אני ניטרלתי לתמיד את תמ"א 38 בבנין שלנו בדרך מקורית:

שני שכנים שהם חברים טובים קיבלו רשות לשים את

דודי השמש שלהם על הגג שלי. אין עם זה שום בעיה. צלחות לווין אין כאן. רק הוט.
בגללי תכנית תמ"א 38 מטורפדת ולא ניתן ליישם אותה כי אני לא מוכר את הגג. הם לא מוכנים לשלם לי את המחיר שאני מבקש ואני הצעתי הצעה נוספת: תמורת הגג אקבל את שתי הדירות שייבנו מעליי. עכשיו הם חושבים על הרעיון.

PorFavor1

New member
הן הגיוניות מאוד מר מילקי

אין שום סיבה שרק הקבלן ייצא ברווח.
אם יש כאן מישהו שיודע לעמוד על המקח וגם לקבל את מה שהוא רוצה, אני מאוד מפרגן לו על כך.
&nbsp
העניין עם תמא 38, זה שאין שום מועד פקיעת זמן.
אפשר לדחות את זה לעוד שנתיים או 5 או 10 שנים.
אין בכלל שום בעיה.
ואף אחד לא צריך למהר.

קיימת רק בעיה אחת: לא אסכים לעולם שמישהו יגור מעלי !

מעליי גרים רק....דודי שמש ! זו אקסיומה ! עכשיו על הקבלן להתמודד עם זה !

אני ניטרלתי לתמיד את תמ"א 38 בבנין שלנו בדרך מקורית:

מדובר אמנם בבנין משותף, אני גר בקומה אחרונה ולעולם לא אסכים שמישהו יגור מעלי. למזלי הגג שלי בטאבו כי הוצמד לדירה בעת רכישת הדירה כחדשה.
וביום בהיר הגיעו גם לכאן וביקשו לכלול את הבנין בתמ"א 38. הראיתי להם את התעודה מהטאבו. ביקשו למכור להם את הגג במחיר סמלי. הסכמתי מיד תמורת 6 מיליון ש"ח....או ששתי הדירות בקומות העליונות החדשות תהיינה שלי. מסקנה: אם אתם רוכשים דירה בבנין משותף חדש, תמיד עשו כל מאמץ לרכוש גם את הגג ולהצמיד אותו לדירה. כך תמנעו כל דרך לבנות על הבנין בעתיד. וכך אין שום דרך לעשות זאת.

חיובי. הצמדה מלאה בטאבו. ולכן

תמ"א 38 לא תתבצע בבנין שלנו כל עוד אני לא מקבל את כל הבנייה החדשה שתיבנה מעלי. הם מדברים על תוספת בת שתי קומות. התכנית תצא אל הדרך כאשר אקבל את שתי הקומות האלה ללא תשלום. שתי הקומות האלה מהוות רבע מסך כל הגג הכללי שכן בבנין יש ארבע דירות גג. כלומר, שניתן לבנות בסה"כ 8 דירות חדשות - 2 מעל כל רבע.
בעיה אחרת: אנו דורשים ששכנים חדשים יתחייבו לא להחנות את כלי רכבם בחנייה המשותפת שלנו. יש לזה פתרון פשוט וקוראים לו...."אגד".

ועכשיו ברצינות: הבעיה היא שאין מספיק מקומות חנייה ואלו שקיימים מספיקים רק למי שגר בבנין כיום. אני מניח שהקבלן לא יציע להקים חנייה תת קרקעית חדשה על חשבונו. לכן בעיית החנייה עשויה ליצור מתחים קשים בין שכנים ותיקים לבין שכנים חדשים.
בעיה נוספת: מעלית. אין כל כך אפשרות טכנית לבנות מעלית בתוך הבנין. לכן יצטרכו לבנות מעלית חיצונית אך מדובר בארבע כיווני אויר בסה"כ - שתי דירות מכל צד, מעין מבנה דומה לאות H ולכן צריכים מינימום שתי מעליות חיצוניות. איזה קבלן יסכים לזה? איזה קבלן יסכים לוותר על שתי דירות חדשות מתוך שמונה בתמורה רק לגג? לכן צריכים להיות מציאותיים ולהבין שבמקרים כאלה, ואני מניח שיש עוד הצמדות בטאבו של גגות, לא ניתן יהיה לבצע תמ"א 38 לעולם ואולי מוטב שכך?!

tabu38

New member
גג

בוקר טוב,

ישנן מספיק פתרונות לקבלן בכדי לממש את התוכנית.
עלה בדעתך להתנות את הסכמתך בזה שאתה תקבל את דירת הגג/פנטהאוז??
היום הרשות מתירה לקבלן לשלם כופר חניה (תלוי באזור).
ואם לא הוא יכול לרכוש מכפיל חניות, ישנם עוד כמה אופציות להוסיף חניות.
במידה ותרצה נוכל לבדוק את התוכנית של הנכס.
https://home.tabu.co.il/דפי-מוצר/תמא-38.aspx
תשאיר את פרטייך בקישור המצ"ב.

