לנסיכה
היי נסיכה,
אשמח לשאול כמה שאלות כיוון:
הראשונה, מדוע את מרגישה שאין לך אף אחד שתוכלי לחלוק איתו את הלבטים שלך? האם הקשר הזה הוא סוד מסוים? מה עם חברה ממש טובה שאת סומכת עליה שתוכל לייעץ לך מתוך אכפתיות ואהבה אמיתיים?
לגבי הסיפור שלך, נשמע שהחלטת להיכנס במודע לקשר עם בחור שמוצא חן בעינייך, שהבעיה העיקרית שלך איתו הוא חוסר המשיכה שלך כלפיו. כשאנחנו לא נמשכים למישהו, או תוהים ולא סגורים עם עצמנו, אנחנו מחפשים עוד סיבות פיזיות "נקודתיות" ללמה הקשר הזה לא יצליח (כגון הרזון שלו וכפות הידיים שלו) וכך מנסים "להבריח" את עצמנו מהקשר הזה. כך לפחות אני מרגישה גם לגבייך. אינני יודעת כמה בני זוג רציניים היו לך בעבר, אבל יש לי איזו שהיא הרגשה שעם הבחור הזה רצית לעשות ניסיון בשביל עצמך, כדי לבחון את העניין הזה של השיקול של "נחמד ומקסים, בחור טוב" למול מידת המשיכה שאת זקוקה לה על מנת להפוך ידיד לבן זוג. מה שמחזק את דעתי הוא שאת כותבת שעד כה לא הייתה לך הצלחה עם בנים, ושאולי את פוסלת אותם בגלל סיבות שטחיות, ולכן זה גרם לי לחשוב שאת צריכה את הניסיון הזה כדי לבדוק עם עצמך ואכן לוודא שאת לא פוסלת סתם.
כרגע נשמע שאת רוצה לברוח מהקשר שלכם ופשוט לא יודעת איך לעשות את זה, כי חבל לך על הידידות שלכם. את מרגישה גם המון רגשי אשמה ביחס אליו, כי הוא מעוניין בך, ואת לא רוצה לפגוע בו. עם זאת, את יודעת שאת לא נותנת לו את כולך, וזה מציק לך, ובשורה התחתונה- זה לא הקשר שאת רוצה, וכביכול, עצם זה שאת כותבת שאת רוצה להישאר "בתולה לנצח" אולי גם מרמז על הרצון שלך שהקשר הזה ביניכם יישאר אפלטוני, או יחזור להיות כזה.
את צעירה מאד, ואת עוברת קושי גדול כי נשמע שאין לך כל כך ניסיון עם בנים, ומצד שני גם אין לך עם מי להתייעץ ואת מרגישה לבד. אולי יש לך גם קושי בהתמודדות עם חרטה, שכן נכנסת איתו לקשר ועכשיו אינך רוצה בקשר הזה יותר ואת מרגישה שקשה לך להיפרד, למרות שאת יודעת שזו ההחלטה הנכונה ביותר עבור שניכם.
אם כן- נותר העניין של לממש את הפרידה, לדבר איתו ולומר לו שזה לא הולך, שהיו לך ציפיות אחרות ושאת לא נותנת לו את כל מה שמגיע לו. כאן השאלה שלי היא מדוע את מרגישה קושי עם ההחלטה שלך. האם את עדיין חוששת להיפרד ושוב להישאר לבד, שוב לא להכיר בחורים ולפסול אותם מסיבות שטחיות? אם זה החשש שלך, קודם כל- אין לו קשר לבן הזוג הנוכחי, אבל יש צורך שתבדקי עם עצמך מהיכן נובע הקושי הזה שלך (כי ללא קשר אליו, ייתכן והוא יחזור עם בן זוג אחר).
דבר אחד אני בטוחה- ברגע שתסיימי את הקשר הזה תרגישי הרבה יותר חופשייה ואמיתית עם עצמך, למרות שמצד שני צפויה לך תקופה לא כל כך קלה של בדידות וחיפוש אחר קשר שיהיה נכון יותר עבורך. עשית ניסיון אמיץ, השתדלת וזה עומד לזכותך. אל תבחרי מתוך התפשרות עם עצמך, שכן את זכאית לחיים ולקשר שתרגישי שלמה יותר איתו וגם תרגישי שאת רוצה לתת את מה שיש לך בשביל לבנות את שניכם.
בהצלחה
ונוס