אני עדיין לא החלטתי עבודה או קדימה

אני עדיין לא החלטתי עבודה או קדימה

הנה מה שעמי איילון אומר : ***** עמי איילון, היית יכול למצוא את מקומך בקדימה? "אני לא יכול למצוא את עצמי בקבוצה שלא מוכנה להגדיר את עצמה. במפלגת העבודה יש תופעות שאני לא אוהב. יש בה שמאל שאני לא אוהב. אני רואה עצמי כחלק מהאגף הימני-מרכזי של העבודה. אבל אצלנו יש דיון. בקדימה אין דיון. קדימה לא אומרת כלום. אנשיה הגיעו למסקנה שכדי להיבחר צריך לשתוק. וזה מעציב אותי. יש בזה דבר מה ניהיליסטי. פרס מצד אחד וצחי הנגבי מצד שני. אולמרט שמאמין בנסיגה חד צדדית ודיכטר שחושב שנסיגה חד צדדית היא אסון. ואינסוף אנשים נוספים שלא אתה ולא אני ולא הם יודעים מה היא תפישת עולמם. העמימות היא חלק בלתי נפרד מקדימה. העמימות היא שנותנת לקדימה נפח. אבל העמימות הזו לא נכונה. היא לא ראויה. העמימות הזאת תוביל לאלימות". ***** http://news.walla.co.il/?w=//857683

טלמ

New member
קדימה עדיפה על העבודה מהמון סיבות

נחלק לכמה מאפיינים... נתחיל עם ראש המפלגה: אולמרט בעל נסיון רב, ותיק בפוליטיקה, כיהן בתפקידים רבים, הדעות שלו די מתונות ותואמות את דיעותיהם של רוב אנשי הרשימה לכנסת. פרץ הוא לא יוצלח, חסר נסיון, לעולם לא כיהן בממשלה... הוא השאיר את ההסתדרות בגרעון ענק! כאן ברור שאולמרט בולט. עכשיו לרשימה: קדימה - בחמישיה הראשונה רואים את פרס ואת לבני - הפוליטקאית הישרה והמוצלחת ביותר שיש לנו, עתידה לכהן כרה"מ. יש את דיכטר ואת שטרית, שניהם בעלי נסיון ואיכותיים מאוד. עבודה - הרצוג ששמו עלה בכמה פרשיות שחיתות, פינס ה"פרווה" (לא עשה כלום) ומי יש.. איילון? תמיר? דיכטר עדיף על איילון ותמיר מתאימה למר"צ... אני לא כל כך אוהב אותה. שאר הרשימה של קדימה גם מאוד מרשימה, ייצוג אקדמאי, לנשים ולמגזר הרוסי... היא גם היחידה שמציבה אתיופי במקום ריאלי. בעבודה את מי יש? שלי יחימוביץ'? גם אותה אני לא סובל, משחקת אותה קדושה מעונה וגם לא לא חסר תכונות רעות. לקדימה יש דרך, כולם מאמינים שרגיעה ושלום יגיעו, וחייבים לעשות ויתורים אבל לא יותר מדי. הם מאוגדים באג'נדה הפוליטית שלהם, אג'נדת החינוך והאג'נדה הכלכלית (בעבודה יש את ברוורמן ששינה את דעותיו פעמים רבות). קדימה היא דרך, היא מפלגה שפויה בין דעות קיצוניות לימין ולשמאל ועל כך היא חשובה ביותר למפה הפוליטית במדינת ישראל.

תשובות

1. לעמיר פרץ יש ניסיון רב בניהול מו"מ, תכונה שיכולה מאד לסייע לו בזירה הבינלאומית והפלסטינית בהשוואה לאולמרט. 2. מי בקדימה? רודף השררה והכיבודים שמעון פרס (שמאז הודח מראשות הממשלה ב- 1996, לא בדיוק תרם למדינת ישראל), צחי הנג'ובי, ועוד כמה וכמה שמות שאינם מופת לטוהר המידות. בעבודה, הרצוג הוא למעשה המושחת היחיד - רשימה נקייה יותר מזו של קדימה. שלא לדבר על "הישגיו" של אולמרט בעיריית ירושלים, והעובדה שהוא הפקיר את ירושלים לחרדים. 3. אופיר פינס הספיק לא כל כך מעט בפחות משנה שכיהן כשר הפנים, למשל בהכרזתן של כעשר שמורות טבע חדשות, הקמת "רובע עירוני" ראשון בישראל (שכונת נווה אפריים מונוסון שסופחה ליהוד), דבר שמהווה תקדים חשוב עבור איחודי רשויות בעתיד ועוד. אתה מוזמן להציץ בהודעות דוברת משרד הפנים במהלך 2005, ולראות הישגים נוספים. 4. לקדימה אין דרך ואין קווים אדומים. פינוי בתי הקבע בעמונה, כאשר המאחז עצמו לא פונה, היה מפגן כוח מתוקשר ויקר מאד - בכסף הזה היה אפשר לגייס שוטרים ולצמצם את הפשיעה הזעירה בישראל (פריצות לרכבים ולדירות), או להתמקד בפשיעה הכלכלית הגדולה (גניבת מתכות, כריית חולות וכו'). אג'נדת החינוך? רונית תירוש, כמנכ"לית משרד החינוך, שותפה מלאה לכישלון החינוכי בישראל בשנים האחרונות - ולמרות זאת היא חלק מרשימת קדימה.

