אני נימצא בדילמה קשה

YoungLion

New member
אני נימצא בדילמה קשה

למי להצביע
אני לא חי באשליות.. אני יודע שהקול שלי לא ישנה כלום.. אבל זה יותר דילמה על עתיד וביטחון המדינה.. כאילו.. מצד אחד, שרון והמושחתים שאיתו בקדימה יש להם עוד איזשהו ניסיון בנושאי ביטחון והכל, מה שהמדינה צריכה עכשיו יותר מכול.. כי הרבה סבורים שישראל תצטרך כנראה להתכונן לעימות צבאי עם איראן בשנה הקרובה.. אבל בתור שמאלני מאז ומתמיד,. אני רוצה לראות פה ממשלה שמאלנית בשלטון, עם רפורמות כלכליות וחברתיות לטובה.. דור חדש ושונה של מנהיגים.. לפרץ, לצערי הרב.. אין ממש מה להציע בתחום הביטחון כאשר נושא זה יהיה קריטי בעתיד הקרוב, לעומת זאת אני לא רוצה שתיהיה פה שוב ממשלת שרון שהוכיחה את עצמה בעבר כאסון לישראל.. איזו דילמה ניכנסה בי עכשיו.. חח יש לכם הצעות לאן הולכים מכאן?

אם אתה מגדיר עצמך שמאלני מאז ומתמיד

איך אתה לא מאמין שרק שלום יביא בטחון ?!? אם אתה לא מאמין בפרץ כי הוא לא בטחוניסט ואתה מעדיף את שרון שעשה את מלחמת לבנון... איך אתה יכול להגדיר את עצמך כשמאלני ?!? אם אתה מאמין שרק שלום יביא בטחון ואם אתה רוצה שמאל חזק, אז אני לא חושב שיש לך ברירה אחרת מאשר לשים "מרצ" בקלפי...

YoungLion

New member
אתה לא מבין????

חייבים לחסל את הכורים האטומים באירן ועכשיו!!!!!!! במקרה הזה להפעיל את כל הכוח שלנו ועכשיו כי העתיד שלנו אולי תלוי בזה! פרץ ניראה חובבן (הוא לא ניראה.. אין לו מושג) בתחום הזה וגם כן כל מי שאיתו.. אני מפחד שיקבלו החלטות שגויות..

yogniz

New member
זה לא משנה..../images/Emo109.gif

בנושא האירני יש הסכמה מוחלטת בין המפלגות הגדולות. אבל ישראל ממילא לא תתקוף את איראן, לא לבדה בכל אופן...זה על גבול הבלתי אפשרי מבחינה צבאית, זה לא איזה כור קטן בעיראק..זה תשתית עצומה של גרעין במדינה ללא גבול איתנו, מוקדפת במדינות אויב, וכל האזור גם בהגנה אמריקאית הדוקה. חי להאויר שלנו מן האיכותיים בעולם, זה נכון (אנכוי בחיל אויר גם)- אך הוא עדיין חיל קטן של מדינה קטנה- אין לנו הכוח הצבאי הדרוש למהלך כזה, לא נוכל לעשות כלום ללא ארה"ב וללא תמיכת העולם בנושא הזה, זה לא נושא מבית. גם מהלך של עצירת הגרעין באיראן- עד כמה שהוא חיוני, יביא אסון..והפעם אני באמת מתכוון- אסון! שרון, פרץ נתניהו וכל בן אדם הגיוני יודע שאם ישראל תתקוף לבדה את איראן אנחנו צפויים לנקמה באמת שלא ידענו כמוהה. תסיר את הנושא האיראני מהמחשבות שלך כשאתה הולך לקלפי- לכולם אותה הדעה בנושא- ישראל לא תתקוף את איראן לבדה. אם אתה איש שמאל, הצבע שמאל, פשוט כך.

