אני מרגיש נהדר תודה.

Pharell

New member
אתה אשכרה לא מבין על מה הדיון

פה. אני ינסה לכתוב מילים קטנות. הדיון פה לא על מי צודק, זה על הגישה שלכם!

אלי ו.

New member
ממש לא!

ואני מאוד לא אוהב את המריבות הטיפשיות האלה! הנושא אינו הכותבים או מנהלות הפורום. הנושא הוא צריכת חלבונים לספורטאים. זה שאתה ואורליצ מנסים לחסל חשבונות ולהפוך את השרשור הזה לריב זו בעיה שלכם.

RozwareZ

New member
הדיון פה כמו שאלי אמר הוא על החלבון

אתה החלטת להיות "ביג שוט" ולהפוך אותו לסגירת חשבונות. כמצויין אתה מתנגח פה בדעות של כל כך הרבה אנשים ופוסל אותם מייד בגלל שהם לא תזונתאים, חשבתי שאדם שלפחות פוסל דעות בכזאת קלות ראש חייבת להיות לו הסמכה מסויימת, וכנראה שראיתי שטעיתי (כמו שלמעשה חשבתי) אז אני לא מבין איך אתה בכלל מתקשר לשירשור פה מלבד לעשות בלאגן. עוד עצה קטנה לחיים, לעולם אל תשפוט אדם על פי מקצועו, יכולים להיות 2 אנשים בעלי אותה התעודה בדיוק, אחד אידיוט ואחד חכם (לא מדבר על המקרים פה מדבר בכללי) ובנוסף יכול להיות 2 אנשים אחד עם תעודה מפוארת, ואחד בלי שום תעודה ואין שום קשר לרמת הידע שלהם, אדם אחד למד את זה במקומות כדי להשיג הסמכה ואדם אחר למד את זה כדי להעשיר את הידע שלו. הסיכום יכול לצאת בקלות שווה

Pharell

New member
ואני לא שייך לפורום הזה

אני רק קורא את התגובות פה ובפורום תזונה וחדר כושר, תמיד התגובות שלכם עיצבנו אותי.

רון ו

New member
ההמלצה שלך לסקס לבחורה בת 17

היא גם על סמך מחקר? מחקר הוא לא המלצה פרטנית ותמיד מקפידים לסייג אותו תזונאי אחראי לא ימליץ על צריכה מוגברת של חלבון בהתחשב בתפריט המקובל בארץ שהוא עשיר בחלבונים מיסודו. במיוחד שהשואל לא הצליח לנתח את מה שהוא אוכל כרגע ויתכן שכתוצאה מהמלצה זו רבים כמוהו יעשירו את התפריט בעודף חלבונים. לדוגמא מוכר בחנות ספורט מציע לי תוספת משקה חלבון ומדגיש שאין סכוי שאקבל את החלבון מהתפריט הרגיל "כדי לגדול" המלצה של מנהל/י פורום "על פי מחקר" לצרוך 2 גרם חלבון אף היא מתעלמת מהעובדה שבתפריט טוב כבר יש רמה סבירה של חלבון שהקורא לא תמיד יעריך ויחשב באופן מדויק ומיותר להתיחס לכך יותר מכל מרכיב אחר בתפריט. רוב הציבור אינם מפתחי גוף שרוצים "לגדול" או עוסק בספורט סיבולת עצים - אלו שעוסקים בכך מקבלים את המידע במסגרת בה הם פועלים ביעוץ פרטני מותאם.

המלצה לסקס? חחחחחחחחח

טוב הפעם כבר ירדת לגמרי מהפסים, הא? נטילת גלולות היא גורם ידוע לכולסטרול גבוה, ולכן שאלתי אותה אם היא לוקחת גלולות. רק אתה והראש הכחול שלך, מפרש את זה כהמלצה לסקס.