תודה רבה ! אכן ביקשתי את דירת הגג ממנו. אין בעיה לשחק עם

נושא החניות בתנאי שהדיירים הותיקים יקבלו את החניות הנוכחיות כחניות פרטיות. זה פתרון מצויין מבחינתנו.

tabu38

New member
חניות

התפקיד של היזם זה למצוא את הפתרון לחניה של הדירות החדשות......
כל זמן שאתם לא נפגעים ולא מוותרים על זכויותיכם!!!

אני יכול להבטיח לך שאם מישהו יקח את החנייה שלי

לא תישאר לו מכונית להחנות....
חוק או לא חוק, יש גבול לטימטום הנוראי של התכנית הזו כאשר ברור וידוע לכל שברעידת אדמה רצינית, הראשונים שיפלו יהיו הבנינים שעברו תמ"א 38. עובדים על הציבור בעיניים ומרמים את האזרחים התמימים. רק פינוי פינוי הוא הפתרון ולא שום דבר אחר. אני דורש 6 מיליון ש"ח על הגג שלי הפרטי וכל הזמן מפעילים עלי לחצים להסכים לתכנית. אלא שככל שמפעילים יותר לחצים - כך אני מתבצר יותר בעמדה שלי. עוד לחץ אחד והמחיר של הגג עולה ל- 6.5 מיליון ש"ח. בכל מקרה, גם אם תהיה בניה, יש לי קבלן זול מאוד מרמאללה ואני לבטח לא אשלם הרבה כסף לקבלן יהודי שינסה להרויח על חשבוני כמה שיותר. גם הבטון המוכן מרמאללה זול בהרבה יותר וכך גם יתר חמרי הבנייה. קבלנים מהשטחים עדיפים בגלל המחיר אך הם מהווים סכנה כי עלולים לברוח באמצע הבנייה כך שזו דילמה לא פשוטה. אפשר לעכב את הביצוע של תמ"א 38 בהרבה שנים אם יש לדיירים כח וסבלנות להרבה בתי משפט. הסוגיה צריכה להגיע אל בית המשפט העליון ועד שהוא ידון בה יעברו 10 שנים כאשר חלק מהשכנים כבר יעברו דירה וחלק יתייאשו מהתכנית. תמ"א 38 תתברר כבלון ריק מתוכן ברעידת האדמה הגדולה.

ואני גם מציע הצעה לכל מי שגר בקומה אחרונה כמוני:

דירשו מהקבלן לעבור לקומה העליונה החדשה שתיבנה בתמורה להסכמתכם לתכנית. בחוזה חייב להיות כתוב שהוא יקבל את דירתכם הישנה AS IS ושהוא מתחייב חוץ מהוספת חדר ומעלית, לבנות את הקומה העליונה החדשה שלכם אחד לאחד כמו הקומה העליונה הישנה שלכם, כלומר שאם למשל קיים ציפוי אבן ירושלמית אדומה - טובזה אדומה, הוא מחוייב לצפות את כל החלק החדש בטובזה אדומה בלבד (אבן דולמיט אדומה, על-פי רוב חברונית והיא יקרה מאוד). כמו כן, אם למשל יש לכם בדירתכם 6 נקודות כבלים, הוא מחוייב להתקינן מחדש בקומה העליונה החדשה ובדיוק באותם המיקומים. אז אולי הוא לא ירויח את כל שרצה מלכתחילה, אך לפחות יקבל את הפרוייקט. תמיד צריך להתפשר ולוותר על משהו. עלות הקמת דירת 4 חדרים חדשה אינה מגיעה ל-450,000 ש"ח נטו כיום. אם תחשבו את מחיר הברזל, מלט, חצץ, טיח, צבע, צנרת וחיווט הדרושים ותוסיפו לכך 3 פועלים, תיווכחו לדעת שהקמת דירה כזו אינה מגיעה ל-450,000 ש"ח, אז ראו כמה יכולים להרויח הקבלנים. שינוי תב"ע לקומות אחרונות מגיעה ל-30,000 ש"ח. אגרות והיטלים עוד 20,000 ש"ח...ואז מוכר הקבלן את הדירה שעלתה לו 515,000 ש"ח בסך הכל בשלושה מיליון ש"ח (נוספו 15,000 ש"ח בעבור השתתפות בבניית מעלית). ראיתם כמה הוא מרויח??? ואפשר כמובן להביא קבלן משכם או מיריחו או מחברון עם אישורי עבודה בישראל ואז המחיר עוד יורד ב20% לפחות...

