אני מוזמן למשפט בגין נסיעה ברכב שרשיונו פקע

ביל בול

New member
אני מוזמן למשפט בגין נסיעה ברכב שרשיונו פקע

בתקופה העולה על ששה חודשים,
מה מומלץ לעשות בכדי שאחטוף כמה שפחות ?

תשובה: עו"ד מתן קניג

בהנחה שלא מלוות עם העבירה שציינת, עבירות נלוות (וסביר להניח שישנם עוד עבירות נלוות), הענישה נעה בין ענישה של מאסר על תנאי, פסילת רישיון, פסילה מותנית וקנס כספי ועד למאסר בפועל ממש, מאחורי סורג ובריח (תלוי בחומרת העבירה ואין אני מתכוון "סתם" להפחידך).

כמו כן, ישנה חשיבות למקום ביצוע העבירה, לכאורה, בית המשפט אליו זומנת ועברך התעבורתי (!!).

אשמח להשיב לך על על שאלה, באם אדרש לכך.

בברכה,

מתן קניג, עורך דין
050-4948499

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
וואללהה ... אתה מפחיד לאללההה ..

מאסר בפועל, מאסר על תנאי ....

שלשום ראיתי עם הנכדה שלי את "בית ספר למפלצות"
יש אודישן לסרט ההמשך, מחפשים "מפחידנים"

ותודה שהזכרתני את דברי עייזר ויצמן: "אכלנו משהו... שתינו משהו ..."

הגיע הזמן שעונשים לעברייני תנועה, לא משנה אם

אלו עבירות כביש או סתם זילזול בחוק...הגיע הזמן שעונשים אלו יוחמרו, עד כדי איום מוחשי במאסר !

S443

New member

ביל בול

New member
בשעה טובה הסיפור מאחורי

בחרתי לבקש סיוע של עו"ד,
במשרד העו"ד אמרו לי כי זה יעלה לי 3000 ₪,
[הם צריכים כמה פגישות....לגשת למשטרה להוציא פרטים וכו']
אמרתי כי אני מוכן לשלם 2000, וכך זה נסגר.
סגרנו שאופיע עם העו"ד כי זה יכול לעזור,
הגעתי בשעה המיועדת, המוני אנשים...המוני אנשי ביטחון...ואין לי מושג איך אני מוצא השופט שלי,
עם קצת מזל מצאתי העו"ד שלי, שאמר לי שיקח זמן ,כשעה וחצי מעבר לשעה המיועדת,
הסתובבתי בנתיים בחוץ, ראיתי את המוני השלטים בסביבה ,המפרסמים עו"ד ....מזכיר לי הנשרים הבוחרים לקנן בקרבת שדות המפגש של הגנו והאריות,
בשעה היעודה ,התיצבתי מאחורי גבה של העו"ד שלי,שהתישבה לפני שולחן בו יושבים שלושה שופטים,המקבלים בסבר פנים יפות הלקוחות, שמתי לב כי רק אני [או לפחות כמעט רק אני] מספיק טיפש[?] בכדי לבוא עם עו"ד,
כנראה אחרים יודעים במדויק למדי מה יחטפו, וחבל גם לפרנס עו"ד,
הסיפור נגמר עם קנס של 1500 ₪,
חוץ מזה הבנתי כי כל עבודתה של עו"ד היה באותו מפגש שהייתי איתה,
היא לא הביאה שום מסמך, וגם לא ביקשה שאביא שום מסמך,
הדיון היה שיח סוחרים היודעים כי על השטיח יהיה צריך לשלם בין 1200 ל1500 ₪, ומה שנשאר הוא להפעיל הקסם,הקשרים וכישורי המסחר,
כשאוזני קלטה כי יש בעיה איתי היות ויש לי הרשעות....בשלוש השנים האחרונות יש לי 7 הרשעות.....אמרתי כי זה לא נכון.....
אחרי סיום ה'משפט' ניגשתי לתחנת משטרה והוצאתי את דף ההרשעות שלי....בארבע השנים אחרונות יש לי הרשעה אחת, של חצית קו הפרדה רציף [זה היה בכדי לחנות ליד בי"ח,כשמיהרתי.....וזה קשור לסיבה שחיי היו משובשים בשנים האחרונות,כולל אי העברת ריכבי טסט],
ועוד משהו,נשפטתי כי לא עשיתי הנדרש, לא העברתי את רכבי טסט בזמן.....ומה עם בית המשפט....הרשות ששופטת אותי ? האם מהם אין שום דרישה?האם הם לא אמורים לעמוד בלוח הזמנים למשפט? האם הם לא אמורים להתאים עצמם לתנאי השטח, וליצור אווירה מכובדת של בית משפט נעים וידידותי ?

