אני מתבייש שקיימים אנשים פשיסטים

^nurv^

New member
אני מתבייש שקיימים אנשים פשיסטים

כמוכם. אנשים בלי טיפת מוסר. שרואים הכל בשחור ולבן - היהודים, נגד העולם. אני נדהם בכלל שהקימו פורום כזה, כדי שתהיה במה להצגת דעות גזעניות כשלכם. הלוואי שיבוא יום ותתפכחו. תבינו שהערבים הם בני אדם. כמו שיש בקרב היהודים אנשים שרוצים מלחמה (כמוכם) ואנשים שוחרי שלום, גם אצל הערבים יש אנשים משני הסוגים. אתם פשוט מסרבים להסתכל עליהם ולנסות להבין אותם. תנסו לחשוב מה הייתה הדעה שלכם, אם הייתם נולדים פלשתינאים במחנה פליטים. Your`e fighting for the gods of war. but what the hell your fighting for?

נורב , שלום

אילו היית מבין וקורא לפני כתיבת ההודעה הזו היית יודע שתנועת ``מולדת`` אינה שוחרת מלחמה ואינה גזענית לחלוטין. אנחנו רואים בצבע ולצערינו רואים את צבע הדם האדום מיהודים,ילדים,ואזרחים חפים מפשע שהטרור הערבי פוגע בנו. אנחנו מפוכחים ואפילו יותר ממה שאתה חושב כי לצערי אתה טומן ראש באדמה(כמו בת יענה) ומחכה שהשלום יגיע. אנחנו יודעים שהערבים הם בני אדם כמוך וכמוני אך גם אנחנו נולדנו במחנות פליטים ובגטאות. אנחנו מבינים אותם ומוכנים לעזור להם מאחר והם פליטים מארצות ערב:לוב,תוניס, מצרים ועוד. אנו מוכנים לעזור להם ולהחזירם לארצותיהם מולדתם. כפי שאתה רואה אין היהודים יכולים לחיות ביחד עם הערבים מאחר והערבים באמנתם אומרים שיש להרוג את היהודי בחרב, עד להשמדתו. תשאל את עצמך מי הוא הגזעני? שבוע טוב לך

^nurv^

New member
עם התנשאות כזאת לא תגיע רחוק

אתה מוכן לעזור להם?!?!? בכך שתעביר אותם למדינות אחרות? המדינה שלהם זאת פלסטין. זה שיהודים עלו לכאן (רבים מהם באופן לא חוקי), והקימו כאן מדינה, לא נותן לך שום זכות לסלק אותם מכאן. מדינות ערב אלה בכלל לא המדינות שלהם. הם חיים כאן כבר דורות. אם הם היו מבקשים עזרה מסוג זה, אז המשפט שלך היה רלוונטי. אתה קורא לעצמך מפוכח? אתה פשוט מנותק מהמציאות. יש להם זכות להיות כאן לפחות כמו הזכות שלך להיות כאן. אם אתה רוצה להחזיר אותם למקום שממנו באו, למה שהם לא ירצו להחזיר אותך למקום ממנו אתה באת? אני טומן את הראש באדמה ומחכה שהשלום יגיע? להפך, אני פועל, נפגש עם ערבים שוחרי שלום, מפגין למען שלום. אתה פועל למען מלחמה שבה יהרגו אלפי אנשים. אני פועל לכיוון ההפוך. open your eyes open your mind

נורב - שלום לך

מתוך דבריך אני מסיק שאתה לא יהודי ואינני כועס עליך זוהי זכותך. ארץ ישראל שייכת לעם ישראל לפי תורת ישראל ולפי הקוראן. עוד בשנות העשרים היו פרעות של ערבים כנגד היהודים אשר יבו בארץ ישראל אח סבי שחי בעיר חברון דורות על גבי דורות נרצח עם משפחתו אשה וילדים ע``י ערבים פליטים שהגיעו וטבחו ביהודים. ההיסטוריה כתובה ובתקופת היוונים והרומאים ישבו בארץ ישראל יהודים ולא מוסלמים. ההיסטוריה כתובה בתנ``ך

