אני מצטער -אבל נמאס כבר !

אני מסכים איתך

נמאס לגבי הפתרון, שהצעת, כבר רבים וטובים בפורום זה ובאחרים נתנו דעתם עליו. והדעות נוטות לכאן ולכאן. אני אישית תומך בהרחבת חופש הביטוי באופן המקסימלי. למעט במקרים הבאים: 1) השמצות אישיות כנגד חבר פורום. 2) טרול, שכל מטרתו ללבות סכסוכים. במקרים אלו, או דומיהם, אני תומך במחיקה וחסימה. ולחלופין, להגיב במילת האזהרה: טרול. כדי שאחרים ידעו במה מדובר. אך כאשר מדובר על דעות שונות [ולו אפילו מעצבנות], לטעמי רצוי להתאפק ולו אפילו לסבול, אך להמנע ממחיקה. ובעניין עליו דברת, של מטיפי ילודה, יש להפנותם למאמרי הפורום שם ימצאו מאמרים מיוחדים הפונים אליהם. הפניה כזו יש בה מן הנימוס ומן התועלת כאחת. ואם אתה רואה מישהו שכבר הפנה אותם ניתן לברכו בסימן
. * עניין אחר- ביומיים האחרונים הייתי בליבה של איזו סערה. כרגע איני במצב לספר על כך. אך, כחובב מערבונים, אני שמח לספר לכם, שהעניין הסתיים בנצחון הטוב [שבאדם]. יש!!! שבת שלום

Y e d i d

New member
אותי שכנעת - עכשיו שכנע חבריך

כאשר אני שאלתי באחת מהודעותי האם מדובר בפורום "תיכה" נעניתי בכעס גדול שזה לא. עכשיו כשהוצאת את המרצע מן השק, אני פורש. כי כפורום תמיכה, אין לי מה לחפש כאן. כפורום ליבון, אני חושב שדעתי שווה לדעתו של כל אחד אחר. אגב, התיזה שלי היתה שאדם השלם עם החלטתו, לא צריך פורום תמיכה. רק מי שרואה עצמו בעמדה בעיתית, צריך תמיכה. סוג אחר של "צריכי תמיכה" הם אנשים עם בעיה רפואית, התמכרותית או טיפולית, אבל זו תמיכה אחרת. אתם הרי לא מחפשים "תרופה" להשקפתכם, להבדיל ממכורים הצריכים כל תמיכה אפשרית, כדי שלא יגררו מחדש לשתיה/סמים או בעלי בעיה רפואית המבקשים כל תמיכה ומידע בפתרון בעייתם.

תראה,האמת שאני לא מרגיש מספיק

"ותיק" כאן, כדי להציע (ובטח שלא ליזום) דיון רשמי בנושא ואחריו הצבעה רשמית. למרות שלדעתי (וסלחו לי על החוצפה) הגיע זמן להפוך דיבורים למעשים. כולם צריכים להיות ברורים ולפרט מה בדיוק הם רוצים מהפורום הזה... אני חושב שיעזור מאוד, אם יהיה שרשור ספציפי ומאורגן, שבו כל אחד יפרט אלו הודעות לדעתו צריכות להמחק, אם בכלל ולמה.ואח"כ תהיה הצבעה בעניין. עכשיו זה די תלוי באוויר...הודעה פה תגובה שם, אבל אין יוזמה ממשית לסגור את העניין. [זו היתה הדרך המעודנת שלי להציע בלי להציע...] בסופו של דבר,זה תלוי כמה העניין באמת חשוב, ולכמה אנשים. כבר נאמר לי פה שאני מגזים,ונאמר לי פה שאני צודק... בכל אופן-לטובת כולם כדי לגמור עם זה וזהו.כדי שכל אחד יוכל להחליט מה מתאים לו ומה לא. וזהו, זה כל מה שאני מתכוון לומר בנושא. בינתיים,אני החלטתי להשאר פה קצת, כדי לראות אם דברים יזוזו בכיוון שמתאים לי... אם לא ילך,אז לא ילך. בנוגע לתיזה שלך, אני לא עשיתי תיזה על הנושא אבל זה מאוד מעניין אותי... אם אתה מעוניין לשמוע את דעתי,אז- נדמה לי שרק רובוטים לא זקוקים לתמיכה. בני אדם יצורים חברתיים (חלקם יותר,חלקם פחות). גם אדם המשוכנע בצדקותו יכול להעזר בפידבק חיובי. ולא בשביל אישור שכלתני או לוגי,אלא בשביל תמיכה רגשית ונפשית... סה"כ אנו לומדים וסופגים את הסביבה שלנו, ולא חיים בבועה מוגנת. אנו מושפעים משליליות של אנשים אחרים, ויש רגעים שלא משנה כמה אנו משוכנעים בהחלטותינו- זה פשוט שוחק ומתיש רגשית. אותי אישית,מעודד לדעת שיש אנשים שחושבים כמוני,ומתמודדים עם אותן בעיות ומצבים דומים. במיוחד בהיותי מיעוט יוצא דופן בחברה הסולדת מהשונה ואף רודפת אותו במובן מסויים... יש אנשים יותר פגיעים מאחרים, כתוצאה מהעבר או סתם אישיות מולדת. אבל בסופו של דבר בני אדם חייבים שיבינו אותם, אחרת הם נעשים אלימים כלפי אחרים או עצמם מרוב בדידות. וכנראה שזה העניין בעצם. בדידות. בני אדם נולדו בודדים ותמיד ישארו כך. אבל הם נעזרים אחד בשני כדי להקל על הבדידות הזו. כשמישהו "באותו ראש" איתך ,זו הקלה. כי אפילו אם זה רק לרגע אחד,באותו רגע הוא ואתה הייתם ראש אחד.נשמה אחת.יישות אחד. לרגע אחד,לא היית לבד.