S443

New member
חציית קו הפרדה רציף היא עבירה חמורה...לגבי

הרשיון רכב זו סתם שטות ועצלות
לא מבין למה צריך משפט על כזה דבר
תן קנס ועוף...
גם ככה הטסטים האלו חארטה

creth11

New member
מה לעשות ? מדינה צריכה לקיים את חוקיה או

לשנותם,
להפתעתך ושל עוד כמה כותבים לתקנות התעבורה יש פרק נוסף הקובע לפי החלטת המחוקק איזו עבירה תהיה מסוג ב"מ קרי ניתן לשלם קנס וגם כמה יהיה הקנס והנקודות בגין אותה עבירה וגם איזו עבירה היא מסוג העמדה לדין קריהפרתה גוררת את המפר לבית המישפט שם יקבע השופט את העונש.
זה לא נתון להחלטת התביעה או השוטר ולצערך שימוש ברכב ללא רשיון בתוקף או נהג ללא רישיון בתוקף מעל חצי שנה הינה עבירת מסוג זימון לבית מישפט וזאת אשר קרה עם השואללפי תיאור העבירה.
יש כאן כמה שקצת קשה להם להבין שקיימים תקנות תעבורה וחוקי תעבורה שלאורת פועלת המישטרה התביעה ובית המישפט, את התקנות והחוקים כותבים מנסחים ומתקנים לפי הצורך ניבחרי העם (כנסת ישראל והשרים) אותם האזרח בוחר בערך פעם ב 4 שנים.
יש עבירות הנובעות מטעות ויש כאלה שהם נעשות בכוונת תחילה כמו שימוש בנייד בנהיגה או שימוש ברכב ללא רישיון בתוקף מעל חצי שנה (פחות מחצי שנה זה קנס 250 ש"ח המיתחשב בטעות אפשרית) וגם נהיגה בשיכרות ועוד.

כפי שאני כותב כל הזמן -
יש מחיר להשתנה על החוק והוא ייגבה במוקדם או במאוחר מכל מי שחושב שהשתן שלו הוא גשם ברכה.

ביל בול

New member
אני מנסה לשפוט מה עשיתי ,ומה למדתי מזה

אני שואל מה הסיבה לעבריינות ,ואיך אנחנו מתמודדים איתה,
גיליתי שיש דברים סבירים [וכמה דברים שאפילו הפתיעו אותי לטובה],ויש דברים שהמערכות המטפלות בעבריינות, צריכות לשפר, ואפילו חיבות לשפר.
כשכותבים 'השתנה על החוק' זה קצת חוטא לאמת,
במקרה שלי לדוגמא,היתה לי תקופה של כמעט חוסר תיפקוד, דיווחתי על מצבי, כולל זה שאני נוסע ללא רשיון לרכב, והסיוע שניתן לי היה מגוחך, צריך כוח בכדי לקבל הסיוע, ולא היה לי.
עבירת התנועה-חציית קו לבן- היתה ליד בית חולים,האנשים המגיעים לשם קצרים בזמן, ראיתי את הקו, לשיפוטי ,לא היתה לי ברירה, ועשיתי מה שעושים שם כולם, וחציתי את הקו, ו....גם המשטרה מכירה המצב,לכן העמידו שם ניידת, שרושמת דוחות לכולם, כשהייתי שם, היה שם תור.
להוציא עוד קצת הנושא מתחום 'העובר עבירה הוא עבריין', אספר מה ראיתי לפני שנים כשהסתובבתי באירפה, בכל מעברי החציה שראיתי,כשלא נראתה תנועת רכב, הולכי הרגל עברו הכביש גם באור אדום עבורם,
המקום היחידי שראיתי אנשים ממתינים בשפת הכביש, גם שקילומטר מהם לא נראה רכב היה וינה,
אני סבור כי ציות עיוור שכזה הוא מסוכן,
ולכן מה שאני כותב הוא, שאין קו אדום ברור המפריד בין אנשים המצייתים לחוק, לאנשים שאינם מדקדקים בקלה כבחמורה.
תפקידו של בית המשפט הוא גם לבחון את המהות האמיתית של העבירה, ולא להתייחס רק לחוק הכתוב היבש, שמטבעו אין לו תשובות מדויקות לכל דבר.