^nurv^

New member
התנ``ך לא תקף כמסמך היסטורי

כל היסטוריון אובייקטיבי יגיד לך את זה אתה לא יכול לבוא לפה עם ספר שתקף רק לגבי העם שלך ולשנות סדרי עולם. היהודים לא חיים לבד בעולם הזה. ודרך אגב, אל תמהר להסיק מסקנות. ההורים שלי יהודים שניהם, סבי וסבתי עברו את השואה, וכתוב לי יהודי בתעודת זהות בדיוק כמו אצלך.

אז מפליא אותי ההתייחסות הזו מצידך

התנהגותך מבישה את העם היהודי וחבל שאתה נמצא בשורותינו כי למעשה אתה יורק לבאר שאתה שותה ממנו .

Charlie

New member
למה מבישה?

התנהגותך כיהודי לאחר מראות השואה היא מבישה! ישראל מחוייבת להחלטות האו``ם 242 ו-338 ותקיימן כלשונן וככתבן. לא יעזור לך כלום - קום תקום המדינה הפלסטינית.(באיחור של 50 ומשהו שנה...)

Charlie

New member
שוב ``בוגד``?

לא למדנו כלום הא?! (הכוונה היא שא-ת-ם לא למדתם כלום) אגב שמתי לב שכל פעם שאני מדבר על שלום, צדק וכבוד הדדי ישר מכנים אותי בוגד. כמו איזשהו אינסטינקט של אנשי הימין הסהרורי - אתה אומר משהו ואם אין להם תשובה על זה אז סימן שאתב בוגד...

shlomikli

New member
בהחלט מבישה!!

אתה- כיהודי לאחר מראות השואה ראה כמה שהעולם- ובתוכו גם הערבים יכול להיות לא מוסרי- ולך רק אכפת להיות מוסרי ונאור ופוליטקלי קורקט מאשר שהעם שלך יחיה בבטחה! מה זאת אומרת ``באיחור של 50 ומשהו שנה``??? אני באמת צריך להזכיר לך מי היה זה שלא הסכים להחלטת האו``ם לפני 50 ומשהו שנה ופתח במלחמה בהכרזת ``או הכל או כלום``?? אנחנו לא למדנו לקח(כלומר א-ת-ם למדתם לקח)מאיך שהם מקיימים את החלטות האו``ם???

shlomikli

New member
אתה צודק מבחינה מסויימת

שלום עכשיו טעה פה, לדעתי. אני, באופן אישי, לא רוצה לגרש את הפלשתינאים לירדן בגלל טובתן האישית, אלא בגלל האינטרסים הישראליים בלבד. מה זאת אומרת ``למה שהם לא יחזירו אותך למקום שממנו באת``- בשביל שלא יחזירו אותנו למקום שממנו באנו אני תומך בטרנספר! אני דוגל באימרה: ``הבא לטרנספרך, השכם לטרנספרו``!!!!

anerez

New member
אנו היהודים כבר חזרנו מאיפה שבאנו

גורשנו מהארץ (דרך אגב לא כולם נטשו בזמן הגלות) ועכשיו חזרנו פשוט וקל

נובו

New member
יהודים עלו באופן לא חוקי...

זה פשוט מעורר רחמים... היהודים עלו, חלקם באופן לא חוקי. אז בא אני אספר לך משהו: בשנת 1948 הפרו המדינות הערביות את החוק הבין-לאומי,וניסו לכבוש את מדינת ישראל. עילה כלשהי? שום דבר. לא עשינו להם כלום. שנת 1967: שוב, אותו סיפור. אם היינו מחזירים את יו``ש אחרי מלחמת 6 הימים, ומלחמת יום הכיפורים היתה מתרחשת באותם גבולות ישנים, אתה לא היית כאן היום. אז לסיכום: מי מפר את החוק פה?

shlomikli

New member
אוי ואבוי...אתה קשה מידי...