Y e d i d

New member
במיוחד בהיותי מיעוט יוצא דופן בחברה

הציטטה מתוך דבריך שבחרתי לשים ככותרת, מצביעה יותר מכל שאתה צריך "פורום תומך". שים לב. אין פורום תומך להטרוסקסואלים - יש פורום תומך להומוסקסואלים. אין פורום תומך ם למי שלא מכורים לסמים - יש פורום תומך למכורים לסמים. אין פורום תומך למי שאינם לוקים בלבם - יש פורום תומך למי שעברו התקף לב. אין פורום תומך למי שמצליחים להוליד ילדים בלי בעיה - יש פורום תומך לאנשים עם בעיות פוריות. זאת כל תורת הפורומים התומכים.

קרא שוב את מה שכתבתי...

בני אדם אינם רובוטים, ואינם בנויים לחיות על לוגיקה בלבד. ישנם אלמנטים רבים בנפש האדם המשפיעים על חייו והתנהלותו. קח לדוגמא את עצמך- הינך בטוח בדעתך שפורום זה "תומך באנשים הלוקים בלבם" (ואפילו מגבה דעה שכלתנית זו בתיזה רשמית),אך עדיין חש צורך לא מוסבר לשכנע אחרים בכך כדי לאשר זאת,למרות שאין לדעתם או לפורום הזה שום השפעה על חייך ומחשבותיך. כלומר, אתה מחפש תמיכה רגשית למרות שאינטלקטואלית- אין לך ספק שאתה צודק. או שאולי אני טועה, ואתה לוקה בלבך? (וסלחו לי כולם על הפסיכולוגיה בגרוש...) ובנוגע לדוגמאות שהבאת-ההשוואה הפשטנית בין אנשים שלא רוצים ילדים, מכורים לסמים, והומוסקסואלים די דבילית בעיני,ולכן לא אתייחס אליה.

Y e d i d

New member
עכשיו תורי להיות "ילד טוב ירושלים"

ולומר שאני פורש מן הויכוח העקר.

inbal76

New member
ידיד יקר,

התשובה למה צריך את הפורום הזה נשאלה כבר שוב ושוב, והתשובות מצויות במאמרים. אתה מוזמן לקרוא. כמו כן, דומה שיש לך צורך עז להוכיח לעצמך שאנו איננו שלמים עם החלטתנו. ובכן זהו עניינך, ואם זה מה שיקל עליך לישון בלילה - אז תאמין בזה. לי אישית (ודומני שגם לרוב האחרים כאן) אין כל צורך להוכיח לך שאני שלמה עם החלטתי. זה פשוט לא אכפת לי במה אתה משוכנע, ואישית אני מאמינה שזה נובע מרגשות אישיים שלך כלפי העניין. אולי זה מאיים עליך באיזשהו אופן. בכל אופן, אם אינך מבין את הצורך בקיומו של הפורום הזה - כנראה שמקומך באמת לא כאן, כפי שכבר הבנת לבד. וזה בהחלט לא פורום לליבון השאלה אם זו החלטה נכונה או לא, או פורום לאנשים אחרים להסביר לנו למה אנחנו "טועים", כפי ששוב - יכולת כבר להבין מהמאמרים.

Y e d i d

New member
נו באמת, מה לי ולך

איש מתלבט מביע צערו על אנשים כמוני ש"מציקים לו". מתנהל בינינו דיאלוג. מתאים לך להביע עמדה, ברוכה הבאה, לא מתאים, לא צריך. ניתוחים פסבדו פסיכולוגיים בגרוש, כבר מזמן לא באופנה ומי שנזקק להם, צריך לתת הסבר למה הוא נזקק להם. אם היית מניחה להודעתי ולא מגיבה, לא הייתי מגיב והיית נשארת בפורום התמיכה שלך עם דומייך. למה לתת לי סיבה להוסיף עוד הודעה?

inbal76

New member
אני מצטטת אותך מילה במילה:

" ניתוחים פסבדו פסיכולוגיים בגרוש, כבר מזמן לא באופנה ומי שנזקק להם, צריך לתת הסבר למה הוא נזקק להם." בדיוק!! מפליא שאינך מבין שזה בדיוק מה שניסיתי להגיד לך . (מהי קביעתך שאנו כאן רק כי איננו שלמים עם החלטתנו, אם לא ניתוח פסבדו-פסיכולוגי בגרוש? ובכן שמע לעצתך ותן לעצמך הסבר מדוע אתה נזקק לו!)

Y e d i d

New member
אי הבנת הנקרא למה היא מובילה?

למסקנה הפוכה. אני לא מנתח. אני משווה. את לא מתמודד עם ההשואות אלא עונה לי שיש לי אף עקום. אז אמרת.

inbal76

New member
ידיד, אין לי כך צורך לספק לך הסברים

כל שאלותייך כבר נענו כאן בעבר (גם על ידי), ואינך מחדש דבר. "אני לא מנתח, אני משווה." נו באמת. גם אני לא מנתחת. אני "מעלה הרהורים קיומיים בדבר הסיבות האפשריות למניעים הפסיכולוגיים החבויים העומדים בבסיס להשוואות שלך". עכשיו זה בסדר?

למעלה