אני חייבת לברר עם אלוהים משהו

אני חייבת לברר עם אלוהים משהו../images/Emo70.gif

יש פה אנשים שפושטים וחותכים לילדים שלהם את העור מאיבר המין. הם קוראים לזה ברית מילה והם אומרים שאתה ביקשת לעשות את זה. מין הסכם שכזה. באמת לזה התכוונת? יכול להיות שהאנשים פה לא הבינו אותך כראוי? אתה חייב להסביר את עצמך טוב יותר, בבקשה. הנושא הזה מאוד מטריד אותי לאחרונה. תענה לי רק בלי עצבים. תודה!

אניטה ../images/Emo99.gif

פושטים את העור? חותכים? זה נשמע נורא, חותכים חתיכה קטנה של עורלה, ואחרי כמה ימים היה כלא היה...

זה לא רק נשמע נורא זה באמת נורא.

ולא בדיוק מה שתיארת.. "חתיכה קטנה של עורלה". אבל לא זו השאלה... האם לזה התכוון האלוהים או שזה אולי פירוש חולני?

bflygirl

New member
מבחינה בריאותיתי זה יותר בריא

הערלה היא מין תוספת כמו התוספתן רק שהיא פחות חשובה מהתוספתן והוא בכלל לא חשוב ויש מלא מחקרים שמראים שככה יותר טוב פחות זיהומים

לא זאת השאלה...

אם אלוהים יודע שזה לא בריא הוא היה בורא את הזכרים בלי עורלה, הלוא כן? אני ממש לא רוצה לגלוש לתירוצים של למה עושים. זו שאלה ברוח הפורום, פילוסופית ומעוררת מחשבה. ורק בגלל שאמרת מה שאמרת אענה שלגבי ההשוואה לתוספתן.. אז למה לא עושים ניתוח לכל יילוד ומוציאים לו אותו?

אניטה זאת אני תעני - אני אענה

תאמיני לי אניטה שבכלל לא התכוונתי. מה לי ול_ין של אברהם והילדים שלו. כּוּוולה, רציתי לעשות עם אברהם ברית (יעני חוזה) והוא בלי לחשוב הרבה שלף את שלו והניח אותו על הסלע. אמרתי לו, אבריימל'ה, צ'מע, תהיה רציני. תן יד, נגיד אברהם יצחק ויעקב ונגמור את זה צ'יק צ'אק, אבל הוא התעקש. וואלה, הבחור תפש רצינות והתחיל לצעוק עליי שברית זה ברית ושבכלל לא קוראים לו אבריימל'ה אלא אברהם, ואם כבר אז צריך לחתוך גם לי. הלו, הלו... תירגע אמרתי לו. עד כאן. אתה רוצה לחתוך, תחתוך. אבל אותי תעזוב בשקט. ואז הוא שלף את שלו והניח אותו על הסלע. ואז הכל נהיה לי ברור ומובן. כל עניין הברית היה רק תירוץ. כשראיתי את הכלי של אבריימל'ה (סליחה אברהם) הבנתי למה היה לו קשה להכניס את שרה להריון (3 מלאכים גברתנים הייתי צריך לשלוח לה). אם הייתי יודע קודם, הייתי מטפל בזה. תאמיני לי.

אכן, מתקבל על הדעת.. ../images/Emo8.gif

למה הסכמת גם אתה להפרד מהשליש? זה לא ברור לי. שאברהם יעשה מה שבא לו!! למה אחרים הסכימו לעשות את זה??