תרגע, נורב עוד ישתגע. אל תעביר לו כ``כ הרבה עובדות בבת אחת, הוא עוד עלול להסתכל למציאות בעיניים, להתפכח בבת אחת ולצאת מדעתו... ככה זה עם השמאלנים, צריך להעיר אותם לאט לאט, לספר להם עובדה עובדה, שלא יתפכחו מהר מידי... ועכשיו ברצינות: נורב, לאור הסילופים והשטויות ה``היסטוריות`` שהמצאת, והעובדות שנובו כתב פה, שאתה בחרת להתעלם מהן, אם בכלל שמעת עליהן מעודך, תגיד לי: מי פה חד צדדי?

^nurv^

New member
לא עשינו להם כלום?

בכלל לא עשינו להם כלום. תגיד לי, אם, לדוגמא, הייתה מתחילה עכשיו עלייה המונית של רוסים (לא יהודים) לארץ. הם היו מראים לך שלפי הדת שלהם, ארץ ישראל קדושה להם ושייכת רק להם. לא רק שהם היו עולים לפה, חלקם אף היו מעפילים לפה באופן בלתי חוקי, ומתחילים להתיישב כאן התיישבות קבע. תניח לעוד רגע שלא היה לנו צבא מאורגן, ומדינה מאורגנת, אבל אנחנו היינו הילידים ותושבי הקבע פה. האם אתה משלה את עצמך שלא היינו מתנגדים לבואם??? האם אתה חושב שאם הם היו מצליחים להקים כאן מדינה, על חשבוננו, לא היינו מתקיפים אותם??? ההתנגדות שלהם אלינו מובנת לחלוטין. אנחנו פשוט צריכים לנסות לחיות כאן בשלום, שני העמים. לנסות להבין כל אחד את הצד השני, כי אחרת נחיה במלחמה לנצח. ואם אתם חושבים שטרנספר יעזור לנו. אתם משלים את עצמכם, כי כל מדינות ערב, וגם אירופה יגנו על הפלשתינאים ויתקיפו את ישראל. לא יהיה לנו סיכוי. לסיכום: שני העמים עשו טעויות בעבר. הגיע הזמן לתקן אותם

נובו

New member
אפשר לומר שאתה צודק.

אבל זה רק בראיה יבשה ורדודה. א) האם אתה מאשים את אומות העולם על שהכריזו בועידת ורסאי וסן-רמו על מדינת ``פלשתין`` (השם הזה הוא המצאה אנגלית לידיעתך. הערבים אמצו את זה לצרכי תעמולה, כאילו היתה פה איזה תרבות ערבית פלשתינאית מפוארת בעבר. לא מיני ולא מקצתיה!!!) הכוללת את ירדן של היום כמדינת היהודים העתידית? הלא לא היית מעיז לצאת נגד בריטניה הגדולה... רק שפלות קומתך הגלותית מתירה לך את חלק מדעותייך! ב)בניגוד להחלטת האומות, בריטניה עשתה בארץ כבתוך שלה,ונתנה את הארץ המזרחית לערבים למען האינטרסים שלה. מלבד זאת, הם מנעו עליה יהודית למדינה שנועדה להיות יהודית! מעבר ערבים לארץ נמנע בידי הבריטים אי פעם? אולי בהתחלה. לא יותר. לסיכום סעיף ב: המדינה נועדה להיות שלנו על פי חוק בין לאומי, או החלטה, ולכן אין להאשים את מי שעלה לכאן, במיוחד לאור העובדה שמעבר של ערבים לארץ לא נמנע! ג)היהודים לא ויתרו מעולם על ארץ ישראל, גם השיבתם בגלות, ``מטרונספרים`` מזה אלפי שנים. מעולם לא פסקה התשוקה לא``י. אם כן, התושבים הלא חוקיים, שגזלו את מלכות ישראל האחרונה, הלא הם כל העמים שכבשו את ישראל מאז ומעולם ובכללם האחרונים! ד) הארץ לא היתה במאתיים שנה האחרונות מיושבת בידי עם כלשהו, אלא דלילה מאוד, לא פוריה, ולא מיושבת בודאי בידי אותו ``עם ותיק`` של יאסר החמוד. תקוותי שנתקן את הטעויות שכן נעשו, אם נעשה איזה עוול למישהו שלא בצדק. אהיה הראשון לצידך על מנת שנהיה דוגמא לכל העולם. נובו.

