אני חייבת לברר עם אלוהים משהו

איך פיספסתי את התשובה שלך ? ../images/Emo12.gif

אני רוצה להתיחס אליה ברשותך, גם אם באיחור מה
לגבי התפקוד המיני וההשוואה למילת בנות אני מביאה את דברי הרמב"ם ועוד מידע על ההנאה המינית שנפגמת כתוצאה מהמילה באתר אף מילה. אני חייבת לציין שבהתחלה מאוד הסתייגתי מהכתוב. אמרתי לעצמי טוב נו, אינטרסים וכו', אבל זה חלחל, והיום אני משוכנעת שמה שאמרו לנו כל החיים שזה שום דבר, בריא, עור מיותר ושאר פנינים פשוט לא נכון וכל אלו תירוצים ושכנוע עצמי מסיבי. בקצרה, מה שכתוב שם שצריך לתקן את מידות האדם, ע"י פגיעה בהנאה המינית. ועכשיו, למה שאלוהים יבקש דבר כזה? למה שבנאדם יחליט שהוא מוותר על הוארגזמה הפוטנציאלית הנפלאה שעימה הוא נולד שהוכחה או ברית עם האלוהים? למה? ואם כבר, אז למה חילונים שלא מאמינים בקיום האל ירצו למול את ילדם ולפגוע בהנאה המינית שלהם?

UniQe TeAr

New member
בתגובה:)

אם לומר לך את האמת, אני מסתייגת מכל הפרשנויות; הן של החילונים שאני משתייכת אליהם והן של הדתיים. בסופו של דבר, אנחנו רק בני אדם ולהתימר להבין את דרכי האל בעודנו לא מצליחים אפילו לפתור נכון תשבץ עד הסוף - נראה לי טיפה יומרני ואף טיפשי. בסופו של דבר, כפי שמוסבר במאמר מסויים שנכתב ע"י רב מקובל, יש הרבה דברים בעולמנו, מסמנים, שמסומנים על ידי מילים מסויימות. בעולם העליון (בהנחה שמאמינים בקיומו) הפירוש שונה לגמרי, לכן מה שנראה לנו כאן שמופרך ייתכן ומשמעותו רבה ברמות אחרות. לגבי שאלתך על החילונים - אנחנו מלים את התינוקות כדי שלא יציקו להם בצבא במקלחות המשותפות. as simple as that הוגן? לא. בעל משמעות? בהחלט.

אה.. אז עכשיו הגרלת את התירוץ של

הצבא. נו, באמת? איפה חכמת הקבלה? איפה הזהר? איפה אלוהים? קדושה? מצווה? אני מאמין? איפה? אני המומה
ומאוכזבת
. "בני, לפני שנולדת היתה סדרת דרמה מעולה בכיכובו של אקי אבני (כן, הזקן הזה היה פעם חתיך). היה מסופר שם על חייל שצחקו עליו. הוא היה עולה חדש עם מבטא מוזר שאנשים לא הכירו. לא היה לו בטחון עצמי מי יודע כמה. ובנוסף לכל הצרות לא עשו לו ברית. בסוף הוא החליט לעשות ברית (בהרדמה מלאה כמובן). אז רק שתדע בני היקר, עשיתי לך ברית מילה, שיבשתי לך את התפקוד המיני, את כל זה עשיתי כשהיית בן 8 ימים כי הפרק בסדרה היה כל כך אמין.. ממש נתקפתי פחד. אני מקווה שאתה סולח לי" טוב, הדיון הזה מזמן כבר גלש ל"בעד ונגד" אבל מ'כפת לי. המנהלת מרשה לי
. לסיכום, לא קיבלתי תשובות מי יודע מה על פרשנות ברית המילה. חבל. מה שכן קיבלתי, לצערי, זה אוסף מגומגם של תירוצים למה לעשות ברית מילה. אברהם מתהפך בקברו כשהוא שומע על הסיבות הנעלות שהעליתם. אני מאחלת לכל אחד ואחד מכם שיהיה שלם עם ההחלטה של למול מסיבות מקלחתיות בצבא. ואם כבר למול, שיהיה בהרדמה.

