שמע אחי אני מבין אותך!
מצד אחד אין ספק שלהשים את עמיר פרץ כראש ממשלה זה לא רק סיכון ביטחוני אלה כשלון בטוח בטחוני למדינה ולמרות עמי איילון ודני יתום שסביבו כביכול, רה"מ זה אחריות כבדה, והזכיר שוב אנחנו לא שבדייה פה, למרות הרגיעה עכשיו ישראל כמעט בכל שנות חייה הייתה צריכה להתעסק בנושאי בבטחון גדולים ואני לא חושב שאם פרץ יעלה אז כל הנושאים האלה יפסקו פתאום משום מה. מצד שני, אני מבין אותך שאתה רוצה ממשלה סוציאליסטית שהשמאל מייצג אותה כביכול, זה באמת נושא חשוב במדינה במיוחד בתקופה שאנחנו שומעים כל הזמן על מקרי מצוקה, ופרל כביכול מייצג נושא זה אולי יותר מכל פוליטיקאי אחר. אבל אתה צריך להבין ששני הנושאים האלה- בטחון וסוציאיסטיות חברתית, הם דורשים הרבה מאוד כסף, זה או שתקציב המדינה ישקיע בבטחון או בעניים, אי אפשר לתת תקציבים אין סופיים לשתי הנושאים החשובים האלה, זה או זה או זה, תמיד זה היה ככה בהסטוריה של המדינה, אני יזכיר לך את השפל הכלכלי בשנות השמונים (מלחמת לבנון גבתה מחיר מאוד גבוה מהאוצר שנאלץ לצמצם ולפגוע בעניים), תקופת רבין שבה צומצם תקציב הבטחון (שגם ככה לא היה צריך אותו כ"כ בגלל אופוריית השלום הזמנית של אוסלו), והתקופה האחרונה כמובן שהבטחון דרש הרבה כסף ובנוסף למשבר הכלכלי (דברים אלו העלו את ביבי לאוצר ופגעו שוב בעניים). כלומר שאפשר להשקיע באחד מהנושאים או בטחון או עניים, נכון שזה נשמע עצוב אבל זה המציאות ומומחים ממני יגידו לך כך. עכשיו אם תשאל אותי אני יעדיף בטחון, אבל לך יש התלבטות ואחד הפתרונות לכך הוא פשוט שאין פתרון אתה צריך לבחור באחד הנושאים האלה, שחור על גבי לבן. הפתרון השני והמועודף עלי זה הפתרון של קדימה, של שרון, לא ביבי ולא פרץ. עכשיו יהיו שיגידו ששרון גרם לעוני, אבל זה היה בגלל התקציב הבטחוני הגבוה, עכשיו שיש שקט וגם שרון מתכוון ללכת למפת הדרכים וכו'..., אני מאמין ששרון ישקיע כסף יותר בחברה ובאותם נושאים סוציאליסטיים, וזה גם מה שהוא אמר שיעשה (אתה יכול להאמין ואתה יכול לא להאמין לו, אבל רה"מ נראה רציני , והוא גם לא שוטע באופוטיוניזם כלפי הנושא החברתי במלא העוצמה כמו הרבה פוליטיראים זולים). תראה השילוב בין השתיים הוכיח את עצמו כנכון לגבי כל מני דברים, תמיד המרכזיות היא מנצחת, השילוב של ביטחון וחברה לדעתי הוא הכי נכון למדינה, כי מצד אחד אני יושן טוב בלילה ומצד שני אני יודע שבעיית העוני היא לא בידי ביבי, ולכן אני מצביע שרון, ומקווה שגם אתה, ואם יש לך שאלה אז תשאל..