אני לא יודעת איך יהיו תוצאות הבחירות

סקיפי

New member
וחשמל? ומים?

ביוב? דואר? גז? גם אותם לא צריכה המדינה לתת?
העסק לא כל כך פשוט.

אלו לא מיסים ובהומור הייתי אומר

שהם יגבו מהחרדים את חשבונות מיים וחשמל בדיוק כמו שהם "גובים" מבני דודנו הישמעלים

קליט

New member
האברכים מהווים כ 15% מהחרדים

יש לאברכים את הזכות ללמוד ולקבל תמיכה לא גבוהה מהמדינה, בשונה מהסטודנטים שמקבלים תמיכה ענקית מהמדינה, המרצים באוניברסיטה מקבלים משכורות עתק, המדינה מממנת אירועי ספורט ותרבות שאין לנו חלק בהם, האברכים זה התרבות שלנו, המדינה מממנת הוצאות ענק למיגור וטיפול בפשע וסמים ואחזקת בתי כלא ברחוב החילוני הקלוקל, התמיכה בחרדים ומוסדותיהם היא אפסית ! , וכמו שמבאר בטוב טעם הרב מרדכי נויגרשל שליט"א בהרצאתו לפני כמה שנים כשניתח שנה אחת את תקציב המדינה

הזכות לא ניתנה מידי שמים

הזכות ניתנה מידי הממשל והשלטון.

הממשל והשלטון יכול באותה מידה לבטל זכות זו.

סקיפי

New member
כלומר

המדינה צריכה לממן לומדי תורה כפי שהיא מממנת אמנים, למשל. הבנתי אותך נכון?

אני בעד..

קליט

New member
המדינה צריכה לממן אברכים כי

הם מגינים על הארץ ! . וגם כי החרדים דורשים שכך יהיה, אצל החילונים יש כספים שהולכים לספורט תאטרון וערוצים רבים ומיותרים של טלויזיה ורדיו, אצל החרדים - זה התרבות שלהם . יש גבול בהלכה כמה יש לתמוך בלומדי תורה, מדובר ב 2 או 3 שבטים מתוך 12

קליט

New member
ולא ציינתי שהאברכים בתורתם הקדושה מביאים עלינו שפע ברכה

אמנם מצד אחד `עולם כמנהגו נוהג` ויש עליות ומורדות, מצד שני מאז שבן גוריון השתגע והקים את המדינה כשמסביבינו צבא ענק של ערבים, - ועד היום הזה ישנם אין ספור ניסים בתחומי הביטחון, ויש ניסים בתחומי הכלכלה שמצליחה לה -למרות הבירוקרטיה- בהצלחה ניסית, לא מזמן שמעתי כלכלן בכיר שהתבטא שבראשית שנות המדינה - הכלכלה הצליחה בדרך נס . .

קליט

New member
ולא ציינתי . .

שמהאברכים האלה יצמח דור העתיד של רבנים, מורים, ר"מים, מחנכים, מחברי ספרים, גדולי ומאורי הדור - שיאירו לנו את תורתו הנפלאה של בורא עולם

סקיפי

New member
ושוב -

רוב האנשים במדינה הזאת לא מסכימים אתך, ולכן המחלוקת על המימון של אותם אברכים תשאר מחלוקת.
אגב, בנוגע לאברכים כמייצגים את התרבות החרדית - אני לא חושבת שלמישהו היתה בעיה אם התמיכה בהם היתה נעשית כפי שנעשית לאומנים, כלומר תמיכה במספר עילויים בודדים. כרגע מדובר על מאות אלפי אנשים..
וקשה לומר שכרגע תורתו הנפלאה של בורא עולם מוארת כאן איפשהו מחוץ לרחוב החרדי.