רחל ערב טוב ! אומר לך מהו החשש הנוסף:

את כל התוספת בונים מסביב לבנין הישן ללא שהיא נשענת עליו. במקרה של רעידת אדמה, אם התוספת תיפול על הקיים, הכל יתמוטט. תמ"א 38 היא אחיזת עיניים ורק גורמת לכשלים הנדסיים נוספים פוטנציאליים. חוץ מזה - מדוע אני צריך לקבל תכתיבים מקבלן שמציע את התכנית, אם במילא אני יכול להביא קבלן מטעמי, נניח מחברון או מהעיר העתיקה בירושלים שיעשה לי את העבודה בחצי מחיר כאשר שני חברים יהודים מצטרפים למלאכה כפועלים שלו?! עלות הקמת דירת 4 חדרים חדשה על שטח של 100 מ"ר היא 450,000 ש"ח לקבלן ! והוא לוקח עליה כמעט 3 מיליון ש"ח ! הוא מרויח 2.5 מיליון ש"ח על מה?? חישבנו את עלויות כמות המלט, ברזל, חצץ, צנרת, חיווט, בלטות, קרמיקה, טיח וצבע נדרשים והמחיר בקושי מגיע ל- 450,000 ש"ח ! ואם קונים את כל החומרים בעיר העתיקה בואדי ג'וז, המחיר יהיה 427,000 ש"ח בלבד !!!

!זו בדיוק הטענה שלי:

כל בנין שעבר תמ"א 38 הפך לבנין חלש יותר ואלו שעברו את התמ"א יתמוטטו ראשונים ברעידת אדמה. כל התמ"א הזו נועדה רק למלא עוד כיסים של מאעכרים ואת קופות העיריות במיסי ארנונה נוספים וכן סתימת מקומות החנייה שגם כך הם במצוקה. הם רוצים שינוי אמיתי? אין בעיה: פינוי/בינוי ובסיום הבינוי - חזרת כל הדיירים המקוריים לבנין החדש ! כל דייר יוכל לחזור לקומה שבה הוא גר כאשר כל דיירי הקומות העליונות בבנין המקורי יקבלו באופן אוטומטי את דירות הגג כדבר מובן מאליו. דיירים שנוספו לבנין יתרגלו להשתמש ב-"אגד" או "דן" ו/או יתחייבו לא להחנות את כלי הרכב שלהם בחניון המקורי, אלא אם הנ"ל עבר הגדלה בשיעור חופף לגידול האוכלוסין בבנין.

RACHEL1962

New member
אביתר..אותי אתה לא צריך לשכנע..אני טוענת את זה כבר מזמן. וגם

נלחמת על הנושא הזה לא מעט. לא מצליחה לנצח את הרעים ואת השכנים המטומטמים העוורים החרשים ווהטפשים בבית הורי
שנכנעו ליזם שרוצה להתעשר על גבם וגררו את הורי הקשישים להליכים משפטיים וקיצרו את חייהם. אנשים ימכרו את אמא שלהם עבור
חינם. טפשים שכמותם. פחד אלוהים הוא מה יקרה ברגע האמת..ברעידת האדמה הראשונה. מי ישא בכפו את העוול שנעשה עתה לאנשים שמעזים להתנגד או רואים את הנולד. מזעזע.

יש עוד דרך.

בניית מעלית על חשבון הדיירים.
נכון, זה הרבה כסף אבל איכות החיים עולה נטו, מספר הדיירים נשאר כשהיה.
אנשים לא מבינים שאיכות חיים = לכמות הדירות שאתה מחלק איתן את אותו שטח. זו המסקנה שלי אחרי שגרתי שנים בבניין גבוה ועברתי לבניין של שלוש קומות, אי אפשר להשוות בכלל.

למעלה