אניטהזאתאניתעני, אז ככה.
א) זה לא נכון שעושים ל70 אחוז מהאוכלוסית העולם מילה. רק ליהודים ולמוסלמים עושים מילה. רוב הנוצרים לא רוצים את זה. ב) לא נכון שזה יותר בריא. הייתה תקופה שחשבו כך, בשנות הששים והשבעים, ועשו מילה גם לנוצרים. אבל הפסיקו עם זה, כי מצאו שאין לזה שום תועלת רפואית ומאידך זה גורם לירידה רצינית בהנאה המינית של שני המינים. אבל אתם טוענים שמה שלא יודעים לא חסר. אז........ איך גילו את זה? פשוט מהעלייה הרוסית. שאלו את אלה שעברו מילה בגיל מבוגר, איך היה לפני ואיך היה אחרי, הרבה הצטערו על הניתוח. ג) מילה בלי אילחוש היא טראומה נוראית לתינוק. אולי המוח של התינוק שוכח אבל הגוף לא שוכח לעולם. אולי זאת הסיבה שגברים יותר רגישים לכאב מנשים. היום נותנים ליילוד אילחוש. ונקווה שזה מפחית את הטראומה. ד) הסיבה מדוע כן לעשות ברית לתינוק, היא סיבה חברתית, שלא יהיה יוצא דופן בחברת הילדים. זה ממש לא חובה לפי התורה. היהדות של התינוק נקבעת רק לפי דבר אחד-אם יהודיה. כל השאר הן מצוות ולא חובה. אז אם כבר מבצעים את האקט הזה, חובה להשתמש ברופא מוהל שגם נותן לתינוק זריקת אילחוש וזה כמעט לא כואב. ויש רופאים כאלה היום שההורים מגיעים לקליניקה שלהם בבוקר עם התינוק והחיתוך מתבצע ללא המשפחה המורחבת. ובערב מתקיימת מסיבת הברית. אני מקווה שיבוא יום ויהיו הרבה ישראלים שיתנגדו לזה ואז לא תתבצע מילה בכלל. אני נגד מילה, למרות שלבן שלי עשו. חוץ מזה אני לא מבינה את ההבדל בין מילה לבנות שהמוסלמים עושים, ואנחנו כל כך מזועזעים ממנה, לבין מילה לבנים שאנחנו וגם הם עושים. הכוונה של החיתוכים האלה היא אך ורק למנוע "פריצות" מינית. ובכדי שיהיה קל יותר לקבל את המומים האלה, נתנו לזה גוון דתי. בארץ המסורת עדיין מאוד חזקה. אז כנראה שאין ברירה וצריך לעשות מילה. שבת שלום