אני כאן ואני נ-ש-ו-א-ה

אינצה

New member
אם אני לא טועה

ומולדת תקני אותי אם אני כן, כשאומרים שבת מתכוונים לפעמים לכל הסופ"ש ולא לבוקר שבת עצמו

שירי71

New member
לא הבנתי

כן או לא נוסעים בשבת? אגב התיאור ממש ציורי של החתונה, וזה נשמע אחלה ומזכיר לי את החתונה של נעמה, זוכרות??? אגב מה הרעיון של שבת כלה וחתן בנפרד זה כאילו להגברת המתח?

*שיר

New member
ואם כבר מדברים על הפרדה והגברת

המתח, אני לא יכולה שלא לשאול: :-* עם כל האירועים האלה וכל החברים והמשפחה מסביבכם, מתי היה לכם זמן לקיים את מצוות פרו ורבו? אתם אמורים לעשות את זה בלילה של החתונה, לא? הרי סופסופ זו הפעם הראשונה שאתם אמורים להנות אחד מהשני?

שירי71

New member
סתם לידע כללי - לגבי דתיים - ושונה

מאיתנו - לא החזקתם ידיים עד אז? (עד החדר התייחדות)??? או שהחזקתם כבר לפני זה?

מולדת.

New member
לא החזקנו ידים....

בע"ה ולא נגענו בכלל עד אחרי החופה יום טוב! מולדת

מולדת.

New member
אני יסביר לכן....

בע"ה נהוג אצל הדתי´ים שלא מתראים שבוע לפני. החתונה בגלל שאצלנו השבת חתן הי´יתה לפני החתונה אז לא הי´יתי. יש אנשים שנוהגים שהשבת חתן היא אחרי החתונה ביחד עם השבת שבע ברכות ואז אם הכלה רוצה היא עושה שבת כלה ואם לא אז לא בד"כ מי שהשבת כלה שלה לא ביחד עם השבת חתן "מעיפה"לאיזה מקום את המשפחה, לפחות את הבנים....... שיר... מלא חברות שלי שאלו את מה ששאלת ואני יענה לך כמו שאני עונה לכולם כל זוג בקצב שלו ואיך שהוא מרגיש ומוצא לנכון.. יום טוב! מולדת

*שיר

New member
עדיין לא קיבלתי תשובה, אבל לא

משנה. ורק לידע והשכלה כללית - אומרים "אסביר","אענה". עם "א" ולא עם "י" - גוף ראשון יחיד.

שירי71

New member
שיר, רואים שאת לא מעודכנת!

את לא מכירה את הסלנג ??? נו באמת זה לא הגיע עדיין לצפון תל אביב?

*שיר

New member
אה, וואלה, זה סלנג?! יעני, זה , IN

לדבר ככה?! אז כנראה שזה לא הגיע לצפון תל-אביב...
אני חשבתי שזו סתם אי ידיעת השפה עברית

שירי71

New member
את יודעת מה?

עכשיו אני חשה כבר מבולבלת לגמרי אחרי שקראתי שוב את כל השרשור אני כבר לא יודעת אם את לא מעודכנת או שזה חוסר ידיעה בעברית. או שלא יודעת מה. אני כבר חשה לגמרי מבולבלת בין מציאות לדמיון בעת קריאת שרשור זה. ועולה לי זכרון כעת על שי ודרוד (את מכירה?) על החיקוי שלהם את בן עמי.

*שיר

New member
סורי, לא יוצא לי לשמוע אותם

אני יודעת שהם מעולים, ושכולם מתים מצחוק מהם, אבל מה לעשות והדרך לעבודה בבוקר לוקחת לי רק 10-15 דקות אז אני לא מספיקה לשמוע רדיו
וחוץ מזה, שמתי לב שהרבה אנשים משבשים ככה את העברית. זה מאוד עצוב לי לשמוע/לראות את זה בכל פעם.

נעמה טל

New member
לא נוסעים בשבת. נקודה.

