אני מחפשת קבוצות שמקיימות פגישות

מליז

New member
אני מחפשת קבוצות שמקיימות פגישות

ומקיימות טקסים או מדיטציות או מה שלא יהיה בעניין הוויקה... האם יש קבוצות וויקה שנפגשות באיזור לת אביב? ואם כן אשמח מאוד מאוד לקבל פרטים זה נורא חשוב לי תודה

ברוכה הבאה!

יש קבוצות, אך לפני שהן מוכנות לצרף אנשים, חברי הקבוצה מעדיפים להכיר את אלו שרוצים להצטרף. יש טקסים ציבוריים ומפגשים שבהם ניתן להכיר, חלקם מתפרסמים גם בפורום הזה. גם את ודאי תרצי להכיר את האנשים לפני שאת מתחילה לעבוד איתם בנושאים חשובים כאלה. במרץ השנה, למשל, היה אירוע די גדול לכבוד השקת הספר של רינה קסם, "דרך הקסם" (היו שם כ-30 איש, שזה מספר די גדול במקרה של הקהילה הקטנה שלנו), שפורסם כאן. אירועים מסוג זה, כולל חגים בחלק מהמקרים (אם כי לרוב ההזמנות לחגים הן אישיות) מתפרסמים כאן, בפורומים ובקומונות אחרים.

מליז

New member
לכוכב השחר

היי, תודה שענית לי! אני פשוט אין לי כל כך צורך להשתתף בפורומים ולדבר בלי סוף יש לי ידע רחב בפגאניזם באלילים ובטקסים שלו בגלל זה חשבתי כבר להיכנס ולהכיר קבוצה שמקיימם טקסים וכל מיני ובעיקר בוויקה... אז מה עלי לעשות? אולי תתיתן כתובת או טלפון של מישהו שמקיים מפגשים....? מליז

RainBird

New member
המנעי משימוש במילה אלילים בבקשה. זו מילה עברית שמנמיכה את האלים.

מליז

New member
RainBird

היי אכן יש לי ידע וקראתי המון על הפגאניזם מאז ומתמיד ואני לא מ" רודפי המכשפות" כמו שמישהו כבת פה!!!מה זה החשדנות זאת? אני סך הכל מתעניינת בפגאניזם מזה זמן רב ואמרתי לעצמי שהגיע הזמן שיבוא לידי ביטוי בהשתתפות בטקסים או אפילו רק הרצאות! זה שקראתי להם " אלילים" זה מתוך בחירה כי לדעתי הם באמת אלילים ולא התכונתי לזה בדרך שלילית...הם רבים ובתור אחת שלמדה מיטולוגיה יוונית אז כן קוראים להם אלילים בשל מספרם הרב,בטח תגידו לי שהמיטולוגיה היוונית זה לא פגאניזם אבל היא חלק מזה....כי הפגאניזם הוא אוסך של אמונות ודתות! ובכלל אני חושבת שזו דרך חיים להיות פגאני!! רוצים שאני אציג את עצמי אז אין בעיה תשאלו את כל מה שאתם רוצים לשאול אותי ואני אענה בשמחה. מליז

Animus1539

New member
היחיד של אלילים זה אליל...

ניתן לומר אלים, אל אחד, אלים רבים. המילה אלילים היא מילה שמורידה מערכם של האלים. אליל - אל קטן, אל דמי, אל שווא. המילה אינטגרלית עם השפה העברית כבר אלפי שנים בעקבות המונותאיסטיות, בה נהוג להקטין להעליב ולעשות דה-לגיטמציה לאלים של הדתות הפוליתאיסטיות שקדמו ליהדות.

המילה אליל אינה "אל קטן".

שלחתי לך בזמנו מסר פרטי לגבי זה. מדוע הפגנים בארץ מתנגדים למה שעשו הפגנים בחו"ל? לקחו מילה שבעיני התרבות המערבית נחשבת שלילית - "פגני" - והפכו את משמעותה?

