אני מפחדת ללדת

prizura

New member
אני מפחדת ללדת

כי זה נראה לי מפחיד נורא וכואב ולא בא לי לסבול. מי שחושבת כמוני שתרים את היד.

Nataly A

New member
../images/Emo45.gif

ראיתי איזו תוכנית בערוץ 8 ממש לפני מספר ימים, על מישהי שילדה בבית. דפקו קלוזאפ על איזור הנרתיק בזמן שהתינוק יצא, חשבתי שאני הולכת להקיא. ואני בכלל לא רגישה בד"כ לדברים כאלה....אבל כל הקיבה שלי התהפכה. גם בתקופה שחשבתי שאני כן אביא ילדים, תמיד היה ברור לי שאני רוצה קילו סמים לפני כן. תודה לאל שעכשיו זה לא שיקול...

prizura

New member
קילו סמים

יש כביכול את האפידורל- שכנראה מאוד עוזר. אבל לפעמים הם עושים טעויות ואז מרדימים חצי גוף ובחצי השני האשה מרגישה יופי..

Nataly A

New member
אמא שלי אמרה לי

שהאפידורל שהיא קיבלה היה מעולה, אבל השאיר אותה עם בעיות גב לכל החיים. לכי תדעי.... גם ככה כל עניין ההריון נראה לי כל כך טראומטי לגוף.

XUXA141

New member
ה"פטנט" שאני גיליתי..

אני ילדתי באמצע מלחמת המפרץ, אז עם איום של טילים, עם אזעקות בלי סוף, עם פאניקה מוחלטת, ילדתי בלידה טבעית ללא כל משכך כאבים... הפאניקה מהמלחמה היתה יותר גרועה מכל כאב שהו... אז אם תרצי ללדת אי פעם - בדקי קודם את המצב הפוליטי במזרח התיכון...

עינת12

New member
אסוציאציה בהמשך להודעתה של שושה

חברה של אחותי ילדה את בתה הראשונה בזמן אותה מלחמה. התינוקת לא התהפכה ונאלצו להוציאה בניתוח ובהרדמה מלאה. כאשר החברה החלה להתעורר הדבר הראשון שהיא ראתה זה שהיא מוקפת בחבורת יצורים בחלוקים לבנים ועם משהו מוזר מאד מאד באזור שבו אמורים להימצא הפנים. היא היתה בטוחה שזה המוות ושאלה את עצמה אם זה השער לגן עדן או הגהינום (היא היתה בטוחה כמעט במאה אחוז באפשרות השניה). לקח לה כמה דקות עד שהבינה שבזמן הניתוח היתה אזעקה ושהדמויות הם אנשי הצוות שחבשו את מסכות האב"כ.

magicgirl1983

New member
../images/Emo45.gif

אכן מבחינתי זה מאוד ברברי... אני לא מוכנה להעביר (בפרנציפ) את הגוף שלי כזו טראומה. מה גם שיש לי בעיות מסויימות שעלולות להפוך אותי לחולת סכרת, או נכה.. ממש לא בא לי על זה...ובאמת שילד לא שווה את המאמץ הזה. שלא לדבר על זה שאני בכלל לא אוהבת אותם... חוצמזה - מישהי אמרה לי שאפידורל זה דבר ניפלא...ושהיה לה ממש כייף. זה תלוי באישה כנראה. אימא שלי ילדה ללא משככי כאבים ואמרה שנהנתה מכל רגע...אבל אני חושבת שאימא שלי פסיכית אז אני לא חושבת שהיא דוגמא כל כך טובה.. שתי אחיותי ד"א - אחת ילדה בצורה נורמלית אבל אמרה שכאב לה מדי היא אומנם עמדה בזה אבל היא לא מתה על הלידות.. אחרת היתה צריכה לעבור ניתוח קיסרי פעמיים...כי התינוק נכנס למצוקה

Kalla

New member
גם אני חושבת כך

ואני אחרי 3 לידות. ההבדל הוא שמבחינתי התוצאה שווה את כל הסבל. פתרון במקרה שלך, אם את בכל זאת רוצה ילדים, יכול להיות אימוץ. הרבה יותר נהניתי מתהליך האימוץ מאשר מתהליך ההריון והלידה והתוצאה היא אותה תוצאה מקסימה ואהובה.

I s t a r

New member
זה בהחלט שיקול לגיטימי..