אני חושבת שמולדת התכוונה שהם נסעו ביום שישי בבוקר לשבת. קודם כל מולדת, התיאור שלך מאד מרגש. נשמע שהיתה לכם חתונה מאד מרגשת. ואני מקווה שהחיים שלכם יהיו נהדרים ביחד. ועכשיו לקצת הסברים : שבת כלה וחתן לא נועדו ממש להגברת המתח, אלא רק להתחיל את החגיגות. מאחר והחתן והכלה (זה בדרך כלל רק אצל דתיים אשכנזים) לא נפגשים שבוע לפני החתונה, ויש מנהג שהחתן עולה לתורה בשבת שלפני החתונה אז עושים כבר שבת חתן בלי הכלה, ומזמינים את ההורים שלה לבית החתן וכל זה. המנהג של שבת כה התפתח מזה שלא רצו להשאיר את הכלה לבד בשבת לפני החתונה שלה (יפה מצידם) ולכן באות אליה חברות ומכרות וחוגגות איתה את השבת האחרונה של הרווקות. אנחנו לא אהבנו את הרעיון של לחגוג בנפרד משהו ששייך לחגיגת הנישואין שלנו, ולכן לא עשינו שבת חתן לפני החתונה , למרות שאנחנו אשכנזים והיו הרבה שהרימו גבה וכלזה, אלא עשינו שבת חתןוכלה או שבת שבע ברכות, מיד אחרי החתונה. בשבת הזאת היו קרובים משני הצדדים, דודים ובני דודים וחברים קרובים, וזה היה מאד מאד נחמד, חוץ מזה שבסוף כבר רצינו להיות לבד בלי כולם.... לא רציתי להזמין חברות לשבת כלה, אני כבר לא כל כך בגיל של הרבה חברות רווקות, ולהזמין חברות נשואות עם ילדים לשבת זה די סיפור. מה שעשינו היה שכל המשפחה שלי (כל שבעת אחי ואחיותי וההורים כמובן) נשארו ביחד בשבת הזאת וכולם חגגו ושמחו כל השבת, הכינו הפתעות ומתנות ורגשו אותי מאד. ומזל טוב מנעמה הנשואה הותיקה שחוגגת היום 5 חודשי נישואים נהדרים.

*שיר

New member
OK, הבנתי. כי אנחנו עשינו שבת חתן

והיות והסבירו לי לפני זה את כל מנהגי היום, לא הבנתי איך זה כלכך שונה. אני מסכימה עם דעתך לגבי החגיגה הנפרדת. גם בעיני זה מאוד צורם שהכלה לא נמצאת בשבת חתן. הרי גם ככה היא "אויר" ו"לא נחשבת" באותו יום, אז על אחת כמה וכמה לא לתת לה לבוא? זה נראה לי ממש זוועה. איפה ההתרגשות המשותפת? איפה הזוגיות? איפה איחוד המשפחות?!

מולדת.

New member
לפעמים הכלה נמצאת בשבת חתן...

בע"ה תלוי בעדה ובמנהגים. דוקא לי היה מאוד נחמד בשבת כלה אפילו שהי´יתי בלי ישראל. והכלה בכלל לא אויר. ההתרגשות המשותפת היא ביום החתונה
יום טוב! מולדת

שירי71

New member
הי נ עמה מזל טוב

אני עוד זוכרת את סיפור החתונה שלכם שהיה מאד מאד מרגש (כשאני רק צצתי כאן) ואת התמונות שלך שהיו מקסימות!!! שיהיו לכם חיים מאושרים שמחים ומלאים בכל טוב.

וואו מולדת , כולי דמעות התרגשות

איזה תאור משגע, כ"כ שונה ממה ששומעים פה כל הזמן, וכל כך יפה ומרגש. מאחלת לכם המון אושר ואהבה לשנים ארוכות ביחד . וכמובן הרבה
רויטל.

הילית*

New member
מולדת חמודה- המון המון ברכות

איזה מרגש נשמעת הפגישה שלכם... שתמיד תתרגשו אחד מהשני והרבה אהבה לתמיד....

אינצה

New member
מולדת ../images/Emo24.gif

היה כל כך מרגש לקרוא את הסיפור שלכם וכל כך שונה מכל מה שהיכרתי עד עכשיו. אני בטוחה שיקח לכם עוד הרבה זמן לנחות, פשוט אחרי חגיגות מרובות שכאלה קשה לחזור לשיגרה. המון אושר ואהבה לך ולישראל
שרון

למעלה