מפוקפקות התשובות שלך, ידידי..

על איזה נסיון של פרץ אתה מדבר?! זה מול הועדים בהשבתת המשק וביזבוז מליונים מכספי ציבור?! איך אפשר להשוות בין הנסיון של פרס בזירה הבינלאומית לזה של פרץ?! לא פלא שפרץ היה זקוק והתחנן שפרס ישאר במפלגה. יפה שאתה מדבר על צחי הנגבי.. אבל משמיט את כל העובדות בשטח! אין עוד מפלגה שמוכיחה תוצאות שכאלה! מפלגת קדימה היא הרבה יותר מסמל לשפיות וההגיון! תן לי הוכחה אחת (לא שתיים, רק אחת) לעשיית חברי מפלגת העבודה
לקדימה אין קוים אדומים? שאל את הטרוריסטים שחוסלו בימים האחרונים, בינהם מהנדס רקטות הקאסם.. אין להתפשר על ביטחון! בנוגע לעמונה - לא מדובר בהפגנת כוח - מדובר בהחלטת בית המשפט! המליטנטים העבריניים שהכינו מבעוד מועד בלוקים וברזלים ע"מ לפגוע בכוחות הביטחון - פושעים הם. ויש להתיחס אליהם כך! הפשיעה כל כך מעניינת אותך? ספר לנו מה עשו חברי מפלגת העבודה ע"מ לצמצם אותה.. ומה הם מבטיחים לעשות, בבקשה. תן לנו עובדות.. אנחנו לא מתפשרים על ססמאות ריקות מתוכן.

תשובות

1. שמעון פרס, עם כל הכבוד לו, הוא פאתטי ו- loser בלתי נלאה. האיש רודף שררה וכיבודים, וזה שהוא שוהה בקרבתם של גדולי עולם לא הופך אותו לאיש ראוי. חד וחלק - זמנו עבר! 2. יש די והותר הוכחות לעשיית מפלגת העבודה. למשל, השר לשעבר שמחון סגר סופית את מפעל "תעשיות אלקטרוכימיות" המזהם בעכו. השר לשעבר פינס, הוציא לדרך את תהליך הרפורמה בשלטון המקומי (ראה קישור). קיבלת את שתי ההוכחות שרצית, יש לי הרגשה שזה לא יספיק לך. 3. דווקא הניסיון של פרץ בהסתדרות, יצר לו כישורים בניהול מו"מ שאין לאנשי קדימה. זו נקודה שחייבים להביא בחשבון כאשר מתיימרים לקבוע את גבולות המדינה בקדנציה הבאה, דבר שלא יעבור בלי מו"מ כלשהו - או עם הפלסטינים או עם ארה"ב. 4. כן, לקדימה אין קווים אדומים. תודות לקדימה, יש היום קסאמים על אשקלון, שכן אריאל שרון בחר שלא להגיע עם הפלסטינים להסכם על גבול הקו הירוק בעזה, ויצר מצב בו מחד החרבנו שלושה יישובים משגשגים בצפון חבל עזה ונסוגנו לקו הירוק, ומאידך לא קיבלנו לגיטימציה בינלאומית לקו הגבול ברצועה (בניגוד ללבנון). תודות לשרון, רוסקה מחד הרשות הפלסטינאית ומאידך אין תחתיה גוף אחד השולט בשטח, אלא אנרכיה שאינה תורמת דבר לבטחון ישראל. תודות לשרון, ויתרה ישראל למעשה על בקעת הירדן וצפון ים המלח, ו"גדר הפרדה" ביטחונית הפכה לקו בר-לב החדש של מדינת ישראל מחד, ומאידך קו הקובע את גבול המדינה העתידי כאשר אפילו הכנסת לא נשאלה לדעתה על הגבול הזה. אני מקווה שאתה זוכר/יודע מה קרה לקו בר-לב הקודם, או לפחות לקו מאז'ינו בצרפת. תודות לקדימה (ובגלגולה הקודם הליכוד), הופכת השחיתות לנורמה בישראל, ואכיפת החוק לסלקטיבית יותר מתמיד. 5. עוד תזכורת קלה למידת היושר והאחריות של חברי מפלגת "קדימה": ועדת חוץ וביטחון: מופז הונה אותנו ואת הציבור - 24.1.06 השר עזרא - תתעורר. אין לך משטרה - 4.1.06 - זה בתשובה לשאלתך מה עשו חברי מפלגת העבודה? האחריות לנושא היתה בידי השר עזרא, איש "קדימה". ולסיום - נבואה כבר מלפני שנתיים על הדרכים בהן מתכוון אולמרט להפוך לראש הממשלה: "אולמרט הוא איש הקשר בין הון ושלטון" - 24.10.03 הייתי מוסיף עוד קישורים, אך אין מספיק מקום...

