אני כאן

noa555555

New member
זה בעיניים הקוראות שלך, שאת רואה בזה

הטפת מוסר, כי אני לא באתי לאף אחד ואמרתי לו תעשה כך או אחרת, כי דרכך לא טובה. לא אמרתי לך כלום על דרכך ולא לאף אחד אחר, ואף איחלתי לך בהצלחה מלאה, נכון? זה נקרא להטיף מוסר? לא אמרתי שאני יודעת בוודאות על נשמות המסיימות תפקידן. תקראי שוב את הניסוחים שלי, יש לך נטיה לסלף את הטונים שלי. כתבתי שזו אפשרות. אחת מני רבות. רבות שאנחנו אולי לא מודעים. אני תפקידי דוקא לעורר את סימני השאלה, אולי לכן אני פה. אבל בטח שלא כדי לקבוע קביעות לאף אחד. גם לא עבור הנשמות. תקראי אותי כמו שאני כותבת, לא כמו שאת קוראת. את עושה לי פילטרים ואחר כך קובעת כאכסיומות דברים שלא היו ולא נבראו לגבי.

BluePrint

New member
...ולכן חייב להתבטא בדרך כלשהי.

"נידוי סמוי" חייב להיות מוגבל למוחו של הפרט המנדה, אחרת איננו סמוי, וגם אם החברה כולה "מנדה בסמוי", "נידוי" זה איננו מתבטא ביחסי אנוש עם ה"מנודה" ולא יכול להחשב נידוי. איך מבט או רמיזה יכולים לרוקן את תוכן חייו של אדם (או להחשב נידוי), נבצר מבינתי.

פרויז1

New member
כשקובע המדיניות מסמן לעושה דברו ברמיזה או מבט

משמעותי ששניהם יודעים לפרש, הדבר ירוץ כפקודת יום לצבא הנאמנים, הממהרים לציית.

BluePrint

New member
לגמרי.

אני לא מבין איך ההודעה הזו מתקשרת לנושא "נידוי סמוי" ואני לא מתבייש לומר זאת.

ברוכבא אשר....

אהממ.... 40 זהו אכן גילך? אני מאוד מקווה שבגיל הזה כבר לא אהיה חרדית וכל שכן בעל כורחי. איך זה שאדם בן 40 מגיע למצב כזה? שתפותנו..../tapuzforum/images/Emo24.gif

אני לא רחוק ממנו

אני חושב שזה אותו דבר כמו אצל צעירים אלא רק המחיר שצריך לשלם הוא כפול ומשולש.

אני מתארת לעצמי שכך

אבל למה לא עשיתם את השינוי בגיל צעיר יותר? כתוב בתורה יפה שעה אחת קודם... (אוווח לפעמים אני כל כך מתענגת על פסוקים מהתנ"ך)

רק בגיל 40 אנחנו מקבלות ביצים...

ואל תשכחי שעד גיל שלושים אחנו עוד שטופות מוח מהסמינר...

רק לי אין ביצים?

יש לי ביציות.... מה גיל 30? בגיל 18 כבר עזבתי את הסמינר ונכנסתי היישר לחופה.... מי זוכר בכלל מה זה סמינר? הראש עסוק רק בלהקריב למען הבעל... וללדת בקצב....

Honey girl17

New member
למה צריך להקריב לבעל?

את השפחה שלו?! ולמה ללדת בקצב? עם מי את עושה תחרות? עם השכנה?! אני לא מבינה. נראה שתפסתם את הדת בראות שגויה. חבל!

יוניבי

New member
מה הקצב? ועל מניעה שמעת? כדורים כאלה?

כתוב בתורה שאסור להקריב לבעל נכון? הבעל היה איזו עבודה זרה אם אני לא טועה.

סוג ב

New member
אני שמעתי על כל זה..

אבל אחרי שהתגרשתי ואחרי שהעזתי להסתכל מעבר לכתפיים שלי... כשמחתנים אותנו כ"כ מוקדם ומספרים לנו על כל ברכה שילד מביא ושצריך לעבוד כדי שהבעל יוכל ללמוד בשקט ושצריך שיהיה לו אוכל מוכן, כדי שלא יהיה ביטול תורה ושצריך לנקות בשבילו, כי זה עבודות לאישה... אז כן, זה מה שיוצא- השרצת ילדים ושעבוד לבעל...

יוניבי

New member
אני לא יודע באיזה מסגרת היית, אבל מה שאני מכי

מכיר שאף אחד לא בעד להשריץ ילדים, אם כי אני לא חושב ששתיים זה מספיק, אנו צריכים יותר מזה אני בעד 6-8 למשפחה זה מצוין, יפה, ושומר על הדמוגרפיה הרצויה. פחות מזה משעמם ומבוזבז, לתקופה של 25 שנה בערך ז"א מחתונה בערך 18-19 עד 42-45 שיולדים בסטנדרט היום, זה קצת פחות מפעם ב3 שנים ללדת, נראה לי ממלא את הייעוד של פרו ורבו. פחות או יותר.

סוג ב

New member
יש לי 2

וזה בהחלט מספיק לסבב חיים הזה.. בהנחה שאני יחזור לעולם בגלגול הבא..

הייתי חרדי בעל כורחי

היום אני מבין דברים שלא הבנתי.גם על פי הדת חובה על האדם להביא בן אחד ובת אחת.(פרו אחד ורבו שתיים) (או"ת א"כ איך היתרבו הרי לכל זוג יהיו שניים ואם כן אינם מתרבים?י"ל שכל אחד מרבה לאומתו היינו לבעל יש שני ילדים וכן לאישה ועי"ל שהחיוב הוא לבן אחד ובת אחת וישאנשים שיוולדו להם עדיין בן ויוולדו להם כמה בנות.בקיצור חפירה) אין לי ספק שריבוי התולדה בהיסתמכות על "ניסים" גם על פי הדת! הרבה הרבה ילדים מיסכנים יצאו מתולדה מוגזמת

פרויז1

New member
יוניבי ! הכוונה "להשריץ ילדים" היא :

אתם מביאים לעולם ילדים, מבלי שאתם כאחראים להם ולחייהם ולעתידם הבטחתם מראש רמת חינוך והתאקלמות כלכלית וחברתית נאותה. מה זה להביא 6-8 ילדים או יותר ושיחיו עם קיבה חצי ריקה??? זה מוסרי בעיניך? זאת כוונת התורה היהודית ששתי הדתות הגדותות - אסלם ונצרות - מודות שהעתיקו אותה ורק שידרגו אותה ??? על מה אתה מדבר, ידידי !!!

למעלה