אני חייבת לברר עם אלוהים משהו

seeyou

New member
לגזול לבני הנאות מיניות והשחתת ....

סליחה!!!!!!!!!!1 יש לך טעות! אין שום קשר בין הנאות מיניות לבין ברית מילה---אני מדבר מניסיון אישי!!! "והשחתת איבר מינו"?????. הוא יכול לעשות אפילו קעקוע עליו!!

הרבה אומץ, ניני. הלוואי ויהיה לך

האומץ לא למול את ילדך. את עושה דברים רק מהסיבה החברתית? אין לך עמוד שדרה? מחר החברה הזאת קופצת קפיצה המונית מעזריאלי, רק החזק ישרו. האם תקפצי גם את?

seeyou

New member
אתה חייב להסביר את עצמך ?../images/Emo22.gif

מכול הדברים שקיימים רק את זה רוצה הסבר? לידיעתך גם המוסלמים עושים ברית מילה רק שהם עושים בגיל 13!! הייתכן שזאת הסיבה שיש להם כול כך ילדים ולנו אין? את חושבת שבאמת זה "חסר" לתפקוד? הרי בזמן היחסי מין אין לזה תפקיד!

CU, מה אני חייבת?

קודם כל לא "אני" חושבת שזה פוגע בהנאה המינית אלא הרבה הרבה לפני קבעו את זה דוגמת הרמב"ם וחזלים אחרים.. שנית, אני רוצה הסבר גם לזה ולא רק על זה, בדרך כלל אין לי בעיות עם אלוהים אבל נראה לי שבעניין זה הרחיק לכת. לבקש לשמור על השבת, סבבה. לאכול מצות
, סופגניות בחנוכה אדרבא, אני אפילו הייתי מוכנה לעבור את הטקס המשפיל הזה ברבנות בשביל שיהיה מרוצה.. אבל לפשוט את העור לילד שלי?? כשהוא בן 8 ימים ולא יכול להתנגד או להסכים?? תסלח לי, אבל זה מוגזם לאללה. זה שלכולם יש ילדים לא אומר כלום. אז מה אם הטקס הזה "שלנו", לא שווה רגע לעצור ולחשוב אולי אנחנו טועים? אולי זה מזיק? אולי היום אנחנו יודעים יותר ממה שפעם, ובפירוש יש פה סכנת חיים (כי כבר כמה תינוקות מתו כתוצאה מהמילה). ואם כבר שאלת, אז לעורלה יש תפקיד רציני ומכובד ביחסי המין זה שאתה מתפקד גם בלעדיה זה בבחינת "נו, שוין".

גריני

New member
קוראת אותך ברגשות מעורבים

מצד אחד: כל הכבוד על האומץ, ועל עצמאות המחשבה שלך. על עצם המסקנה שהעובדה שהדבר נעשה אצלנו מזה אלפי שנים, לא בהכרח מחייבת אותך. בעקרון ובאופן כללי אני חושבת כמוך! אלא ש.... במקרה הספציפי הזה את הולכת לקבל החלטה שהיא מאוד משמעותית לגבי בנך, ואני לא כ"כ בטוח שאת נותנת את הדעת על כל ההשלכות שלה. רצונך- כבודך, כמובן, ובסופו של דבר - ההחלטה בידיך. אבל מאחר שהעלית כאן את הנושא הזה, אני מבקשת רק להאיר את ההשלכות החברתיות שיהיו לזה על בנך. אני לא מדברת על ה"דודות" או "השכנים", אבל בהחלט מדברת על החברים וגם החברות העתידיות שלו
. האם חשבת איך הוא ייראה ואיך יצטרך להסביר לאחרים את עובדת היותו בעל בולבול שונה מאחרים? או, את זה שהוא יצטרך להסביר שלמרות היותו לא נימול הוא כן יהודי? (ובמדינה שלנו, לרוב האנשים עובדת היותו של מישהו - יהודי, היא מאוד משמעותית!).

בזיקפה זה נראה אותו דבר כך שלגבי

החברות שלו את יכולה להיות רגועה
להיות עם עורלה זה יתרון ולא חסרון כך שהוא לא יצטרך להסביר לאף אחד שום דבר. בכל אופן, הבן שלי יהיה יהודי כי אני יהודיה וזה מה שקובע. גם בתעודת זהות שלו יהיה כתוב שהוא יהודי ואף אחד לא יבדוק מה יש לו בתחתונים

seeyou

New member
תחליטי!

הבן שלי יהיה יהודי כי אני יהודיה ... אם כך הדבר-גם ערבי-מוסלמי-נוצרי...יכול להרחיב את אוכלוסית הארץ!! צריך לבטל את הברית מילה!צודקת... ברומא תתנהגי כרומאי! אם מנגנים טנגו את לא יכולה לרקוד וולס...אבל כן=את יכולה! לפי גישתך אפשר להביא שלום לאיזורינו!!תחשבי קצת...נעבור כולנו לדת שלהם... סליחה!שכחתי-הם עובריפ ברית בגיל 13! אין בעיה נעבור לנצרות...הבנים יהיו מוכרים כיהודים לצורך מס...

מה שבטוח

זה לא בא מאלוהים. אם אלוהים היה רוצה את זה ככה.. הוא היה עושה את זה ככה מלחתחילה. מה שכן אולי זה רעיון טוב כי זה לא בריא כל כך.. שאלה אחרת.

למעלה