^nurv^

New member
זה יהיה קצת ארוך

אתה צריך להבין שמטרות כל אחד משני הצדדים נובעות מן האינטרסים הלאומיים הבסיסיים שלו. הן מעוצבות על-ידי הסיפור (נאראטיב) ההיסטורי שלו, הצורה שבה הוא רואה את קורות הסכסוך ב- 120 השנים האחרונות. הגירסה ההיסטורית הלאומית הישראלית והגירסה ההיסטורית הלאומית הפלסטינית סותרות זו את זו סתירה מוחלטת, הן בשלמותן, הן בכל פרט ופרט. מנהלי המשא-והמתן ומקבלי-ההחלטות בצד הישראלי פעלו מתוך התעלמות גמורה מהסיפור הלאומי הפלסטיני. גם כשהיה להם רצון טוב להגיע לפתרון, נדונו מאמציהם מראש לכישלון בגלל אי-הבנתם את המאוויים הלאומיים, הטראומות, הפחדים והתקוות של העם הפלסטיני. דבר דומה קרה גם בצד השני, אף שאין סימטריה בין שני הצדדים. העם הפלסטיני, שראה כיצד הולך וגדל היישוב היהודי בארץ, לא הבין מדוע צריך דווקא הוא לשלם את המחיר של פישעי האירופים כלפי היהודים. הוא התנגד בכוח להמשך ההגירה היהודית לארץ ולרכישת קרקעות בידי היהודים. ההתעלמות הגמורה של כל אחד משני העמים מהווייתו הלאומית של העם האחר הובילה בהכרח לתפיסות כוזבות ומעוותות, שהשתרשו עמוק בתודעתם והמשפיעות עד עצם היום הזה על התנהלותם. הערבים האמינו שהיהודים נשתלו בארץ על-ידי האימפריאליזם המערבי, כמכשיר לדיכוי העולם הערבי ולהשתלטות על אוצרותיו. אמונה זו התחזקה נוכח העובדה שהציונות ביקשה מלכתחילה לכרות ברית עם מעצמה מערבית אחת לפחות (גרמניה, בריטניה, צרפת, ארצות-הברית) כדי להתגבר על התנגדות הערבים. כך נוצרו שיתוף-פעולה ושותפות-אינטרסים בין המיפעל הציוני וכוחות אימפריאליסטיים וקולוניאליים, כנגד ההתעוררות הלאומית של העולם הערבי. היהודים, לעומת זאת, האמינו כי התנגדות הערבים למיפעל הציוני, שנועד להציל את היהודים מאירופה הבוערת, נובעת מן האופי הרצחני של הערבים ו/או האיסלאם. הלוחמים הערבים היו בעיניהם ``כנופיות``, וההתקוממויות התקופתיות נקראו ``מאורעות``. (דווקא זאב ז`בוטינסקי, המנהיג הציוני הקיצוני ביותר, היה כמעט היחיד שהכיר כבר בשנות ה20- של המאה העשרים בעובדה שהתנגדות הערבים