עין ספק שלא משנה כמה "רוחניים" נהיה בנושא,האקט עצמו הוא ברברי ואלים ,מלא דם,סבל כאב וכו'. אז נכון, יש כאלה שפחות ויש כאלה שיותר ובאופן מפתיע..או שלא-החברות שלי שבאמת באמת רצוי ילדים ובאמת הרגישו בכל מאודן את הצורך הזה-עברו לידות וגם הריונות קלים יותר. בכל מקרה,אם יש לך אפילו חשש קטם שלא תוכלי לעמוד בטאראומה הזו (וזו בהחלט טראומה גופנית וריגשית) -זו סיבה טובה מאוד להימנע מזה.

Arfilit

New member
אין ספק? דווקא יש ספק

בעיני הוא לא ברברי ואלים. הוא טבעי. אלימות (ע"פ אבן שושן) היא תוקפנות. שימוש בכח הזרוע או בנשק. הלידה היא אמנם כואבת אך אין בה תוקפנות מצדו של איש. ואילו ברבריות (ע"פ אותו מקור) הינה פראות, חוסר תרבות, גסות. לא נראה לי שלידה נכנסת לשם. מה שלא מפחית מזה שלידה היא כואבת ומפחידה מאוד.

I s t a r

New member
ערפילית

גם צונאמי הוא טבעי. הרי געש. מחלות שונת . זה שמשהו טבעי לא הופך אותו ללא ברברי ולא אלים. בכל מקרה,כך אני רואה את ההליכים האלה.

Arfilit

New member
Istar

להבנתי - גם הצונאמי אינו ברברי ואלים. וגם הרי געש. וגם מחלות שונות. הם כולם תותפעות מצערות - אבל לא אלימים ולא ברבריים. ההבדל שבכל זאת קיים, שוב - להבנתי, זה שהצונאמי, התפרצויות געשיות ומחלות - הם מעצם טיבם הורסים והורגים, ואילו הלידה - למרות הקושי הגדול הכרוך בה והפחד הגדול הטמון בה (ואני לחלוטין לא מתכחשת לאלה) - היא יצרנית. אגב - אני סקרנית - המלטות גם הן ברבריות ואלימות בעינייך?

I s t a r

New member
כל תהליך

הגורם סבל וכאב לשותפים לו הוא ברברי ואלים בעיני.

אלימות (לפי ויקיפדיה)

(אני מצתרפת לטרנד הויקי): לפי ויקיפדיה אלימות היא פעולה בין שני בני אדם. האם לפי זה לידה היא אלימות? אני לא הצלחתי להחליט...

gertrude

New member
לדעתי

חלק מהותי מהגדרת האלימות הוא המשפט "במטרה לפגוע בגופו, בכבודו, ברכושו, בנפשו או בתרבותו" (שמצוטט מההגדרה שנתת בויקיפדיה). נראה לי שלידה אינה באה לפגוע באם, אלא להיפך - היא באה בדר"כ מבחירה, רצון ואהבה. לכן, בעיני, לידה אינה אלימה יותר מניתוח רפואי, למשל - לא כל דבר כואב הוא גם אלים.

מצד שני (לפי אותו ציטוט)

הניסיון להשפיע עלינו (שלא רוצים ילדים) להביא ילדים לעולם, יכול בהחלט להכנס להגדרה של אלימות ...

Arfilit

New member
לזה אני נוטה להסכים

בלי לטרוח ולהעמיק בהגדרה. לחץ חברתי נתפס בעיני כמשהו מאוד אלים בכל סוגיה שהיא. אני מנחשת שזה קשור בשריטות עבר שלי - אבל זו דעתי ואני תומכת בה...

I s t a r

New member
בגלל שאוצר המילים שלי

מסתמך הרבה על עולם עשיר של דימויים ואסוציאציות ולא על מילונים אלה ואחרים, אין לי תשובה ברורה לתת לך. כלב נובח ברחוב ייראה לי אלים, סיטואציה מסוימת תיראה לי אלימה,אנשים שלא אומרים מילה מורגשים אצלי כאלימים, אקט הלידה מזעזע באלימותו. זה מסוג הדיונים שכשהם עוברים לפסים בהם מתחילים ללכת למילון על הגדרת כל מילה ,אני נאלצת להפסיק להשתתף כי זה כבר בעיני קטנוניות . ברגע שערפילית העלתה את זה,מבחינתי ברור שאין בדיון הזה הבנה דימויית ועמוקה של המסר וההיצמדות העיקשת למילה זו אחרת ופירושיה במילון פשוט לא תואמים את גישתי,מבחינתי פרשתי.

למעלה