אני לא נפרדתי משום דבר

אני נשארתי אותו אלוהים, בשמיים ובארץ ובכל מקום. לא השתניתי בכלל. אבל תראי אניטה-זאת-אני-תעני, אברהם הוא אבי האומה (ככה קוראים לו בכל אופן אצלכם) ואנשים רצו ליצור איזה שהוא קשר דם ביניהם ושהקשר הזה יהיה משותף להם ולאבי האומה. הם חיפשו משהו פיסי שיוכל לקשור אותם האחד לשני ולהבדיל אותם מאחרים (הכנענים, החיווים, היבוסים ועוד שאר כולירות ששרצו כאן בארץ) וזה הדבר הפיסי היחיד שהיה ידוע להם - עניין הברית. כן. אותה פיסת עור (לא שליש כמו שאמרת) וזהו. מאז אותו יום מר ונמהר שבו החליטו על הקשר, אי אפשר היה להפסיק את המנהג.

אז אם אתה אלוהים יש לי חשבון ארוך

איתך. חכה חכה. ועכשיו לעניין שהבאת משומקום, מה לך ולעורלות? משעמם לך שם? מה שעושה לך טוב זה תינוקות מסכנים חסרי ישע צורחים וזועקים כשמישהו מורט להם את העור מאיבר המין ועוד בלי הרדמה. אני בזה לאלוהים כמוך!! רק שתדע. אותה פיסת עור כמו שאתה אוהב לכנות היא אכן לא שליש. היא שני שליש מעור כל האיבר. ואתה בוודאי יודע שבגיל הרך העורלה צמודה לאיבר כמו שציפורן מחוברת לאצבע ובשביל ל"הוריד" אותה צריך לקרוע אותה, שם יפה ביקשת שיקראו לזה "פריעה", הפריעה היא פעולת ההפשטה שאחריה חותכים את העור שהפשיטו. בחיי שצריך להיות סאדיסט ברמות הסטריות על מנת לבקש דבר כזה. תגיד את האמת זה היה הרעיון שלך? דבר אחרון, עכשיו תראה מה זה.. יש כאלה שממש לא אכפת להם שאתה ביקשת לעשות ברית מילה אבל הם כן עושים אצל רופא אורולוג או כירורג בגלל שכל החבר'ה עושים. אתה מבין כמה זה חסר אחריות מצידך? איך אתה ישן בלילה?

ניני5

New member
אניטהזאתאניתעני, לאלוהים לא איכפת

מה שאנחנו עושים. בני אדם החליטו שהם צריכים לעשות את זה למען האלוהים. בכדי להכריח את האנשים לעשות את המילה, כי זה נורא אכזרי כמו שאת מרגישה נכון, החליטו שאלוהים ביקש את זה כאות לברית בינו לבין הזכר. מזל שהוא לא בקש את זה מהנקבה. וככה נשים יהודיות לא נימולות. איזה כייף לנו. ותחשבי על זה.

גריני

New member
תאמת? וואללה משעמם פה

תגידי, את לא היית משתעממת אם כל היום היו מסתובבים לידך מלאכים לבנים, עם לחיים וורודות ומבט צלול בעיניהם ומנגנים לך בנבל וחליל??? ... מוסיקה קלאסית, כמובן! רק קלאסית.. ביקשתי פעם אחת שרית חדד - נאדה... התחננתי לפחות עמיר בניון - אמרו לי צ'כח מזה!! אמרתי להם: תגידו, התחרפנתם?!? - הלוא אני א-ל-ו-ה-י-ם ואם אני רוצה מרגול אתם צריכים לתת לי - סתכלו עלי - שמו לי הפרוזק בפה וזהו..... אז ישבתי וחשבתי, טוב מה עוד נשאר לי לעשות אחרי שיצרתי את כל הבלגן הזה??? ואז מישהו לידי סיפר בדיחה שיצא ממנה ש"אלה, צריך להרוג אותם כשהם קטנים".... אז זה - אמרתי - יאללה - נקצר להם את השמחה!!! ותגידי לי שזה רעיון לא נפלא? לא גאוני? ולשאלתך איך אני ישן בלילה? - כמו שאמרתי - עם נבל, חליל ופרוזק
שבוע טוב שיהיה לך, ילדתי, וקחי את החיים בקלות, ממילא לא תצאי מהם חיה

../images/Emo12.gif כמה אלוהימים מסתובבים פה

בפורום הזה?
כל אחד חושב שהוא אלוהים.. לאן הגעתי?
אולי זה בית משוגעים?