להתנחלות הציונית היא תגובה טבעית ובלתי-נמנעת, צודקת מבחינתה, של עם ``ילידי`` המגן על ארצו מפני מתנחלים זרים. ז`בוטינסקי הכיר גם בעובדה שהערבים בארץ הם ישות לאומית נפרדת, ולעג לנסיונות לשחד את מנהיגי הארצות הערביות האחרות כדי לשתק את התנגדות הערבים בארץ. ואולם, מסקנת ז`בוטינסקי היתה להקים ``קיר ברזל`` מול הערבים ולשבור את התנגדותם בכוח.) ניגוד מוחלט זה בראיית העובדות נוגע לכל אחת מתופעות הסכסוך. כך, למשל, ראו היהודים במאבק על ``עבודה עברית`` מאמץ סוציאלי שוחר-קידמה, שנועד להפוך עם של סוחרים וספסרים לעם של פועלים ואיכרים. בעיני הערבים נראה מאמץ זה כניסיון פושע של הציונים לנשל את הערבים, לגרשם משוק העבודה ולהקים על אדמתם כלכלה יהודית נפרדת, שאין בה מקום לערבים. גאוות הציונים היתה על ``גאולת האדמה``. האדמה נקנתה בכסף טוב, שנאסף מיהודים ברחבי העולם. ``עולים``, שהיו קודם לכן אינטלקטואלים וסוחרים, הוציאו בארץ את לחמם מהארץ בזיעת אפם. כל זה, לדעתם, בדרכי שלום ומבלי לנשל אף ערבי אחד. ואילו בעיני הערבים היה זה סיפור אכזרי של נישול וגירוש, מאחר שהציונים רכשו את האדמות מבעלי-הון ערביים, תושבי הערים הגדולות, וגירשו בכוח את עובדי-האדמה שישבו עליה ושהתפרנסו ממנה מדורי-דורות. לשם כך הפעילו הציונים את המישטרה התורכית, ולאחר מכן הבריטית. הערבים ראו בעיניים כלות כיצד אדמתם נלקחת מהם. מול הגירסה הציונית על ``הפרחת השממה`` הביאו הערבים עדויות של נוסעים אירופיים, שהעידו כי במאות האחרונות היתה פלסטין ארץ מיושבת ופורחת, יחסית, שלא נפלה משאר הארצות באזור. אתה מבין,בשביל להבין את הסכסוך עד סופו, ראשית כל צריך להבין שבסכסוך הזה קיימים שתי צדדים, ושבלי הבנה אמיתית של הצד השני, ההתנגדות כלפינו (ושלנו כלפם) תימשך לנצח. טרנספר, כאמור, לעולם לא יעבור בשקט (גם אם מתעללמים מהבטיו המוסריים) מכיוון שההתנגדות העולמית אליו תהיה כל כך עזה, שסיפור קוסובו יתורגם לישראל (משמע, התערבות בינלאומית בכוח). אתה דווקא ניראה לי בן אדם הגיוני, אני מקווה שתנסה לחשוב קצת על מה שאני אומר.