RainBird

New member
למיטב הבנתי שייתכן שהיא פגומה שהקונטציה השלילית למילה פאגני הגיעה אחרי תקופה שבה המילה הייתה חיובית. אני לא מוצא שום דבר טוב בלקחת מילה שהיהודים המציאו עבור הפוליתיאסטים ו"לנקות" אותה. אם כבר, אז את המילה מכשפה שיותר הכרחית לדעתי.

עד כמה שאני יודע

המילה פגני שימשה ברומא באותה דרך שאנחנו משתמשים ב"בור ועם הארץ", כאשר יושבי העיר קלסו ליושבי הכפר. היהודים לא המציאו את המילה אליל. ארי-אל כתב משהו על מהיכן הגיעה המילה הזו.

לא יודע.

בכל מקרה, האם יש עדות שמי שהחליט על האמנסיפציה של המילה פגן ידע את המשמעויות העתיקות של המילה? לי נראה שזה נעשה למרות ובגלל הקונוטציות השליליות של המילה, ממש כמו השימוש של האפרו-אמריקנים במילה Nigger בינם לבין עצמם, או כנ"ל המילה fag בארה"ב.

זאת לא מילה שהיהודים המציאו

אליל מגיע מהשֹרש א-ל-ל, שברחבי העולם השמי פירושו "גדול, רב עצמה". אם תרצה, אנסה למצוא תימוכין כתובים.

טלה בר

New member
אליל ופגאני

המלה אליל שלילית במקור - המלה החיובית או האובייקטיבית היא אל. המלה פגאני במקורה אינה שלילית, רק הנצרות הפכה אותה לשלילית, לכן אין סיבה לפגאנית החדשים לא להשתמש בה, לעומת השימוש במלה אליל שהוא משפיל במקורו.

RainBird

New member
לזה בדיוק התכוונתי. תודה ../images/Emo141.gif אגב, ראיתי בריפרוף בעיתון לאישה שממליצים על "האלה הלבנה" שתירגמת כמובן שטעו בשמך וכתבו טליה במקום טלה..

המילה פגני היתה שלילית

עוד לפני הנצרות, כפי שציינתי קודם, הרומאים השתמשו בה כמילת גנאי לכפריים. המילה אליל, כפי שכבר ציינו פה, מקורה במילה אלל בארמית, ולפי שציין פעם ארי-אל, קשורה לאל הבבלי אנליל.

והנה קישור להודעה של ארי-אל שנגעה

בזה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=337&msgid=34651492 שמואל, שלחתי לך אותה לפני כמה שבועות בהודעה פרטית.

Tatu4Taty

New member
חידשת לי.

ידעתי שמקור המילה הוא באנליל (על השורש לא ידעתי), אבל הייתי בטוח שיש בכך גם הקטנה של האלים. ממה שקראתי, המילה "אלילים" הגיעה מהתייחסות לפולחן אנליל שכלל את הלבשתו, והצגה של מאכלים לפניו. ייתכן שבגלל זה המילה קושרה להקטנה ברמת האל.

Animus1539

New member
המילה אליל מתורגמת לאנגלית כ- Idol

הפירוש של Idol במילון מרים-וובסטר : Main Entry: idol Pronunciation: 'I-d&l Function: noun Etymology: Middle English, from Anglo-French idle, from Late Latin idolum, from Greek eidOlon image, idol; akin to Greek eidos form -- more at IDYLL 1 : a representation or symbol of an object of worship; broadly : a false god 2 a : a likeness of something b obsolete : PRETENDER, IMPOSTOR 3 : a form or appearance visible but without substance <an enchanted phantom, a lifeless idol -- P. B. Shelley> 4 : an object of extreme devotion <a movie idol>; also : IDEAL 2 5 : a false conception : FALLACY

כי זו המשמעות שלה היום.

ואכן, פולחן האלים הקדומים היה בפסלים והמילה idol עצמה קרובה למילה "אידאלי", ו-"אידאה" ביוונית, כפי שאתה בעצמך רשמת.

למעלה