בדיוק התגובה לה ציפיתי .. ../images/Emo4.gif

אולי הגיע הזמן שתביא סימוכין לעשיית חברי העבודה? למה אתה מחכה? תראה לי מה חברי העבוה עשו למען בטחון הפנים.. במקום להביא קישור המראה יחס אמביוולנטי מצד העתונאים כלפי גדעון עזרא..
פרס לוזר, אה? מעניין מדוע עד עכשיו חברי העבודה מנסים לשדל אותו לחזור אל המפלגה המתפוררת שלהם.. מעניין מדוע פרץ היה וזקוק לו כל כך.. אולי במקום להתיחס למופז ודיכטר שאחראים על הירידה התלולה במס' קורבנות הטרור - תוכיח לי מה חברי העבודה עשו בהקשר זה.. אני הבאיתי לך הוכחות חותכות. בינהן גם סטטיסטיקות ממשלתיות.. הנוגעות גם למצב שאחרי ההתנתקות. אתה מביא לי ססמאות ריקות מתוכן.. וגם התכנים שאתה מביא (סגירת מפעל תעשיות אלקטרוכימיות) לא מגובים במאמרים ופחות מענינים את הציבור מהנושא הבטחוני הכל כך חשוב. אז אתה מכפיש... נו, מה חדש? :) לכולנו יש אינסוף מאמרים בגנות פרץ, הועדים והארגזים.. תביא הוכחות לגבי חברי העבודה, מגובות במאמרים - אחרת אין ממש טעם לדיון.

לפעמים אתה מעצבן אותי

דפוסי הפעולה בממשלות ישראל - כל הממשלות - הם כאלה שכל שר נדרש להוכיח עשייה במשרד עליו הוא מופקד. מאז 2001, תיק בטחון הפנים לא היה בידי מפלגת העבודה, אלא בידי הליכוד וקדימה. לפיכך, חברי מפלגת העבודה אינם נדרשים להביא הוכחות לעשייתם בתחום זה. "יחס אמביוולנטי"? נו באמת! הפשיעה הקלה בארץ עולה. כמנהל פורום טיולים בארץ כאן ב
, אנו שומעים כל הזמן על מכת הפריצות לרכבים באתרי טיולים ברחבי הארץ, גם כאשר גדר ההפרדה המוקמת היתה אמורה לכאורה לצמצם פשיעה משטחי יו"ש. אף אחד אצלנו בפורום לא מאמין שהמשטרה כיום עושה את מה שצריך כדי למנוע את הפשיעה הזו. כמנהל פורום שמירת טבע כאן ב
, ביכולתי להעיד שגם נושא כריית החול לא בדיוק טופל בידי המשטרה. מזמין אותך לנסוע למשל למושב בית שקמה ליד אשקלון, בו לכל משפחה יש ערימת חול מאחורי הבית. שלא לדבר על גנבי המתכות, כולל מפסלים, אנדרטאות ובתי קברות. הירידה התלולה במס' קורבנות הטרור, באה אחרי שהמלחמה החלה, עם תרומה לא זניחה של אריאל שרון לפריצתה, ועל כן אני רואה את עצמי משוחרר מהתייחסות ל"הישג" הזה של ממשלות שרון. הנושא הבטחוני חשוב, אך הוא לא חזות הכל. אז יש לנו צבא חזק, אבל בינתיים המדינה הופכת לחלק בלתי נפרד מהעולם השלישי, עם הרס החברה והסביבה. אני גם לא בדיוק רואה את הישגי מופז מול ציר הרשע של איראן, חיזבאללה וחמאס-ג'יהאד איסלאמי. כיוון שהתעקשת, אני מצרף קישורים על מפעל המוות בעכו. השר לשעבר לאיכות הסביבה, צחי הנג'ובי, לא יכול להתהדר בהישגיו בתחום הזה. אני מניח שגם לא טרחת בכלל לקרוא את הקישור מהדיווח הקודם על הרפורמה במשרד הפנים...