YoungLion

New member
אני מפחד שהעולם שאנן מדי(כמו עכשיו)

ואז יהיה מאוחר מדי.. אני רואה גם שארה"ב שקועה עמוק בבוץ בעירק ומשום מה נוטים ל"האמין" לאירנים שזה ל"מטרות אנרגיה".. וכל הזמן מפרסמים שהפצצה תושלם בעוד שנים, בזמן שהמודעין בארץ ובעולם צוחק על הקביעות הללו ואומרים שזה עניין של חודשים ספורים. לכן קשה לי לסמוך על ארה"ב.. ואסור גם לנו לסמוך עליהם.. אני מפחד ששחיתות פוליטית (כשכל אחד מנסה לשמור על התחת שלו) יביא אותנו למצב איום שבו איראן תשיג את הפצצה והחיים של כולנו יהפכו לסיוט. אם כבר שחיתות פוליטית.. זה בטח ברור לכולם למה אין ממש שיח ציבורי רציני בנושא הגרעין של איראן נכון? >>> בחירות!! לא רוצים להיכנס לזה אפילו.. כאשר אני חושב שנושא זה צריך להיות בראש סדר השיח הציבורי והמדיני. (זו בטח הסיבה למה גם ישראל לא מנדנדת לעולם כמו שהיא אמורה לעשות עכשיו) אני לא צריך להגיד לכם מה נשיא איראן אומר כל הזמן על ישראל.. אפילו לפני מספר דקות קראתי ידיעה חדשה מפני הנשיא מוחמדיאריאיחר שקשורה לביטולה של ישראל בדרך כזו או אחרת.. אנחנו עוסקים כאן עם רוצחים פאנטים.. לכן אסור להיות שאננים בנושא הזה.. חוץ מזה בכל מקרה נצפה לתקיפה אירנית על ישראל בתור איזושהי מגננה.. (חס וחלילה) גם אם ארה"ב תתקוף או לא משנה מה יקרה.. בנוסף אסור לנו לזלזל בצבא באירני.. שהוא דיי רציני.. אז להצביע לימין שדוגל בתקיפה או לשמואל הלא רלוונטי לדיון זה:\

yogniz

New member
שוב..../images/Emo109.gif

זה לא אפשרי מבחינה צבאית- אז הנושא הזה בכלל לא על הפרק. משמאל וימין העמדה בנוגע לאיראן היא דומה מאוד- לכן זה לא על הפרק. תחשוב על דברים אחרים שאתה הולך לקלפי..

YoungLion

New member
אממ..

למה בדיוק הנושא הצבאי לא על הפרק? זה יהיה קשה (עוד חשש) אבל אנחנו יכולים לפגוע קשות בפרוייקט האטום שלהם בכל זמן שנירצה.. יש לנו פצצות חודרות בונקרים עד לאיראן, מספיק מטוסים, מסוקים, חי"ר וכוחות קומנדו בשביל להסב נזק רציני.. חוץ מזה אני חושב שלא תיהיה לנו ברירה בכלל.. או שיקרה איזה פלא וארה"ב תוציא את הראש מהתחת סוף סוף ותתחיל לפעול?? מה שניראה גם לא סביר.. בקיצר תסבוכת רצינית נוצרה לנו באזורנו הלא שקט ..

yogniz

New member
אנחנו יכולים לפגוע קשה..../images/Emo109.gif

וזה בדיוק העניין. אנחנו יכולים לפגוע קשה- לא להרוס לחלוטין. אנחנו נפגע קשה בגרעין האיראני ואז נרגיש על בשרינו את מה שלא נפגע- שזה מעבר לגרעין. לכן הנושא הצבאי לא על הפרק- זה משימה מסוכנת מדי וההשלכות שלה מסוכנות מדי. תן לארה"ב את הזמן שלה, היא בבוץ העיראקי כרגעף להערכתי תהיה תקיפה באיראן בשלב כלשהו. ותן קודם כל לעולם לעשות את שלו, תתפלא כמה סנקציות כלכליות יכולות להשפיע אפילו על אנשים מטורפים כמו נשיא איראן.. בכל מקרה כמו שאמרתי פעמיים כבר- אין לזה שום קשר למערכת הבחירות שלנו, יכול להיות ששרון רוצה לנפח את עניין עיראק, אפילו שידוע שלא תהיה תקיפה- הוא בכל זאת ירוויח מזה מכיוון שהוא מוצב כ"בטחוניסט" לחלוטין, גנרל ואיש צבא, בכלל שרון רוצה לתת נפח לעניינים הבטחוניים והמדיניים, לא שמענו ממנו כלום בנושא כלכלה וחברה עדיין...את זה הוא משאיר כרגע לביבי ופרץ.

