אני חייבת לספר את הסיפור ביום כיפור

אני חייבת לספר את הסיפור ביום כיפור

סליחה מראש שאני כותבת ביום כיפור אבל אני חייבת לספר את הסיפור כי זה פשוט לא יאמן. יצאתי עם ילדי הקטנים לכיכר המרכזית בשכונה ולהפתעתי והפתעת כול התושבים הכל היה מוצף מים. התפלאנו מאד ולא האמנו שיכול להיות דבר כזה. התקשרתי למוקד הייתי בטוחה שלא יענו לי ענתה לי בחורה נחמדה בשם יערה שאמרה לי שאני לא הראשונה והיא תתיעץ עם מנהל המוקד לראות מה ניתן לעשות כי רכבי העירייה לא נוסעים ביום כיפור. בעודי מרכלת עם חברותי אני רואה מישהו עם פנס על הראש משחק בארגז של השקיה כולו רטוב מכף רגל ועד ראש ומנסה לפתור את הבעיה. חשבתי לתומי שמדובר באחד התושבים שלקח יוזמה ברוכה. שאלתי את הבחור מה אתה עושה והוא ענה לי אני מנסה לסגור את השיבר. שאלתי אותו אתה מהשכונה והוא אמר לי לא אני מנהל המוקד העירוני. אני חייבת להודות שלא נתקלתי בתופעה כזאת בחיי הקצרים. מנהל המוקד בכבודו ובעצמו הגיע עם חולצה לבנה לפתור בעיה שמציקה להרבה תושבים. אני מאד מאד רוצה להודות לו בשמי ובשם כל התושבים שבילו עם הילדים שלהם במקום. בזכות אנשים כאלה יש לנו עיר שכולנו יכולים להתגאות בה. שוב תודה וסליחה שאני משתפת אתכם ביום כיפור אבל חשבתי שדבר חיובי כזה אני לא יכולה לשמור בבטן הרבה זמן. לילה טוב.

../images/Emo45.gif יופי שסיפרת, תודה

וליד הפארק - הבן שלי (כיתה ו') וחבריו פגשו בני נוער שהתנקלו להם, דחפו, התגרו, בעטו להם באופניים ועיקמו לאחד הילדים את הכידון. שאלתי את עצמי אם הביטחון עובד... רעיון לשנה הבאה: שתורנים של הביטחון העירוני יסתובבו עם אופניים בעיר....

tikoo

New member
מה את אומרת אופנים הגזמת גברת

מה נראה לך רעננה זה פסיפ]יק בלו

חנה הארה בונה עבורך

חנה, אני גולש בפורום ונהנה מהמעורבות של התושבים בקהילה. פעם מחמיאים פעם מבקרים כמו שצריך. ובימים של חשבון נפש ומחשבות אני חייב להאיר את תשומת ליבך למשהו שמפריע לי לאורך כל הדרך בפורום. תמיד, כשאחד הגולשים מפרגן את מוצאת לנכון להגיד "אבל...." זה מוציא את הטוב מהפרגון . אני חושב שראיתי שכבר העירו לך על זה. את כמובן לא חייבת לקבל את דברי אבל זה משהו עכבי אצלך שלדעתי! לא נכון לשיח הקהילתי. אפשר באייטם אחר לבקר אבל אם מישהו כבר מצא להגיד מילה טובה כדאי לזרום עם החיובי ולא לזכור את השלילי (פגעו בבן שלי בן ה 7) ולעניין בנך... תלמדי אותו לקבל אחריות ולהיות אסרטיבי. לא תמיד יהיה מישהו מבחורינו הטובים לידו כשיקרה לו משהו. אתמול הסתובבתי בעיר עם עוד מאות רוכבי אופנים האם באמת איש בטחון על אופנים יוכל להיות בכל מקום בכל רגע נתון!? בהזדמנות זאת אני רוצה לאחל לך שנה טובה. שנת הארה פרגון ואהבה. גמר חתימה טובה.

ניטרוי

New member
ואם היית רואה נערים שמתנקלים לקטנים מהם

היית עושה משהו או מסתלק ומשאיר להם להסתדר בעצמם מטעמים חינוכיים? אם אתה כזה צדקן אולי היית מראה אזרחות טובה כשאין אנשי בטחון בסביבה ?

sarins

New member
הצעות ייעול אינן פוגעות במה שכבר יעיל!

כל הכבוד לעירייה על הטיפול המהיר בשכונת לב הפארק!!! איננני תושבת השכונה, אך המענה המהיר הוא מבחינתי שיגרה בעיר ואני מוקירה זאת . לגבי הביטחון...גם אני שאלתי את עצמי מה קורה בנושא זה, שכן בתי נפגשה אתמול בערב עם חבריה בקצה השני של העיר והצטערתי שלא ביררתי את הנושא מבעוד מועד. רעיון האופניים- מעולה,ביום הכיפורים בפרט! עולה בקנה אחד עם רעיון העיר הירוקה ועם תמונתו של חופרי באחד המקומונים חבוש בקסדה, רוכב על אופניים... אז.....שתהיה שנת הידברות, שנת תמיכה הדדית ושנה של עשייה מדוקדקת ויעילה...