קליט

New member
א) זכותינו לקבוע מה יעשה אם כספי המיסים שלנו

ב) היות ואנחנו מקבלים סכום אפסי מתקציב המדינה אז בוודאי שלא איכפת להרבה אנשים מה החרדים עושים עם הכסף . >>ורוב המסורתיים הדתיים והחרדים בארץ שמחים ומרוצים שיש אברכים<< . ג) נראה שאת מגזימה קצת עם הסכום הגדול של האברכים, שוב, זה לא משנה . ד) רוב ספרי הקודש נכתבים ע"י אברכים, גדול עלי לציין אילו ספרים נפלאים נכתבו ע"י אברכים כי אינני יודע, (היצירה התורנית בארץ היא מדהימה, ומתאימה גם לאנשים פשוטים) ורבים רבים נהנים מספרי הקודש שמיוצרים בארץ ונשלחים לחו"ל בכמויות ענק . ה) האברכים האלה מייצרים סביבת לימוד המצמיחה רבנים מחנכים וגדולי עולם התורה . שוב, יש הרבה חוסר ידע והסתה כלפי הציבור החרדי שכאילו הם חולבים את המדינה וכאילו הם אינם עובדים חלילה, כשציבור האברכים הוא 15% בלבד, והשאר הם עובדים ברובם הגדול

סקיפי

New member
עברת על תקציב המדינה?

הטענה בצד השני היא הפוכה בדיוק - שהחרדים מקבלים את כל התקציב.. אז מי צודק?
רוב המסורתיים והדתיים שמחים ומרוצים שיש אברכים - שוב, מי אמר? עשית סקר? היהדות החרדית היום לא אהודה במיוחד על שאר הציבור, וזו עובדה.

קליט

New member
רוב העם מוכן לקבל שנחוץ לשלם כמה שקלים עבור

תמיכה באברכים והקמת דור חדש של תלמידי חכמים . *אני מסתמך על הרב מרדכי נויגרשל שלמד לפני כמה שנים את ספר התקציב של מדינת ישראל, וסיפר על ממצאיו בהרצאה מיוחדת . *חלק מהעם מאמין לתשיקורת - לא כולם .

קליט

New member
רוב העם מוכן לקבל שיש לחרדים - צרכים מסוימים

ולחילונים - צרכים מסוימים, וזה מתבטא בספר התקציב . נכון, ההסתה משפיעה לרעה

קליט

New member
ללא נושא

יש לאברכים את הזכות ללמוד ולקבל תמיכה לא גבוהה מהמדינה, בשונה מהסטודנטים שמקבלים תמיכה ענקית מהמדינה, המרצים באוניברסיטה מקבלים משכורות עתק, המדינה מממנת אירועי ספורט ותרבות שאין לנו חלק בהם, האברכים זה התרבות שלנו, המדינה מממנת הוצאות ענק למיגור וטיפול בפשע וסמים ואחזקת בתי כלא ברחוב החילוני הקלוקל, התמיכה בחרדים ומוסדותיהם היא אפסית ! , וכמו שמבאר בטוב טעם הרב מרדכי נויגרשל שליט"א בהרצאתו לפני כמה שנים כשניתח שנה אחת את תקציב המדינה

לביא4

New member
יש דוגמאות טובות יותר

האם ידעתם כמה מקבלים מובטלים דמי אבטלה?
זה בגובה משכורת חודשית של שכיר,
ותמורת מה?
תמורת זה שהוא לא עובד....

אני חרדי, שירתתי בצבא , אני עובד, משלם מיסים, וכמוני יש הרבה ,
אז לנו החרדים שעובדים ומשלמים מיסים אין שום בעיה שלומדי תורה יקבלו קצבה,

תבדקו כמה מיסים משלמים במדינה ומה בדיוק קורה איתם,
כדאי להציץ ולראות איזה תקציבי עתק וענק מבוזבזים במדינה, שחיתויות, גנבות, מעילות,
משכורות של שרים וחכי"ם עם הסעיפים המשונים והמוזרים שלהם, שבימים כאלו שכולם נובחים שקשה ואין כסף (כולל הגרעון האחרון שהתפרסם) -
הם מעלים לעצמם כל כמה חודשים את המשכורת שכנראה נמוכה מדי לקושי העבודה שלהם....

ראינו שחיתויות בכל המגזרים

ראה ערך הירשזון, הרב אריה דרעי, וכו' גם בכוללים שרשומים האברכים ישנם קומבינות

קליט

New member
יתכן שיש קומבינות בכוללים, אז מה ?

ואחד הקומבינטורים הכי נחשבים הוא בנימין נתניהו שמבטיח ולא מקיים, אז מה ?

קליט

New member
ובעיקר מה שפרסמתי לאחרונה בשם ח"כ ישראל אייכלר בשם אלוף בצה"ל

שלו לא היתה החובה הגורפת של שירות בצה"ל - צה"ל היה חוסך כל שנה למעלה מ 10 מיליארד שקל !

למעלה