creth11

New member
הבנת המצב וכושר השיפוט שלך לוקה מאוד

ייתכן שאתה צריך להעזר באיש מיקצוע.
אתה לא הבנת כלום !!!!! כניראה שעדיין התיפקוד שלך לוקה בחסר.
אתה מנסה להאשים אחרים בכך שנהגת ביודעין ברכב ללא רישוי בתוקף מעל חצי שנה - ידידי אם אינך אחראי למעשיך אתה בוודאי לא כשיר לנהיגה העשויה לסכנך ואת ציבור משתמשי הדרך.
אם אינך מבין שמעבר קו לבן הוא מסוכן ומסכן אחרים בנוסף להיותו עבירה ? מצבך חמור ביותר וכושר שיקול הדעת שלך לוקה ביותר. כן קו לבן מצוייר בגלל הסיכון שבמעבר לנתיב נגדי מסיבות שונות, מעבר על קו לבן הוא גורם תאונות קשות ולראיה אתה מספר שטרחה המישטרה וביצעה אכיפה במקום.
לא זה אינו דומה בכלום לדוגמא שהבאת, אם הייתה טוען שאת המעבר על קו לבן עשיתה בכביש ריק שומם ובאמצע שום מקום עוד יכולתה להשוות לסיפורך על אותם הולכי רגל,
אם אתה עדיין לא מבין ומחפש תירוצים עלובים והשוואות של מלפפון לתפוז אזי שוב אמליץ לך קודם כל להפסיק לנהוג לפני שיקרה אסון וגם להיעזר באיש מיקצוע.
תקנות התעבורה הינם קביעת סדרי היתנהגות ותרבות היתנהגות שכל מטרתם שמירת החיים בערוצי התעבורה העמוסים בכלים העשויים לגרום למוות ונזק קשה בשימוש לא נכון.
קו לבן לא חוצים גם בכביש גישה למושב שכוח אל באמצע הלילה, רמזור אדום לא עוברים גם הרכב האחרון שראית עבר לפני 4 שעות ואין סימן לרכב במרחקים, ועוד ועוד, אין תירוצים ואין סיפורי מעשיות, תקנות התעבורה הן ברובם פשוטות וברורות, אם אינך מסוגל לנהוג בהתאם ? שוב אציע לך להפסיק לנהוג למענך ולמען הציבור.
אין צורך בסיפורי סבתא ותירוצים, מכירים את כולם .
פשוט תקרא כמה פעמים עד שתפנים את המוסבר לך.

ביל בול

New member
עם מה שנכתב עד הודעתך זו כמעט ולא היתה לי

בעיה,
מה שאתה כותב כאן הוא בעייתי בלשון המעטה, ועכשיו יש לי גם סקרנות במה אתה מתעסק...מי יודע איזה נזקים אתה גורם....
ואני מבהיר מה שהתקשתה להבין :
- אני אחראי למעשיי,הרחבתי את התמונה בלי לשלול את מעורבותי בפשע,
-אתה אולי יודע הרבה דברים,אבל אין לך יכולת לשפוט את כושר הנהיגה שלי בתקופה כל שהיא,
הרשויות המתאימות ידעו על מעשיי,וכאנשי מקצוע [מוצלחים או לא] לא עשו דבר למנוע את נהיגתי,
- אתה לא מבין ההבדל בין קטע כביש שבו אסור לשנות נתיב היות והדבר יכול לגרום בתנאים מסוימים לסיכון, או להפרעת תנועה לרכבים שיחכו מאחריך, לבין אותו המקום שבנקודת זמן אחרת ,נהג מסוגל לראות בוודאות כי אין רכבים בסביבתו,
אני מניח כי הקו הרציף שורטט ,ממחשבה שלא כדאי לתת שם לאנשים שיקול דעת, מה שיביא גם לתאונות....וזה לא סותר העובדה כי במצבים מסוימים, אין בחצית הקו סכנה,אלא מעבר על החוק,
ואם אתה צודק,מצבה של המשטרה חמור מאד ,היות והיא מודעת לסיכון ,ולא עושה דבר למניעתו.
-בהמשך,שוב,אינך מבדיל בין ציות לחוק המטיב עם האדם, לבין ציות לדבר שמתנופף מעליו דגל שחור של חוסר היגיון,
-תרבות ההתנהגות שלי אומרת: אידיוט מי שעומד ברמזור ביום כיפור כשאין רכבים, ואידיוט מי שלא נתן ביום כיפור לטנקים לסוע לכיוון התעלה, משום חוק שלא מאפשר לטנק לסוע עם רפידות גומי על הכביש.

