אני מבקשת לדעת ולהבין

דוד170

New member
ראיתי שאין בכל העולם אף

ראיתי שאין בכל העולם אף יצור מימי שיש לו קשקשים ואין לו סנפירים. ואת זה ידע נותן התורה לפני אלפי שנים?

L7

New member
אתה מזכיר לי את מסעדת אידי באשדוד

הדג שם אלוהי ממש.

dar האחת

New member
עדיין אין הוכחה שהדבר מתקיים

בכל הימים ובכלל יש אזורים שהיה בהם ים אז אולי שם הייתה מציאות אחרת אבל זאת אנחנו כלל לא יכולים לדעת כי הימים הללו אינם אם כי יש מאובנים שיכולים לספר את סיפור היצורים הימיים ללא הסנפירים

L7

New member
ואתה או אדם אחר לא יכול

לתקשר עם אלוהים.

G o v e r no r

New member
נותן התורה היה אדם, בשר ודם. רק כך

ניתן להבין את גודש הטעויות בתורה בעניני-טבע. התוכל להציג דג נטול סנפיר, או לא? אני טוען שלכל דג יש סנפיר, ולכן, לכל דג בעל קשקשת יש סנפיר, ולכן אין כל רבותא בדברי חז"ל. אתה יכול להפריכני רק על ידי הצגת דג נטול סנפיר...

דוד170

New member
G o v e r no r

בס"ד אתה כתבת שלכל הדגים יש סנפירים בכך רצית להפריך את הראיה. אני נמשכתי אחריך ללא צורך . אבל עלה זית האיר את עיני וכתב שהתורה מדברת על כל יצורי המים ולא רק על דגים. "אז אתה מודה שלכל ה_דגים_ יש סנפיר" השאלות הללו לא שייכות כבר. אתה בעצמך הבאת נחש מים שאין לו סנפיר ומאחר ובראיה מדובר על כל יצורי המים כולל נחשי מים נפלה הטענה שלך לפריך את הראיה. תראה להלן איך שאתה מתעלם מכך שכתוב על כל היצורים במים ואתה מדבר רק על הדגים, וזה הטעיה ברורה אתה מתעלם מכך שכתוב על כל היצורים במים ואתה מדבר רק על הדגים, שוב, אתה מתעלם מכך שכתוב על כל היצורים במים ואתה מדבר רק על הדגים אני הבאתי ראיה שבה כתוב בפרוש גם בכותרת של הראיה וגם בסוף הראיה שלא מדובר רק על דגים אלא על כל יצורי המים. תראה בסוף ההודעה שמדובר גם על יצורים שונים מדגים ולא רק על דגים. לא יפלא אפוא, שכל הדגים ושאר יצורי המים - בין אותם אשר כבר התגלו בעבר, ובין המתגלים מפעם לפעם עד עצם היום הזה - כולם ממש, ללא יוצא מן הכלל, מתאימים לחוק - סוד טבע זה. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ViewMsg.asp?msgid=8361518&id=129 ותראה בנושא ההודעה כתוב: הכרת כל הדגים ויצורי המים בעולם. ותראה מה כתוב בתורה: מפסוק ט´ את זה, תאכלו, מכול, אשר במים: כול אשר לו סנפיר וקשקשת במים, בימים ובנחלים--אותם תאכלו. י וכול אשר אין לו סנפיר וקשקשת, בימים ובנחלים, מכול שרץ המים, ומכול נפש החיה אשר במים--שקץ הם, לכם. יא ושקץ, יהיו לכם; מבשרם לא תאכלו, ואת נבלתם תשקצו.

G o v e r no r

New member
הויכוח הסתיים. יש לי הוכחה שאדם,

בשר ודם כתב את התורה. נותן התורה _לא_ _ידע_ שקשקשת היא סמן נחוץ ומספיק. עובדה. פעמיים תמימות(*) הוא התיר לאכול רק את בעלי סנפיר וקשקשת. העובדה שנזקק ל_שני_ סמנים מעידה כאלף עדים שנותן התורה _לא_ _ידע_ שדי בקשקשת. העובדה שזה צויין בשני מקומות שונים מעידה שאין זו טעות סופרים. נותן התורה לא הכיר את עולם החי הימי!!! זו האמא של כל ההוכחות שנותן התורה היה אדם, בשר ודם, ופחות חכם מאלה אשר באו מאות שנים אחריו ואמרו שדי בסמן יחיד - קשקשת. בנוסף, הנה קביעה כי ויקרא י"א פסוקים ג´ עד ז´ הוא סתם כלל-אצבע טוב ליהודי החי במזרח התיכון (ראו משפט אחרון), ולדעתי, תמיכה משמעותית בהשערה כי התורה נכתבה בידי אדם שחי במזרח התיכון. (*) פעמיים צוינו סמני יצורי המים הכשרים: ויקרא י"א פסוקים ט´ י´ דברים י"ד פסוקים ט´ י´ י"ב