YoungLion

New member
פה אתה טועה ובגדול

איראן הרתה נכונות למשך כל הדרך לעשות כל מה שידרש כדי להשיג את הפצצה.. (אתה יודע כמה עשרות מילארדים ביזבזה על זה?) ועכשיו כשהיא אוטוטו חודשים ספורים מהמטרה היא לא תבטל את זה אלא תסיים! אין בריריה בשלב זה אלא תקיפה.... (אפילו עכשיו מאוחר מדי אבל יכול היה להיות יותר גרוע) חוץ מזה באמת ניראה לך שהיא תפרק או תבטל את הפרוייקט הזה בשלב זה?? למה שקורה במדינה הזאת יש מילה אחת - ש א נ נ ו ת

snea

New member
צודק בהחלט

האמונה שאיראן תסכים לפיקוח בינלאומי אמיתי הוא כמובן אפס. מה לעשות שלישראל אין את האמצעים הדרושים כדי להרוס את התוכנית הזאת.

YoungLion

New member
אנחנו יכולים לנדנד לעולם לפחות..

מה שאנחנו בערך לא עושים.. בתכלס אנחנו לא עושים כלום כשבעצם אנחנו כן יכולים לעשות.. אני רואה את זה קורה רק בגלל הבחירות שיש פה עכשיו..

snea

New member
איך אתה יודע שאנחנו לא עושים את זה?

כי לא כתוב בעיתונים? בעיתונים לא כתוב הכל להזכירך... והדבר האחרון שארה"ב צריכה זה נשק גרעיני באיראן. להזכירך, בזמן האחרון היא מפילה משטרים כאן במזרח התיכון, ונשק גרעיני די יעצור את התהליך.

YoungLion

New member
קודם כל.. אין רעש מספיק בנושא..

צריך לשמוע משהו.. אני לא שומע כלום.. דבר שני חיילי ארה"ב שמוצבים בעירק כמו שהם עכשיו- יהיה לו קשה מאוד מול הצבא האיראני.. שהוא הרבה יותר מתוחקם וגדול מהעירקי.. ארה"ב תשליט סדר גם בעירק וגם באיראן בו זמנית? ומה עם השיעים בעירק? גם אם תיהיה תקיפה אמריקנית אנחנו נסבול מטילים איראנים על תל אביב ואלוהים יודע מה הם מכילים.. אנחנו במצב קשה כאן וכולם במדינה הזאת בורחים מהמציאות (או שלא יודעים כי אף אחד לא מדבר..)

yogniz

New member
אתה חוזר על עצמך../images/Emo109.gif

וגורם לנו לחזור על עצמינו. אף אחד במדינה הזאת לא "בורח מהמציאות", המציאות היא, שוב, שזה פשוט בלתי אפשרי לתקוף את איראן ללא ארה"ב. בלתי אפשרי תאמין לי שצה"ל יודע מה הוא מסוגל לעשות יותר מאיתנו ואם הייתה אפשרות לתקוף את איראן מבלי לגרום לחורבן בישראל לאחר מכן- יכול להיות שזה היה קורה כבר. כל מנהיגי כל המפלגות מודעים למצב הזה ואף אחד לא התווכח בכלל על הנושא האיראני- שחומרתו ידועה לכל ואין על כך חילוקים, אז אין סיבה שזה ישפיע על הפתק שאכניס לקלפי. עניינים כאלה הם לא רק של הממשלה אלה של הרמטכ"ל והצמרת הצבאית, במקרה הזה הם יודעים יותר טוב מהממשלה מה טוב בשבילנו.

yogniz

New member
אכן נקווה לטוב..../images/Emo109.gif

ואם לא יהיה טוב צריך לזכור שכולנו מתים בסוף
אני קורא לך- לך להצביע ע"פ צו ליבך ותנסה לחשוב על נושאים מעט יותר רולוונטים לבחירות מאשר איראן כשאתה עושה את זה בהצלחה

YoungLion

New member
אני לא יודע אם מותר לי לומר..

אבל "בחירת לבי" היא העבודה ועזרתם לי קצת לקבע את דעותיי עכשיו.. תודה! חיים נפלאים לכולם, ורק בשמחות!!

למעלה