אני כאן

סוג ב

New member
../images/Emo245.gifגמאני כאן

שמחה שהצטרפת, גם אם זה בעל כורחך...

noa555555

New member
הצד השני של המטבע:

יש גם חילונים בעל כורחם. כאלה שדוקא נמשכים לדת, אבל רק יעזו להעלות את זה על דל שפתיהם והם ינודו מחברת החילונים. ותחשבו על זה. כל קיצוניות היא מסוכנת, וכל פחד הוא מסוכן ולא משנה מאיזה צד זה מגיע, חילוני, דתי, חרדי..כפייה היא שלילית, והיא מגיעה רק ממקומות קיצוניים. חבל שמידת הכפייה הדתית הביאה אנשים דתיים וחרדים לשקול "לחזור בשאלה", כי הרי יש גם יופי בדת. מיצאו לכם את המקום המתאים, בתוך המסגרת שאתם חיים בה, כי אנחנו לא חיים בבועה, יש אנשים מסביבנו, וגם הם נפגעים מכל מיני שיקולים שלנו (ילדים למשל, הורים שאנחנו חייבים בכבודם למשל). נועה. חילונית.

סוג ב

New member
ובגלל זה אנחנו צריכים לסבול?

מה עם בחירה חופשית? אנחנו חייבים בכיבוד הורים, אבל זה לא פוטר את ההורים לכבד גם את הרצונות שלנו... קשה לחיות בכלא, רק כדי לרצות הורים, ילדים, סביבה, עבודה.. היינו רוצים לצאת משם, אבל לא יכולים... יש יופי בדת? יכול להיות, היינו רואים את היופי שבה, אם זה לא היה בא כברירת מחדל בלעדית...

יוניבי

New member
יש גיל שבו אם לא יחנכו את הילדים, זה פשוט

אסון, ברור שאם נגיד לנערים בגילאי העשרה תעשו מה בראש שלכם, זה יהיה קטסטרופה, כמו שהוא אכן כזה בעולם המערבי, כבר לא מרגש ולא מגרה סקס רגיל, זה חייב להיות אורגיות + דו מיניים+ ביזאר וכל השאר, שבתכלעס גם אני אוהב א"ז אבל בהסתכלות כוללת על האנושות, זה חתיכת חרה שבני נוער בגילאי הטיפש עשרה איןם בהם טיפת תמימות, היום כל ילד בן 8 יודע כבר הכל על איך נכנסים להריון, יש לו כבר חברה שזרקה אותו וכו'.

סוג ב

New member
מה קשור סקס עכשיו, יוניבי?

ברור שצריך חינוך וחינוך טוב חובה. אבל אם הילד החליט שלא מתאים לא הדת, זה לא אסון... אנחנו לא מדברים על ילד בן 8 עד 18 שמחליט שלא מתאים לו להיות דתי. כי זה בדרך כלל בא ממרדנות. אצל החילונים הילד המרדן בגילאים האלה, לא יחזור בתשובה, אלא ידרדר לסמים או חברה' רעים... מדובר באנשים בוגרים, שבאו להחלטה שלא מתאים להם הדת, מסיבות עם טעם, אחרי מחשבה, אחרי הבנה, לא אחרי שהתעצבנו על אבא. וכן, גם לאנשים הבוגרים האלה יש הורים ופה ההורים חייבים לכבד את הילדים שלהם על החלטתם ולא להחרים אותם...

יוניבי

New member
ההורים מנסים לגונן על אחים ואחיינים בני עשרה

שלא יראו את האח/דוד אחות/דודה, שיצאה בשאלה ובעצם מה שזה משדר זה שהוא עושה מה שבא לו הכל מותר לו ויש לו חברה וכד', שברור שנער צעיר רואה את זה ונמשך לזה, בפרט שיש צורך ליוצא בשאלה (כמו גם לחוזר בתשובה) להוכיח לעצמו ולסובבים כי הוא עשה את הצעד הנכון, לכן הוא ינסה לשדר שהוא יותר מצליח בכסף או בלעשות חיים, ואת זה ההורים מנסים למנוע מהילדים ולכן מרחיקים את היוצא בשאלה, אפילו שההורים האלה בוכים בלילות מגעגוע, ורצים רק לחבק ולנשק את הבן/בת שיצאו בשאלה, הם יודעים ומבינים, לפחות חלקית את הקשיים והכאב שעובר אותו חוזר בשאלה, שהוא בנם, והיו רוצים מאוד לעזור לו. קצת הארכתי, אבל אפשר להאריך בזה המון וכל אחד לגופו של אדם, יש גם הורים שלא בדיוק יודעים איך להתמודד עם זה זה נופל עליהם כרעם ביום בהיר, צריך להבין גם אותם. זה לא מוריד במשהו מזה שליבי איתך, ומקווה להצלחתך...

noa555555

New member
זה לא חייב להיות כך. לא כל הנוער החילוני הוא

פרוע ומשולח רסן מבחינה מינית. וזה באמת לא קשור עכשיו.

noa555555

New member
אמרתי ואגיד שוב : הגבול הוא הכפייה.