תשובה פחות או יותר

כל הענין של להוכיח אם יש אלהים או לו זה ממש מיותר ,על תשכחי שהתורה נכתבה לפני הרבה שנים והיא ניתנה לאשנים שהאמינו לפי כן בפסלים,הרבה פרימיטיביות היתה ,וכל דבר שהיה יוצא דופן אז זה היה אלוהי,כשבני ישראל אכן הסכימו לקבל את התורה אלהים ליוה אותה לאורך זמן רב כי הם היו זקוקים לו,כיום האנשים הרבה יותר מתוחכמים וחכמים והם לא זקוקים לליווי זה.מה גם שלפי התורה עמינו כרגע לא ממש הולך לפיה אז אלהים הפסיק ללוות אותנו.ועל השאלה למה קורה כך ולמה ככה אלהים לא הגננת שלנו והוא לא אחראי לכל דבר שקורה,ניתנה לנו הבחירה ואי אפשר להטיל כל דבר על אלהים,אלהים הוא האמונה גם כשרע וגם כשטוב.

dar האחת

New member
אז למה יש אנשים שממשיכים לסגוד לו

כדי לרצות אותו שיחזור? אתה יודע, כשאני חושבת על כך, לחלק מהאנשים הדתיים הוא דוקא כן עוזר, הוא סידר להם מי שיפרנס ישמור עלהם ויהרג במקומם על המשמר והםיכולים להשתעשע בפילפולים ושיחות על כל מיני חוקים ופסקי הלכה.

זה לא לסגוד זה להאמין במשהו

זה טוב שמאמינים במשהו תאמיני במה שאת רוצה ,בזכות האמונה בדת שרדה היהדות ,תראי המון אימפריות גדולות וחזקות ניכדו מהעולם לגמרי ,ואנו עם קטן בזכות האמונה שרדנו.לאלהים לא סוגדים הוא לא אליל ,באלהים מאמינים ואלהים זה לא איש עם זקן ,מדובר בכח עליון שיצר וברא עולם וגם אם זה לא כפי שכתוב בדיוק אבל בריאה נוצרה וקשה להאמין שהכל בא סתם כך ,הרי יש סדר בעולם.ולגבי החרדים שלא תחשבי שלשבת שעות ולפלפל זה שום דבר .הם רואים בזה את הגנת המדינה הם מתפללים כפי שהחיילים נלחמים,להתפלל זה לא שעה שעתיים וללכת הביתה הם יושבים שעות על גבי שעות ,ויש גם חרדים שכן מתגיסים לקרבי יש די הרבה.ויש גם משתמטים חילוניים. נורא קל לשפוט.כי זה נוח.ודרך אגב אני חילונית לחלוטין .אך יש לי זיקה ומשיכה לתורה היפה שיש לנו תחשבי איזה משעמם בלי שום חג בלי שום אמונה.אין דת שאין לה חג אמונה זה לא רק אצל היהודים. שירי

dar האחת

New member
ואם אני חושבת שלשבת באוניברסיטה

ולהתפלפל אז משהו כאן מכיר בזה כתחליף להגנה על המדינה ובבקשה אל תגרום לי להגיד לך מילים קשות כי אתה כלל לא יכול להשוות קשיים במקרים אלו אז בבקשה תחדל מכך! לא קל לי לשפוט קל לי להקיש על המקלדת ולכתוב לך! חוץ מזה מה יצא לנו מזה ששרדנו? ז

........

1. למה את חושבת שעכשיו אנשים יותר חכמים? פעם סגדו לפסלים היום סוגדים לשחקנים. היום רבים ממשיכים להאמין באסטרולוגיה וקשקושים אחרים. אז מה השתנה? 2. בתורה כתוב שהיא ניתנה לעלום, וזה אומר שמי שמאמין שהיא ניתנה ע"י האל חייב לקיימה כפי שאומרים חז"ל. 3. למה הם היו זקוקים לאלוהים פעם יותר מאשר זקוקים לו היום? 4. למה לסגוד לאלוהים אם הוא לא יעזור לנו?

