אני מפחדת ללדת

אפשר לעשות איתך דיל?

את תהרי ואני אגדל

isola bella

New member
לידה וילדים

היי פיזורה הריון ולידה מפחידים אותי ומרתיעים אותי בטירוף. איכשהו כשהמילים הללו מוזכרות לידי קופצים לי ישר מול העינים: יגע,יזע,דמעות,כאבים,בחילות,הקאות,השמנה בלתי נמנעת,אינספור בדיקות שממליצים לעבור,ושינויים רגשיים,הורמונליים,פיזיולוגים בלתי נמנעים. אבל זו אני ובגלל אלו אני לא מתכוונת בשום פנים ואופן לעבור הריון וללדת. מעבר לכך,אני לא אוהבת ילדים ולא רוצה אותם בחיי.נקודה. אין כאן שאלה 'מי איתי ומי בעדי'. מדובר בבחירה אישית מאוד שהיא רק שלך. איזולה בלה

אני מבינה את פחדיך..

אבל זה באמת לא נורא , כל כך כואב לך שאין לך מושג מה קורה סביבך וזה דווקא טוב כי את לא מחשבנת לאף אחד/ת , סוף סוף ישנה ההזדמנות לצרוח ככה טוב כמו שבא לך, בעבור כל מה שעבר עלייך בחייך והפעם זה לגיטימי. ואל תישכחי כי הכאב והדאגה הוא בגידול הילד עצמו, בכל פעם שהוא חולה,מעלה חום, נפצע בגן,העליבו אותו,נשכו אותו (כן כן גם זה קיים בין ילדים) זו דרגה אין סופית עד שתעצמי את עינייך, אז הלידה פתאום זה לא נורא, דווקא חוייה מרגשת!

prizura

New member
אני הוצאתי כאן את הקישקעס

ואמרתי שאני מפחדת ושאלתי אם יש מצטרפות אבל במקום לדבר מהרגש קבלתי עצות מתוחכמות אז מה - אני היחידה שמפחדת פה?

עינת12

New member
פריזורה, הסתכלתי בתגובות להודעות

שלך, וראיתי הודעות של חברות פורום שענו לך שהן מפחדות. (ואם היה מסתבר שאף אחת לא מפחדת, האם עדיין היית ממשיכה לשאול את השאלה שלמעלה?) אך הן בין כה וכה לא רוצות ילדים. אם אני מבינה אותך נכון (אם לא, תקני אותי בבקשה) - את היית רוצה ילדים אם זה לא היה כרוך בהריון ולידה. מאריונת נתנה לך קישור לקבוצת תמיכה של נשים שסובלות מחרדה מהריון ולידה ורוצות ילדים. (קראתי עליהן כתבה, וכן, והן מפחדות פחד מוות ולא מנסות להפחית מעוצמת רגשותיהן) ויש גם קבוצות תמיכה בליס שמנוהלות ע"י אנשי מקצוע. למה שלא תיכנסי לפורום ההוא ותראי אם הוא מתאים לך? למה שלא תרימי טלפון לבית החולים ליס (למרות שאני בטוחה שבאותו פורום יש את המספר). יש לך כמה אפשרויות. (אלא אם מאריונת ואני לא הבנו נכון, ואת לא רוצה ילדים, או לפחות להביא ילדים לעולם). אבל מה זה הטון הזה למעלה? "אני הוצאתי כאן את הקישקעס ואמרתי שאני מפחדת ושאלתי אם יש מצטרפות אבל במקום לדבר מהרגש קבלתי עצות מתוחכמות אז מה - אני היחידה שמפחדת פה? פיזורה - ניסו לעזור לך. נשים כתבו כאן על פחדים שיש להן, כך שברור שאת לא היחידה שמפחדת. אבל נראה שאת כן היחידה שמפחדת ורוצה ילדים. לא רואה בשום מקום שקיבלת עצות מתוחכמות. כל אלה שענו לך, ענו לך בכנות, ומאריונת ניסתה לעזור בצורה מעשית. לא נעים לכתוב, אבל אכתוב בכל זאת -ההודעה הזו שלך נראית קצת ילדותית. היא היתה נראית לי כך גם אם אף אחת לא היתה עונה. היא נראית לי הרבה יותר כזו לאחר שבפירוש ענו לך - ובהחלט לא בצורה בה את מתארת. במקום ההודעה הילדותית הזו, נראה לי שדווקא אמירת תודה לכל אותן ששיתפו אותך בפחדיהן, ולמאריונת שנתנה לך עצה מעשית, היא במקום.