shlomikli

New member
ואו, בהחלט מרשים. הרשה לי לענות לך

-מנהלי המשא-והמתן ומקבלי-ההחלטות בצד הישראלי פעלו מתוך התעלמות גמורה מהסיפור הלאומי הפלסטיני. גם כשהיה להם רצון טוב להגיע לפתרון, נדונו מאמציהם מראש לכישלון בגלל אי-הבנתם את המאוויים הלאומיים, הטראומות, הפחדים והתקוות של העם הפלסטיני. דבר דומה קרה גם בצד השני, אף שאין סימטריה בין שני הצדדים. רגע, אנחנו חיים באותה המדינה? להזכירך, ברק הציע להם נסיגה לקווי 67, את מזרח י-ם כולל הר הבית, חזרה של 150 אלף פליטים לתוך גבולות הארץ, היה מוכן להשאיר את נושא זכות השיבה פתוח לדיון, חולות חלוצה(להזכירך חולות חלוצה נמצאים בתוך הקו הירוק!!!) שלא קשורות כלל וכללל לפלשתינאים ופירוק כל ההתנחלויות. אם זה נקרא פעולה ``מתוך התעלמות גמורה מהסיפור הלאומי הפלסטיני``, תסביר לי איך אפשר להבין אותם יותר??? ודרך אגב- עראפת לא היה מוכן לקבל את ההצעה. אתה מוכן להסביר לי למה? -העם הפלסטיני, שראה כיצד הולך וגדל היישוב היהודי בארץ, לא הבין מדוע צריך דווקא הוא לשלם את המחיר של פישעי האירופים כלפי היהודים. 1. הפלשתינאים הם לא עם. 2. פה יש לך טעות חמורה. יחד עם היהודים, הגיעו בתקופת העליה ה-1 גם ערבים רבים. מאוחר יותר הם נודעו כ``פלשתינאים``. אנחנו והם התחלנו לעלות לפה בערך באותו זמן. -הוא התנגד בכוח להמשך ההגירה היהודית לארץ ולרכישת קרקעות בידי היהודים. אז למה לעאזזל הוא מכר לנו את האדמות אם הוא כל כך התנגד לזה????? גם לקנות אדמות ה אסור בעיניך?? ואגב, דבר ששכחת, הערבים מכרו לנו את הקרקעות במחירים גבוהים מאין כמוהם, ויותר מכך, למרות שהעולים רצו להתחיל וללמוד עבודה חקלאית, הערבים מכרו להם אדמות לא פוריות שלא מתאימות לעבודה חקלאית תמורת המחירים הגבוהים במיוחד. -ההתעלמות הגמורה של כל אחד משני העמים מהווייתו הלאומית של העם האחר הובילה בהכרח לתפיסות כוזבות ומעוותות, שהשתרשו עמוק בתודעתם והמשפיעות עד עצם היום הזה על התנהלותם. לא נעים להגיד, אבל הפלסטינים חיים כפליטים מאז ,1948 ומדינות ערב לא נקפו אצבע על מנת לעזור להם, גם לא מדינות הנפט העשירות. מדינת ישראל, מ-1967 ועד להסכמי אוסלו, עשתה כל שביכולתה לעזור לערביי יש``ע, והעניקה להם את כל שירותי המדינה. בימי השלטון הישראלי נהנו ערביי יש``ע מקידמה חסרת תקדים, ומה תגובתם על כך? טרור, מוות ואלימות. -הערבים האמינו שהיהודים נשתלו בארץ על-ידי האימפריאליזם המערבי, כמכשיר לדיכוי העולם הערבי ולהשתלטות על אוצרותיו. אמונה זו התחזקה נוכח העובדה שהציונות ביקשה מלכתחילה לכרות ברית עם מעצמה מערבית אחת לפחות (גרמניה, בריטניה, צרפת, ארצות-הברית) כדי להתגבר על התנגדות הערבים. כך נוצרו שיתוף-פעולה ושותפות-אינטרסים בין המיפעל הציוני וכוחות אימפריאליסטיים וקולוניאליים, כנגד ההתעוררות הלאומית של העולם הערבי. שטות פלצנית חד-צדדית מאין כמותה. רק תאמר לי, הערבים לא עשו