אני לא אדם מאמין

אבא גאה

New member
את צודקת

אבל נטיית הלב שלי היא ללכת עם דבריה של אמברוזה. נכון שאושר עלול להיתקל בילד/ה שמתנהג ככה אולי אפילו יותר גרוג בביה"ס - אז אני אתן לו את הכלים ואז גם תהיה לו (אני מקווה) את אפשרות הבחירה עם מי ללכת ועם מי לא. גם לי בביה"ס היו ילדים גועליים אבל אני לא הייתי איתם אף פעם, בחרתי (או שלא?) להיות עם א/נשים אחרים. העיניין הוא שגם איתה - אושר הסתדר יפה מאוד - עד שהתחלנו להתראות עם ההורים באופן קבוע יותר והיא קצת תפסה עליו בעלות (מאהבה כמובן - הוא חשוב לה) אבל היא מגבילה אותו ולא מרשה לו לשחק עם ילדים אחרים והוא חייב להישמע לה וכו'.... כמה שאני כותב יותר נהיה לי רע יותר. אויש כמה שאני אוהב את האפרח הזה ואני לא רוצה שייפגע. תסלחו לי הולך לנשום אותו קצת.

blonda3

New member
במקרה.....אלוהים קרא אותך כאן../images/Emo8.gif

וביקש ממני להעביר לך מספר דברים חשובים אם טרם ראיתם זאת כדאי שתראו.... ראיון עם אלוהים נא לפתוח רמקולים
ולמי שכבר ראה נעים לראות פעמיים

אבא גאה

New member
../images/Emo9.gif תקשיבו איזה מלאכון ../images/Emo9.gif

אתמול הלכנו בקניון והוא ראה מכונה כזו גדולה של מסטיקים ציבעוניים וביקש ממני כסף. נתתי לו קורטר. שניה לפני שהוא שילשל את המטבע לחריץ, צד את עינו סטנד קטן יותר עם מיכל זכוכית גדול ובתוכו דובי חום כזה. הוא שאל אותי מה זה ומה מקבלים שם? הסברתי לו שלא מקבלים שום דבר, את הכסף שהוא שם, הם יקחו ויקנו בזה אוכל לדובים שביערות. ואז חידדתי ואמרתי: כאן אתה לא מקבל דבר, אבל נותן את הכסף שיקנו אוכל לדובים וכאן אתה קונה לעצמך מסטיק. הילד חשב חשב ותרם את הכסף לדובים. נו, לא מלאך?

blonda3

New member
ועוד איזה מלאךךךךךך../images/Emo99.gif../images/Emo24.gif

כמו אבא שלו
גרמת לי לכזהההההההההה חיוך

גם כאן אין לי עדיין ילדים בגיל הזה

וזה נורא קשה שנתקלים בזה כשאתם חברים של ההורים ואני כבר הבנתי שיכול להיות מצב שבו אני לא אהיה חברה של מישהו רק כי לילדים שלנו אין כמיה אני חושבת שאושר בזה שהוא רוצה לבוא עוד פעם מנסה לתקן גם הוא כמו כל אדם בוגר לא רוצה לנתק קשר רק כי זה לא הצליח הפעם. אני חושבת שאתם מנחים אותו מאוד יפה איך לדבר איתה וזה יעזור לטווח רחוק עכשיו לגבי הילדה אני תמיד מפחדת שיהיה לי ילד כזה שהמיומניות החבריות שלו יהיו גרועות לכיוון הרע או סתם לכיוון המתבודד. איך אתה חושב שהיית מתנהג עם היית האבא של הילדה הזו?

Yaara77

New member
לא עומדת בפיתוי לתת עיצות

ראשית - ארגז כלים. צריך להעניק לילד לכל מצב כמה פתרונות - אחד פטישי, אחד מברגי, ואחד שמן לשחרור חלודה. ולאט לאט ללמד אותו לבחור בכלי הנכון על פי תמונת המצב. לא רק פתרון אחד - כמה וכמה שנית - משחקי מצבים, בהם אתה מדמה את הילדה הרעה (או בן זוגך) - מנסה להיות NUSTY ומעליב ומבקש ממנו להגיב. כמו תיאטרון. אבל כך ירכוש נסיון חיים "על יבש" ויהיה מוכן היטב להתמודדויות. חשוב במיוחד ללמד אותו מצבים מורכבים - ילדה מגעילה כאשר אמא שלה לידה (כאן שני הורים צריכים לשחק תפקידים). וכמובן, למען השמחה והששון - משחק תפקידים שבו אושר יהיה הילדה המגעילה ואתה תהיה אושר. ONE DIRTY EXPERIMENT IS BETTER THAN HUNDRED NEAT THEORIES חיבוקים יערה

1, 2, 3, נסיון.....

אם אני מזהה דפוסי התנהגות לא ראויים בילדי, אני משתדלת להעיר על כך, אך בעיקר בעיקר בעיקר, להפגיש אותם עם ילדים שדפוסי ההתנהגות שלהם בריאים, ושיודעים לבטא הסתייגות מסוג לקוי של תקשורת. ילדים חמודים, חכמים וטובים, שמחזקים בהתנהגותם התמימה התנהגות תקשורתית לקויה מצד ילדי, למרות יתרונותיהם, אשתדל להפחית את המפגשים עימם.

