אני מפחדת ללדת

כמה תירוצים......./images/Emo2.gif

לידה זה אקט ברבארי ואלים ? לידה זה דבר טבעי יפה וגם כואב אז מה? מלא דם סבל כאב...טוב תירוצים לאי הבאת ילדים לעולם יש בשפע, יש כאלה שרוצים מנוחה ולא לשמוע בכי של תינוק גם זה תירוץ... אני ילדתי בניתוח קיסרי שום סבל שום כאב בהרדמה, ואם יש כאב זה עובר. והכאב הכי גדול זה שאי אפשר ללדת ילדים!! וכמה נשים הולכות ומטפלות ומנסות להכנס להריון...זה סבל!!! אני לא אוכלת בשר, אז כולם ברבארים? לא, שיאכלו בתיאבון, כל אחד יחשוב כרצונו, אבל לתאר לידה כמו איזה רצח ? ממש לא.

I s t a r

New member
מה בדיוק הבעיה שלך?

כן,זה אקט ברברי מאוד. כן,יצא לי לעבוד עם נשיםפ שחוו טראומה איומה מכל התהליך הזה. אל תבלבלי לי במוח עם תירוצים שמירוצים. זכותה של הכותבת לא ללדת אם היא פוחדת ונרתעת מזה. מי בכלל צריך אישור ממך או ממישהו אחר אם זה "נכון" או לא? זכותה המלאה!!!!! זה כל כך מתנשא לשמוע דעה של אחר וךלקרוא לה "תירוץ"!!!! כאילו, סליחה?? היא חייבת לך משהו?????

I s t a r

New member
וד"א..

הוצפה הזו של לקרוא לרגש או תחושה או דעה של אדם אחר "תירוץ" באה ממקום וצורך לנשל אותו מהלגיטימציה שלו לחוש כך. מבזק חדשות: כל רגש או תחושה של אדם אינם תירוץ, אלא סיבה לגיטימית עבורו לבחור במה שנכון לו. ובזה סיימתי את הדיון.

Arfilit

New member
זה ענין סובייקטיבי

בשבילך אי היכולת להביא ילדים היא הכאב הכי גדול. יש מי שבעיניו האושר הגדול הוא גידול ילדים, ויש מי שבעיניו זו הטעות הגדולה של החיים. "אלה ואלה דברי אלוהים חיים..." ואסור לנו לשכוח את זה.

prizura

New member
הגיג בעניין הפחד

מצד שני מישהו אמר לי שלנהל את החיים שלי מתוך הפחדים זה מראה על חוסר התמודדות. נ.ב. למה הניק שלי מופיע בשחור כהה?(bold)

Nataly A

New member
הגיגים בעקבות ההגיגים

אפשר לומר שגם מי שמביא ילדים, לעיתים זה מתוך פחדים, כמו מי יטפל בי כשאהיה זקן? מי יאהב אותי? - אז מי צודק? גם לנהל את החיים שלך בגלל מה שאחרים עושים, 'כי ככה נהוג', כי זה 'מה שנכון' וכד' - זה יותר טוב? מעבר לכך, אבא שלי (אחד המיסיונרים לילודה הכי פאנאטים שתפגשו) תמיד סיפר לי שפחד זה מנגנון הגנה. לכן אני תמיד מניחה שאם אני מסוגלת להבין מאיפה הפחד שלי נובע, ולחשב סיכונים מול תועלת - זה בסדר גמור. הפחד שלי לא משתק אותי, הוא פשוט משמש לי תמרור אזהרה. ואני לא אתעלם ממנו, ואחר-כך אבכה על זה 18 שנה.

prizura

New member
כן אבל הפחד במקרה שלי

מרתיע אותי מלעשות משהו. ואולי אני מפסידה? אני אתן לך דוגמא. יש לי עוד בעיה - אני מפחדת לטוס. וזה הורס לי את כל האפשרויות הנחמדות לבילוים בחול. לכן אני חושבת שלא טוב לנהל חיים מתוך פחד. כי אם זה משתק ואני עושה בחירות לא מרצון ובחירה אלא הפחד בוחר בשבילי אז זה לא טוב.

