אני מרגיש נהדר תודה.

אני מרגיש נהדר תודה.

שלום למנהלי וחברי הפורום, אני בחור בתחילת שנות ה30 182 ,87 קילו. רץ כ30 קילומטר בשבוע ומוסיף גם פעילות של כוח השאלה שלי היא על תיצרוכת חלבון מספיקה. אומרים בערך 1 גרם ליום לכול ק"ג. איך אני מגיע ל90 גרם??? תודה .

אלי ו.

New member
ההמלצה המקובלת לצריכת חלבונים

לעוסקים בפעילות ספורטיבית היא 1.2-1.7 (יש הממליצים על אפילו עד 2) גרם לק"ג לעוסקים בספורט של מהירות או כח. (הרעיון הוא צריכה מספקת של חלבונים ליצירת עיבוי שריר- היפרטרופיה) לעוסקים בספורט סבולת ההמלצה היא 1.2-1.4 גרם לק"ג משקל גוף. לפי התאור שלך אתה בקבוצה השניה. כמובן שההנחה היא שאינך נמצא באיזון קלורי שלילי. איך מגיעים לזה? ממש לא מסובך, מפתחי גוף שנמצאים בקטגוריה הראשונה אוכלים הרבה גבינות קוטג' דלות שומן, שימורי טונה, עוף (בעיקר חזה עוף כי הם מקפידים על דל שומן) ביצים (בעיקר את הלבן דל השומן) ועוד. Effect of exercise on protein requirements. Lemon PW PMID: 1895363 [PubMed - indexed for MEDLINE]

חלבון בתפריט

לידיעתך,בתפריט המערבי יש די והותר חלבון: מוצרי חלב,בשר ,ביצים וכו' כמו כן קיטניות+דגניים אגוזיים. אין צורך לצרוך 1 גר' חלבון לק"ג. ע"מ לחשב לעצמך, רכוש טבלת הרכב מזונות בחנות ספרים, ובדוק את התפריט היומי שלך מול תכולת חלבון במזונות ותקבל בהערכה טובה את המציאות שלך. ע"מ לעשות זאת עם ליווי מקצועי ,פנה לדיאטנית. בהצלחה

tommythecat

New member
לרוני ברוך, דיאטנית

מצאתי את הודעתך בדבר צריכת החלבון, מעניינת מאד והייתי שמח אם תוכלי ליישב את הסתירה בין ההמלצה שאת נתת לשואל והנתונים המופיעים ברשימת המחקרים הבאים (1-8). כל טוב, יוסי
1: Int J Sport Nutr. 1998 Dec;8(4):426-47. Effects of exercise on dietary protein requirements. Lemon PW. Faculties of Health Sciences and Medicine, 3M Centre, The University of Western Ontario, London, ON, Canada N6A 3K7. PMID: 9841962 [PubMed - indexed for MEDLINE] 2: J Sports Sci. 1991 Summer;9 Spec No:53-70. Effect of exercise on protein requirements. Lemon PW. Applied Physiology Research Laboratory, School of Biomedical Sciences, Kent State University, OH 44242. PMID: 1895363 [PubMed - indexed for MEDLINE] 3: Sports Med. 1991 Nov;12(5):313-25. Protein intake and athletic performance. Lemon PW, Proctor DN. Applied Physiology Research Laboratory, School of Biomedical Sciences, Kent State University, Ohio. PMID: 1763249 [PubMed - indexed for MEDLINE] 4: J Am Coll Nutr. 2000 Oct;19(5 Suppl):513S-521S. Beyond the zone: protein needs of active individuals. Lemon PW. Exercise Nutrition Research Laboratory, The University of Western Ontario, London, Canada. [email protected] PMID: 11023001 [PubMed - indexed for MEDLINE] 5: Curr Sports Med Rep. 2002 Aug;1(4):214-21 The role of protein and amino acid supplements in the athlete's diet: does type or timing of ingestion matter? Lemon PW, Berardi JM, Noreen EE. 2212 3M Centre, The University of Western Ontario, London, Ontario, N6A 3K7, Canada. [email protected] PMID: 12831698 [PubMed - indexed for MEDLINE] 6: Sports Med. 1984 Nov-Dec;1(6):474-84. The importance of protein for athletes. Lemon PW, Yarasheski KE, Dolny DG. PMID: 6390614 [PubMed - indexed for MEDLINE] 7: Nutr Rev. 1996 Apr;54(4 Pt 2):S169-75. Is increased dietary protein necessary or beneficial for individuals with a physically active lifestyle? Lemon PW. Kent State University, USA. PMID: 8700446 [PubMed - indexed for MEDLINE] 8: Med Sci Sports Exerc. 1987 Oct;19(5 Suppl):S179-90 Protein and exercise: update 1987. Lemon PW. Applied Physiology Research Laboratory, Kent State University, OH 44242. PMID: 3316917 [PubMed - indexed for MEDLINE]​

לאוהב מחקרים

רק רציתי לציין שעל כל מחקר יש מחקר אחר שמוכיח תוצאות הפוכות. לכן כדאי להתייחס למחקרים בצורה בקורתית.

אלי ו.

New member
נמחק כאן תת שרשור

אז אחזור על השאלה שהיתה בראשו. האם אפשר לקבל סימוכין למחקרים שמראים תוצאות הפוכות?