שום מו``מ ולא קיימו שום מגעים ביניהם לבין מעצמות בריטיות? מה עם איגרת מקמהון חוסיין, לאחר מלחה``ע ה-1, שהבטיחה את שליטת האומה הערבית בארץ ישראל, וכמויות אדירות של שטחים שתוכננו לעבור לידי סוריה? רואה, לזה בדיוק התכוונתי, אתה חד צדדי בדיוק כמונו. אתה מונע ע``י האקסיומה שאנחנו כובשים, וכל דיעותיך מושתתות עליה, ובגלל זה אתה מתעלם ממעשי הערבים באותה תקופה. האמת היא, שהערבים קיימו(ועד היום מקיימים) מגעים עם הרבה יותר מעצמות מערביות מהיהודים באותה תקופה. רוצה לדעת מה ההבדל? שבהצהרת בלפור, אנחנו דאגנו שתכנס הצהרה מצד הבריטים כך שזכויותיהם הדתיות והלאומיות של הערבים ושאר הלא-יהודיים בארץ לא יפגעו. אני לא זוכר שום דבר כזה באיגרת מקמהון חוסיין. -היהודים, לעומת זאת, האמינו כי התנגדות הערבים למיפעל הציוני, שנועד להציל את היהודים מאירופה הבוערת, נובעת מן האופי הרצחני של הערבים ו/או האיסלאם. הלוחמים הערבים היו בעיניהם ``כנופיות``, וההתקוממויות התקופתיות נקראו ``מאורעות``. נכון מאד, והם צדקו בכך. -(דווקא זאב ז`בוטינסקי, המנהיג הציוני הקיצוני ביותר, היה כמעט היחיד שהכיר כבר בשנות ה20- של המאה העשרים בעובדה שהתנגדות הערבים להתנחלות הציונית היא תגובה טבעית ובלתי-נמנעת, צודקת מבחינתה, של עם ``ילידי`` המגן על ארצו מפני מתנחלים זרים. ז`בוטינסקי הכיר גם בעובדה שהערבים בארץ הם ישות לאומית נפרדת, ולעג לנסיונות לשחד את מנהיגי הארצות הערביות האחרות כדי לשתק את התנגדות הערבים בארץ. ואולם, מסקנת ז`בוטינסקי היתה להקים ``קיר ברזל`` מול הערבים ולשבור את התנגדותם בכוח.) ז`בוטינסקי? הכי קיצוני? מאיפה הפלצת את זה? מ``אני, בן נצרת, ובן ערב יחדיו``, מזה שהוא תכנן מדינה בה יהיו סגני ראשי ממשלות וראשי ממשלות ערביים כמו היהודים, או מהעובדה שהוא היה מראשי מתנגדי הטרנספר? אולי הוא הבין שפעולות הערבים היו בלתי נמנעות, אבך הוא, בניגוד אליך, לא היה מתחסד ומתרפס, וידע שאי-אפשר לעשות אתם שלום, והברירה היחידה היא להלחם. הוא אולי הבין אותם, אבל לא הסכים אתם, והוא ידע טוב מאד שכל רצונם הוא לזרוק אותנו לים. -ניגוד מוחלט זה בראיית העובדות נוגע לכל אחת מתופעות הסכסוך. כך, למשל, ראו היהודים במאבק על ``עבודה עברית`` מאמץ סוציאלי שוחר-קידמה, שנועד להפוך עם של סוחרים וספסרים לעם של פועלים ואיכרים. בעיני הערבים נראה מאמץ זה כניסיון פושע של הציונים לנשל את הערבים, לגרשם משוק העבודה ולהקים על אדמתם כלכלה יהודית נפרדת, שאין בה מקום לערבים. גאוות הציונים היתה על ``גאולת האדמה``. האדמה נקנתה בכסף טוב, שנאסף מיהודים ברחבי העולם. ``עולים``, שהיו קודם לכן אינטלקטואלים וסוחרים, הוציאו בארץ את לחמם מהארץ בזיעת אפם. כל זה, לדעתם, בדרכי שלום ומבלי לנשל אף ערבי אחד. ואילו בעיני הערבים היה זה סיפור אכזרי של נישול >וגירוש, מאחר שהציונים רכשו את האדמות מבעלי-הון ערביים, תושבי הערים