אחת מתאוריות החיים שלי

היא לברוח מקשיים. החיים מספקים כל כך הרבה קשיים שלא ניתן לברוח מהם כמו לדוגמא פרנסה, עצב, מזג אויר, נהגי מוניות וכו', אז למה לנסות להתמודד עם קשיים שכן אפשר לברוח מהם?

prizura

New member
כן, גם אני חשבתי כך

בשנות העשרים שלי. אבל לאט לאט גיליתי שחלק מהדברים המגניבים של החיים כרוכים בהתמודדויות קשות.

I s t a r

New member
גם לפחד יש תפקיד.

להגן עלייך מסכנה. בכל מקרה,אם את מאוד מאוד רוצה משהו,מרגישה מבפנים שזה נכון לך ואת חשה חיבור עצום וחזק ותחושה פנימית חזקה שמעשה מסוים הוא האקט הנכון לך - או אז אצוי מאוד שלא לתת לפחד לעצור בעדך. אם את רוצה ילדים מאוד וחשוב לך לחוש את התחושה של היריון ושזה יהיה פרי בטנך בלבד ואת מרגישה מחוברת לכל אלה- אז תוכלי לחפש שיטות ללידה למשל בניתוח קיסרי שההחלמה ממנו לא שונה מניתוח רגיל ואף מהירה יותר,וזו רק דוגמה אחת.

prizura

New member
זו הבעיה.

שאני לא בטוחה כמה אני רוצה. אבל זוגי מאוד רוצה...

מאריונת

New member
הי פריזורה

נראה לי שאם את מרגישה שהדבר היחיד שעוצר אותך זה פחד, ואם את מרגישה שאת מפסידה משהו ונמנעת בגלל שיקולים שאת לא שלמה איתם, אולי באמת כדאי לך לבחון טוב-טוב את הרצונות שלך, כדי להפחית סיכויים לחרטה בעתיד. אני מצרפת לך קישור לפורום שעוסק בחרדת הריון ואני חושבת שיש עוד אינפורמציה ברשת (נדמה לי שיש גם קבוצת תמיכה באיכילוב). מה שתבחרי - בהצלחה

prizura

New member
תשובה למאריונת

תודה על הקישור, זה באמת נראה שמתאים לי להיכנס לשם. אני דווקא בתקופה של התמודדות- למשל אני מעזה פעם ראשונה בחיי לעבור מחיי שכירה לחיי עצמאית דבר שמאוד מפחיד אותי אבל מאוד מושך.

Nataly A

New member
אה, ולגבי הניק שלך...

כל אחד רואה את הניק שלו בשחור כהה ברגע שהוא logs in למערכת של תפוז.

chinabird

New member
הוא מופיע כך רק אצלך. כל מי שנכנס

למערכת רואה את הניק שלו כך.

prizura

New member
אז אם מישהו אחר בבית שלי

ידליק המחשב ויכנס לפורום, הוא ידע מיד מה שאני כותבת?

אם הוא מכיר את הפורומים אז כן.

פתרונות: כשאת יוצאת את מוחקת את הקוקיס או בעצם קל יותר, אחרי ביקור בפורום גשי לשער תפוז ובצד ימין הקליקי על יציאה ממערכת.

לא צריך ללכת לשער ../images/Emo43.gif

בדף של הפורום יש קישור שמוציא אותך מהמערכת (בצד שמאל למעלה).

איילת75

New member
משהו שחברה אמרה לי

ליפני כמה ימים דיברתי עם חברה שגם היא לא רוצה ילדים, היא אומרת שבעיניה הריון זה משהוא כמו בסרט "הנוסע השמיני". מין חייזר שגדל לאישה בתוך הבטן ואחרי תישעה חודשים פורץ החוצה. כל הדבר הזה שנקרא הריון מגעיל אותה בטירוף. לי תמיד נראה שהריון (גם אצל נשים וגם בבעלי חיים) זה דבר קסום, נס של חיים חדשים. ראיתי כל מיני הריונות, נשים שסבלו בזמן ההריון ונשים שפרחו. לי אישית נראה שהדבר שהכי מפריע לי בזה שאני לא רוצה ילדים משלי זה שאני אף פעם לא העבור את החוויה של להיות בהריון. אני מודה שהלידה דווקה כן מפחידה אותי (לדעתי כל אישה שפויה תפחד מלידה)ואם פעם בכל זאת אני החליט לעבור את זה אז ודאי שזה יהיה עם אפידורל או ניתוח קיסרי ואני מודעת לסיכונים שיש בזה, אבל לידה זה דבר מסוכן בכל מקרה. שבת נפלאה לכולם, איילת

למעלה