אני נימצא בדילמה קשה

snea

New member
ומה עם ישראל?

אנחנו לא שקועים במלחמה מול ארגוני הטרור? אז אנחנו נשליט סדר גם פה וגם פה?

yogniz

New member
עושים גם עושים../images/Emo109.gif

שגריר ישראל בא"ום מדבר הרבה בזמן האחרון, לאור ההתבטאויות של נשיא איראן. אתה צריך לחכות שהמו"מ איתם ייכשל ואז מדינה אחרת תעשה כבר את העבודה השחורה שלנו.. בכל מקרה..ללא קשר לשום דבר- אופציה צבאית- פשוט לא אפשרית. נקודה סוף פסוק.

YoungLion

New member
אז מה אתה רוצה שנעשה גם??

נשב בחיבוק ידיים? וניתן להם לסיים לבנות? ארה"ב ארה"ב ארה"ב.... כן ארה"ב.. המושיעה שלנו! גם להם יש לא מעט אינטרסים כאן אתה יודע.. מלחמה באיזור זה צעד דרסטי ולארה"ב אין שום רצון מחויבות או מוכנות לתקוף את איראן..

yogniz

New member
יש ויש רצון.../images/Emo109.gif

זה חלק מהאינטרס של ארה"ב. נכון שזה נראה מעט פתטי שאנחנו תולים את כל תקוותינו בארה"ב...אבל אין מה לעשות, ישראל היא לא ארה"ב וארה"ב היא לא ישראל. ארה"ב היא המדינה החזקה ביורת כיום מבחינה צבאית וגם אם נרצה לא נוכל לתקוף את איראן ללא אישור ועזרת ארה"ב גם כי היא יושבת במדינות סביב איראן ושולטת בכל האזור ופעולה כזו צריכה שימוש בבסיסים קרובים למדינה המותקפת וגם כי פשוט אין בכוחינו לעצור את איראן לבד. אנחנו כרגע יכולים רק לדבר. הצבא- כן הוא צריך לשבת בחיבוק ידיים, או להתעסק בשברים אחרים, כי אין לו מה לעשות מול האיום האיראני.

snea

New member
סיבה לשונות מעיראק

1. חסר לנו מנהיג שלא אכפת לו להיות מוצא חן בעיני האמריקאים, כמו מנחם בגין. 2. הסיבה היותר עיקרית כמובן, היא שבעיראק היה כור במקום אחד, והיה צריך רק לפוצץ אותו והעניין גמור. לאיראן יש עשרות בנייני גיבוי, והיא בכוונה פיזרה את כולם כדי שלא יהיה מה שקרה בעיראק. בנוסף לכך, איראן יותר רחוקה, ולישראל אין נושאת מטוסים כדי שיהיה אפשר לתדלק את המטוסים באמצע המבצע. אם הינך שמאלני - הצבע שמאל. פשוט מאוד. ובמיוחד אם אתה שמאל כלכלי.

חביבי, תרגע.

1. אל תשתמש בכ"כ הרבה סימני קריאה, זה מעצבן ומשרה אווירה של לחץ ואני מעדיף להיות רגוע בחופשות מהצבא. 2. למרות שגם אותי המצב באיראן מדאיג, אני לא בטוח שאתה לא נקלע לפאניקה מוגזמת, בעזרה הרבה של התקשורת. 3. אני לא אתמוך בפרץ מפני שאני לא מאמין באידיולוגיה הסוציאליסטית ("סוציאל-דמוקרטית") שהוא מייצג ומפני שבעיני הוא פופוליסט, מתלהם וקוטל קנים. לעומת זאת, אם אתה מאמין בערכים שהוא מחזיק בהם, לצידם של שלי יחימוביץ' ופרופ' אבישי ברוורמן שהם כן בעלי שכל חריף יותר, אני בהחלט חושב שאתה יכול למצוא את מקומך במפלגת העבודה. 4. הגיע הזמן להפסיק לשים את השלטון אך ורק בידיים של גנרלים. לבן גוריון וללוי אשכול כמעט ולא היה מושג בענייני צבא, ובכל זאת שניהם ניהלו את המלחמות המוצלחות ביותר מבחינתה של ישראל (מלחמת ששת הימים ומלחמת העצמאות). משה דיין ואריק שרון היו שניהם אלופים בצה"ל (אחד מהם היה אפילו רמטכ"ל) והיו בגדר "מר ביטחון", כל אחד בתקופתו, ובכל זאת שניהם ניהלו כשרי ביטחון את שתי המלחמות הכושלות ביותר בתולדות ישראל (מלחמת יוה"כ ומלחמת לבנון). כמו כן, אל תשכח שלצידו של פרץ ירוצו, במקום גבוה, לא מעט גנרלים דוגמת עמי איילון, דני יתום, אפרים סנה, פואד בן אליעזר, אהוד ברק וכיו"ב.

YoungLion

New member
קודם שארה"ב

תראה נכונות ותצא בהצהרה בפומבי שהיא מודעת שהאירנים משיגים עוד מעט פצצה כמו ששאר העולם אומר, ושהם מוכנים לתקיפה מסיבית של הכורים האטומים אם האירנים לא יפסיקו. אז אני יהיה הרבה יותר רגוע.. אתה לא? אבל יכול להיות גם שארה"ב לא תתערב או שיהיה לה קשה ובתור צעד מונע ונואש ישראל תצטרך להילחם גם באיראן.. עוד כמה דברים.. אף אחד לא אומר לי לא להשתמש בהרבה סימני קריאה!!! אני לא בפאניקה!!! (רק קצת דואג לעתיד) אני לא אוהב את הדיבורים שלך נגד האנשים במפלגת העבודה.. הם בהחלט לא בורים ואני דווקא כן רוצה לראות שינוי שכזה.. אבל האם פרץ ואיילון מספיקים בשביל לקבל החלטות הרות גורל בזמנים אלה? נקווה שכן..

