לא נוסעים בשבת. נקודה.
אני חושבת שמולדת התכוונה שהם נסעו ביום שישי בבוקר לשבת. קודם כל מולדת, התיאור שלך מאד מרגש. נשמע שהיתה לכם חתונה מאד מרגשת. ואני מקווה שהחיים שלכם יהיו נהדרים ביחד. ועכשיו לקצת הסברים : שבת כלה וחתן לא נועדו ממש להגברת המתח, אלא רק להתחיל את החגיגות. מאחר והחתן והכלה (זה בדרך כלל רק אצל דתיים אשכנזים) לא נפגשים שבוע לפני החתונה, ויש מנהג שהחתן עולה לתורה בשבת שלפני החתונה אז עושים כבר שבת חתן בלי הכלה, ומזמינים את ההורים שלה לבית החתן וכל זה. המנהג של שבת כה התפתח מזה שלא רצו להשאיר את הכלה לבד בשבת לפני החתונה שלה (יפה מצידם) ולכן באות אליה חברות ומכרות וחוגגות איתה את השבת האחרונה של הרווקות. אנחנו לא אהבנו את הרעיון של לחגוג בנפרד משהו ששייך לחגיגת הנישואין שלנו, ולכן לא עשינו שבת חתן לפני החתונה , למרות שאנחנו אשכנזים והיו הרבה שהרימו גבה וכלזה, אלא עשינו שבת חתןוכלה או שבת שבע ברכות, מיד אחרי החתונה. בשבת הזאת היו קרובים משני הצדדים, דודים ובני דודים וחברים קרובים, וזה היה מאד מאד נחמד, חוץ מזה שבסוף כבר רצינו להיות לבד בלי כולם.... לא רציתי להזמין חברות לשבת כלה, אני כבר לא כל כך בגיל של הרבה חברות רווקות, ולהזמין חברות נשואות עם ילדים לשבת זה די סיפור. מה שעשינו היה שכל המשפחה שלי (כל שבעת אחי ואחיותי וההורים כמובן) נשארו ביחד בשבת הזאת וכולם חגגו ושמחו כל השבת, הכינו הפתעות ומתנות ורגשו אותי מאד. ומזל טוב מנעמה הנשואה הותיקה שחוגגת היום 5 חודשי נישואים נהדרים.