shlang

New member
לא מצבה של המשטרה חמור, אלא מצבך בתור

נהג בכביש - חמור, יש תמרורים וחוקי תנועה שנקבעו ע"י ועדות שבדקו את נושא התימרור ואין לנהג כל שיקול האם לציית או לא, החובה היא לציית, שהכביש יהיה שלך בלבד תיסע בו איך שתרצה אך כשישי אחרים בדרך, אין לך זכות לפגוע בהם רק בגלל שהחלטת שהתמרור או הרמזור מיותרים.
אם יש לך בעיה עם תמרור זה או אחר זכותך לבקש מהרשויות לבדוק האם ניתן לבטלו או לחילופין, להציב תמרור במקום שלדעתך צריך

ביל בול

New member
עוד אחד שלא מסוגל להתיחס למה שכותבים,

כל מה שאתה כותב הינו תגובה פאבלובית,
לא כתבתי כי מצבה של המשטרה חמור,יש לפני זה 'אם',
וכל שאר דבריך תפנה לילדיך...מה קשור אליי התובנות שלך....
בכל שיח בין אנשים יש מסגרת ,אין טעם לצאת מהמסגרת, כי לבן השיח אין סבלנות, אין זמן,אין יכולת להבין ...ושאר סיבות,
ואין לי חשק להתאים עצמי לתדר שלך...אני מניח שיש אחרים שיעשו זאת....להתראות בנתיים.

shlang

New member
אני מבין שאתה פסיכולוג? אני מקווה שלא

אשמע עליך שנפגעת בתאונה בגלל שנהגת לפי שיקולי דעתך ולא לפי החוק, יותר מזה מקווה אני שבשל מושגיך לא תיפגע במשתמשי הדרך
התייחסתי למה שכתבת וכתבת שטויות

ביל בול

New member
לגבי ה'שטויות'...תפרט,אם לא,אין לדבריך הרבה

ערך בעיניי,
כמו כולם אני מציית לחוק,
וכמו אצל כולם [-גם אצלך]אני לעתים לא מציית לחוק,
השאלה מתי זה קורה אצלי ומתי אצל אחרים,
ואם אני לא ברור, תנסה להיזכר אם עברת על מהירות הנסיעה המותרת,או אי פעם לא רשמה הכנסה החייבת במס.
אני מניח כי כתבת מה שכתבת משום כי עברתי על קו הפרדה רציף ביודעין...,וארחיב בעניין, רוב הנהגים במקרים מסוימים,יחצו קו לבן רציף אם יעריכו כי סיכוייהם להיתפס קטן,
במקרה שסיפרתי עליו, אני לא הייתי חריג, עמדה שם ניידת שטיפלה בעבריינים, וכפי שצינתי היה שם תור של עבריינים,
המשטרה לא התייחסה לקורה כאילו יש סיכון לחיי אדם,אלא דאגה להעניש העבריינים,
ועוד הפעם אחזור על מה שכתבתי, על מעברי חציה נפגעים המוני אנשים, ואף אחד לא מאשים הרשויות האשמות בכך.....כי לא הרגילו אותנו לחשוב כך,התרגלנו לחשוב כי הרע הוא הישראלי הערס ,ובו צריך להלחם, ואם יש תאונה הנהג הפוגע אשם.

למעלה