הגבול הוא הכלא. יש גבול גם לריצוי הורים, וגם כל רב יגיד לך את זה. יש יופי בדת, מנקודת ראות חילונית שאינה פוסלת ואינה קיצונית לכיוון השני. יש יופי באמונה, יש יופי בה', למרות כל הכפייה שאתם מצויים בה, שבינה לבין דת אין כלום הרי. חבל פשוט שחרדים לקחו את זה לכיוונים של הפחדה וכפייה, ועל זה הרי דיברתי למעלה. אנשים מאמינים אמיתיים לעולם לא יגיעו למקום הזה מחרדות ופחדים אלא רק מאמונה יפה ושלמה. אולי בכל זאת יש מה ללמוד מהברסלבים והחוזרים בתשובה.

noa555555

New member
אתה ממש מתעקש לא להבין מה שאני כותבת אה?

קרא שוב את דברי. לא כתבתי שאין. כתבתי שרצוי שלא תהיה. זהו. אין רמה בויכוח הזה. סורי. (חשבתי שזה פורום מכבד שבת, אגב... בעל כורחם או לא, רובם פה חרדים, לא? התפלאתי שהגיעה אלי תגובה בשעה כזו, וכאמור ואולי זו ההוכחה בשבילך אם אתה צריך כזו - שאני חילונית).

סוג ב

New member
לא הבנת

אנחנו לא חרדים בכלל. רק מתלבשים כמו. ומי שיש לו אפשרות לא לשמור, מחלל בחדרי חדרים.. שבת שלום לך..

פרויז1

New member
חרדים בעל כורחם, הם אנשים שלא בהכרח

שומרי שבת. סביר להניח שחלק מה"אנוסים" הללו מפעילים מחשב בחדרם הבחבא בגלל סכנת עינא בישא.

את\ה חילוני\ת כמו שאני בטטה

אין אף חילוני שינודה מהחברה בגלל שהעלה על דל שפתיו את "משיכתו לדת".

noa555555

New member
אתה קורא לי שקרנית בפרהסיה, ועוד לקראת שבת?

כן, אני חילונית. וחילוני שמעלה על דעתו חזרה בתשובה מקבל תגובות מאוד מוזרות.מבטים מוזרים. לא נידוי בוטה, אבל סמוי כן.בעיקר בחברה שמנותקת לחלוטין מהדת. בפעם הבאה יהיה נחמד יותר לשקול מילים. הבנתי את הסגנון פה. לא לרוחי. היה חביב, תודה.

BluePrint

New member
האיש והמסכה אולי הגזים קצת, אבל גם את.

מבטים מוזרים ותגובות שליליות (מה זה "תגובות מוזרות"?) הן לא נידוי, הן הבעה של אי-הסכמה עם בחירת האדם בסגנון חיים. נידוי, בהגדרה, זו בחירת החברה להוציא מתוכה פרט, ואם הנידוי סמוי, זה לא נידוי.

noa555555

New member
גם נידוי סמוי הוא מאוד מכאיב,

ולא פחות מפחיד. אתם פוחדים מענין של חרמות לאור החינוך הזה, ואדם חילוני ממש לא רוצה להיות מורחק מהחברה שלו, אפילו אם זה באופן פסיכולוגי בלבד, וגם לא ממשפחתו, כנ"ל. אי אפשר להשוות בין כאב לכאב כי שניהם כאב. אין אחד מבטל את השני. החרדים לא צריכים לחשוב שכל הצרות בעולם נמצאות רק אצלם. לקחתם את הכל למקום המאוד מאוד לא נכון של הדת, קחו את זה למקום הנכון, לפחות תהנו מזה. האמנתם להפחדות ואני מבינה אתכם, כי שטפו לכם את המוח מינקות שהכל נורא מפחיד ומאיים, וזה בכלל לא כך. יש זכות בחירה למרות שסבורים שלא. אסיים במשל שיסביר מה שאמרתי כאן: היה היה פיל קטן, שהיה קשור בקרקס ליתד קטנה שליד הקרקס. הפיל הטן ניסה למשוך ולמשוך ולא הצליח להשתחרר, עד שהתייאש. עם הזמן הפיל גדל וגדל , ואפילו עבר בגודלו את אוהל המגורים של הקרקס. הוא עדיין היה קשור לאותה יתד קטנה, הוא אפילו לא ניסה להשתחרר ממנה יותר, רק כי הוא האמין שהוא לא מסוגל. (פחדי התינוקות שלו המשיכו עד לבגרותו. הם הגבילו אותו לכל חייו, גם כשאין בהם ממש, חומר למחשבה).

פרויז1

New member
נידוי הוא דחיה והוקעה חברתית סמכותית

של פרט. זה אקט מכאיב, מעליב והבידוד והבושה אכזריים ומרתיעים. נידוי יכול להיות גם סמוי. במבט או רמיזה של "קובע המדיניות" המנודה הופך חייו לאומללים וריקים מתוכן. אכזרי מאוד!!!

למעלה