אני לא מתייחס להסבר ה"אמיתי" לעשן
אני מתייחס לנקודה שהועלתה לגבי זה שמהרגע שיצרו את העשן השחור זה בלתי נמנע שההסבר שלו לא יהיה "מדעי", כי זה פשוט מופרך מדי. אז אני טוען שכן יכול להיות הסבר מדעי (או מד"בי, לא משנה), כמו למשל טכנולוגיה חייזרית. הסבר 'פנטזיה' בעיני הוא הסבר נחות כי הוא לא הסבר, בפנטזיה לא צריך להתאמץ, אתה יכול להמציא מה שבא לך בלי לנמק את זה וזהו. אין בזה שום דבר אינטיליגנטי. ואגב, אם כבר בשדים מצריים עסקינן, אז אני רוצה לתת דוגמה להסבר שבעיני יכול להיות מדהים - תאר לך שהיית מגלה שהעשן השחור הוא לא אל מצרי, אלא להיפך - האל המצרי הוא העשן השחור! מה הכוונה? נניח שהעשן השחור נוצר בצורה כזו או אחרת שניתנת להסבר (טכנולוגיה חייזרית למשל), עוד לפני תקופת המצרים. באיזשהו שלב הגיעו מצרים קדמונים לאי, נתקלו בעשן השחור ואיכשהו הפיצו את המיתוס שלו שהשתרש להיות הכלב התלת ראשי ששומר על הגיהנום. תן לארכיאולוג כמו שארלוט לתת לנו את הרקע ההיסטורי, תגלה לנו שהשם של סמוקי הוא משהו שדומה ל"סרברוס", תחבר את זה עם איזה סיפור על כמה מצרים שברחו מהאי, והנה - יש לך יופי של הסבר שפותח לך את הראש לגבי מה שאנחנו יודעים על ההיסטוריה שלנו כמין האנושי. זה הסבר אינטיליגנטי (למרות שאני מודה שהרעיון לא הכי מקורי).