UniQe TeAr

New member
המטרה שלך

כפי שהיא נשקפת מעל דפי הפורום היא לא להתעניין ולפתח דיון פילוסופי מעמיק כפי שטענת בהתחלה אלא פשוט להביע את דעותייך ולעקוץ את אלו שלא מזדהים עמן. זה פורום חופשי ועל כן כל מה שאני יכולה לאחל לך זה שתהני מזה
ולגבי "פרשנות" של ברית מילה... זה לא הפורום. הפורו מדבר על שיחות עם אלוהים, שאכן זו סדרה אדירה של ספרים, ואם כבר שאלת את אלוהים משהו את לא באמת מצפה שיפרש לך את זה. מה לעשות, דיוק כמו שאת לא חבה לי דין וחשבון על למה את בעד או נגד משהו כך גם הוא או היא לא חבים לך או לי דבר. ואם כבר בוויכוח חפצה נפשך, מדוע לא לקחת את זה לפורום "חידודי לשון"? שם זה יתאים וגם יקלח יותר
אולי דווק שם תקבלי המון פרשנויות, וגם דיעות מגוונות. לגבי חכמת הקבלה, הזהר הקדושה והמצווה - כל אלו לא משחקים תפקיד בהודעותיי כאן, ואף לא בהודעות של הרוב המוחלט של באי הפורום, מסיבה אחת פשוטה... מי מקשיב לזה? למה להתאמץ ולהתחיל להסביר דברים שאני בעצמי לא מבינה עד הסוף ורק מתימרת ללמוד, כשכל מה שמצפים ממני זה לקום ולומר:"זה ככה כי ככה אמרו חז"ל וזהו זה!" או "למה מי מת שאני אעשה משהו שאמרו לי" וכדומה - כל המחפש ויכוח ימצא ויכוח, ולא את חכמת הנסתר:) רק הוגן, לא?:)

גריני

New member
תיקון קל

פרשנויות על ברית המילה היו כאן, רק שאת לא מקבלת אותן - כלומר - זה לא מה שישנה את דעתך... יכולתי להוסיף לך כאן תגובה (לנימוק של "טירונות") בשם בנך, אבל, שוב - גם זה כמובן לא יזיז אותך, שהרי מנוי וגמור איתך. אז תחשבי אם מתאים לך - כדי שתהיי עוד יותר שלימה עם עצמך - לכתוב לעצמך בשמו של בנך משהו... נניח שבנך בן ה-9 ? אולי 11,12? מגלה את בולבולו השונה... או שחברים מגלים זאת עליו והם מציקים לו... ונניח שהוא בא אליך בטענות - כי את היא זו שגרמת לכך שהוא שונה מאחרים.... תני לו אפשרות להגיד לך משהו כעת, שימי לרגע את עצמך בצד וכתבי בשמו - ותראי מה יוצא שם. ובכל מקרה, אני לפחות מודה לך על הפתח שפתחת לי, על קיומה של אופציה לערער אפילו על משהו כל-כך מהותי כמו ברית לבן יהודי... זה בהחלט מעורר מחשבה.

תגיד מאיזה כוכב הגעת...?

כשאת\ה אומר\ת דברים כאלו את\ה צריך\ה לבוא עם הוכחות או ציטטות "לא נכון" שייך עד כיתה ג' בכל אופן אני אביא הוכחות אפילו מהפורום של פרופסור קרסו,לא חושב שיש מישהו שלא מכיר אותו....

seeyou

New member
היהדות של התינוק נקבעת רק לפי

.............דבר אחד-אם יהודיה.!!! אם כך הדבר יש פיתרון לסיכסוך עם בני דודים שלנו....

מה קורה לכם, אנשים?

לא מעניין סיבות לא מעניין חברתיות, מה ששאלתי קשור לאמונה פנימה, לאותה "שיחה עם אלוהים", למה בנאדם החליט לעשות מעשה שכזה? למה? והשאלה היתה האם אלוהים באמת ביקש את זה.. יש תשובות? יש פה בתפוז פורום שלם על ברית מילה. יש שם מאמרים שמסבירים מה עושים איך עושים וכו'.. זה לא בריא ולא נעליים ובטח ובטח שאנשים עושים את מהסיבה שזה בריא.. בקיצור, יש מצב לתשובות פילוסופיות יותר?

התכוונתי שאנשים *לא* עושים את זה

מהסיבה שזה בריא (אחרת אני לא מצליחה להסביר את נכחות הבורקסים והעוף). בטח יש סיבות נעלות שאני לא מבינה.

אניטה../images/Emo13.gif

הבורקאס והעוף נועדו לאנשים המוזמנים , כי זה גם יום של שמחה זה יום הולדת לרך הנולד...מה לא מובן פה?