דוד170

New member
שוקוליקה

בס"ד קטע מהספר "למען אחי ורעי" של הרב נתן קרת. התורה דאגה להכניס לתוכה את הדור הראשון הדור המקבל. היא מתיחסת אליו "פן תשכח את הדברים אשר ראו עיניך, אתה הראית לדעת... לא את אבותינו כרת ה´ את הברית הזאת כי אתנו, אנחנו אלה פה היום כולנו חיים... פנים אל פנים דבר ה´ עמכם מתוך האש". ועכשיו נעבור לדחיית האפשרות שדור שלם שיקר, קיבל עליו את המסמך, והעבירו הלאה. באמת, הדור הראשון נקרא בתורה הדור הרואה. ברור הדבר שהמסמך כמו שנמצא בידינו בלי שינוי לשון כלל התחיל לרוץ באיזה זמן שהוא. זמן זה היה בודאי לפחות לפני אלפיים שנה כמו שהוכחנו קודם (מעצם העובדה שמסמך התורה זהה בכל תפוצות ישראל, וראיה מהנצרות שמחזיקה אותו נוסח, וראיה מכל הגלויות שחזרו עם אותו העתק של נוסח בחזרה אותו הדור שהיה ראשון שהעביר לדור שאחריו את הנוסח הזה היה חייב לומר אחד מן השניים : או כך קבלתי מאבותיי או ראיתי. קבלתי מאבותיי - משמעותו שאיני הדור הראשון, אלא היה דור לפני ואנחנו דור מס´ כך וכך. ראיתי - משמעותו - אנחנו הדור הראשון, אם טענו "קבלנו מאבותינו" שהיא טענה יותר פשוטה אף על פי שלא קבלו, אם כן נמצאנו אומרים שהיה אי פעם בעם ישראל דור (דור אחד כולל כידוע ג´ דורות : סב אב ונכד) שהתאגדו לשקר את בניהם יוצאי חלציהם שכביכול כבר קבלו כך מדור קודם (שלא נמצא כעת בעולם כלל כדי שלא יוכל להכחישם, מי שלא מסכים לשקר - צריך לחסלו), שאחד הדורות שלפניהם ראה את השם וקבל את תורתו והעביר להם. אם כן חייבים לעמוד לפני בניהם, כל אחד לפני בנו ולשקר אותם במצח נחושה ומדובר על מספר של בערך כשני מילין, ולהמציא להם היסטוריה תורנית כפי שמתואר בתנ"ך, ורק נקדה זו דיה לדחות את האפשרות מכל וכל, שכן תארו לעצמכם איזה עבודת ענק צריכים כדי להמציא היסטוריה חדשה ולפרסמה בדיוק בכל ישראל כדי שלא יהיו סתירות לדור מס´ 4 וזה בהעדר אמצעי תקשורת מנימליים כמעט, שקר שאינו משתלם לאף אחד. כי באמת אם ה´ לא ציוה והם לא קבלו - אין לך שטות גדולה מזו. הוסף לחשוב ערד שהשקר הזה חייב להיות שקר מתמשך לכל אורך ימי חייהם. אסור להם להיכשל בלשונם בפני בניהם. ולשקר אותם באופן כזה זו ודאי בעיה גדולה. הם צריכים להכניס עצמם לשעבוד קשה מכל הבחינות (כמו שכבר ביארנו קודם, שהוא נגד הכרחות הטבעיים שבאדם ולהלביש עליהם באופן מגוחך עונשי מיתה על מי שלא יבצע את חוקי המערכת הדמיונית. במקרים מסוימים כמו חילול שבת, עבודה זרה וגילוי עריות). באופן כזה שהם מכניסים את צאצאיהם ל"בוץ" אדיר ומעמיסים עליהם קשיים והפסדים עצומים ואף מסכנים את חייהם, כמו שהתבאר לעיל, ורק פרט זה בלבד דיו לדחות השערת שטות זו, משום שמצד הטבע כל ההורים רוצים את טובת בניהם ואילו כאן אדרבא, נהפוך הוא, משקיעים אותם עמוק עמוק בבוץ. חוץ מזה יש כאן דבר בלתי אפשרי נוסף. הם צריכים לדאוג שהשקר יהיה מושלם, שדור מס´ ארבע לא יגלה אותו כלל אף לא על ידי שיחות עם שאר האומות מסביב, שודאי יצחקו ויתמהו מאוד על דור המשוגעים משום שאם דור מס´ ארבע יגלה את השקר אפילו מעט, אין ספק שלא יקיימו כלל משום שנטייתו הטבעית של האדם היא לא לבצע. ובדמנו כאשר לא הייתה מערכת חינוך, אלא כל אחד לימד את בנו, כל אבא צריך לעמוד בנפרד לפני בנו ולומר לו "כך קבלתי מאבותיי", או "ראיתי", וזה במשך שנים... ולכן לומר אנחנו הדור הראשון הוא קשה יותר משום שאז גם צריך לומר "ראיתי", ואז צריך גם להתארגן לשקר בדיוק גם בפרטי הראיה. רבותיי אין אבסורד גדול מזה. תארו לפניכם שני מיליוני אנשים לפחות מתארגנים לשקר את בניהם שקר מאורגן שכזה. הם חייבים קודם לכן להלביש את עצמם בחוקים הפוכים לטבעם ולפברק את כל ההיסטוריה, אפילו המוח המטורף ביותר לא יוכל לדמיין שטות כזאת. דבר נוסף : קבוצה יכולה להתארגן לקבל על עצמה הנהגות בגלל שהם חושבים שדה הגיוני או צודק, מי פחות ומי יותר, אולם שעם יתארגן לשקר במצח נחושה ולספר על דבר מהותי ויסודי שלא היה, שכן היה, ודבר האמור לשנות את כל אורח חייהם, כזאת לא נשמע מעולם, וכאן על כורחם הם חייבים לספר על דבר שלא היה - שאמנם היה, או "קבלנו מאבותינו" - שהוא בלוף שלא קבלו, או "ראינו את השם אנחנו דור המדבר" - שגם זה בלוף אדיר.

למעלה