אני מחפשת קבוצות שמקיימות פגישות

Animus1539

New member
גם אליל זה Idol

יש לך תרגום אחר לאנגלית למילה אליל? אני אשמח לשמוע...

Animus1539

New member
זה לא מה ששאלתי...

שאלתי אם יש לך תרגום אחר באנגלית למילה אליל בעברית... אני יודע שהמילה אליל יש לה קשר מילולי עם אנליל, זה לא פותר את בעיית השימוש במילה כיום... וחוץ מזה אם אתה עובד נגיד עם הקאטה, זאוס ואפרודיטה (השמות לדוגמה בלבד), יהיה לך נוח שיקראו להם אלילים? יותר מזה יהיה לך נוח שיקראו להם אנלילים? מה, כל האלים והאלות הם קשורים בהצורה כלשהי לאנליל? לא נראה לי... זה תרוץ עלוב על מנת להדחיק את ההעלבות הפוטנציאלית...

ואולי התירוץ הוא הפוך?

שאנשים בקהילה נעלבים בכח בגלל טעויות תמימות של אנשים? אני לא נעלב מהשימוש ב"עובד אלילים". אולי לנו נדמה אחרת, אבל בקרב הלא פגנים, גם המילה "פגני" היא שלילית בדיוק כמו "עובד אלילים". אנחנו יכולים לבחור אם להעלב, או לא לשים קצוץ. בקיצור, לדעתי האישית, עשו כאן מהומה על לא דבר.

tontie

New member
לא תמיד הטעויות תמימות

אני מעדיף לא להעלב משטויות, ואף פעם לא קראו לי פאגני או עובד אלילים אז אני לא יודע איך אני אגיב בזמן אמת. מה שכן מציק לי זה כשאני מדבר על אנשים על היסטוריה ודברים קשורים לזה הם משתמשים בכינוי עובדי אלילים כדי לזלזל בתרבות ובאנשים. לא פעם אמרו לי דברים כמו "כל האנשים באותה תקופה היו עובדי אלילים" או "הם האמינו בפסלים" כדי להדגיש את ה"פרימיטיביות" של האנשים. אין כאן טעות תמימה אלה זילזול ישיר, וזה לא מוצא חן בעיני. אורי.

זו כן טעות

כי זה מה שמלעיטים אותם. הם לא יודעים מה באמת היה בתקופה הזו, הם מאמינים למה שסיפרו להם על התקופה הזו. במקום להתעצבן, לנסות להסביר. ואם זה לא המקום להסביר, אז בכל זאת, לא כדאי להתעצבן. אני אישית שואף ליישם את המשפט הזה - "לא לכעוס. לא לבכות. לא לקלל או להתעצבן, אלא להבין" - ברוך שפינוזה.

Raidho

New member
הדחקת רגשות...

תכעס, רק תדע איך ולאן לנתב את הכעס... אבל בהחלט מסכים שהגזימו פה way too far עם הלקחת מילה אחת מסכנה יותר מדי קשה
...

ההגמון

New member
מישהו אמר לי עובד אלילים

לפני שבוע, הסברתי ןלו שזה מעליב ומזלזל, והוא עדיין המשיך בשלו. אם חברה שלי לא הייתה עוצרת אותי היה לו בקבוק בירה בראש. זה מעצבן. זה כמו שמישהו יגיד לך "בן זונה", ותסביר לו שזה מעליב, והוא ימשיך. לכעוס זה בסט.

neophile

New member
אם כבר מדברים על הסטוריה

זאת המצאה יוונית! היוונים כינו את כל מי שלא היה שייך לתרבותם ברברים . אפשר לומר ש "מגיע להם" שיתייחסו לתרבותם באותו זילזול שהם התייחסו לתרבויות אחרות . למרות שגם התרבויות האחרות לא היו פחות מזלזות...האם זה עושה את זה צודק יותר? ""הם האמינו בפסלים" כדי להדגיש את ה"פרימיטיביות" של האנשים" מה שאותי מעצבן כאן זה הנסיון להראות כאילו אנחנו התקדמנו מאז , אבל למעשה אנחנו חיים בחברה שמזלזלת בדיוק כמוהם. מה גם שאפשר לראות בהסטוריה שרק הדרדרנו מאז ,מכל הבחינות , הדבר היחידי שהתפתחנו בו זאת טכנולוגיה.

neophile

New member
מה אתה מציע לעשות?

לכן אין סיבה לתרגם את המילה לאנגלית , או בכלל להשתמש בה זה שתתעצבן מכך שמשתמשים בה בצורת עלבון לא יעזור לשום דבר כי האדם השני בכלל לא יבין למה את מתעצבן . קורה לי שאני מתעצבן על אנשים אחרים בסיטואציות כאלו...מה אפשר לעשות?

Bastat

New member
מליז יקירה

אני רואה שקבלת שטיפה רצינית :) את צריכה להבין שכבוד לנוסח המילולי הוא חשוב כי הרי יש כאן בפורום מגוון רחב של אנשים המביאים איתם מגוון רחב של אמונות ומנהגים. וכמו שלא פעם קראתי וכתבתי כאן בעולם הרוח אין חוקים (בגדול) אין הגיון ואין מרחב אך במקביל ישנם חוקיי מוסר מאוד ברורים.... (ושוב הפרדוקסים הנפלאים של החיים:) בכל אופן אני גם הייתי ממליצה לך לקרוא קצת דעות ודרכים של האנשים השונים הלוקחים חלק בפורום הזה ולא להיות פזיזה ....

gwizard

New member
ובנוסף למה שנאמר ע"י Rainbird

בתור אחת שטוענת לידע נרחב בפאגאניזם ומשתמשת במילת גנאי "אלילים" את לא ממש תורמת לאמינות שלך. אולי לפני שאת קופצת לעשות טקסים בקבוצה תציגי את עצמך, מאיפה את מגיעה, מה הידע והניסיון שלך, תחומי התעניינות וכ"ו. אולי גם לא יזיק לך לשבת קצת בפורומים, לקרוא וללמוד מאנשים אחרים שספק יודעים יותר וספק לא ? זוהי רק הצעה, כמובן.

ההגמון

New member
אלילים?

שלו? ארג. כמו שארדן אמר : "הימנעי בבקשה מהשימוש במילה אלילים". -אבל אם זה היה בחיים האמיתיים, הייתי מתעצבן במיוחד.

ההגמון

New member
ובנוסף

יש לי הרגשה מוזרה שאת מ"רודפי המכשפות" המודרניים. -לא יודע, סתם תחושה.

RainBird

New member
היא בסך הכל השתמשה בביטוי שנראה לגיטימי על ידי רוב החברה הישראלית- למרות שזה ביטוי מעליב, זה רק מראה על בורות ולא על זדון. זו הסיבה שתיקנתי אותה להבא. ארדן.

ההגמון

New member
אני לא מתכוון רק לזה

אני פשוט חושב שכל הגישה קצת מוזרה. בחורה רוצה להפגש עם חבורת אנשים שהיא לא מכירה כדי לעבוד על לחשים? -נשמע לי רעוע במקצת, במקרה הטוב.

כמו שציינתי בהודעה הפרטית

וכפי שאת מסוגלת לראות כאן, הקהיליה הפגנית בארץ היא חשדנית מאוד, ויש לה סיבות, חלק ייתכן שמוצדקות וחלקן אולי תולדה של פארנויות. לכן, ישנה העדפה קודם כל לתהות על קנקנו של אדם, מעין "כבדהו וחשדהו". אני מסכים שזה עלול להיות פוגע. סבלנות. זו מילת המפתח.

למעלה