אני נימצא בדילמה קשה

אגב,

אתה יכול בבקשה להקביל בין הדרגות בישראל לבין דרגות בצבאות זרים (או הצבא האמריקני לפחות)?

נדמה לי שזה בערך כך:

בצבא היבשה: לויטננט - סגן קפטן - סרן מייג'ור - רב סרן קולונל - סגן אלוף ג'נרל - תת אלוף מייג'ור-ג'נרל - אלוף מרשל - רב אלוף. אדמירל זו הדרגה המקבילה של הצי לגנרל או למייג'ור-ג'נרל.

באופן כללי

ההסתברות שממשלת שמאל תפציץ כורים באיראן (אם זה הדבר שאתה מעוניין בו), איננה קטנה בהרבה מההסתברות שממשלת ימין תעשה כן. מכל מקום, אני כלל לא חושב שיש לישראל הרבה מה לעשות בנושא, לאור העובדה שהפצצת הכורים כיום איננה אפשרית ככל הנראה מכמה וכמה טעמים (למשל, העובדה שכוחות של הצבא האמריקני חוצצים בין ישראל לאיראן באיזור המפרץ, מה שיצריך תאום עימם ויקטין את יכולות המידור של המבצע. או, למשל, שלא מדובר בכור אחד כמו ב"תמוז" העיראקי, אלא במספר רב מאוד של כורים שמפוזרים במקומות שונים ומרוחקים זה מזה).

IDO 242

New member
שמע אחי אני מבין אותך!

מצד אחד אין ספק שלהשים את עמיר פרץ כראש ממשלה זה לא רק סיכון ביטחוני אלה כשלון בטוח בטחוני למדינה ולמרות עמי איילון ודני יתום שסביבו כביכול, רה"מ זה אחריות כבדה, והזכיר שוב אנחנו לא שבדייה פה, למרות הרגיעה עכשיו ישראל כמעט בכל שנות חייה הייתה צריכה להתעסק בנושאי בבטחון גדולים ואני לא חושב שאם פרץ יעלה אז כל הנושאים האלה יפסקו פתאום משום מה. מצד שני, אני מבין אותך שאתה רוצה ממשלה סוציאליסטית שהשמאל מייצג אותה כביכול, זה באמת נושא חשוב במדינה במיוחד בתקופה שאנחנו שומעים כל הזמן על מקרי מצוקה, ופרל כביכול מייצג נושא זה אולי יותר מכל פוליטיקאי אחר. אבל אתה צריך להבין ששני הנושאים האלה- בטחון וסוציאיסטיות חברתית, הם דורשים הרבה מאוד כסף, זה או שתקציב המדינה ישקיע בבטחון או בעניים, אי אפשר לתת תקציבים אין סופיים לשתי הנושאים החשובים האלה, זה או זה או זה, תמיד זה היה ככה בהסטוריה של המדינה, אני יזכיר לך את השפל הכלכלי בשנות השמונים (מלחמת לבנון גבתה מחיר מאוד גבוה מהאוצר שנאלץ לצמצם ולפגוע בעניים), תקופת רבין שבה צומצם תקציב הבטחון (שגם ככה לא היה צריך אותו כ"כ בגלל אופוריית השלום הזמנית של אוסלו), והתקופה האחרונה כמובן שהבטחון דרש הרבה כסף ובנוסף למשבר הכלכלי (דברים אלו העלו את ביבי לאוצר ופגעו שוב בעניים). כלומר שאפשר להשקיע באחד מהנושאים או בטחון או עניים, נכון שזה נשמע עצוב אבל זה המציאות ומומחים ממני יגידו לך כך. עכשיו אם תשאל אותי אני יעדיף בטחון, אבל לך יש התלבטות ואחד הפתרונות לכך הוא פשוט שאין פתרון אתה צריך לבחור באחד הנושאים האלה, שחור על גבי לבן. הפתרון השני והמועודף עלי זה הפתרון של קדימה, של שרון, לא ביבי ולא פרץ. עכשיו יהיו שיגידו ששרון גרם לעוני, אבל זה היה בגלל התקציב הבטחוני הגבוה, עכשיו שיש שקט וגם שרון מתכוון ללכת למפת הדרכים וכו'..., אני מאמין ששרון ישקיע כסף יותר בחברה ובאותם נושאים סוציאליסטיים, וזה גם מה שהוא אמר שיעשה (אתה יכול להאמין ואתה יכול לא להאמין לו, אבל רה"מ נראה רציני , והוא גם לא שוטע באופוטיוניזם כלפי הנושא החברתי במלא העוצמה כמו הרבה פוליטיראים זולים). תראה השילוב בין השתיים הוכיח את עצמו כנכון לגבי כל מני דברים, תמיד המרכזיות היא מנצחת, השילוב של ביטחון וחברה לדעתי הוא הכי נכון למדינה, כי מצד אחד אני יושן טוב בלילה ומצד שני אני יודע שבעיית העוני היא לא בידי ביבי, ולכן אני מצביע שרון, ומקווה שגם אתה, ואם יש לך שאלה אז תשאל..

אם אתה דואג לביטחון

רצוי שתשית את תשומת ליבך לבטחון הקרוב של מדינת ישראל. כרגע אין איום כ"כ מוחשי מצד איראן.... האיום האמיתי הוא הטרור הפלסטינאי שיכול לחבור לטרור מסוכן גם מצד ערביי ישראל. רצוי שתשים ליבך גם לעניין הזה! השמאל, לצערי, הוכיח את מלחמתו בטרור כלא יוצלחת. הפתרון שהכי מתקבל על הדעת הוא הפתרון של מפלגות הימין - הליכוד הציוני והאיחוד הלאומי. תעשה את הבחירה הנכונה ותצביע למפלגה שתדאג הכי טוב לאינטרסים של מדינת ישראל. בהצלחה.

IDO 242

New member
שרון יותר מהליכוד

שרון היכיח את עצמו כמרסן הטרור הכי טוב כביכול, יותר טוב מביבי עם כל הכבוד לו, ולכן קדימה עדיפה מהליכוד, מה גם שבליכוד אין בדיוק אידאולוגיה אלא כסאולוגיה, דוגמת בלומנטל, חזן, פנינה רוזמבלום שעדיין אני לא מבין איך היא חברת כנסת??? האישה שחייה בסרט משלה... נזכיר גם את בן לולו הטבע, ואת סילבן עם ג'ודי שלו שקובעת לנו מי יהיה שגריר של מדינה...

YoungLion

New member
מר רה"מ שרון

קיצץ יותר ממה שצריך מהתחומים החברתיים, הבראותים והכסף לעם בגדול.. בחיים לא הכרנו פוליטיקאי כל כך מושחת שזה בושה מה שקורה שם.. שיפסיק ללכת לקראת בעלי ההון ויותר לכיוון העם. ד"א זוכרים שמייד אחרי שפרץ ניבחר הוא אמר אוי אוי אוי! העם כל כך מסכן שבחר בו?! אחר כך הקים ברוב חוכמתו תוכנית ל""מלחמה בעוני"" אתם יודעים מה קורה איתה עכשיו? 7 מילארד שקלים שהובטחו למלחמה בעוני? אדון אריאל שרון קיצץ אץ התוכנית הזאת עכשיו ל-1 מילארד שקלים.. מעניין מה יקרה אחרי שיבחר (אין חדש תחת השמש..)

העבודה או מרצ

אני הייתי מצביעה לעבודה זה לא משנה עם איראן אם זה שרון או פרץ ואם אתה שמאלני אז תצביע למרצ

למעלה