זו איזו ישות קדמונית מרושעת שהשתחררה יספק אותי אני לא רוצה שזה יהיה סתם איזה מישהו שנפל לאיזו מערה של אור והנשמה שלו נתלשה ממנו והפכה לעשן או חלק ממנה כי אז למה בעצם אמור להיות אכפת לי? רק אם זו איזו ישות קדמונית יהיה לי אכפת אבל לצערי לא נראה שזה המצב
היוצרים עשו טעות איומה (במידה וזה באמת רק איש רגיל שהנשמה שלו הפכה לעשן) והם ישלמו עליה כשבדומה ל"מלחמת הכוכבים" כיום כולם זוכרים אותה לשלילה בגלל הפריקוולים אז ככה יהיה אם "אבודים". במידה והפרקים האחרונים לא יתקנו את המצב הסדרה תיזכר כאכזבה..

daeve1

New member
אולי זה רק מה שהוא חושב?

לפי מה שהבנתי כל אחד מקבל את התסריטים רק של האירועים בהן מופיעה הדמות שלו. כך שאולי ג'ייקוב הילד הוא זה שמגלה לדמויות שלנו שאח שלו מת ומפלצת העשן זה לא אח שלו, או לחילופין מפלצת העשן כלוק מסביר להם את זה בקיצור, אני עוד תולה תקוות שזה המצב ושיש עוד דרך להציל את מה שנהרס כבר.

אני לא מתייחס להסבר ה"אמיתי" לעשן

אני מתייחס לנקודה שהועלתה לגבי זה שמהרגע שיצרו את העשן השחור זה בלתי נמנע שההסבר שלו לא יהיה "מדעי", כי זה פשוט מופרך מדי. אז אני טוען שכן יכול להיות הסבר מדעי (או מד"בי, לא משנה), כמו למשל טכנולוגיה חייזרית. הסבר 'פנטזיה' בעיני הוא הסבר נחות כי הוא לא הסבר, בפנטזיה לא צריך להתאמץ, אתה יכול להמציא מה שבא לך בלי לנמק את זה וזהו. אין בזה שום דבר אינטיליגנטי. ואגב, אם כבר בשדים מצריים עסקינן, אז אני רוצה לתת דוגמה להסבר שבעיני יכול להיות מדהים - תאר לך שהיית מגלה שהעשן השחור הוא לא אל מצרי, אלא להיפך - האל המצרי הוא העשן השחור! מה הכוונה? נניח שהעשן השחור נוצר בצורה כזו או אחרת שניתנת להסבר (טכנולוגיה חייזרית למשל), עוד לפני תקופת המצרים. באיזשהו שלב הגיעו מצרים קדמונים לאי, נתקלו בעשן השחור ואיכשהו הפיצו את המיתוס שלו שהשתרש להיות הכלב התלת ראשי ששומר על הגיהנום. תן לארכיאולוג כמו שארלוט לתת לנו את הרקע ההיסטורי, תגלה לנו שהשם של סמוקי הוא משהו שדומה ל"סרברוס", תחבר את זה עם איזה סיפור על כמה מצרים שברחו מהאי, והנה - יש לך יופי של הסבר שפותח לך את הראש לגבי מה שאנחנו יודעים על ההיסטוריה שלנו כמין האנושי. זה הסבר אינטיליגנטי (למרות שאני מודה שהרעיון לא הכי מקורי).

A&A

New member
לא כל כך הבנתם אותי

הכוונה שלי היתה שהסדרה התבססה על תעלומות ופתרונן.. וככל שהתעלומות נהיו יותר בדיוניות.. נהיה פחות אפשרי להסביר אותן...

nyaron

New member
חח צודק אחי זה בול מה שאני חשבתי לעצמי

ואנשים לא רואים את זה זורמים איתם ככה בכיף מה שהם יעשו מבסוטים

למעלה