תראה,

גם אני הייתי מעדיף שארה"ב תטפל בבעיה במקומינו. יתכן והיא תעשה זאת, ויתכן שלא. כך או כך, אין לנושא נגיעה למערכת הבחירות בישראל שכן אני מאמין ששני המועמדים העיקרים, פרץ ושרון, מעוניינים במיקסום ביטחונה של מדינת ישראל וששניהם יוועצו בגורמים הראויים לפני שהם יגיעו להחלטה. העובדה ששרון היה אלוף פיקוד דרום וש"הכדורים היחידים שעמיר פרץ שמע היו כדורי פינג פונג" כלל לא רלוונטית לכאן. ברור שחלק לא מבוטל מהדיבורים על הסכנה האיראנית הם בגדר תעמולת בחירות ועושה רושם שהיא גם מצליחה... אני לא אומר לך לא להשתמש בהרבה סימני קריאה. אני מציע - למען דבריך יהיו קריאים יותר ויעשו רושם טוב יותר, ומבקש - על מנת שאני אהיה רגוע יותר וכלום לא יקפוץ לי לעיניים. ככה מבוגרים מקיימים שיחה וירטואלית. לא אמרתי שאנשי מפלגת העבודה הם בורים (ואם הייתי אומר דבר כזה, אני לא חושב שהיה אכפת לי אם היית אוהב את זה או לא), דיברתי אך ורק על פרץ וגם עליו לא אמרתי דבר כזה. אני לא יודע אם הוא בור, אני סבור שלא. אינטלקטואל או אדם בעל שיעור קומה גבוה אני בטוח שהוא לא, ואני לא מתבייש לומר שזה מפריע לי (כי משום מה לאחרונה אני מואשם בגזענות מפני ש"אותנטיות" היא לא הצד החזק שלי. אבל מה כבר אפשר לצפות במדינה בה להיות אליטיסט או יפה נפש זו הקללה הנוראה ביותר).

YoungLion

New member
בתור אדם בגילך

מצטער שהוצאתי אותך מהרגיעה ששררה בך.. אממ אולי גם אני קוטל קנים? אולי לא.. לך תידע.. שמעוןןןןןןן אני צריך אותך!!!!!!!! אני זקוק לך!! חח בכל מקרה, מה שהנני מנסה להגיד זה שאדם לא צריך להתנהג כמו בריטי אציל בשביל להביא שינוי לטובה בארץ הזאת ולכן הדברים שלך ממש לא לרוחי. מצידי שמר פרץ יחזיק מגאפון כל הזמן שיעלה לבמה אבל רק שיראו איזשהו שינוי.. ממשלת שרון המושחתת הוכיחה את עצמה כלא ראויה להיות בשלטון מבחינה כלכלית, חברתית, מדינית ופוליטית ולא משנה אם הוא היה גנרל שרוט בראש בזמן שפרץ שיחק פינג פונג - לא רלוונטי בימים אלה..

אם אתה מודאג

מחוסר נסיונו הבטחוני של פרץ, כדאי שתדע שעמי איילון אמור, ככל הנראה, להיות הסמכות הביטחונית שלו. ויש סביבו עוד מספיק גנרלים בשביל לתת עצות. אני חושב שעדיף לתת סוף סוף לאזרחים לשלוט ולגנרלים ליעץ. במלים אחרות, לדעתי אין לך מה להתלבט. אם דעותיך שמאליות ואתה בעד רפורמות חברתיות וכלכליות, עליך להצביע לעבודה.

YoungLion

New member
עמי איילון לא רלוונטי לבטחון.....

אני מאוד רוצה שהעבודה תגיע לשלטון! אני חושב שזה יגביר מאוד את הסיכוי לשלום עם הפלסטינים עכשיו דווקא.. אבל יש את הצרות אם איראן..

YoungLion

New member
עם איראן*

שעולות בכמה מונים מהצרות שלנו עם הפלסטינים..

YoungLion

New member
גנרלים דווקא..

שיודעים מה קורה מסביב ולא ראשי שב"כ לשעבר.. הייתה כתבה בידיעות האחרונות שמפרטת מעולה למה עמי איילון לא יכול להיות שר הביטחון.. אני שונא אגרסיביות, בגלל זה אני שמאלני, אבל כשזה קשור לבטחון החיים שלי שלך והמדינה.. צריך את הטובים ביותר למשימה (יצא חרוז אבל נכון..)

yogniz

New member
אל תשכח שבשב"כ../images/Emo109.gif

יודעים דברים שבמערכת "ידיעות אחרונות" לא יודעים ואל תשכח שעמי עיילון הוא מעבר לראש השב"כ לשעבר

תצביע למפלגת דרכנו - לעצור את הקטל

בדרכים. המפלגה מונה אנשים מכל קצוות הקשת הפוליטית. אם אתה לא יכול להשפיע על הכיוון הפוליטי של המדינה אז בוא ותשפיע על הנושא הכי כואב במדינה. לעצור את הקטל בדרכים. ראה את המצע באתר המפלגה דרכנו דוט אורג

לא גנרל אלא אדמירל.

אלוף במילואים עמי איילון היה מפקד שייטת 13 ואחר כך מפקד חיל הים.

למעלה