טשאפק

New member
כמו שאני רואה את זה

קדימה היא רשימה של נצים שהפכו ליונים. אנשים כמו אולמרט והנגבי שנשאו שנים את דגל ארץ ישראל השלמה, עד שפתאום שינו את דעתם. לא מבין למה זה טוב יותר מהמקור.

רק קיצוניים, ידידי,

מחזיקים בדעה אחת כל חייהם. חובה להפעיל שיקול דעת ולהיות גמיש למציאות ולכללים החדשים - אנחנו חיים במציאות דינאמית. לא בסרט של וולט דיסני :)

טשאפק

New member
בהנחה שזו הדיעה הנכונה

כלומר שאכן טוב לצאת מן השטחים, אני מעדיף לצדד במפלגה שנטתה לכיוון הזה מלכתחילה, מאשר באוסף אנשים שהגיע למסקנה הזו במאוחר.

טלמ

New member
לבן אדם לא מותר לשנות את דיעותיו?

אנשים מתבגרים, אנשים משתנים, רואים את העולם בעיניים אחרות, יותר מציאותיות ומשנים את דעתם הפוליטית. צחי הנגבי אמר בעצמו שצחי הנגבי שהתנגד אז לפינוי ימית זה לא אותו צחי, הוא מסביר שהיום אחרי שהגיע לתובנות חדשות הוא מבין שצריך לעשות ויתורים. דליה איציק אמרה "אני לא מבינה למה לבן אדם אסור לשנות את דעותיו ולמה צחי לא מתקבל בברכה בקרב אנשי העבודה המתונים. להפך! צריך לחבק אותו"

טשאפק

New member
לא היסטוריה רחוקה

רק לפני שנתיים הנגבי ואולמרט תקפו את הנסיגה החד-צדדית שהציעה מפלגת העבודה. מותר לשנות דיעה, אבל למה שאעדיף את מי שאימץ תפיסה מסוימת לאחר שהתנגד לה קודם לכן בחריפות, על-פני שהחזיק בה בעקביות?

טשאפק

New member
כמה הערות

>>>אולמרט בעל נסיון רב, ותיק בפוליטיקה, כיהן בתפקידים רבים שאלו כאן אם מישהו יכול לנקוב בהישג אחד ויחיד של אולמרט בכל שנותיו בפוליטיקה. לא ממש ידעו לענות. >>> הדעות שלו די מתונות ותואמות את דיעותיהם של רוב אנשי הרשימה לכנסת אולי. מהן הדעות שלו? >>>פרץ הוא לא יוצלח, חסר נסיון, לעולם לא כיהן בממשלה... הוא השאיר את ההסתדרות בגרעון ענק! פרץ קיבל את ההסתדרות בגירעון ענק, ובתקופתו היא עברה תהליך התייעלות שיצמצם את הגירעון. >>>הרצוג ששמו עלה בכמה פרשיות שחיתות תוכל לומר אילו פרשיות? למיטב ידיעתי הבעיה היחידה היתה ששמר על זכות השתיקה בפרשת עמותות ברק. לעומת זאת, לקדימה יש סוללה רחבה של מושחתים בדרגות שונות: עמרי שרון כבר הורשע, נגד צחי הנגבי מוגש בימים אלה כתב אישום. גם הירשזון, אברהם ואפללו הסתבכו בכמה הסתבכויות.

הערה לכל המגיבים ! אתם מתעלמים

מעובדה מוצקה אחת . "קדימה" ו"העבודה" יהיו מרכיב מכריע בממשלה הבאה. אני מקווה שלשתיהן יחד יהיו יותר מ 61 מנדטים .

גם לי יש התלבטות

בין קדימה לבין העבודה ורק מהסיבה "הפשוטה" שהיא המצב המצב הכלכלי לפחות מסביבי יש המון אנשים שמתלבטים כמוני לו לקדימה היה מצע חברתי (יש?) סיכוי רב שהייתה יכולה לספח אליה את המתלבטים ואני בתוכם

יש לה מצע חברתי

"אולמרט הוא איש הקשר בין הון ושלטון" ממליץ לקרוא את הכתבה, מלפני כשנתיים, המתארת את דרכי פעולתו של אהוד אולמרט ומה שבאמת מעניין אותו.

למעלה