לא נראה שאת באמת מחפשת תשובה

תקראי שוב את התשובות מההתחלה ותראי שיש שם הכל מרצון האל ועד לביצוע האדם שאגב היה אברהם אב האומה אני לא יודע איך זה אצלך אבל ככה מתחילה מסורת מרצון האב עד לביצוע הילדים.

bflygirl

New member
בעיקרון זה תהליך של מודעות

זה שהגבר נולד עם פין והנקבה לא והוא צריך לעבור ברית מילה זה כבר עניין של מודעות אלוהים לא רצה להגיש לנו את כל העולם על מגש של זהב מה הטעם בזה? הוא רוצה שנתאמץ קצת ונהייה מודעים יותר ויותר ברית מילה הוא הטקס הראשון בין המעבר בין הבטן לחיים האמיתיים ולתרבות שלנו והיא סמל לחלק משלוש הבריתות שכרת אלוהים עם אברהם אבינו וע"מ להיות קשור בברית עם אלוהים, מה לעשות צריך לעבור ברית מילה שבת שלום קרנושית וד.א שאלה עוד יותר פילוסופית למתפלספת- יש לך הוכחה שאלוהים אמר את זה באמת???

bflygirl

New member
רק רציתי להגיד שאני מאמינה באלוהים

ואיני יודעת את דרכיו הניסתרות בכל אופן יש פה דברים מעניינים על ברית המילה ני מרחיקה לכת ובכלל אלוהים אמר בזמנו הרבה דברים, האם הם תקפים להיום? האם התפילה מידי בוקר צהרים וערב היא באמת רוחנית? מעטים ספורים בלבד חיים בדרך של אהבת העולם והמצוות בדרך של נתינה וקבלה חפשי אותם והם בטוח יענו לי יותר טוב ממני על השאלה שלך הם מתפללים כל בוקר צהריים וערב באהבה אני למשל שחזרתי בתשובה כדי לנסות את זה הפסקתי כאשר זה העיק עלי אבל זה פתח לי את הדרך לאמונה, לאלוהים וכעת יש לי בית כנסת משלי בלב ואלוהים תמיד שם שבת קסומה קרנוש

ניני5

New member
אלוהים לא מבקש כלום. אניטה.

לאלוהים את שום דרישות לבני אדם. לבני אדם יש צורך להתקרב לאלוהים כמה שהם יכולים, כדי להיות יצורים יותר טובים. כל דת גורמת לאנשים לעשות דברים אחרים בכדי להתקרב לאלוהים. ביהדות צריך לעבוד את אלוהים כדי לחוש אותו. באיסלם צריך להתפלל 5 פעמים ביום. בנצרות יש את הוידוי, בכדי שלא להגיע לחטאים גדולים. ואלה שלא דתיים, עושים מילה בגלל מסורת. האמיצים לא עושים מילה בכלל. המילה היא הברית בין אדם לאלוהים ביהדות. בעיני אין שום משמעות לדת או למעשים דתיים. אני עושה דברים רק מבחינה חברתית. אני אישית מרגישה מעל הדתות. לא זקוקה לדת כדי לחוש את האלוהים רוב הזמן. אני גם לא קוראת לו אלוהים. עבורי המהות האלוהית היא אנרגית האהבה ללא תנאי. ואת זה אני חשה בתוכי רוב הזמן.

אם לאלוהים אין שום דרישות

אז כל מה שבנאדם עושה בשבילו או בשמו חסר משמעות. ברית מילה, הטפות דם, התאבדויות וכל מה שאופייני לכל דת הוא חסר משמעות לאלוהים. זה הצורך של המאמין להוכיח לעצמו את האמונה. לעצמו בלבד. ובאמת שלא שאלתי למה את תעשי את זה. אבל אם כבר סיפרת אני חייבת לומר שאני מקווה שתחשבי שוב מה את מוכנה לעשות מסיבות חברתיות ואיפה הגבול שלך. דעתי, למקרה ששאלת, סיבה חברתית לא מספיקה בשביל לגזול לבני הנאות מיניות והשחתת איבר מינו.

גריני

New member
הדת היא מסגרת חברתית

גם אני חושבת כך. אני גם חושבת שהדת נועדה, או אולי נכון יותר להגיד - משרתת אנשים שזקוקים לחוקים, לקודקס התנהגות, למשהו שמוכתב להם מלמעלה. אנשים אחרים, שמסוגלים לקבוע לעצמם כללי התנהגות שנובעים מתוך הכרה פנימית ולא מתוך פחד מאיזשהו יום דין, או עונש שיקבלו מתישהו - אכן אינם זקוקים לדת כלשהי. לגבי התוצאות של ברית מילה על בנך - האמת? אני לא ראיתי שהגברים איתם חלקתי את מיטתי - ניפגמה הנאתם כתוצאה מברית המילה
... ואם כבר מדברים על לחץ חברתי, כדאי שתחשבי גם איך ייראו חייו של בנך בחברה שבה כל הבנים נימולים והוא לא... יש לך כאן התלבטות מאוד לא פשוטה, שיש לה השלכות רבות למשך הרבה מאוד שנים, ואולי גם תוצאות שכרגע את אפילו לא מסוגלת להעלות בדעתך. אני יודעת שהרבה הורים צעירים בוחרים היום לעשות את ברית המילה ע"י רופא כירורג ולא ע"י מוהל, אולי זה יקל מעט על החלטתך?