רון ו

New member
כאילו לא כתבת לה "חבל" כתגובה

בנושאים אינטימיים אפשר לציין גורמים אפשריים ואז השואלת יכולה לבחון אם הם מתקיימים לגביה לדעתי היא הבהירה את הנושא באופן ציני ואז תקעת לה המלצה (לגיטימית) אבל לא על פי מחקר וכן מה לעשות על פי מחקרים תדירות המחשבה על סקס גבוהה מעל המקובל כך שאני לא ממש כחול חחחחחח

אלי ו.

New member
מי תקף?

אם תקרא את השרשור תראה שאני עניתי לשאלה ורק אח"כ ענתה התזונאית. כמי שמתמצא קצת בתזונת ספורט אני יודע מהן ההמלצות המקובלות ולכן אני ואחרים הביעו פליאה על ההמלצות השונות שהובאו כאן. בצוות הדיאטניות של איכילוב יש מומחים מאוד מוערכים לרפואת ספורט. ענת דיין למשל, שמן הסתם מכירה היטב את כל המחקרים שהובאו כאן ועוד רבים אחרים. היה נחמד לקבל את התיחסותה לנושא. ועוד משהו, מי אמר לך שלא נשלח גם מסר?

Pharell

New member
מזה משנה אם נשלח או לא

מה שכן זה שאתה והחברים שלך באתם במטרה אחת להתנגח עם המנהלות ולהראות אנחנו יותר טובים. ואם לא אתה אז בטח שרוסי47 כן,ולפי ההודעות שלו הוא יהיר ושחצן.

אלי ו.

New member
אני אחראי רק להודעות שלי

והאשמה שלך היא ילדותית. אתה חושב שעניתי כאן תשובה תוך כדי ציפיה שהמנהלת תכתוב תשובה אחרת ואז להתנגח?

רון ו

New member
אתה בן 30 או בן 50?

(כפי שציינת בכרטיס האישי) עושה רושם שהשאלה רטורית. אם הגעת להשיגים כנ"ל סביר שקבלת מידע מתזונאי ספורט או מאתרים בתחום. ובעיקר אתה מרגיש טוב משמע אתה אוכל טוב. לדעתי אין בעיה להגיע ל 90 גרם חלבון ואתה כנראה צורך יותר. לדוגמא בתפריט שהכנתי לעצמי ללא כל הנחיות (משקל 72) אלא על פי חוש הטעם והתאבון, לפעילות צנועה בהרבה: בקר 1 ביצה = 7 גרם 4 פרוסות לחם קל מלא = 6 גרם (סה"כ בקר וערב) ביניים 2 יוגרט 1.5% = 12.6 גרם צהריים סטייק 150 גרם = 45 גרם תוספת קטניות שעועית / חומוס = 5 גרם ערב 1 קופסא טונה = 28 גרם 1/2 קופסא קוטג' = 14 גרם תוספת חלב לקפה חתי כוס = 3 גרם חישבתי רק מקורות עשירים בחלבון - לא את כל התפריט כמו ירקות פירות ועוד. הגעתי ל 120 גרם אפילו תוריד את הטונה הגעת מעל 90 מה שאכן מקובל בתפריט מערבי,(אהבתי את הבטוי) רון

כמה חלבון צריך

מכל התגובות שקיבלת - לא התרשמתי שקיבלת תשובה לשאלתך אנסה לעזור - הצריכה היומית המומלצת לאדם פעיל כמוך היא כ- 1.5-2 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף. מקורות החלבון בעיקר מוצרי בשר דגים וחלב וכן גם קטניות ודגנים. סה"כ מומלץ תפריט מאוזן ומתוכנן באופן אישי על פי נתוני הגוף (משקל ואחוזי שומן), מצב בריאותי והעדפות אישיות, המתוזמן נכון סביב שעות הפעילות. תכנית תזונתית כזו אתה יכול לקבל על ידי ידי דיאטן/ית מוסמכ/ת העוסק/ת בתזונת ספורט.

למעלה