Rossi46 ®

New member
בתור מנהל פורום,

אני ממליץ למתאמנים שרוצים לעלות במסת שריר, לצרוך "קצת" יותר חלבון מ1 גרם לכל קילו ממשקל הגוף. הייתי שמח אם תאירי את עיניי (אני מעט בספק לגבי זה) במשהו חכם לשם שינוי.

אורליצ

New member
בתור מנהלי פורומים

אתם לא אמורים לנהל מלחמות עם מנהל פורום אחר בצורה פומבית פה ובפורום אחר, טוב הייתם עושים אם הייתם פונים במסר למנהלות הפורום הזה ומעירים הערות בונות ולא מתחילים מלחמה טפשית שמטרתה להתנגח? ממליצה לכם לעיין בתקנון המנהלים של תפוז ולחשוב קצת על אתיקה של מנהלי פורומים. לגבי היותך מנהל פורום, האם אתה מנהל פורום מומחה כלשהו בתפוז? או שאתה מנהל פורום רגיל? משום שבתפוז מעולם לא נדרשו הוכחות מקצועיות כלשהן לניהול פורום רגיל, כל ילד זב חוטם חסר ידע ומקצוע כלשהו מתקבל לניהול פורומים רגילים בתפוז, גם ילדים צעירים ביותר בגילאי העשרה המוקדמות, כלומר הניסיון שלך להשווית ביותך מנהל פורום לא מעיד על מקצועיות כלשהי, חובבנות מצידך בנושא מסויים לא הופכת אותך עם כל הכבוד למומחה.

תגידי, מה את רוצה?

אם שלושה מנהלי פורומים חושבים דבר אחד, ובאה תזונאית ואומרת להם שהם טועים, מן הסתם הם רוצים לשמוע הסבר יותר מפורט מזה, וסביר לצפות לקבל אותו מתזונאית מומחית שזה מקצועה. נכון, הם לא מנהלים פורומי מומחה, ולכן מקור הידע העיקרי שלהם הוא ספרות ומחקרים. אם בא איש מקצוע, מה רע בכך שהם ינסו לשאול אותו שאלות? מה הקשר "מלחמה טפשית שמטרתה לנגח"? זו לא מלחמה בכלל, ואני לא ידעתי שלשאול שאלות ולנסות לדעת יותר זה טפשי. אם שלושה מנהלי פורומים מייעצים למשתתפי הפורומים שלהם דבר לא נכון, זה דבר שהם מן הסתם רוצים לדעת, אבל אף אחת מהתזונאיות לא טורחת לענות להם. לטעמי זה לכל הפחות מעורר תמיהה, שלא להגיד מעורר חשד. אם לך התעלמות כזאת נראית מכובדת, תהיי בריאה. שוב אני אגיד - את היחידה פה בשרשור שנמצאת במלחמה, ואת היחידה פה שמטרתה לנגח.

אורליצ

New member
מנסה לפקוח להם את העיניים

אתם מתנהגים כמו חבורת תינוקות זבי חוטם ובכיינים. שלושת מנהלי הפורומים הינם חובבנים בתחום התזונה ולפי התנהגותם פה הם חובבנים גם בתחום ניהול הפורומים. בכלל לא התיחסתי לאם יש או אין צדק בדבריהם, אני מתיחסת פה לחוסר אתיקה והתנהגות לא ראויה של מנהלי פורומים בתפוז, אבל כניראה שזה נשגב מבינתך.

factor

New member
אתם מייעצים?

מי נתן לכם הסמכה עפ"י חוק לייעץ לאנשים לגבי תזונה? מדריכי חדר כושר רשאים רק לכתוב תוכניות אימון ותו לא. רק תזונאיות קליניות רשאיות (למעט רופאים) לכתוב תוכניות תזונה ולייעץ בתחום. אני חושב שמדובר כאן בעבירה מסויימת על החוק.

Aisha

New member
לא בידיוק. אין כיום חוק כזה

אבל אני יודעת שעובדים על זה בכנסת

factor

New member
יש ועדת רישוי מקצועות רפואיים

וניתנים רשיונות לדיאטנים אחרי תואר בתזונה + השתלמות בתזונה קלינית, והם ורק הם רשאים לעסוק בתזונת האדם. נקודה.

Aisha

New member
ואני אומרת לך שזה לא ממש נכון

כל אחד יכול כיום לתת ייעוץ תזונתי . כל נטיורופט או מדריך בחדר כושר אין חוק שאוסר את זה אבל כפי שכתבתי זה תהליך שעובדים אליו.

Aisha

New member
יש כאן בעצם אנשי מקצוע

אשבטח מכירים את החוק שיכולים להבהיר את הנושא. מי רשי לתת יעוץ תזונתי כיום?

Rossi46 ®

New member
אורליצ ופקטור,

כידוע, חמור קופץ בראש, ואתם ללא ספק, שני חמורים גדולים ביותר. מאיפה יש לכם איזשהוא מושג על הידע שלי, או על התעודות שבאמתחתי ? האם רק בלצאת בהצהרות ובלדבר שטויות אתם טובים ? אני אסכם את העניין במשפט אחד, עם כל הכבוד לפורום המקצועי הזה, העצות שאנשים מקבלים פה, לא משתוות ורבע מאיכות ואמינות התשובות שנענות בפורום חדרי כושר/תזונה. ומי שלא מאמין לי, מוזמן לבוא ולערער על הקביעה שלי. המשפט הראשון בתהילים מתחיל כך "אשרי האיש אשר לא הלך.. ובמושב ליצים לא ישב.." כנראה שבאמת אין לי חלק במושב הליצים הזה.

למעלה