אני מאוד מעריכה את העצות שנתת לי,

באמת, תודה. תמיד אפשר לחתוך, להדביק את העורלה חזרה זה יותר מסובך עד בלתי אפשרי. לבן שלי אני לא אחתוך. זה ברור לי. מה שלא ברור לי זה סדר העדיפויות שיש להורים. לשלוח את הילד שלהם לניתוח מיותר כשהוא רק בן 8 ימים (לפעמים גם בלי הרדמה) וזאת רק מהפחד של "מה יגידו השכנים / הדודות / ההורים / החברים". איך לומר את זה בעדינות? מזעזע.

בשבילו ובשמו שני עולמות שונים..

א' אף אחד לא עושה בשבילו, התורה והחוקים ניתנו לנו בשבילנו .."למען יאריכון ימיך על האדמה..." ברוב המצוות אין עונש ובאלו שיש "....מות יומת.." לא מתכוון שהוא יהרוג אותנו אלא אנחנו נעשה את זה לעצמנו ולפי המצב של היום אנחנו גם מאוד טובים בזה,אם לא היו לנו החוקים האלו אנחנו מזמן היינו משמידים עצמנו המוסריות זה מה שמחזיק אותנו עדיין בחיים. החוק והמשפט נולדו מהמסורתיות ולא להיפך. ב' בשמו אף אחד אבל אף אחד לא יכול לקחת בעלות על אלוהים מי שטוען "בשמו" מחפש תירוצים לפנטיות שלו עצמו בלבד,כמו בחיים כשאדם טוען משהו בשם מישהו אחר ללא אישורו נקרא מתחזה וזה פשע וכל מה שמשתמע מזה אל לנו להביט על הדתיים וכל השאר כנציגי הדת היהודית אף אחד לא מינה אותם לכך הם מינו עצמם. לסיכום ה' יתב' נתן לנו את החיים פה ואת חופש הבחירה בכל דבר בעולם יש לנו בחירה גם בחיים וגם במוות לכל דבר בעולם יש היפוך גמור,ואיך תתאפשר בחירה מולחטת ללא הפכים גמורים? דוגמא:את הולכת לבחור צבע לבית אם תראי צהוב בהיר וצהוב קצת יותר בהיר הבחירה תהיה מאוד קשה אבל אם תראי רק שחור או לבן הבחירה תהיה הרבה יותר קלה ומהירה.

אתה כותב כמו אחד שמחזיר בתשובה

אומר הרבה ולא אומר כלום! אתה אומר שאף אחד לא יכול לקחת בעלות על אלוהים ומי שכן מחפש תירוצים לפנטיות של עצמו.. גם מטיפי הדם, השהידים והמוהלים בטוחים ב-100% שאלוהים אמר. ומשכנעים את עצמם השכם וערב שמה שהם עושים זה מאלוהים. ועוד יותר חושבים שיש להם את הזכות לבחור. אני מזמינה אותך להבהיר את עצמך שוב כי לא כל כך הבנתי מה רכצית לומר.

אני לא דתי כך שלא זו כוונתי

אני סך הכל מנסה לתת לך תשובה הכל כתוב אולי תצטרכי לעבור על זה שוב.אגב לא דיברתי על מוהלים וגם אם כן עדיין תמיד להורים יש את הבחירה לא למהול את הילד ואם מדברים על בחירה,כמו שלמוהל אין זכות לקבוע לילד את המילה כך גם להוריו לכן יש להביט על שני דברים:א' לראות את המוהל בתור רופא שמציל את הילד ממחלות עתידיות וב' המילה היא מסורת של מי יודע כמה שנים תהיה בטוחה שלסבא של הסבא של הסבא...של הילד עשו גם מילה וזה עבר בדורות אב מה הסיבה שבא אדם יום אחד ומבקש להפסיק כך אם לא "בשביל" אלוהים ולא בשביל הילד אז לפחות בשביל הכבוד לאילן המשפחה. (אני מקווה שקראת את כתבי והבנת מה הסיבה הרוחנית או מבחינת האל למילה כי זו הייתה שאלתך הראשונה אם לא חפשי את תאור המקרה שתיארתי רשמתי" נסה לחשוב...." שם התשובה לכך.

למעלה