עינת12

New member
קומונה: חרדות מהריון ולידה-תמיכה

כאן בתפוז. מנוהלת ע"י אותה אשה שמנהלת את הפורום בדוקטורס:

עינת12

New member
נחמד, מרת מיץ פטל

אבל למרבה הצער אני מכירה נשים שכמעט מתו בעקבות טעויות של רופאים. אחת מהן - שני ילדיה בני עשרה היום, עדיין נכנסת למצב טראומתי כשעליה לעבור בנסיעה על יד אחת מבתי החולים בהם ילדה. מכירה אישה שבגלל הלידה הסיוטית שלה לא הביאה יותר ילדים לעולם (והיא מאד רצתה עוד ילדים). כך שחוויית הלידה שונה מאשה לאשה. ושוב, אני בדעתה של גרטרוד, במקום שזה יהפוך למקום לדסקס לידות, והאם יותר טוב ילד אחד או שניים או חמישה (אנחנו לא פסיכולוגים, ולא חושבת שאף אחד כאן יכול לתת תשובה אמיתית. יש בפורום אנשים שהם ילדים יחידים ומה שהם יכולים לספר לך זה על נסיונם. אך מבוגרים שהם ילדים יחידים תוכלי למצאוא בפורומים רבים. ההבדל בין לבחור להביא אדם לעולם לבין לבחור לא להביא אדם לעולם הוא תהומי מבחינתי. ולכן נראית לי מאד עצתה של גרטרוד אליך להקים פורום של הורים לילדים יחידים מבחירה או להתחיל ביוזמה להקמת פורום כזה - אני כמעט בטוחה שבין פורומי ההורים למיניהם תמצאי שותפות ושותפים, ולא רק בפורומי הורים.

נחמד, עינת12

א. אנשים מתים מטעויות של רופאים בכלל. ב. אני לא מדברת בשם נשים אחרות שסיפרו לי וכו' וכו', אני מדברת תמיד בשם עצמי. ג. ילדים זו זכות לא חובה. ג. הבנתי את הרמז , שיהיה לך בהצלחה.

עינת12

New member
תשובה

"אני מבינה את פחדיך....אבל זה באמת לא נורא , כל כך כואב לך שאין לך מושג מה קורה סביבך וזה דווקא טוב כי את לא מחשבנת לאף אחד/ת , סוף סוף ישנה ההזדמנות לצרוח ככה טוב כמו שבא לך, בעבור כל מה שעבר עלייך בחייך והפעם זה לגיטימי. ואל תישכחי כי הכאב והדאגה הוא בגידול הילד עצמו, בכל פעם שהוא חולה,מעלה חום, נפצע בגן,העליבו אותו,נשכו אותו (כן כן גם זה קיים בין ילדים) זו דרגה אין סופית עד שתעצמי את עינייך, אז הלידה פתאום זה לא נורא, דווקא חוייה מרגשת!" א. נכון. רק שלרוב הם לא מכניסים את עצמם בכוונה למצב שיגדיל את הסכנה - כלפיהם והכי חשוב - כלפי מישהו שכלל לא שאלו את דעתו. במקרה הראשון אותו ציינתי, בחרתי להשמיט (ואולי זאת היתה טעות) כי לבת הבכורה נגרם נזק בלתי הפיך בשל הלידה. בנוסף גם נשים שבחרו ללדת בבית ללא התערבות רופא סובלות לעיתים מטראומה. ב. לא הבנתי מהודעתך הקודמת שאת מדברת רק בשם עצמך, לכן הבאתי את הציטוט שלמעלה. עכשיו אני מבינה ותודה על ההבהרה. ג. ילדים זו זכות ולא חובה. משפט סתום בעיני. לא מבינה מה רצית לומר כאן. אפשר לפרשו בהרבה דרכים. אני שואלת בכנות: מה כוונתך במשפט הזה? ד. אכן דעתי היא שההבדל הוא תהומי. לא מבינה איזה רמז הבנת. כי לא רמזתי כלום. אם את מתכוונת לכך שהצעתי לך להקים או להיות חלק מפורום של הורים לילדים יחידים מבחירה - זה לא היה רמז, זה נאמר במפורש.

למעלה