אני לא יודעת איך יהיו תוצאות הבחירות

אני לא יודעת איך יהיו תוצאות הבחירות

אבל אני מאוד מקווה שלפיד יהיה במקום המתאים בממשלה,
ושידאג באמת לשיוויון בנטל,
אני לא בטוחה שהמדינה צריכה לממן לומדי תורה אם כי שזה זכות בעבורה לתמוך בלומדי תורה,
אבל למען האמת היא ממש לא חייבת לממן את אברכי הכולל,
בעלי כנראה בחר "ג" אני אישית לא הלכתי להצביע כי ל"ג" אני לא רואה בהם שום תועלת,
בעלי כן חושב שהמדינה צריכה לשלם ללומדי תורה, שאלתי את בעלי לדעתו, מדוע שהמדינה היהודית לא תשלם עבור שמירת שבת וגם עבור האזרחים שאוכלים כשר וכו'
אני נראית חרדית לכל דבר ורק כאן אני יכולה להשמיע דעתי,
כי אחרת לא יקבלו את הילדים שלי לחינוך החרדי

Womanizer99

New member
תשובה

המדינה אכן לא צריכה לממן לומדי תורה, אבל בתנאי שהיא גם לא מממנת סטודנטים שיושבים ומתבטלים ומשחקים אנגרי בירדס באייפון על דשא האוניברסיטה ואחרי התואר עפים לאה"ב ופותחים עסק מצליח ומראים למדינה מאיפה..
המדינה צריכה למנוע מהערבים המחבלים תקציבים וביטוח לאומי. לא ייתכן שמי שלא תורם למדינה מקבל במשך 63 שנות קיומה תקציבי עתק רק כדי שיוכלו להמשיך להתנגד למדינה בכל הכוח.

אח"כ אפשר להגיע ולהתעסק ב60 אלף המסכנים שמקבלים בקושי 800 שקל עלובים בחודש.

סקיפי

New member
המדינה לא מממנת סטודנטים

והטענה היא שהסטודנטים ברובם מסכנים את חייהם בצבא, בעוד תלמידי ישיבות רבים לא עושים אפילו שירות לאומי בבתי חולים חרדיים, למרות שהם יכולים.

קליט

New member
חלקינו לא משרתים בצבא

כי אסור , לא יתכן שנמכור את נשמתינו לצבא לא כשר, או כי איזה אדיוט/מנהיג החליט לפזר תקציבי עתק לצבא ענקי ומנופח + חיילות מובטלות וחסודות, אין צורך שכל העם ישרתו בצבא, וחילוני שקיבל פטור מהצבא -עקב עומס בצבא- יתבייש מזה שלא עשה צבא . (בעצם יש צורך שלא לפתור את בעיית ה`שויון בנטל` כדי שיהיה ללפיד אג`נדה מכובדת להתעסק בה . . ) לא ירחק היום ורק אנחנו נשרת, או שיהיה כאן צבא מקצועי

סקיפי

New member
האיסור

הוא הוא הבעיה. וכבר נפסק ששירות בצה"ל במקומות מסויימים כמוהו כמלחמת מצווה - ושם הכללים אחרים, כידוע, גם להלכה.
מלבד זאת, צה"ל מייצר בשנים האחרונות מסגרות חרדיות שאפשר לשרת בהן. עניין של רצון.

קליט

New member
אז יש חלק נכבד שמשרת במסגרות מפוקפקות אלה

אחרי שגמרו לשרת בישיבה . ויש רבנים שסוברים שאסור לשרת בצבא כלל וכלל, אלא להמשיך לשרת בישיבה או בכולל, או לצאת לעבוד . במצב של היום שיש המוני המוני חיילים וחיילות - אז עדיף לא לעודד חרדים לשרת . בכלל, טובת המדינה זה להקטין את הצבא ולא לחייב את כולם לשרת, ואז הצבא יחסוך למעלה מ 10 מיליארד שקל בשנה

קליט

New member
המדינה מממנת סטודנטים בתקציבי ענק

כי "צריך" לשלם למרצים משכורות עתק וכו` . כמדומני שהמדינה מממנת סכום דומה לסכום שהסטודנט משלם

סקיפי

New member
ואתה יודע משהו?

לא נעים אולי לשמוע, אבל למדינה משתלם לממן סטודנטים. מנקודת מבטה, סטודנט לרפואה למשל, כימיה, פיזיקה או אפילו סתם חוקר באוניברסיטה - יהפוך לאזרח מועיל יותר ותורם יותר. אלה מקצועות שהמדינה מעוניינת בהם, מעוניית ברופאים, כימאים, פיזיקאים וחוקרים בחברה - ולכן אין סיבה שהיא לא תעודד אנשים ללמוד אותם.
המדינה, לעומת זאת, לא רואה את התועלת שבלימוד תורה בישיבות בצורה שבה הוא נעשה. עכשיו תגיד לי אתה, לו היית המדינה - את מי היית מממן?..

קליט

New member
יש לממן את הישיבות, ואת האוניברסיטאות, להקים אוניברסיטה חרדית

לממן מכללות חרדיות, לעזור לחרדים להקלט בשוק העבודה ולהתפרנס בכבוד - גם אם אין להם `תואר` בקרימנולוגיה .

הסטודנט משלם שכ"ל גבוה

כ- 18.000 ש"ח לשנה ורק אם הוא משתתף בפרויקט פר"ח הוא יקבל החזר
אני יודעת כי יש לי חברות במגזר הדתי לאומי

Womanizer99

New member
הסטודנט מקבל הטבות בשווי אלפי שקלים בחודש

מה שלא מקבל כל בחור ישיבה/אברך (למרות השטויות שמופצות באינטרנט)

סקיפי

New member
מפנה אותך לתשובתי למעלה

למדינה אין עניין לממן אברכים. מנקודת מבטה, הם לא מביאים לה שום תועלת.

אכן נכון

ומכיון שלפי האידאולוגיה הזו גם כל התרבות והחינוך וכו'החרדי לא לרוחם
ומה שהם מפרגנים לערבים (על ספרי החינוך ממונה הראשות הפלסטנית)
ואפילו היתה שרה שפירגנה לנו ללמוד את הנכבה ואילו את הנכבה החרדית חלילה וחס
אז אני ממליף לא מדובשם ולא מעוקצם
אל תגבו מיסים ואל תתנו תקציבים מה שנקרא הבה ונפרדה
ולא רק שאינם מסכימים לכך אלא אפילו לדבר פשוט כמו רישום יוחסין בכדי שלא יתערבבו בנו הגויים הם ם חוק הביאו לכאן הם אוסרים עלינו בשם חוק המידע
כך שיחליטו לכאן או לכאן!

למעלה