גריני

New member
סליחה, אבל אני ה!אלוהים פה ../images/Emo6.gif

בטח יש פה הרבה אלוהימים - כמו בכל מקום - כולם אלוהים (אפילו רב עובדיה...) ושוב את צודקת, בתי, בית משוגעים זו הגדרה נהדרת לא רק לפורום הזה אלא לכל העולם, ובמיוחד לחלק העולם בו יושבים אלה שמספרים לעצמם שהם העם הנבחר (רק שהם לא החליטו עדיין למה בדיוק הם נבחרו? לכנסת?? למקום ראשון באירוויזיון???)

rama69

New member
בכל אחד ואחד מאיתנו

יש את הניצוץ האלוהי, ומתוך כך יש גם צורך בברית כדי שלא נשכח את המקור שלנו, אכן זה נשמע ונראה כמשהו מאוד פרימטיבי, אבל זה חלק מהמסורת היהודית, ודרך אגב אצל המוסלמים עושים זאת בגיל 13 אם איני טועה, כי הוא מל את ישמעאל בגיל 13 אברהם אבי האומה. כאשר כורתים ברית קשה מאוד להפר אותה ועוד יותר קשה להפר מסורת ולכן עם השנים הרבות הדברים לא השתנו. בברכת אור המודעות אתי

ממש סוף העולם

שבעים אחוז מהעולם עושים ברית מילה,המדע רק עכשיו נזכר לומר שזה בריא,הרפואה הוכיחה שזה מונע שמונים אחוז מחלות מין,רופאים בחו'ל ואזרחים תמימים ללא חובה מוקדמת עוברים ברית מיוזמתם והרשימה ארוכה לפני שאת פונה אל אלוהים למעלה חפשי קצת למטה...

לא זו השאלה

השאלה לא היתה אם זה בריא או לא. זה לא הנושא אם כי אפשר לדון גם בזה אבל בהזדמנות אחרת. השאלה הייתה מה מצא אלוהים בחתיכת העור שלי שהתאימה לו לעשיית ברית.

לדעתי..

היות וזה היה בעקידת יצחק נסה לחשוב מה היה אותו המקרה. ה' מבקש מאברהם לקחת את בנו יחידו (זרעו) ולהרוג אותו,לכן אני יכול להניח שהאות או הברית באה להזכיר לנו שלא רק שה' לא יפגע לנו בזרענו אלא ידאג בעצמו לכך זה בכללי. נכון שאתה בטח תאמר לי על אסונות לא עלינו הקשורים בילדים,אך זה שה' דאג לנו ל"תרופה" הבסיסית לא מחייב שידאג לזה בכל מחיר שכן ישנם עוד גורמים המעורבים ולא לשכוח "עוון אבות על בנים" ו"אבות אכלו בוסר ושיני בנים תקהנה" וכו'..

ניני5

New member
אניטהזאתאניתעני, אז ככה.