מדיניות שרשורים

וידוי אישי 1, ראשית - סיפרתי סיפור נוסף, לא אמרתי "אבל", שנית - קיימת מדיניות שרשורים בפורום ושני הנושאים נוגעים לאותו עניין ומתייחסים התייחסות חיובית ובונה לעירייה. לו היית אתה, למשל, מספר על ארועי יום כיפור בנפרד - הודעתך היתה משורשרת לכאן. וחוצמיזה - אני שמחה שיש גולשים כאן ביום כיפו. מעורר תקווה

tikoo

New member
גברת בית הלחמי גם אני פה בכיפור אבל זה לא

גברת בית הלחמי גם אני פה בכיפור אבל זה לא מעודד אז אל תעודדי את זה בבקשה

את/ה יכול/ה לקרוא לי חנה

ואני אמשיך גם אמשיך לברך את הגולשות והגולשים - לטעמי יום כיפור הינו אחת ממכבסות החטאים הנכלוליות ביותר שקיימות ביהדות, ואיסור הנסיעה ופתיחת עסקים הוא מהביטויים היותר אלימים של כפייה דתית בישראל.

ארזS

New member
הופה... פה הגזמת טוטאלית.

בחייך, כפייה דתית ? כשעשרות חילונים באים לבית הכנסת לשמוע את "נעילה" זאת כפייה דתית אלימה ? תחזרי בך.

מה עניין שמיטה להר סיני

הכפייה הדתית היא בכפיית שיתוק לאומי, לא בבחירה של חילוני כזה או אחר להגיע לתפילת נעילה. אני רואה בהשתקת שידורי הטלויזיה, למשל, סוג של חוצפה שאין עליה מחילה. כפייה אלימה פר-סה.

ארזS

New member
תגידי לי...

מה מבדיל את העם היהודי משאר העמים ? בעצם כל הנושא הזה לא קשור לרעננה ואינני מעוניין להמשיך לדון בנושאים האלה עם אנטי דתית קיצונית שכמוך. לשמחתי הרבה לרוב תושבי הפנינה שלנו יש סבלנות וסובלנות שאת לא ניחנת בהם. אני גם חושב שלמנהל/ת פורום מותר שיהיו דיעות שלו אך ראוי לשמור בפורום על ניטראליות מינימאלית ואת לא ניחנת גם בזה, כפי שעוד כמה משתתפים כאן מעידים בנושאים אחרים.

זה לא ממש יעזור לך, ארז

לא תצליח לתייג אותי כ"אנטי דתית קיצונית", ואגב - אני מכירה אי אילו דתיים שחושבים כמוני, רק שהטרור החברתי בתוך הקהילה אינו מאפשר להם להרים קולם. מצווה שנקנית בכפייה אינה מצווה והסליחות חסרות טעם בשל העוצר שנגרם בגינם לכל מי שאינם דתיים ואינם מעוניינים בהפסקת חייהם באופן מאולץ ליומיים. אני מתומכות הפרדת הדת מהמדינה (כי מה שמייחד אותנו, לשאלתך, הינה ההשתייכות הלאומית היהודית, ולא הדת) ולטעמי אחד הדברים שצריכים להתלוות לכך הוא ביטול העוצר הזה ביום כיפור. כוחות השוק יעשו את שלהם - נראה אז מי באמת יחשיך מסכים ומי לא.

p a l o m a

New member
חנה זו דעתך. יש גם דעות אחרות שמן הראוי

שיבטאו אותן כאן. רוב הכותבים כאן הם צעירים מאד אפילו ומן הראוי שישמעו עוד דעות... אתמול עברו כאן פשוט כל גבול(!) עם אופניים, וההורים של הילדים יותר "פושטים" מהילדים.. צורחים אליהם ועליהם בקולי קולות (כאילו אין אלוהים תרתי משמע...) פשוט בושה בושה בושה... (הרי ישנם אנשים ב ב י ת ש ב ו ח ר י ם כ ן לצום ורוצים שקט!) מה שאני לא מבינה - אם הכל מיותר..על כל המנהגים יש להם בקורת...מתכחשים למנהגים של הסבים והסבתות הפרמיטיביים....... למה יושבים כאן בארץ - וסובלים? למה? למה לא יעברו ההורים וילדיהם לטוסקנה למשל? לא רוצים מנהגים יהודיים ? בשביל מה לסבול? ללכת לצבא? לא לישון בלילות עד שהילד חוזר מהצבא וכו' וכו'? וחס וחלילה וחס לא חוזר מהצבא שאלוהים ישמור אז מה מחזיק אותם פה? בעצם?. הייתי רוצה לראות אם ההורים היו מעיזים להיות כל כך ליברלים בסביבת מגורים של חג נוצרי. בטוח שלא. זורקים לעצמנו בוץ לעיניים.

p a l o m a

New member
התגובה היא להודעתך בנושא הכפיה הדתית...

דברי לא "הופיעו" בשורה המתאימה מאתמול...

למעלה