הגדולות, וגירשו בכוח את עובדי-האדמה שישבו עליה ושהתפרנסו ממנה מדורי-דורות. לשם כך הפעילו הציונים את המישטרה התורכית, ולאחר מכן הבריטית. הערבים ראו בעיניים כלות כיצד אדמתם נלקחת מהם. מול הגירסה הציונית על ``הפרחת השממה`` הביאו הערבים עדויות של נוסעים אירופיים, שהעידו כי במאות האחרונות היתה פלסטין ארץ מיושבת ופורחת, יחסית, שלא נפלה משאר הארצות באזור. אדון נורב, בפועל א``י היתה פח זבל! קוצים וביצות,חול וקדחת. אנחנו עבדנו את אדמת הארץ,אנחנו יבשנו את הביצות,אנחנו הפרחנו את השממה,אנחנו בנינו את הארץ וזה (לדעתי,בנוסף להיבט ההיסטורי) מה שמקנה לנו את הזכות העיקרית לחיות פה! ואף אחד לא אמר שישראל זה שוויץ! חבל שאתה חושב שציונות זה ערמה של זיוני שכל,אבל יש לי די הרבה תמונות של אזורים שבהם אתה (לא חייב להיות אתה ספציפית כמובן) עושה שופינג,אוכל פיצה ונוסע ברולר בליידס שהיו מדבר עם שני קוצים באמצע.להזכירך גם שת``א היתה ערמת חול,ושלא להזכיר את האנופלס שחגג בארץ בעיקר בזכות ההגינה הקפדנית. -אתה מבין,בשביל להבין את הסכסוך עד סופו, ראשית כל צריך להבין שבסכסוך הזה קיימים שתי צדדים, ושבלי הבנה אמיתית של הצד השני, ההתנגדות כלפינו (ושלנו כלפם) תימשך לנצח. ע``ע תגובתי אליך ב``מכונת זמן``. טרנספר, כאמור, לעולם לא יעבור בשקט (גם אם מתעללמים מהבטיו המוסריים) מכיוון שההתנגדות העולמית אליו תהיה כל כך עזה, שסיפור קוסובו יתורגם לישראל (משמע, התערבות בינלאומית בכוח). נורב, אני לא קונה את התיאור שלך, לפיו במקרה של טראנספר כל העולם הערבי יעלה עליינו. האמריקאים יפלשו הצרפתים ישגרו פצצות אטום והגרמנים ישפצו את אושוויץ. לא מאמין, לא קונה. השמאל מאז ומתמיד אהב להפחיד עם מלחמות עולם: אם שרון יעלה לשלטון יקיץ הקץ על מדינת ישראל. ארץ ישראל תשקע למחרת היום מתחת לים בעקבות מלחמה וכו`... וכו`... הדבר ישיג מספר יתרונות לשמאלני: .1 אנשים חלשים ושטיחיים יקנו את הרעיון: ימין יביא מלחמה. .2 זיהוי מלחמה ודם עם הימין. (מלחמת יום הכיפורים היתה פאשלה שמאלנית אמיתית מאין כמותה). .3 דה לגיטימציה של הימין: הימנים הם מפלצות צמאות דם. הטריק לא עובד, נורב! ולתשובה קצת יותר עניינית: זכור את מילוסביץ`, וזכור שלא היה לו נשק גרעיני. והעולם, בחודשים האחרונים, מנסה לכפר על הטעות שעשה במלחמת קוסובו ולא מונע מהמקדונים לכסח את המורדים האלבנים. האם העולם לומד לקח? ככה שאף אחד לא ישלח לפה חיילים, ותסריט סרביה לא יחזור. ישראל אינה סרביה, והמערב יודע את זה. הם יצעקו ויזעקו, אבל תכל`ס לא יעשו שום דבר. עד כאן להפעם(ואו, זה היה ארוך!), שלומי בן מאיר

לביא

New member
כן זה היה ארוך רק תיקון עובדה...

קטנה כדי ליהיות ישר. בהצהרת בלפורלא אנחנו הכנסנו אתשמירת זכויותיהם של הערבים בא``י אלא הבריטים הכניסו על דעת עצמם, בטיוטה שנשלחה לבריטים זה בכלל לא הוזכר. לביא שעבר התקף של יושר

למעלה