א) זה לא נכון שעושים ל70 אחוז מהאוכלוסית העולם מילה. רק ליהודים ולמוסלמים עושים מילה. רוב הנוצרים לא רוצים את זה. ב) לא נכון שזה יותר בריא. הייתה תקופה שחשבו כך, בשנות הששים והשבעים, ועשו מילה גם לנוצרים. אבל הפסיקו עם זה, כי מצאו שאין לזה שום תועלת רפואית ומאידך זה גורם לירידה רצינית בהנאה המינית של שני המינים. אבל אתם טוענים שמה שלא יודעים לא חסר. אז........ איך גילו את זה? פשוט מהעלייה הרוסית. שאלו את אלה שעברו מילה בגיל מבוגר, איך היה לפני ואיך היה אחרי, הרבה הצטערו על הניתוח. ג) מילה בלי אילחוש היא טראומה נוראית לתינוק. אולי המוח של התינוק שוכח אבל הגוף לא שוכח לעולם. אולי זאת הסיבה שגברים יותר רגישים לכאב מנשים. היום נותנים ליילוד אילחוש. ונקווה שזה מפחית את הטראומה. ד) הסיבה מדוע כן לעשות ברית לתינוק, היא סיבה חברתית, שלא יהיה יוצא דופן בחברת הילדים. זה ממש לא חובה לפי התורה. היהדות של התינוק נקבעת רק לפי דבר אחד-אם יהודיה. כל השאר הן מצוות ולא חובה. אז אם כבר מבצעים את האקט הזה, חובה להשתמש ברופא מוהל שגם נותן לתינוק זריקת אילחוש וזה כמעט לא כואב. ויש רופאים כאלה היום שההורים מגיעים לקליניקה שלהם בבוקר עם התינוק והחיתוך מתבצע ללא המשפחה המורחבת. ובערב מתקיימת מסיבת הברית. אני מקווה שיבוא יום ויהיו הרבה ישראלים שיתנגדו לזה ואז לא תתבצע מילה בכלל. אני נגד מילה, למרות שלבן שלי עשו. חוץ מזה אני לא מבינה את ההבדל בין מילה לבנות שהמוסלמים עושים, ואנחנו כל כך מזועזעים ממנה, לבין מילה לבנים שאנחנו וגם הם עושים. הכוונה של החיתוכים האלה היא אך ורק למנוע "פריצות" מינית. ובכדי שיהיה קל יותר לקבל את המומים האלה, נתנו לזה גוון דתי. בארץ המסורת עדיין מאוד חזקה. אז כנראה שאין ברירה וצריך לעשות מילה. שבת שלום

UniQe TeAr

New member
אוף טופיק

אבל בקשר למה שאמרת שזו סיבה חברתית, והיהדות נקבעת רק לפי אם יהודייה והשאר מצוות ולא חובה - זה נכון שהיהדות נקבעת לפי אם יהודייה, ואם מישהו נולד לאם יהודייה, המיר את דתו לנצרות והפך לכומר - עדיין, הוא נחשב מבחינת ההלכה ליהודי גלאט. לעומת זאת, כל המצוות הן חובה. כן, כן, רבותיי - כל מה שאנחנו לא עושים ואומרים "נו, טוב, אז לא עשיתי מצווה" - לא עשית משהו שהיית חייב\ת לעשות. עצוב מאוד שאני גיליתי את זה רק לפני שבועיים, ועוד יותר עצוב שיש המון אנשים שעדין לא יודעים זאת. חברים, בואו לא נסתכסך על כן ברית מילה או לא... בסה"כ השאלה שהועלתה כאן מאוד מתאימה לאווירה של הפורום ואין שום סיבה שנתחיל לברר מי צודק ומי לא... כל אחד יביע את דעתו ודי בכך. ואגב, ההבדל בין ברית מילה לבנים עפ"י היהדות לבין ברית מילה לבנות עפ"י האסלאם: בברית המילה אצל היהודים, זה נעשה כאקט של אמונה לאלוקים (ההסבר הכי פשוט ולא מעמיק שיש לתופעה, מי שירצה הסבר מפורט יותר שיפנה אלי במסר פרטי). אין פה שום כוונה למנוע "פריצות" מינית או אחרת, ובטח ובטח שהמטרה פה היא לא לגרום לגבר לקיים יחסי מין רק לשם הולדת צאצאים. שזו בדיוק המטרה בברית המילה של הנשים אצל המוסלמים, שם חותכים לאשה את הדגדגן, שכידוע לכולם זו אחת הנקודות (והראשית בהן) של העונג המיני אצל האשה. מעבר לכך, ברית מילה (הן לבנים והן לבנות) אצל המוסלמים נעשית בגילאי 12 ו13, ועד לא מזמן - ללא משכח כאבים. לא יודעת מה קורה בימינו, אבל נעים ונשכח - זה בטח לא. שבת שלום

למעלה