אבא גאה

New member
../images/Emo45.gif היום דיברתי עם אמא שלה

יצאנו יחד לארוחת צהריים ואמרתי לה שאני קצת מודאג מהיחסים שלהם אמרתי שהיא יותר גדולה מאושר וגם מאוד חכמה ולכן נדמה לעיתים שהיחסים שלהם לא לגמרי הוגנים. היא הוסיפה בעצמה שהילדה גם משקרת הרבה ומאוד מניפולטיבית, היא אמרה שהיא יודעת שאם הילדה רוצה להעליב, היא יכולה בקלות לעשות זאת לאושר. (שמחתי שהיא אמרה זאת לבד) הבעיה היא שהאיש שלה לא כ"כ אוהב להתערב אבל היא אמרה שהיא מבינה אותי וחושבת שצריך להתערב יותר. בכל מקרה, אנחנו נמעיט את כמות המפגשים, הזמנו אותם לחנוכה לערב אחד והם הזמינו אותנו לקריסטמיס, אבל נשתדל להמעיט אחרי זה אני גם חושב שאחרי שאושר יעבור ביה"ס אז אולי היא תקנא לו פחות והיחסים ביניהם ישתנו קצת..... נראה.

יש לי שלושה כאלה !

האמת? לא נתקלתי בילדים שלא משקרים לפעמים. לא נתקלתי בילדים שלא עושים מאניפולאציות... כל אחת/ד מהילדותים שלי ניסת/ה לפעמים "תרגילים" כאלה. מה שאני עושה, זה מאד משתנה.. אני משתדלת להתערב בצורה לא-ישירה, ולמנוע מההתנהגות הזו להיות אפקטיבית, ובו-בזמן לתת משמעות להתנהגות אחרת.

אבא גאה

New member
אני אענה

או לפחות אשתדל לענות לא יודע מה הייתי עושה לו היתה לי ילדה כזו, אבל אם זו עצמה היתה הילדה שלי אין לי ספק שהייתי קצת יותר עירני למעשיה. לא הייתי נותן לה לדבר ככה ו/או להתנהג ככה לאחרים. בפירוש ובלי שום בעיה הייתי אומר "הולכים" כל פעם שההתנהגות שלה היתה הופכת להיות "לא נעימה".... ככה נראה לי אבל אין לי ילדה כזו.... היא, יש לציין ילדה מאוד חכמה ואני חושב שלו היו מתערבים יותר היא היתה משנה את ההתנהגות שלה.

תודה אהבתי את ההולכים

למרות שיש נטיה לילדים כאלה לעשות את זה דווקה בבית שלהם ואז מה לשוחח אחר כך לא תמיד עוזר צריך להיות משהו אפקטבי במקום אני פשוט מכירה ילד שהייתי מאוד שותפה לגידולו וכל פעם שהיה בא ילד לבקר אותו הוא היה משתלט ומתנבג נורא. והוא נורא רצה שילדים יבואו אליו בסופו של דבר הוא סבל מבידוד חברתי בגלל זה (כל השיחות אחר כך לא עזרו לו ללמוד) אפשר למצא לזה הסברים פסיכולוגים אבל אז לא כל כך ידעתי מה לעשות איך ללמד אותו להתנהל עם ילדים אחרים

Yaara77

New member
מכשפויות ומצוקות

התנהגות מכשפותית מעידה עפי"ר, למרבה הצער, על מצוקה של הילד/ה המכשפי/תית ולא על "רוע" - לא מאמינה בקיום ילדים רעים תפקידנו כהורים לשאול את השאלה הנכונה לפני שננסה להמציא את התשובה הנכונה לא לשאול "מה עשינו לא נכון" אלא - "מה הבנו לא נכון" לגבי הילד שלנו הפתרון: לבוא לפסיכולוג ילדים ולברר עמו מהי המצוקה ממנה סובל/ת הילד/ה שלנו - לרבות הורים נודניקים ומלחיצים, מערכת חברתית לא בריאה, כימיה לקוייה - ולטפל טיפול שורש במקור הבעיה. אח"כ להעניק לילד פיצויי אהבה לריפוי מהיר של המצוקה וראו זה פלא - המכשפותיות תיעלם מאליה בדוק חיבוקים יערה

אבא גאה

New member
את כמובן צודקת

(זה לא מעייף אותך להיות ככה צודקת כל הזמן?
) אמרתי גם לאמא של הילדה שלדעתי הילדה משועממת לגמרי בגן שבו היא נמצאת, חברתית היא קצת מבודדת. היא בת שש בגן של 3-6 כשרוב הילדים שם הם בני ארבע. בגיל הזה יש הבדל עצום בהתפתחות שלהם והיא נורא משועממת - ולכן גם היא מקנאה נורא לאושר - כי כשהוא הולך לשחק עם חברים אחרים היא נשארת לגמרי לבד. אבל הרי זכותו לשחק גם עם אחרים, לא?

Yaara77

New member
לכן קיבל את השם אושר

וזה מחייב לא ? המון חיבוקים יערה

למעלה